πσιτ... παιδι... την εχεις την πλακιτσα σου! Εισαι ωραιος φιλε!
Printable View
Αχ. αυτές οι λεπτομέρειες, πόση σημασία έχουν. Πχ οι λέξεις ρε παιδί μου, μερικές φορές, πώς μπορούμε να τις προσπερνάμε ή να μας τραβάνε την προσοχή και να το ψάχνουμε περισσότερο. Να αναφέρω ένα παράδειγμα Driver? Γιατί να "καταλήγει" μόνο ο γκέι και όχι να "καταλήγω" εγώ ετεροφυλόφιλη ας πούμε? Το έχεις διαβάσει πουθενά το "κατέληξα ετεροφυλόφιλος/η? Don't think so. ΓΙΑΤΙ? Πρώτο γιατί.
"Κατηγορίες που δεν είναι επιθυμητές αλλά ανέχονται" από driver πάλι. Πού το είδες το ανέχονται? Δεν ανέχονται από πολλά άτομα, ένα αυτό, και δεύτερον μπορεί και το πιστεύω αυτό, να μη ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ να τους ανέχεται κανένας/μια/α! Ρε άι που θα θέλουν να τους "ανέχονται". Από τέτοιους ανθρώπους μη σώσουν να ανεχτούν λέω γω. Το ανέχομαι εμπεριέχει βία, υποτίμηση, εμπεριέχει είσαι ένα ελάττωμα στην τέλειά μου κοινωνία, αλλά αφού δεν μπορώ να σε ξεφορτωθώ και ζεις και συ, άντε, ας σε αφήσω να αναπνέεις τον ίδιο αέρα με μένα, μεγάλη σου τιμή!
Μετά πάλι από driver "σωστή" σεξουαλική ταυτότητα. Την ίδια ένσταση με betelgeuse. Ποια την ορίζει ως τέτοια? Παίζει μεγάλη σημασία από πού προέρχεται η κανονικότητα. Από ποια ξεστομίζεται, από πού προωθείται, από ποια μέσα καναλοποιείται, μέσω ποιων τεχνικών/τρόπων προωθείται και τελικά πώς γίνεται κυρίαρχη, ηγεμονική, επιβαλλόμενη, από πάνω προς τα κάτω. Από τον "ισχυρό" προς τον υποτίθεται "ανίσχυρο". Ποια δίνει τη δύναμη στην πλειοψηφία να καθορίσει τον τρόπο/τη θέληση του αυτοκαθορισμού του κάθε πλάσματος? Δεν είμαστε ελεύθερες να επιλέξουμε όταν η προσωπικότητά μας, δεν δημιουργείται ελεύθερα και ανεπηρέαστα. Όταν η προσωπικότητά μας συνεχώς βομβαρδίζεται, η συνείδησή μας, τα αυτιά μας, τα μάτια μας, οι αισθήσεις μας όλες υποβάλλονται διαρκώς σε έναν πόλεμο επιρροών που σμιλεύουν είτε με βία προφανή είτε με υποβόλιμους τρόπους, πιο ήσυχου/φαινομενικά low profile τρόπους τις επιλογές μας.
Δεν είναι μόνο ο εθνικισμός, η εθνική περηφάνια, η συλλογική πατριδολατρεία που διδάσκεται περνώντας από χίλια δύο κύματα ερτζιανά κοινωνικά, από πολιτικούς φορείς, από οικογένεια, από εκπαίδευση, από μέσα μαζικής εξημέρωσης, από εκκλησία, από θεσμικά καλούπια, η εξουσία περνάει εκτός από τη συνείδηση και στο σώμα, που του ασκείται πίεση να υποταχθεί σε κανονικότητα, να μείνει μέσα στα αρεστά πλαίσια, μέσα στα όρια που του δίνονται έτοιμα, που δεν τα επιλέγει το ίδιο αλλά έχουν προκαθοριστεί πριν απ' αυτό γι αυτό. Τόσο η σεξουαλικότητά μας, όσο και η έμφυλή μας ταυτότητα επιτάσσονται, λογοκρίνονται, και διαρκώς εφευρίσκονται νέες μέθοδοι επιβολής ελέγχου, όταν ένας λοιπόν δεν λειτουργήσει το περιβάλλον θα προχωρήσει σε άλλον τρόπο. Δεν είναι κάτι νέο, είναι παλιό, βρισκόμαστε συνέχεια κάτω από πλαίσια, δίκτυα ολόκληρα μοχλών πίεσης.
Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι ρευστή, υποβαλλόμενη και αυτή σε επιδράσεις, νέα δεδομένα, όχι μόνο η εμπειρία αλλά και ο χρόνος, ο χαρακτήρας, το κοινωνικό πεδίο, όλα αλλάζουν, αναδιαμορφώνονται, αναπλάθονται ξανά και ξανά.
Θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα. Αν το περπάτημά μου αλλάξει Πετράν, γιατί έχω ένα ατύχημα, ή γιατί έχω πλατυποδία, λολ, αυτό θα είναι ικανό να με ορίσει ως άντρα ή γυναίκα? Οι αμαζόνες στην αρχαία ελλάδα που το ένα τους στήθος σμιλευόταν μικρότερο για να είναι το σώμα κατάλληλα διαμορφωμένο για μάχη και ικανότερο για τη χρήσιμη στην κοινωνική αυτή ομάδα τοξοβολία, το ξέρετε πως σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ήταν gender non conforming ομάδα ατόμων? Αν μου αφαιρεθεί η μήτρα θα είμαι πάλι γυναίκα ή άντρας? Αν σε ένα ατύχημα ένας άντρας χάσει το πέος του, το κοπεί ρε άνθρωπε, θα είναι γυναίκα? Τι ακριβώς θα είναι? Οι "διαστροφές" επίσης αλλάζουν χωροχρονικά και επιδράσεις πάμπολλες συνεργατικά αθροίζονται για ένα αποτέλεσμα που κι αυτό μπορεί να μην είναι στατικό, ούτε μόνιμο.
Αυτά για τώρα, ο διάλογος έχει μεγάλο ενδιαφέρον, και θα επανέλθω.:)
Ακροβατείς επικύνδινα και ένα παραπάνω έχοντας εσύ ο ίδιος δώσει την επίσημη θέσης της Ψυχολογίας μέσω της APA και του επιστημονικού κεκτημένου σε ότι αφορά την ομοφυλοφιλία.Δεν νοείται επαγγελματίας ψυχικής υγείας να δώσει ειδικά σε ότι αφορά τον σεξουαλικό προσανατολισμό βαρύνουσα σημασία ως προς τον ένα ή άλλο παράγοντα για την εμφάνιση και επικράτηση της ομοφυλοφιλίας και αμφιφυλοφιλίας ειδικά τη στιγμή που δεν έχουμε κάτι καταληκτικό.
Θα περίμενα ένας συνάδελφος με πολύ απλό και ξεκάθαρο λόγο να τονίζει ότι ΚΑΝΕΝΑΣ παράγοντας ΔΕΝ προτάσεται έναντι κάποιου σε ότι αφορά την αιτιολογία του σεξουαλικού μας προσανατολισμού και ελπίζω να συμφωνείς μαζί μου σε αυτό.Με ακόμα πιο απλά λόγια πρέπει να τονίσουμε πως η ομοφυλοφιλία και η αμφιφυλοφιλία σύμφωνα με το επιστημονικό κεκτημένο αποτελεί φυσιολογική έκφραση του ανθρώπινου σεξουαλικού προσανατολισμού και σεξουαλικότητας και είναι δεδομένο,πεντακάθαρο και επικοινωνείτε προς όλες τις πλευρές πως η επιστήμη της Ψυχολογίας ενδιαφέρεται προτίστως για το well being των LGBT ομάδων διεθνώς ειδικά σε ότι αφορά την ομοφοβία η οποία μπορεί να διασάλευσει με τραγικές επιπτώσεις (ειδικά σε νεαρές ηλικίες) την ψυχοκοινωνική προσαρμογή τέτοιων ομάδων.
Η δουλεία μας ως Ψυχολόγοι απέναντι σε αυτές τις ομάδες είναι η πληροφόρηση ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ με απόλυτη αποχή σε οτιδήποτε μπορεί έστω και πλαγίως να ερμηνευτεί ως συντήρηση στερεοτυπικών δοξασιών σε ότι αφορά την ομοφυλόφιλη και αμφιφυλόφιλη σεξουαλικότητα.
Η συμετοχή μας σε δημόσιες συζητήσεις σε ότι αφορά στερεοτυπικά κλισέ ''βαδίσματος'', ''γκεινταρ'',''χροιάς φωνής'' και άλλα πολλά ούτε βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση ούτε ενημερώνουν φρονώ σε σωστή βάση.Η Ψυχολογία η οποία έχει στο αποκλειστικό της remit την έρευνα για την ψυχοκοινωνική προσαρμογή τέτοιων ομάδων δεν διασκεδάζει στο ελάχιστο δημόσια συμετοχή σε τέτοιες συζητήσεις απο επιστήμονες που την υπηρετούν που μπορεί να εκληφθούν έστω και έμεσα ως προσπάθεια εκλαίκευσης κάποιου narrative για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα η συντήρησης άκρως αεροβατικών στερεοτύπων (''χροιά φωνής'',''΄βάδισμα'' κτλ).
Υπενθυμίζω πως η ομοφοβία έχει δραματικές διαστάσεις παγκοσμίως και όχημα αυτής μπορεί να είναι ακόμα και το διαδίκτυο όπως έχουμε δει πολύ συχνά στην Αμερική με τις μαζικές αυτοκτονίες νεαρών LGBT ατόμων.Άρα η δέουσα προσοχή στα λεγόμενα όλων μας.
Φιλικά
Πάνος
Και εδώ η πλήρης και up to date θέση της Ψυχολογίας για την αιτιολογία του σεξουαλικού προσανατολισμου μας.Υπενθυμίζω ότι η Ψυχολογία είναι η καθ΄ ύλην αρμόδια επιστήμη για την έρευνα γύρω από την ανθρώπινη σεξουαλικότητα καθώς και η αρμόδια επιστήμη παγκοσμίως για την προώθηση της σωστής ψυχοκοινωνικής προσαρμογής των LGBT ατόμων.
AMERICAN PSYCHOLOGICAL ASSOCIATION
http://www.apa.org/helpcenter/sexual-orientation.aspxQuote:
What causes a person to have a particular sexual orientation?
There is no consensus among scientists about the exact reasons that an individual develops a heterosexual, bisexual, gay, or lesbian orientation. Although much research has examined the possible genetic, hormonal, developmental, social, and cultural influences on sexual orientation, no findings have emerged that permit scientists to conclude that sexual orientation is determined by any particular factor or factors. Many think that nature and nurture both play complex roles; most people experience little or no sense of choice about their sexual orientation.
Πρώτο αναπάντητο ερώτημα. Το ξέρω ότι το ξέρεις, και προκειμένου να το ξέρουν και οι άλλοι, ξερασέ το μόνη σου λολλ.
Καταρχάς μην λές ''Δεν είμαστε ελεύθερες'', αλλά να λές ''Δεν είμαστε ελεύθεροι''. Ακόμα και το ανθρώπινο είδος που αποτελεί τα δύο φύλλα, είναι αρσενικού γένους. Εξάλλου μέχρι και οι αγίες γραφές το λένε ''η Εύα φτιάχτηκε απο τα πλευρά του Αδάμ'', αλλά άμα ήμουν εγώ στην θέση του Αδάμ και ο Πατέρας μου ζητούσε τα πλευρά μου για να φτιάξει την Εύα, θα του έλεγα ''πάρε τα ...(μπιπ)''
Και πάλι να το πώ ξεκάθαρα, εφόσον δεν ενοχλεί κανέναν ότι θέλει κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του, δικαιωμά του, μεγιά του με χαρά του. Αλλά προκύπτουν κάποια κοινωνικά προβλήματα όπως είναι π.χ. το δικαίωμα στον γάμο, ή ακόμα και η αμηχανία στις κοινωνικές επαφές ακόμα και με άτομα τα όποια δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους. Επιπλέον κακά τα ψέμματα τούλαχιστον για τους άντρες ομοφυλόφιλους ο οργανισμός τους δεν έχει εξελιχθεί για τέτοια πράγματα, αφού τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα απο το πρωκτικό σέξ είναι πολύ περισσότερα απο ότι το κανονικό, συν ότι εμφανίζουν και ακράτεια. Γι αυτούς τους λόγους το έβαλα ως ''σωστή''.
Επίσης αυτό το ''υποβόλιμος'' τι στο καλό σημαίνει? Που την έμαθες αυτήν την λέξη?
Αν ένας ένας άνδρας χάσει το πέος, δεν είναι γυναίκα, αλλά δεν θα ξαναπάει με γυναίκα λολλ.
''Οι "διαστροφές" επίσης αλλάζουν χωροχρονικά και επιδράσεις πάμπολλες συνεργατικά αθροίζονται για ένα αποτέλεσμα που κι αυτό μπορεί να μην είναι στατικό, ούτε μόνιμο''
το ομολογώ, το διάβασα 3 φορές για να το κατανοήσω.
ΥΓ : Πόσο έγραψες στην έκθεση?
Λοιπόν φίλε Πάνο, είσαι ωραίος, σε πάω και θα σε πάω ακόμα πιο πολύ εαν καταφέρεις να την σπάσεις τόσο στον PETRAN που να τον κάνει να μην ξαναγράψει στο φόρουμ. Όχι τίποτα άλλο αλλά είναι άδικο, αυτός είναι ο τομέας του, και νοιώθω πολλές φορές οτί εμείς τα υπόλοιπα μέλη ως κοινοί θνητοί αντιμετωπίζουμε τον Ηρακλή. Αλλά το ιστορικό, απο ότι έχω διαβάσει, δείχνει ότι είναι ολίγον τι απίθανο, αφού πριν λίγο καιρό είχε μπει και ένας άλλος συναδελφός σας που κατατρωπόθηκε απο τον Πέτρο Πουλόπουλο(το πραγματικό όνομα του PETRAN).
Συγνώμη φίλε/φίλη μου.Δεν έχω καμία διάθεση να δω ή να μιλήσω ανταγωνιστικά για κάποιο συνάδελφο.Εκτιμώ απεριόριστα τις συνεισφορές του PETRAN και το παραπάνω πόστ μου δεν είχε σκοπό να κάνει κάποια ad hominem επίθεση στο συνάδελφο.Εξάλλου μερικά πόστ του έχουν και χιουμοριστική χροιά.Ο ίδιος ο συνάδελφος έδωσε πρώτος τις επίσημες θέσεις της Ψυχολογίας στο ζήτημα άρα είμαι καλυμένος.Απλά νομίζω θα ήταν σοφό να απέχουμε όλοι οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας από συζητήσεις ''επί της ουσίας'' με το γενικό κοινό σε ότι αφορά ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.
Η γραφή του PETRAN μου αρέσει αρκετά παρόλα αυτά καλό είναι κάποιες φορές να γινόμαστε λίγο πιο ευθείς για ευαίσθητα θέματα που αφορούν την επιστήμη μας και για τα οποία ενδέχεται να υπάρχει σύγχηση μιας και αφορούν μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.
το μήνυμα τροποποιηθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση όρων χρήσης.
Εδώ δίνω το fact sheet του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου σε ότι αφορά την ομοφυλοφιλία
http://www.apa.org/topics/sexuality/orientation.aspx
Υπάρχει και σε pdf .Καλό είναι να το δείτε όλοι όσοι έχετε ένα σχετικά καλό επίπεδο στα Αγγλικά.Πρόκειτε για την πιο up to date έκδοση διεθνώς σε ότι αφορά την ομοφυλοφιλία και την ανθρώπινη σεξουαλικότητα και απαντάει με ευθύ και βατό τρόπο τις κυριότερες ερωτήσεις σας σε ότι αφορά το ζήτημα.Εξαιρετική δουλειά απο τον Αμερικανικό Ψυχολογικό Σύλλογο.
το μήνυμα τροποποιηθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση όρων χρήσης.
Αν δεν ξέρεις κάποια άτομα και το είδος του χιούμορ τους τότε καλύτερα να απέχεις, καθώς στο πρώτο μηνυμά μου προς εσένα το χιούμορ μου ήταν εντελώς φιλικό. Εντάξει σου δίνω ως ένα βαθμό ένα δίκιο επειδή πρώτη φορά μιλάγαμε και ίσως να μην έπρεπε να κάνω τόσο έντονο χιούμορ. Γειά σου κι απο μένα.
Τελευταία επεξεργασία από Idella; 21-12-2011 στις 16:28
Γιατί καλέ Idella,
δεν φάνηκε το μήνυμα που έστειλα,
σε εκείνη την κοπέλα?
Εγώ σπατάλησα τον κόπο και τον χρόνο μου,
προκειμένου να εκφράσω τον ίδιο μου τον πόνο μου
Και τελικά δεν μου πές τι απ τα δύο είσαι,
ώστε να μην μου ρθεί ξαφνικά καμία κουβέντα τύπου ''σβήσε''
Τελικά θα μου αποκαλύψεις το φύλλο σου ή/και φύλο σου, ( λολ ακόμα να το μάθω )
για να σου πώ κι εγώ αν θέλω να γίνω φίλος σου
Σίγουρα το κοινωνικό περιβάλλον και-κυρίως- οι επιλογές του ατόμου μέσα σε αυτό-σαν δυναμικό σύνολο- παίζουν σπουδαίο ρόλο στην δόμηση πολλών συμπεριφορών. Όμως αυτές οι επιλογές δεν είναι εντελώς ελεύθερες, αλλά έχουν ήδη κάποιες "τάσεις" προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, περιορίζοντας το εύρος των συμπεριφορών που θα επιλεχθούν.
Τώρα, πολλά πράγματα που τα παλιά τα χρόνια νόμιζαν ότι είναι εντελώς κοινωνικά (ότι ο άνθρωπος είναι «μαυροπίνακας»- «tabula rasa» όπως έλεγε και ο Kant/Cunt lol), ανακαλύπτονται ότι έχουν πολύ μεγαλύτερο βιολογικό "βάρος", επηρεάζονται κυρίως από γενετικά, επιγενετικά (και εδώ μπαίνει και το περιβάλλον) και εμβρυικά γεγονότα (οι συνθήκες στον μητρικό χώρο).
Κατά την γνώμη π.χ. είναι πως ορίζεις την ομοφυλοφιλία. Την ορίζεις σαν "κάνω σεξ" με άντρα η από όσο με θυμάμαι "λαχταράω άντρες"?
Σίγουρα, ανάλογα με τις συνθήκες, η όρεξη για να πας με το ίδιο φίλο μπορεί να "αναπτυχθεί" η απλά να “συμβεί” (π.χ. όπως ειπώθηκε και πριν, στην φυλακή,, η στην Αρχαία Ελλάδα, πειραματισμοί σε ένα πάρτι με μπόλικο αλκοόλ, η λόγω "ταυτότητας" κλπ.)
Όμως υπάρχουν άτομα που από όσο θυμούνται τον εαυτό τους λαχταρούσαν άντρες (η γυναίκες αν ήταν γυναίκες) και επιδεικνύουν πολλές θηλυκού-τύπου συμπεριφορές, όπως προτιμήσεις για παιχνίδια και-το πιο βασικό- ερωτική έλξη για άτομα του ίδιου φύλλου. Τα πιο πολλά στοιχεία κλείνουν ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτή η "λαχτάρα"-η σεξουαλική προτίμηση- είναι έμφυτη και δημιουργείται από γεγονότα γονιδιακά και εμβρυικά.
Είδη έχουν αποσαφηνιστεί πάρα πολλοί μηχανισμοί για τις νευροδιαβιβαστικές και ορμονικές οδούς που γίνεται αυτό, όπως και οι συνθήκες που επικρατούν στην μήτρα. Επίσης, οι έρευνες για το αντίθετο-την επιρροή των γονέων ας πούμε- δείχνουν αντίθετα αποτελέσματα. Άτομα που είχαν υιοθετηθεί από gay γονείς δεν έγιναν gay, ενώ οι περισσότεροι gay μεγάλωσαν σε streight οικογένειες. Επίσης υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι ένα άτομο δεν θα γίνει "gay" επειδή είδε τον ψινάκη και τους fab 5 στην τηλεόραση όσο και αν το πιστεύουν αυτό κάποιοι (για τα "κακά" πρότυπα των media που διαφθείρουν τους νέους κλπ.) . Θα ήταν άλλωστε άσκοπο για την εξέλιξη να ξόδευε όλη αυτή την ενέργεια για να φτιάξει ένα άτομο που δεν θα έχει από την αρχή μια πολύ δυνατή τάση να διαδώσει τα γονίδια του (όπως εκφράζεται με την σεξουαλική προτίμηση)
Πέρα από τέτοιες βασικές συμπεριφορές-όπως η σεξουαλική προτίμηση- υπάρχουν στοιχεία ακόμα και για πιο "σύνθετες" συμπεριφορές ότι έχουν κάποιες τάσεις ανάλογα με διάφορα βιολογικά γεγονότα. Δεν αναιρώ την σημασία της κοινωνίας. Άλλωστε οι άνθρωποι μέσω της κουλτούρας δομούν δυναμικά το «οικοσύστημά» τους και πλέον έχουν την τύχη του γονιδιώματος τους στο χέρι τους. Ίσως κάποτε αλλάξουμε πάρα πολύ μέσω τεχνικών επεμβάσεων.
Ποιο σωστό όπως είπα και πριν, είναι "η φύση μέσα από την ανάπτυξη", ότι το άτομο ανάλογα με τις προδιαθέσεις του επιλέγει το ίδιο πράγματα του περιβάλλοντος με έναν χαοτικό-δυναμικό τρόπο.
Πρέπει να διαβαστεί περισσότερο o Pinker
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Blank_Slate
και αυτό
http://en.wikipedia.org/wiki/Nature_...Makes_Us_Human
Το λαθος που θεωρω οτι κανεις Petran ειναι οτι προσπαθεις να καλουπωσεις καποιες "θηλυκου ή ανδρικου τυπου συμπεριφορες" οπως η αναφορα σου για την προτιμηση παιχνιδιων που ειναι καθαρα μια κοινωνικη κατασκευη ολη αυτη η βιομηχανια της κατηγοριοποιησης "ανδρικων και γυναικειων" παιχνιδιων και οχι μονο φυσικα.
Και ειναι τελειως αναχρονιστικο να καθεσαι να λες οτι οι ανδρες ομοφυλοφιλοι εχουν καποιες θηλυκου τυπου συμπεριφορες που φαινεται στο περπατημα, στη φωνη ή αντιστοιχα στις γυναικες ομοφυλοφιλες.
Η ομοφυλοφιλια δε φαινεται απο κανενα εξωτερικο χαρακτηριστικο, δεν ανιχνευεται. Ολα αυτα ειναι στερεοτυπικες αντιληψεις. Ομοφυλοφιλος ειναι αυτος που ελκεται σεξουαλικα-ερωτικα απο ατομα του ιδιου φυλου και τιποτα παραπανω σε σχεση με υιοθετηση "ανδρικου ή θηλυκου τυπου συμπεριφορες" που ειναι αρκετα ρευστες στο να οριοθετηθουν. Αλλο πραγμα στο τι προσπαθουν να προωθησουν τα κοινωνικα προτυπα-κατασκευες και αλλο το τι ισχυει στην πραγματικοτητα.
Για ολα τα παραπανω που ανεφερα, θα συμφωνησω απολυτως με τον Πανο στο παρακατω:
http://www.parentingscience.com/girl...parenting.html
Όπως είπα και πριν, υπάρχει μεγάλο εύρος στον διαχωρισμό τέτοιων συμπεριφορών, στο σημείο πλέον, που όταν μιλάμε για ενήλικα να μην έχει νόημα (π.χ. δεν υπάρχει πλέον το στερεότυπο του "δυναμικού άντρα" και της "νοικοκυράς γυναίκας" και υπάρχουν π.χ. γυναίκες CEO κλπ. αν και πάλι υπάρχει κάποια διαφορά στην συχνότητα)
Γι αυτό διευκρίνισα ότι στα παιδιά, που δεν έχουν δομηθεί ακόμα από το κοινωνικό περιβάλλον και δεν έχουν αναπτύξει ακόμα προσωπικότητα, έχουν κάποιες εγγενής διαφοροποιημένες συμπεριφορές και δεν είναι ΜΟΝΟ αποτέλεσμα social conditioning. Δηλαδή μου φαίνεται άκυρο να υποστηρίζεις ότι η ομοφυλοφιλία είναι έμφυτη αλλά παρ όλα αυτά να υποστηρίζεις ότι οι σεξουαλικές συμπεριφορές (όπως η σεξουαλική προτίμηση-και οι σχετικές με αυτές-όπως οι τάσεις για συγκεκριμένα παιχνίδια) δεν έχουν να κάνουν με βιολογικές-αναπτυξιακές διαδικασίες. Σορρυ αλλά για μένα εσύ είσαι λάθος, αφού πλέον έχουν καταριφθεί πολλές από τις παλιές συμπεριφοριστικές και structuralist απόψεις. Δες και το λινκ που πόσταρα παραπάνω.