Originally Posted by
anonymous_1
Τι απαισιοδοξία είναι αυτή Ιωάννη?Σκεφτόμουν να απαντήσω στην hope πως γίνεται να λύσεις κάποια μικροθέματα. Γίνεται να τα λύσεις αν τα απενοχοποιήσεις. Να πεις στους άλλους του περιβάλλον σου πχ δεν είμαι καλά έχω πρόβλημα, δεν είμαι ο δυνατός άνθρωπος που φαίνομαι. Τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργούνται όταν προσπαθήσεις να τα κρύψεις. Στην ουσία όμως δεν τα κρύβεις τα βάζεις κάτω από το χαλάκι. Κοίτα hope εγώ δεν είχα ποτέ κάποιο φοβερό πρόβλημα κοινωνικής φοβίας οπότε δεν χρειάστηκε να καταβάλω σημαντική προσπάθεια για να το λύσω μεγαλώνοντας έφυγαν κάποιες ντροπές που είχα. Παρόλα αυτά ένα θέμα το έχω με την αυτοεκτίμηση/ αυτοπεποίθηση και για αυτό πιστεύω ότι δεν μπορώ να ορίσω όπως θέλω τις διαπροσωπικές μου σχέσεις. Αλλά και ποιος άνθρωπος δεν έχει κάποιο θέμα? Απλά αυτής της φύσης το πρόβλημα που αναφέρεις επηρεάζει μόνο εσένα και σε κάνει δυστυχισμένο.
Έχετε μιλήσει με ψυχολόγο? Έχετε διαβάσει για την αποφευκτική διαταραχή προσωπικότητας? Πάντως γνώρισα άτομο που ήταν έτσι και παντρεύτηκε κ παιδιά έκανε δεν είναι όλα προκαθορισμένα.