Επίσης αφού παρακολουθείς στατιστικές, θα ξέρεις ότι η "ωραία" μας χώρα είναι πρώτη στη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη ρεμούλα, στο ίδιο επίπεδο με την Κολομβία. Άλλη μία ένδειξη του πολιτισμού μας;
Printable View
Επίσης αφού παρακολουθείς στατιστικές, θα ξέρεις ότι η "ωραία" μας χώρα είναι πρώτη στη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη ρεμούλα, στο ίδιο επίπεδο με την Κολομβία. Άλλη μία ένδειξη του πολιτισμού μας;
Οχι ρε χρηστο δεν θα γινει δια μαγειας να ενσωματωθει ο (λαθρο)μεταναστης στην κουλτουρα της εκαστοτε ευρωπαικης χωρας ουτε θα αλλαξει συμπεριφορα με το που πατησει το ποδι του στην ευρωπη. Ολα αυτα θα γινουν με το να αποδεχτουν οι ντοπιοι τον μεταναστη, να του δωσουν ευκαιριες, να μην τον βλεπουν σαν τον ξενο που ηρθε να τους παρει τη δουλεια. Να ζυμωθουν ολες οι πλευρες μεταξυ τους. Προφανως θα πρεπει να υπαρχει και η αντιστοιχη διαθεση απο τον μεταναστη. Να εχει κι αυτος διαθεση να αλλαξει. Οσο για αυτες τις στατιστικες που παραθετεις, εγω δεν τις εμπιστευομαι και δεν τις λαμβανω υπ' οψη μου. Δεν περιμενω καμια στατιστικη να μου πει τι προβληματα υπαρχουν με τους μεταναστες και τους λαθρομεταναστες. Στο δρομο ειμαι καθε μερα, εχω ματια και βλεπω. Αλλα οταν συμπεριφερεσαι στον αλλο σαν να ειναι απολιτιστος, σκουπιδι, τον εχεις στην απ' εξω και εχεις βγαλει συμπερασμα για το ποιον του χωρις να τον γνωρισεις, ε τοτε μην εκπλαγεις αν δεν συμπεριφερθει σαν τζεντλεμαν. Προσεξε δεν δικαιολογω τις ληστειες, τους βιασμους και τα λοιπα (απο οπου κι αν προερχονται) απλα σου λεω που βρισκω λαθος το σκεπτικο σου. Καπως οδηγειται στο περιθωριο ο αλλος, δεν παει απο μονος του.
Εdit: Instant η διαφωνια ειναι σημαντικο συστατικο του διαλογου.
Είχα γράψει ολόκληρη έκθεση για το θέμα αυτό και με έδωσε κλωτσιά βγήκα offline ¨(
Υπάρχουν διαφωνίες και διαφωνίες. Δες το Λέντη για παράδειγμα, έβρισε τον παππού, ο παππούς του είπε να μην ξαναπάρει τηλέφωνο και Ο Λέντης του είπε "με απειλείς ρε;" Άλλος θεωρεί πως ο Λέντης είναι υπαρκτό πρόσωπο άλλος δεν τον βρήκε ποτέ. Ο παππούς της κασέτας θα έχει πεθάνει βέβαια τώρα. Τεσπά, θα δω μήπως γράψω δυο λόγια επί του θέματος.
Η Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια είναι μια κοινωνία με δυτικές επιρροές τύπου κου-κλουξ-κλάν. Το άσπρο δέρμα είναι βελούδινο, το μαύρο η το σοκολατί είναι βρώμικο, το κατσαρό μαλλί το έχουν οι ηλίθιοι, το ίσιο οι έξυπνοι, το δυσάρεστο είναι ότι μπορεί κάποιος να φέρει τα χαρακτηριστικά αυτά που σηκώνουν δούλεμα αλλά να ακολουθήσει μια πορεία από θύμα σε θύτη, όπως ο νέγρος για παράδειγμα που θα βρίσει έναν άλλο νέγρο, η μία συμμορία θα καθαρίσει την άλλη αν οι νέγροι ανήκουν σε συμμορίες η αν έχει ο ένας συμμορία θα πεθάνει αυτός που δεν έχει συμμορία. Κάποιοι δικαίως μπορεί να λένε ότι οι πιο σκούροι άνθρωποι είναι κατώτερης ποιότητας, άλλοι λένε πως είναι θέμα οικογένειας, εκπαίδευσης μόρφωσης, ατομικών στοιχείων και επιλογής. Ο Ινδός για παράδειγμα ο σπουδαγμένος, από το μεγαλύτερο επίπεδο μόρφωσης πρέπει να έχει η Ινδία στις μέρες μας, καθώς και υψηλή τεχνολογία. Φαίνεται οι κοινωνικοί νόμοι λειτουργούν με αντίθετα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα με τόση"ένδοξη" ιστορία αλλά με τόσο άθλιο παρόν. Και πιο μεμονωμένα να το πάρουμε. Οι Αιγύπτιοι για παράδειγμα που ζουν στην Ελλάδα, ο κόσμος λέει οι Αιγύπτιοι είναι άνθρωποι καλού επιπέδου, κι όμως στην Νέα Υόρκη, στο Βέλγιο, στην Αθήνα αν είναι πολλοί και μειοψηφία θα δημιουργήσουν γκέτο, μετά από χρόνια αν είναι η πλειοψηφία θα βγάλουν πρόεδρο η πρωθυπουργό και όποιος δεν ανήκει στην ομάδα τους θα πάρει την θέση του ανεπιθύμητου. Το ίδιο και σε ένα προάστιο η ένα χωριό γεμάτο Γιαπωνέζους, λέω τώρα, για παράδειγμα. Θα πουν όλοι οι Γιαπωνέζοι είναι οι καλύτεροι, έχουν τεχνογνωσία όσο κανένας, κι όμως οι Γιαπωνέζοι μετά από χρόνια δεν θα έχουν καμία τεχνολογική πρόοδο. Όπως και με τους Αμερικάνους, τόσο το καλύτερο για αυτούς να τους θεωρεί όλος ο κόσμος ηλίθιους.
Είπα να προσθέσω και μια άλλη παράμετρο στο θέμα για κάποιον που θέλει να προβληματιστεί περισσότερο :).
Πώς αντιμετωπίζεται η γυναίκα στο μουσουλμανικό κόσμο ή απο έναν μουσουλμάνο (δεν είναι κανόνας φυσικά);Εχμ, όπως της "αρμόζει" σύμφωνα με το Κοράνι...Μουσουλμανικό δίκαιο=δικαιο του κράτους.
Αν θες κάνε τον κόπο να διαβασεις κάτι σχετικό (και το ίδιο το Κοράνι δηλαδή-αν βρω χρόνο και ένα σχετικό βιβλίο θα παραθεσω εδάφια).Όχι, δε λέει να βιάζουν γυναίκες.Απλά θα σε βοηθησει να καταλάβεις λίγο μια νοοτροπία που καλλιεργείται απο τη θρησκεία. Το πώς συντηρείται/επεκτείνεται/παρεκτρέπεται μια θρησκευτική αποψη στην κοινωνία, είναι μεγάλη κουβέντα. Άλλωστε και οι μη μουσουλμάνοι είναι βιαστές, έτσι;
Οι βιαστές δεν έχουν εθνικότητες, ούτε θρησκείες
Αυτό δεν ισχύει πάντα, είναι ανάλογα με το σύστημα σε κάθε μουσουλμανική χώρα.
Στην Τουρκία πχ οι γυναίκες είναι μια χαρά ελεύθερες να κάνουν ότι θέλουν , μέχρι και pride πορείες υπάρχουν δηλαδή.
Στο Ιράν η καταπίεση είναι κάπως υψηλότερη και αναγκάζεται η γυναίκα να φοράει μαντήλα στο κεφάλι,παρόλα αυτά η κατάσταση τα τελευταία χρόνια ολοένα και δυτικίζει.
Στη Σαουδική Αραβία πάλι, εκεί ας το αφήσουμε καλύτερα.. Οι άνθρωποι που κυβερνάνε είναι απλά σαδιστές και η γυναίκα φουλ σκλάβα.
Στο Αφγανιστάν δε, εκεί μιλάμε για πάτο..
και πάει λέγοντας.
Το κοράνι στην ουσία είναι ένας τρόπος ζωής , όπως και η αντίστοιχη αγία γραφή δηλαδή που έχουμε και εμείς. Το άμα τώρα ο τάδε ηγέτης θα χρησιμοποιήσει αυτά τα βιβλία σαν όπλο για να χτίσει παλάτια και να υποδουλώσει κόσμο, είναι άλλο θέμα, δικό του, όχι θρησκευτικό.
Πάντως μην ξεχνάτε ότι και στην Ελλαδίτσα μας μέχρι και μπορεί χμμ.. πριν 30 χρόνια(?) στα χωριά κυρίως που οι χωριάτες πουλούσαν με την μάσκα του γάμου τις 17χρονες κόρες τους σε 70χρονους παππούδες με πολλά χωράφια, καθαρά για οικονομικούς λόγους. Μετά υπήρχαν και τα προξενιά οέο.
http://www.youtube.com/watch?v=ERq1S...0cFOAAAAAAAAAA
Ορίστε τα νέα
Jihad' in Arabic word derived from 'Jahada' which literarily means to strive or to struggle, For example,if a student strives to pass in the examination he is doing 'Jahada' In the Islamic context,Jihad' means to stive against one's own evil inclination.It also includes the right to fight in self defence or to fight in the battlefied againast oppression and aggression, For more you have to read Qur'an,
Holy war is Harb al Muqdassa.
Ok ok. There is no religion that has peace and only peace in it. Of course we would have war and some violence in it. Just like you do. Buddhism,Jerusalem, Islam, Christianity, it all includes slaughter and violence. Think more rationally, please.
bull shit you know the quran more than i do. i have read it 3 times. I have very good examples as a matter of fact. Back in prophet muhammads day (PBUH) there was a man mnamed abu bakr. he was basically the prophets right hand man. he was a wealthy man indeed. he decided to give all of his belongings to the poor because he said: "i will have wealth from God himself. he will reward me" we are giving people, indded. you do not see the truth. you are IGNORENT.
.............
ναι, φυσικά δεν ισχύει σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες.Αλλα π.χ στην Τυνησία ισχύει, και το μουσουλμανικό δίκαιο είναι το μόνο έγκυρο ακόμα και για τους μη μουσουλμάνους.Το Κοράνι ναι, είναι ένας τρόπος ζωής αλλά περιέχει λίγο πιο "νομικές" λεπτομέρειες, νομίζω.Και φυσικά, όλα ερμηνεύονται αναλόγως, είτε μιλαμε για αγια γραφη ειτε για κοράνι.
Αnyway, δεν ήθελα να το γυρίζω στη θρησκεία το θέμα ουτε να εκφράσω κάτι εναντίον του ισλάμ.είμαι τόσο εναντίον, όσο και απέναντι κάθε άλλη θρησκεία άλλωστε.Απλά ανέφερα μια σκέψη.
εχω διαβασει σε μερικα σημεια το κορανι που θεωρω ηλιθια Sura 4 34 εκει αναφερεται στις γυναικες ,απλα ισως αμα η κυβερνηση να εδινε καποια μαθηματα σε αυτους τους ανθρωπους ετσι σιγα σιγα να ενσωματωθουν στην κοινωνια μας, στο βιντεο που ειχα ποσταρει το ντοκυμαντερ υπαρχουν καποιοι που διδασκουν μαθηματα σεξουαλικης διαπαιδαγωγησης στους μουσουλμανους στην προσπαθεια να σταματησουν αυτο το που συμβαινει πολυ σωστο!αλλα βεβαια αμα συνεχιστει το προβλημα και τα κρατη και οι κυβερνησεις δεν κανουν τιποτα τοτε θα δουμε και αλλους μπρειβικ να κανουν εγκληματα
ποπο εκει που ηρεμησα με ολα αυτα μου ξαναρχιζει το μισος δεν νομιζω πως μπορει να μου φυγει..... ειναι και γιορτινες μερες γαμωτο....http://tsekouratoi.blogspot.com/2011/12/14_26.html διαβαζοντας τετοια το μονο που μπορω να κανω ειναι να νευριασω δεν ειναι ολοι ανθρωποι το ιδιο αλλα για εμενα υπαρχουν παρα πολλοι απο αυτους που ειναι απολιτιστοι... οι βιασμοι των λευκων γυναικων θα αυξηθουν στις σκανδιναβικες χωρες μιας και στις αραβικες χωρες εχουν μανια με το ασπρο χρωμα και χαλανε εκατομμυρια λεφτα σε κρεμες ασπρησματος μεχρι και ηθοποιοι ειναι στην πλειοψηφεια ασπροι,δεν νομιζω να σταματησει η εγκληματικοτητα δεν μπορω να υποστηριξω την πολυπολιτισμικοτητα και πολλοι υποστηριζουν οτι θα μας φερει πισω στον μεσαιωνα...τα κρατη δεν κανουν τιποτα το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι τους φοβισουμε ωστε να μην κανουν εγκληματα δεν βλεπω καποια αλλη λυση...οσον ανοφορα οτι υπαρχουν ψεμματα στα εγκληματα αγου η ιδια η υπηρεσια της αστυνομιας δινει τα στατιστικα για ποιο λογο να μιλαμε για προπαγανδα? τι δηλαδη θα κερδισουν καποιο ανθρωποι με το να λενε οτι οι μουσουλμανοι αυξανουν τα εγκληματα?
Πάτος, επισκεύτηκα την εκκλησία πρίν μερικά ΣΚ, ήταν ενδιαφέρουσα εμπειρία. Καθώς πηγαίναμε εκεί πήραμε και μια μεγάλη σε ηλικία γυναίκα γιατί δεν μπορούσε να περπατήσει άλλο. Έλεγε έρχομαι εδώ για να προσευχηθώ επειδή η οικογένεια μου είναι άρρωστη. Ξένη η κοπέλα, τα μιλούσε βέβαια τα Ελληνικά, αλλά ευγενέστατη και με πίστη στο Θεό. Φτάνοντας εκεί χαιρετηστήκαμε, πήγαμε μέσα στην εκκλησία (η περιοχή ήταν σαν ένα μοναστήρι πάνω σε βουνό) στοιβαχτήκαμε οι γυναίκες από την μια μεριά, οι άντρες από την άλλη. Οι περισσότεροι ξένοι, η ένα μείγμα από διάφορες εθνικότητες, ήταν αρκετά γαλήνια, προσευχηθήκαμε, είμασταν όλοι ήσυχοι, υπήρχαν οικογένιες, ζευγάρια, άνθρωποι μόνοι τους. Προσευχηθήκαμε και βγήκαμε έξω από την εκκλησία περιμένοντας όσοι ήθελαν να πάμε για φαγητό. Πήγαμε για φαγητό μαζί μας και ένας άραβας ο οποίος φαίνεται δεν είχε άλλο στήριγμα, ένα μέρος να φάει πέρα από εκεί, ήταν μάλιστα πολύ χαρούμενος που βρισκόταν σε θρησκευτικό χώρο. Έτσι όπως είμασταν μαζεμένοι, Έλληνες και ξένοι, μακρυά από την πόλη, ένιωθα σαν να ήμουν σε σκηνικό χωριό, χωρίς να υπονοώ κάτι αρνητικό, με εκκλήσία, εστιατόριο, δάσος τριγύρω, μας κάλεσαν και σε ένα άλλο δωμάτιο έπειτα και μας είπε ο υπεύθυνος πάτερ πως ο γέροντας που έκτισε την εκκλησία είναι άρρωστος, οι γιατροί δεν του έδιναν καμία ελπίδα κι όμως αυτός έμενε ζωντανός χάρη στην πίστη του. Μας είπαν πως έχουν πρόβλημα με τη "δασική υπηρεσία" και ότι αυτή η υπηρεσία τους ζητάει πολλά χρήματα για να μην κλείσει το μέρος, ένα μέρος το οποίο βασίζεται σε φιλανθρωπίες.
Ωραία η αίσθηση της εξοχής, μου έχει λείψει και σκέφτομαι να ξαναπάω, ελπίζω. Έπειτα, μετά τη προσευχή, το φαγητό, και την τον καφέ (στον καφέ ο πάτερ μας παρουσίασε έναν άνθρωπο που ήρθε από πολεμικό έδαφος, η εκκλησία μας είπε τους δέχεται όλους, όσους την έχουν ανάγκη), με κάλεσε ο υπεύθυνος, μου είπε έρχεται κόσμος εδώ και μας ζητάει να τους ευλογίσουμε επειδή αισθάνονται ότι έχει μπεί ο Σατανάς μέσα τους. Εσύ, μου λέει, φαίνεσαι λογικός, είσαι ο πιο λογικός εδώ μέσα. Δεν ήταν πάτερ βέβαια ο άνθρωπος, υπεύθυνος σίτισης, παρόλα αυτά με άκουσε με προσοχή. Μου είπε θα σου κάνει καλό να προσεύεχεσαι εδώ μαζί μας. Θα σε βοηθήσει. Όταν μου είπε για λογική και δαιμονισμένους, του είπα ότι έχω προβλήματα νοητικής φύσης, παίρνω φάρμακα, ότι έχω υπαρξιακές ανησυχίες. Δίπλα μας, στο δωμάτιο, καθόταν ξάπλα ένας αλκοολικός, πιο δίπλα ένα ζευγάρι ίσως να ήθελε να παντρευτεί. Πόσα διαφορετικά βλέματα έβλεπα εκεί μέσα. Ανθρώπους κάθε είδους, όλοι όμως ήσυχοι και ευχαριστημένοι, μακρυά από την πόλη για λίγο. Καθώς έφευγα έλαβα δώρο ένα CD για προσευχές για δαιμονισμένους. Όλα ήταν καλά, δεν είδα κάνα δαιμονισμένο, ίσως να ήμουν εγώ δαιμονισμένος, ίσως απλά να είχαν ανάγκη οι περισσότεροι να έρθουν να προσευχηθούν. Είχε και σκληρούς τύπους εκεί μέσα, καλοντυμένους, είχε και άραβες, και γυναίκες με καλυμένα τα πρόσωπα, και σλάβους και παιδιά. Μια βόλτα στην εκκλησία μου έκανε καλό. Δεν έχει σημασία το αν πιστεύω η όχι, αν υπάρχει κάτι για να πιστέψω, θαμμένοι όλοι σε τόσα ψέματα, τι είναι αλήθεια και τι όχι; Μαντεύω εμείς την φτιάχνουμε την αλήθεια, δεν υπάρχει κάποια αλήθεια, είναι ότι φτιάχνουμε εμείς. Κάνε μια βόλτα με το κότερο, άναψε ένα κερί στην εκκλησία, διάβασε τα νέα, χόρεψε, γλέντα, το χωριό θα σε περιμένει παρέα με τη δασική υπηρεσία, δε θα σου ζητήσει τίποτα, θα σου μιλήσει, και στον δρόμο επιστροφής δες τις παραδοσιακές ταβέρνες που περιμένουν τις παρέες. Κάποια στιγμή θα ξαναπάω.