Φίλε maus,τα ομοιοπαθητικά στηρίζονται σε εντελώς διαφορετική αντίληψη στον τρόπο αντιμετώπισης του ασθενή.Δεν σημαίνει οτι επειδή έχεις ψύχωση,παιρνεις ομοιοπαθητικο για την ασθενεια και γινεσαι καλα...Ασχολέιτε ολιστικά με το άτομο και στην περίπτωσή μου είχα βρει ομοιοπαθητικό-ψυχίατρο που σε συνδυασμό των 2 φαρμακευτικών προσεγγίσεων ειχα παρα πολύ καλα αποτελέσματα.Επισης δεν εχουν και παρενέργειες γιατι ειναι απο φυτικά σκευασματα,σε αντίθεση με τα ψυχοφάρμακα,και δεν εξαρτάσαι απο αυτά...
Εγώ και ο αδελφός μου που έχουμε περάσει ψυχωτικα επεισόδια και οι 2 ειχαμε φθασει σε σημείο συντηρησης με ζυπρεχα μόνο για αρκετα χρονια...Αλλα προσεξε με την ομοιοπαθητική,όπως το βίωσα εγώ,είναι σαν να φέρνεις στην επιφάνεια αντιλήψεις και συμπεριφορές που έχουν παγιωθεί στο υποσυνείδητο και πρέπει να τις αντιμετωπίσεις.Δηλαδή καποια παιδικα τραυματα ισως ή και ακόμη τραυματικά γεγονότα που δεν είχες ξεπεράσει...Λειτουργεί σαν κάθαρση αν μπορουσα αν χρησιμοποιησω αυτην την έκφραση...
Οσον αφορά τις ενεργειακές θεραπείες,καποιο ατομο που εχει περασει καποιες ψυχικές ασθένειες καλο θα ήταν να συμβουλευτεί τον εκαστοτε θεραπευτη και να μιλησει με τον ψυχιατρό του για το αν θα του ήταν ωφέλιμες...Συνήθως οι ψυχίατροι δεν πιστεύουν σε αυτές...Εγώ έκανα το λάθος και έκανα πράγματα χωρις την συμβουλή του γιατρού μου και της οικογένειας μου και με τάραξε σε σημείο να φθάσω να έχω αλλοιώμένη αντίληψη της πραγματικότητας...
Δεν πιστέυω όμως οτι είναι 'κομπογιαννίτικα' κόλπα γιατι έχω βιώσει άλλαγές στην ζωή μου...Σίγουρα θέλει προσόχη σε ποιος θεραπευτή θα απευθυνθείς και πρωτα πρεπει να χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης και να μάθεις περισσότερα για την θεραπεία που κάνει...Υπαρχούν πολλοί που κοιτάνε μόνο την τσέπη σου...
Τα αλλοπαθήτικά φάρμακα,όπως μου έχει εξηγήσει και ο ψυχίατρος μου και η ψυχολόγος μου,οι οποίοι συνεργάζονται,είναι σαν να 'κλείνουν' τις πόρτες από το υποσυνείδητο να έρθει στην επιφάνεια,και άτομα που δεν ειναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν ότι αυτό φέρνει μπορεί να παρουσιάσουν καποια ψυχική ασθένεια ή να υποτροπιάσουν αν τα κοψουν απότομα...
Προσωπίκα πιστεύω ότι τα ψυχοφάρμακα όσο και να σε επαναφέρουν,έχουν παρενέργειες,σε κάνουν να εξαρτάσαι και σε μεγάλες δόσεις επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία και την περιορίζουν...Αυτο φαίνεται άλλωστε και από την λείτουργική κατάσταση κάποιου ασθενή που τον πλακώνουν σε zyprexa,tavor,solian ktl και ένα κοκτέιλ τετοιών σκευασμάτων,την αρχή που νοσηλέυεται σε καποιο νοσοκομειο,μέχρι να βρουν το κατάλληλο συνδυασμό.Κάνω λάθος???
Αλλα σιγουρα θα πρεπέι να δουμε τι είναι πραγματικά η ψύχωση και πως γίνεται να την αντιμετωπίσουμε με την μικρότερη δυνατή και κατάλληλη φαρμακευτική βοήθεια και όχι μόνο....