εξω απο το σπιτι σου μπορει, εδω ειναι δημοσιος χωρος
Printable View
Ρε παιδια γιατι πραγμα μιλαμε τωρα... για μια εκκλησια που διαμορφωσε τις βασικες της αρχες και κανονες ... πριν το 1000 μχ.. και εκτοτε ελαχιστες προσπαθειες εχουν γινει να εξελιχθει ποσο μαλλον να προσαρμοστει στα δεδομενα της σημερινης εποχης....
Ειναι σαφες για μενα οτι καπου καποτε ενας ομορφος ανθρωπος ειπε δεκα πανανθρωπινες και ουσιαστικες αληθειες και ενα τσουρμο απο κλουβιους εχτισαν πανω σε αυτες ενα ολοκληρο θρησκευτικο συστημα συντηρητισμου,εκμετταλευ σης και διαστρεβλωσης....
αυτο αλλωστε συμβαινει παντοτε με οτιδηποτε ομορφο και αληθινο ....σπευδουν βρωμοχερα να το βουτηξουν και να το βρωμισουν για να το φερουν στα μετρα τους και να το κανουν δικο τους.....
Εγώ πάλι λέω όποιος δεν έχει να πει τίποτα επί του θέματος
είτε γιατί δεν έχει γνώσεις, είτε γιατί δεν έχει τέτοιου είδους ευαισθησίες
και απλά βγάζει τα προσωπικά του απωθημένα,
να δείξει ό,τι του έχει απομείνει απ' αυτό που λέγεται σεβασμός
και να σταματήσει να συμμετέχει στη συζήτηση.
ΔΕΝ είναι ξεπερασμένα. Τίποτε απ' όσα ασκούν ΕΠΙΡΡΟΗ δε μας επιτρέπεται να τα βγάζουμε στο απυρόβλητο. Markela dear, I feel the same. Ξέρω πως καταλαβαίνεις τον τρόπο μου.:)
Η εκκλησία ασκεί επιρροή. Όταν μια γυναίκα ακούει από διάφορες πλευρές το τσιτάτο, είσαι κατώτερη, είσαι υποδεέστερη, είσαι δευτερεύουσας σημασίας, η ΥΠΑΡΞΗ σου δεν είναι παρά συμπληρωματική, ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΥΕΙ τις διδαχές αυτές, fuck, εγώ το έχω κάνει, άλλες το έχουν κάνει επίσης. Οι στερεότυπες ιδέες για το φύλο μας, έχουν εμποτίσει την ύπαρξή μας, νιώθουμε υποχρεωμένες να αρέσουμε στο επιτελών το ανδρικό του στάτους αρσενικό, νιώθουμε υποχρεωμένες να ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ στην καταπίεσή μας. αξλ, συνέχισε, δεν ξέρεις πόση δύναμη μου δίνεις να διαφοροποιούμαι. Πού υπάρχει ο αληθινός μας εαυτός?Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. ΔΕΝ θα τον βρω στις συνθήκες που έφτιαξαν για μένα, τις συνθήκες που τους βόλευαν. Η παράδοση είναι εχθρός της ελευθερίας, να το έχουμε υπόψιν.
Εγω παντως οφειλω να ομολογησω πως ποτε δεν ενιωσα κατωτερη απο κανεναν αντρα... για την ακριβεια και σαν ιδεα μονο μου φαινοταν γελοια....αυταποδεικτα γελοια....οπως το καθε τι που λαμβανα σαν μηνυμα απο το περιβαλλον οικογενειακο ,κοινωνικο,σχολικο.... που αφορουσε την ιδεα της ανισοτητας των ανθρωπων σε οποιοδηποτε επιπεδο.... απο παιδι θεωρουσα ανοητο και αποπροσανατολισμενο οτιδηποτε προσπαθουσε να με πεισει για το αντιθετο......
καποια πραγματα ειναι τοσο αυτονοητα... που δεν χρειαζεται τιποτα αλλο απο το να εχεις απλα τα ματια και τα αυτια σου ανοικτα....
αλλα οπως ελεγε κι ο μικρος πριγκηπας το ουσιαστικο ειναι αορατο στο ματι.....
Η αγάπη για τη μουσική δείχνει αν μη τι άλλο ηπιότητα χαρακτήρα
ενώ η χρήση προστακτικών αντιθέτως και η αδυναμία παρουσίασης επιχειρημάτων
είναι ένδειξη σύγχυσης του εγκεφάλου και γενικότερης σύγχυσης.
Παιδιά, πάντα ήθελα να κάνω θέμα για τον πρώτο πτυχιούχο πανεπιστημίου
με σύνδρομο Down
σαν μια ένδειξη του πόσα καλά μπορούν να συμβούν
όταν οι άνθρωποι πάψουν να έχουν γρέζια στον εγκέφαλο
(ήτοι απαλλαχτούν από τα στερεότυπα)
και δώσουν την ευκαιρία σε όλα τα ανθρώπινα πλάσματα να αναπτυχτούν
και να εκφράζονται ελεύθερα.
Zήτω η διαφορετικότητα!
Ο 34χρονος Ισπανός Πάμπλο Πινέδα
είναι ο πρώτος στην Ευρώπη πτυχιούχος πανεπιστημίου
που έχει σύνδρομο Down.
Χρειάζεται να περάσει ακόμη τέσσερις εξετάσεις,
για να πραγματοποιήσει το όνειρό του:
να γίνει δάσκαλος.
Αυτό δεν είναι τόσο ασυνήθιστο:
στην Ισπανία το 85% των παιδιών με σύνδρομο Down πηγαίνουν στο κανονικό σχολείο.
(ας μην εξετάσουμε τη μοίρα και τις ευκαιρίες που έχουν αυτά τα παιδάκια στην ωραία μας χώρα).
Συγγνώμη για το άσχετο,
αν ενοχλεί, το ακυρώνω
(η έλλειψη ανοχής στη διαφορετικότητα θεωρώ ότι είναι
έλλειψη παιδείας και ένδειξη επικίνδυνης άγνοιας) .
Θελω να πω κι εγω την αποψη μου οχι επι του συγκεκριμενου θεματος απαραιτητα, αλλα κυριως περι των συναισθηματων που βγηκαν στην επιφανεια, και θα χρησιμοποιησω λογια που ειπε καποιος πιο σοφος απο μενα:
Hatred does not cease by hatred, but only by love; this is the eternal rule.
Better than a thousand hollow words, is one word that brings peace.
Holding on to anger is like grasping a hot coal with the intent of throwing it at someone else; you are the one who gets burned.
In a controversy the instant we feel anger we have already ceased striving for the truth, and have begun striving for ourselves.
Buddha
για την συγκεκριμένη σελίδα το συγκεκριμένο πεδίο δεν το είχα διαβάσει ακόμη..
τώρα το θέμα είναι τελικά πόσο εξοικειωμένοι είμαστε με αυτό που αισθανόμαστε; γιατί αν δεν είμαστε μέσα μας πρώτα
από όλα παντού εχθρούς μπορεί να βλέπουμε..
πολέμιοι αναμφισβήτητα υπάρχουν η τακτική όμως "νιώθω ριγμένος γιατί με πυροβολείτε" φέρνει αποτέλεσμα;
μην θυμώνετε για την ασέβεια των άλλων, όταν είναι πρόβατα σε κοπάδι..
με το βοσκό να τα βάζετε..και στο θέμα της θρησκείας είναι οι Ιουδαίοι εξαρχής και εκπρόσωποι της εκκλησίας έπειτα...
πιστεύω ότι τα πράγματα έχουν γίνει πιο ελαστικά σε σχέση με παλιότερα αλλά και πάλι εξαρτάται και σε ποιό μέρος του πλανήτη
αναφερόμαστε. .
προσωπικά μου αρέσει ο τρόπος που εκφράζεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος γιατί μιλάει για μια απελευθερωτική θρησκεία σε όποιον ενδιαφέρεται να την ασπαστεί...
και σας παραθέτω το εξής απόσπασμα...σκεφτείτε πριν παραφράσετε κάτι...
ΕΡ: "Αμαρτία" ή "κουσούρι" είναι η ομοφυλοφιλία; Με τέτοιες θέσεις μήπως οι κληρικοί απορρίπτουν ένα τμήμα της κοινωνίας;
ΑΠ: Ο Χριστός δήλωνε κατηγορηματικά: «Εγώ δεν ήρθα να κρίνω τον κόσμο αλλά να τον σώσω» (Ιωάν. 12,47).Συμβούλευε «μην κρίνετε, ίνα μη κριθήτε»(Ματθ. 7,1). Δηλαδή, η έννοια της κρίσεως και πολύ περισσότερο της κατακρίσεως του άλλου είναι εντελώς αντιχριστιανική. Οι εντολές του Χριστού είναι δύο: η αγάπη για τον Θεό και η αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ως προς την σεξουαλικότητα, θα πρέπη να κάνουμε σαφές ότι ο Χριστός αντιμετωπίζει τις ερωτικές παρεκτροπές με πάρα πολύ μεγάλη επιείκεια. Ουδέποτε αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία.
ΕΡ: Μήπως απλώς έχουμε να κάνουμε με μια «συντηρητική στάση» της Ιεραρχίας και των κληρικών απέναντι στα ζητήματα της ιδιωτικής ζωής, όπως είναι οι προγαμιαίες σχέσεις ή οι «σεξουαλικές ιδιαιτερότητες»;
ΑΠ: Πέφτετε έξω να τη θεωρήτε απλά συντηρητική. Αυτή είναι μεθόδευση, δεν είναι συντηρητικότητα. Πρέπει να γίνει ένας αποπροσανατολισμός για να μπορέσουμε να σώσουμε το τομάρι μας. Αλλιώς είμαστε φοβερά έκθετοι. Εμφανιζόμαστε αυστηροί και βράχοι ηθικής με το αζημίωτο, ενώ η ανηθικότητα κατά τον Ιησού Χριστό είναι η καλοπέραση, η πολυτέλεια και η χλιδή. Αυτό είναι το άκρον άωτον της ανηθικότητας. Επιπροσθέτως, κυριαρχώντας πάνω στον ερωτισμό –επειδή είναι ένα καίριο μέρος της υπάρξεώς μας– εξασφαλίζουμε πάνω στον άνθρωπο απόλυτη εξουσία. Αυτά λοιπόν είναι πολύ καλά σχεδιασμένα και μεθοδευμένα. Είναι πολύ αφελής ο χαρακτηρισμός αυτής της στάσης ως συντηρητικότητας. Είναι μία μεθόδευση αποπροσανατολισμού και στήριξης της εξουσίας. Ένας τρόπος να εξασφαλίσουμε για τον εαυτό μας ένα άλλοθι. Να φαινόμαστε ως βράχοι ηθικής καταργώντας καίρια την πρόταση του Χριστού.
Όσοι αναφέρονται στην ομοφυλοφιλία επικαλούνται τον λόγο του Αποστόλου Παύλου ότι «οι λοίδοροι, οι πλεονέκτες, οι ειδωλολάτρες, οι μοιχοί και οι αρσενοκοίτες δεν θα κληρονομήσουν την βασιλεία του Θεού» (1Κορ. 6,10). Οι Γραφές όμως έχουν ποιμαντική πρόθεση. Κατά συνέπεια δεν μπορεί να επικαλήται κανείς την αναφορά του Παύλου σαν να είναι ο απόλυτος νόμος. Επιπλέον, ο Απόστολος Παύλος τοποθετεί την ομοφυλοφιλία μαζί με την πορνεία, τη λοιδορία και με την πλεονεξία. Γιατί δεν άκουσα κανένα να βγη να καταδικάση τους πλεονέκτες; Ή μήπως ο χαρακτηρισμός «κουσούρι» δεν αποτελεί λοιδορία; Γιατί λοιπόν τόσο βολικά ξεχνάμε όλες τις άλλες αναφορές και περιοριζόμαστε στην ομοφυλοφιλία; Δεν είναι από ηλιθιότητα, δεν είναι από βλακεία. Όχι, δεν είμαστε τόσο βλάκες εμείς οι παπάδες, κάθε άλλο. Όπως σας είπα, έτσι γλυτώνουμε το τομάρι μας.
Είναι μία απάτη, μία κραυγαλέα απάτη, που ούτε οι άνθρωποι της μαφίας δεν θα έκαναν. Αυτή η απάτη στοιχίζει βάσανα και ταλαιπωρίες σε έναν τεράστιο αριθμό νέων κυρίως ανθρώπων, οι οποίοι καταλήγουν να ζουν με ψυχοφάρμακα. Επειδή ακριβώς αντιμετωπίζουν εσωτερικές συγκρούσεις σε σχέση με τον ερωτισμό τους, εξ αιτίας κάποιων τέτοιων αφορισμών, καταλήγουν στην ψυχική διαταραχή, στο τέλμα. Είναι παροπλισμένοι, αχρηστεμένοι και έχουν χάσει ανεπιστρεπτί το τρένο της ζωής. Και η κατάστασή τους αυτή οφείλεται κυρίως στη στάση των παπάδων που για να σώσουν το τομάρι τους εξαπολύουν όλες αυτές τις κατάρες και τους αφορισμούς, οι οποίοι σε έναν έφηβο λειτουργούν με τρόπο καταλυτικώτατο.
ΕΡ: Ορισμένοι έχουν πει ότι το έιτζ είναι η τιμωρία του Θεού στους ομοφυλόφιλους, οι οποίοι με τη σειρά τους απαντούν ότι για τις «αμαρτίες» ευθύνεται η χριστιανική ηθική.
ΑΠ: Εκείνος ο οποίος λέει ότι ο θεός τιμωρεί δεν είναι χριστιανός. Δεν έχει καμιά σχέση με τον Ιησού Χριστό. Ο Θεός ούτε οργίζεται ούτε εξευμενίζεται ούτε τιμωρεί ούτε εξαγοράζεται. Ο Θεός μόνον αγαπάει. Δεν υπάρχει λοιπόν τιμωρία από το Θεό. Όταν εγώ βιάζω την ίδια μου τη φύση αυτοτιμωρούμαι. Αυτό είναι και η αμαρτία: το να στρεφόμαστε ενάντια στη φύση μας, που είναι τελικά κάτι το αυτοκαταστροφικό και μας οδηγεί στο «θάνατο».
π. Φιλόθεος Φάρος