(ουφ εφτιαξε το συστημα και ειχα ανησυχισει πωσ μονο εμενα δεν εβαζε....)
...
Printable View
(ουφ εφτιαξε το συστημα και ειχα ανησυχισει πωσ μονο εμενα δεν εβαζε....)
...
Βρεχει...;Εμενα να δεις ποσο μου αρεσει εκεινη η μυρωδια..εδω συννεφια,μπορει να βρεξει αργοτερα...
Eφτιαξε το φορουμ μας? ζητω!!!
.
Μπράβο που έκανες αυτό το τόσο σημαντικό βημα!! Ενα μεγαλο ταξιδι θα αρχισει για σενα...με σκοπο τη φροντιδα του ευατου σου:) πολυ χαιρομαι.
Καθε αρχη και δύσκολη καθως το αγνωστο συνομωτει με τη φαντασία μας και πλάθει πράγματα ίσως αγχωτικά..
Η ανησυχια σου ειναι λογική. Ο καθενας θέλει το χρονο του για να μιλησει και να καταθέσει με ειλικρίνεια κομμάτια του εαυτού του. Αρκει φυσικά ο θεραπευτης να \"του ταιραιζει\".Παντως αντικειμενικη απαντηση δεν νομιζω να υπαρχει. Αλλοι ανοιγονται κατευθειαν κι αλλοι δειλα δειλα και αργα..
Ειμαστε εδω για να ακουμε καθε βήμα της προσπαθειας σου.
Φιλια
Σε ευχαριστω παρα πολυ....!!
:)
Γεια σας...Ειναι παραξενο πως μπορει ενας ανθρωπος που δεν γνωριζει να μπορει να σου κανει ερωτησεις και το πιο παραξενο να μπορεις να τις απαντας.Να μην νοιαζεσαι αν θα καταλαβει η αν θα τρομαξει..Μου αρεσε,ισως να μην τα ειπα ολα,μα θα ξαναπαω σιγουρα.Υπαρχει ελπιδα...
Το τελευταιο καιρο νιωθω οτι στερεψα απο λογια και το ξερω αυτο γιατι νιωθω τοση ηρεμια...
..Μυστηριο πραγμα οι ανθρωποι.Δεν ξερω ποια ειναι εκεινη η μεγαλη διαφορα που μας χωριζει ολους και τι το κομματι που μας ενωνει.Περνουμε διαφορες μορφες..καποτε ειμαστε τρυφεροι,καποτε δινουμε απλοχερα τα συναισθηματα μας χωρις ανταλλαγμα και αλλωτε μικροι εγωιστες.Δεν ξερω αν η υπερβολικη ελευθερια μας φταιει για ολα αυτα,ξερω οτι τα ορια στενευουν.
Βλεπουμε τις καταστασεις μεσα απο τις δικες μας εμπειριες και μερικες φορες αδυναμουμε να δουμε καποια πραγματα στα ματια.Γινομαστε συχνα αδικοι με τους αλλους.Ολα ειναι αντιφασεις,γιάυτο και μερικες φορες χασκουμε και αντιχασκουμε!
Η ψυχοθεραπευτικη σχεση μου φανηκε σαν ενα τριτο ειδος σχεσης. Κατι πρωτογνωρο, δεν μπορουσα να την ενταξω καπου. Μου αρεσει η θεραπευτικη της \"μαγεια\"... απο οτι βλεπω κι εσυ εχεις εντονες πρωτες εντυπωσεις, χαιρομαι.. βεβαια φαινεσαι ανθρωπος που τρυπα σε βαθος τις διαφορες καταστασεις που βιωνει, ανθρωπος που προβληματιζεται.
Οι αντιφασεις του εαυτου....Χαοτικες! Κρυβουμε μεσα μας μια αβυσσο δυνατοτητων...ποιες θα γεμισουν το πορτετο της προσωπικοτητας μας? ισως επιλεξουμε καποια στοιχεια, ισως τα καθορισει το περιβαλλον, ισως προτιμαμε να μενουμε ρευστοι και ανοιχτοι ακομα και στις πιο σκοτεινες πλευρες μας..Το απολυτο δεν υπαρχει απο φυσικου στον ανθρωπο. Υπαρχουν οι αντιφασεις του και ο καθενας μπορει να βρει τον δικο του τροπο να τις ισορροπησει..
Μακαρι να μπορουσα να σε κανω να γινεις και να νιωσεις εγω για μια στιγμη..Μακαρι να μπορουσα να κανω το ιδιο για σενα. Τοτε ισως βρισκαμε μια γεφυρα να ενωσουμε το χασμα της διαφορετικοτητας μας. Ισως να ειμαστε λιγοτερο τυφλοι, περισσοτερο δεκτικοι, περισσοτερο ικανοι να κατανοησουμε, να συγχωρησουμε..
Με εβαλες σε ομορφες σκεψεις, σ ευχαριστω:))
Ο Τολστοη εγραψε οτι οι ανθρωποι ειμαστε σαν τα ποταμια. Οπως το ποταμι ειναι ταυτοχρονα ρηχο, βαθυ, στασιμο, ορμητικο, παγωμενο, ψυχρο, μολυζμενο, καθαρο ετσι κι ο καθε ανθρωπος.Quote:
Originally posted by Alterego
..Μυστηριο πραγμα οι ανθρωποι.Δεν ξερω ποια ειναι εκεινη η μεγαλη διαφορα που μας χωριζει ολους και τι το κομματι που μας ενωνει.Περνουμε διαφορες μορφες..καποτε ειμαστε τρυφεροι,καποτε δινουμε απλοχερα τα συναισθηματα μας χωρις ανταλλαγμα και αλλωτε μικροι εγωιστες.Δεν ξερω αν η υπερβολικη ελευθερια μας φταιει για ολα αυτα,ξερω οτι τα ορια στενευουν.
Κι αυτο ακριβως ειναι που παρεχει την ελευθερια- την ελευθερια επιλογης. Και η ελευθερια με τη σειρα της, οταν δεν την πνιγεις, συνεισφερει στην εναλλαχτικοτητα.
Απολυτως!Quote:
Βλεπουμε τις καταστασεις μεσα απο τις δικες μας εμπειριες
\"Μερικες\";; Χα! σχεδον παντα φιλε μου!Quote:
και μερικες φορες αδυναμουμε να δουμε καποια πραγματα στα ματια.
Εξισου συχνα και με τον εαυτο μας. Και μερικες απο εμας, κυριως με τον εαυτο μας.Quote:
Γινομαστε συχνα αδικοι με τους αλλους.
Ακριβως. Η ιδια η ζωη ειναι μια αντιφαση- και γιαυτο θα πρεπε να τη διασκεδαζουμε! ;)Quote:
Ολα ειναι αντιφασεις,γιάυτο και μερικες φορες χασκουμε και αντιχασκουμε!
\"Κανένας\" μου αρέσει το ψευδώνυμό σου.Με παραπέμπει στον πολυμήχανο Οδυσσέα.Με σκότωσε ο \"κανένας\"!
Ο ψυχίατρος μού είχε πει ότι δεν μπορούμε σε όλα να είμαστε σταθεροί.Δεν είναι αυτό δείγμα υγείας.Άρα η αντίφαση χρειάζεται......
Φχαριστω! Μαλιστα, ξεκινισα με το Πολυφημος-Κανεις, αλλα αποφασισα οτι παραηνε μεγαλο! (Και το \"Κασσανδρα\" δεν ασχημο ;) )Quote:
Originally posted by kassi_21
\"Κανένας\" μου αρέσει το ψευδώνυμό σου.Με παραπέμπει στον πολυμήχανο Οδυσσέα.Με σκότωσε ο \"κανένας\"!
Ο ψυχίατρος μού είχε πει ότι δεν μπορούμε σε όλα να είμαστε σταθεροί.Δεν είναι αυτό δείγμα υγείας.Άρα η αντίφαση χρειάζεται......
Νε, ενα μονο πραγμα ειναι σταθερο- κε δεν εχο καμια ορεξι να το γνορισο.
[quote]Originally posted by weird
... απο οτι βλεπω κι εσυ εχεις εντονες πρωτες εντυπωσεις, χαιρομαι.. βεβαια φαινεσαι ανθρωπος που τρυπα σε βαθος τις διαφορες καταστασεις που βιωνει, ανθρωπος που προβληματιζεται.
Ναι..τρυπω σε βαθος τις διαφορες καταστασεις που βιωνει σε βαθμο να πιστευω οτι αυτο μπορει να ειναι και το λαθος μου.Δινω περισσο τερη σημασια και ολο εκεινο το βαθος μερικες φορες με συγχιζει περισσοτερο...