ναι ρε κουκλα μου ομως μην βιαζομαστε να πεταμε μπαρουφες..τεσπα μια γνωμη ειπα..
Printable View
Λοιπον αμα προσπαθει μονο ο ενας λογικο ειναι να κουραζεται και να παραιτειται σε καποια φαση.. πρεπει να το συζητησετε το θεμα οταν θα ειστε ψυχραιμοι και με καλη διαθεση και οι δυο, να δεις αν και αυτος τελικα θελει να ειστε καλα μαζι, ή αν τον νοιαζει μονο ο εαυτος του.
Θελει συνεχη καλη θεληση και καλη πιστη και απο τους δυο ομως για να δουλεψει μια σχεση, δεν την φτιαχνεις μια φορα και μετα την παρατας, θελει να βαζεις την ηρεμια του αλλου και τη δικη σου και τη λειτουργικοτητα της σχεσης πανω απο τους εγωισμους, και αυτο ειναι το πιο δυσκολο απο ολα.
καλησπερα κ απο μενα.δυστυχως ειναι μια περιπτωση που σιγουρα δεν ειναι ευχαριστη αυτη που διαβασα.δυστυχως ο αντρας σου δεν φενεται διατεθημενος να επικοινωνησει μαζι σου ουσιαστικα και να σου πει πραγματικα τι σκεφτεται κ γτ δεν θελει να κανει ερωτα μαζι σου(πιο συχνα)(σιγουρα υπαρχει λογος που δεν σου εμπιστευεται.χωρις αυτη την ουσιαστικη επικοινωνια ειδικα μεσα σε γαμο δυστυχως η σχεση τελματωνει.και το λεω αυτο γτ απο τη στιγμη που φτανεις μ εναν ανθρωπο να θελεις να κανεις οικογενεια μαζι του,γινεστε ενα,συζητατε για σας και για το παιδι σας, αλληλοσυμβιβαζεστε .κλπ.
ο αντρας σου σε θεωρει δεδομενη και κατα πασα πιθανοτητα (ποσο μαλλον οταν μου λες οτι ειστε μαζι απο τα 23 του,παιζει ρολο δυστυχως για τον μεσο ανδρα και το νωρις της ηλικιας )και για να αποφευγει τη σεξουαλικη επαφη μαζι σου,η' τις ικανοποιει αλλου τις σεξουαλικες του αναγκες η' τις ικανοποιει αλλου(το τονιζω) η' εχει καποια θεματα που τον απασχολουν αμεσα στο μυαλο του και του εχουν τοποθετησει το σεξ σε δευτερη μοιρα(πραγμα που αν ισχυει ως ζευγαρι θα επρεπε να σου εμπιστευοταν και να το συζηταγατε).
μην παιρεις βιαστηκες αποφασεις.προσπαθησε να σε αναζητησει λιγο εκεινος..κανεις οοτι σου λεει και θελει εκεινος!!!αμα η γυναικα μας τα δινει ολα,(οι ανωριμοι που παντρευτηκαμε επειδη επρεπε και οχι επειδη ωριμασαμε,βαρεθηκαμε την εργενικη ζωη και το συνεχες 'αλλαγμα' και θελουμε να ζησουμε μια διαφορετικη ζωη),παμε σ αλλη.δεν θελουμε τη γυναικα να τη θεωρουμε δεδομενη,οπως φανταζομαι και πολλες γυναικες αντιστροφα.καλως η κακως σε μια σχεση κατι χανεις και κατι κερδιζεις..εκεινος θελει μονο να κερδιζει.
σκεψου εξυπνα!
Vangeli σ'ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Όμως επειδή πραγματικά αισθάνομαι χαμένη στο διάστημα.... όταν λες να πάψω να θεωρούμαι δεδομένη, τι εννοείς; γιατί εγώ να ξενοκοιτάξω δεν παίζει και ούτε και μ'αρέσει. στη θεωρία το καταλαβαίνω, αλλά στην πράξη;;;;;; επίσης θα'πρεπε ίσως να πω απ'την αρχή πως σε όλα τα υπόλοιπα θέματα είμαστε κάτι παραπ΄νω από άψογα!!!! συζητάμε καθημερινά, τα ΣΚ καθόμαστε πολλέςς ώρες μαζί και μιλάμε, ασχολούμαστε με το παιδί, με βοηθάει στίς δουλειές του σπιτιού κτλ....
Το πρόβλημα περιορίζεται στην αδερφή (κατά περίπτωση και στη μάνα του) και στο σεξ.
ναι, θέλει μόνο να κερδίζει όπως είπες, αλλά αισθάνομαι πως με πνίγει πια!!!!!!! εκεί που μιλάμε κανονικά, μου πετάει κάτι κουφό (π.χ. "είδα την αδερφή μου και μου είπε ότι της λείπεις"). κουφά πράγματα!!! τελείως!!!!!!!! και όταν λέω πως εμένα όποτε με βλέπει η αδερφή του μου επιτίθεται λεκτικά, τις πιο πολλές φορές δεν το πιστεύει καν.
δεν ξέρω πια τι να κάνω. ξέρω πως πρέπει να σκεφτώ έξυπνα, όμως μου είναι αδύνατον να σκεφτώ. πόσο μάλλον έξυπνα.....
Σημείωση δεν έχω μεγάλες εμπειρίες και επίσης δεν έχω ούτε και τη δική μου ζωή φτιάξει καλά. Μπορώ όμως να δω τρία πράγματα, από όλα αυτά που περιγράφεις, που θα ήθελα να πω.
1. Αν ο έρωτας δεν υπάρχει, δεν μπορεί κάποιος να τον απαιτήσει/φτιάξει με το ζόρι. Και βλέπω ότι βάζεις "ζόρι" στο θέμα.
2. Νομίζω σε μια καλή σχέση μεταξύ συντρόφων δεν αποτελεί κριτήριο το ερωτικό στοιχείο. Και με μια κακή σχέση το ερωτικό στοιχείο χάνεται. Το πρώτο που θα εξέταζα είναι πόσο καλή είναι η σχέση. Μπορεί ο ένας να θέλει τον άλλο ερωτικά και να μην υπάρχει επικοινωνία, και τελικά να καταλήξει να χαθεί και ο έρωτας.
3. Έγραψες: "μου είπε ότι αυνανίζεται ακόμα..... ε εκεί τον σιχάθηκα τελείως!". Θέλω να σου πω ότι για μένα δεν είναι λόγος για να σιχαίνεται κάποιος κάποιον.
4. Η μεταξύ σας επικοινωνία είναι σε χαμηλό επίπεδο.
Γράφεις "Θέλω να τον ξανακερδίσω και θέλω να ξαναγίνουμε όπως παλιά. Και από σας θέλω συμβουλές για το πως να το κάνω". Η δική μου άποψη είναι πως μόνο με την κατανόηση μπορεί να γίνει αυτό. Μάθε τον. Δεν τον γνωρίζεις! Και από τα λεγόμενά σου φαίνεται να μην γνωρίζεις ούτε τον εαυτό σου.
Αρκετά από αυτά που έγραψα δεν τα αιτιολογώ (θα χρειαζόταν να γράφω πολλά). Αν νομίζεις ότι θέλεις να αιτιολογήσω κάτι, πες μου.
Αφού είχα στείλει το μήνυμα, διάβασα αυτό:
"επίσης θα'πρεπε ίσως να πω απ'την αρχή πως σε όλα τα υπόλοιπα θέματα είμαστε κάτι παραπ΄νω από άψογα!!!! συζητάμε καθημερινά, τα ΣΚ καθόμαστε πολλέςς ώρες μαζί και μιλάμε, ασχολούμαστε με το παιδί, με βοηθάει στίς δουλειές του σπιτιού κτλ..."
Αυτό μου δείχνει ότι εκείνος επικοινωνεί.
Η δική μου γνώμη είναι να μιλήσεις σε ειδικό. Έχεις ακούσει αυτό που λένε συζυγικό burnout? Είναι πολύ συχνό φαινόμενο δυστυχώς. Είναι η καταραμένη αδερφοποίηση που επέρχεται μετά από άπειρα χρόνια σχέσης και ίσως και ένα παιδί.
Αν είναι αυτό, δύσκολα επανέρχεται η σχέση. Αν όμως δεν είναι, υπάρχουν ελπίδες.
Νομίζω ότι για να κρατηθεί μια σχέση πρέπει απαραίτητα να υπάρχει καλό και άφθονο σεξ. Είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη, πώς να το κάνουμε?
Σήμερα δεν ξύπνησα καθόλου καλά. Δεν έχω καθόλου διάθεση για τίποτα. Το μόνο που με κάνει να χαμογελάω είναι το μωρό μου. Δεν περιμένω απάντηση σ'αυτό που γράφω, απλά το λέω για να ξεθυμάνω. Αισθάνομαι ότι ΘΑ ΣΚΑΣΩ!!!!!!!!!! Δεν μπορώ άλλο!!!!!!!!!!!
Καλημέρα και από μένα.
Προσπάθησε να εστιάσεις σε δυο τρία πράγματα που σου έχουμε ήδη πει.
1. Οσον αφορά την αδερφή του: Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αγαπάμε τους συγγενείς του άντρα μας και δεν ξέρω αν σου έκανε πράγματα τα οποια είναι σοβαρά. Προσπάθησε να μην κολλάς σ' αυτήν, προσέγγισε την , δωσε της μια ευκαιρία ακομα, μην γκρινιαζεις στον αντρα σου για αυτήν, είναι απίστευτα ξενερωτικο. Προσπάθησε να κρατήσεις τις ισορροπίες με την οικογένεια του . Που σημαινει και μαζί και χώρια. Όταν η πόρτα του σπιτιου σας κλεινει, είστε εσύ, αυτός και το παιδί σας.
2. Είσαι νέα κοπέλα. Προσπάθησε να μην κλεινεσαι σπίτι, πρόσεξε λίγο τον εαυτό σου. Έχεις κάποιον να σου κρατάει το παιδί?Βάλε ένα όμορφο φουστανάκι, φτιάξε τα μαλλια σου διαφορετικά, πάνε γυμναστήριο, ανανεώσου. Βγες για ένα καφε με μια φίλη σου, βρες μια ασχολια που θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις. Οι αλλαγές από σένα θα ξεκινήσουν και ασε τον άντρα σου σιγά σιγά να τις προσέξει.
3. Μην ζητάς επίμονα το σεξ. Προκάλεσε τον άντρα σου να στο ζητήσει. Όταν σε βλέπει όλη την ώρα με τ ις πάνες, απεριποιητη, χωρίς προσωπική ζωή, να γκρινιάζεις για την αδερφή του...συγγνώμη αλλά η διαθεση για σεξ και τρελλιτσες κοβεται. Αυτο σημαίνει να μην σε θεωρει δεδομένη. Γίνε όμορφη για σένα πρώτα, νιώσε εσύ γυναικα με αυτοπεποιθηση, που έχει επιγνωση της θηλυκότητας της.
Να έχεις υπομονή στα παραπάνω, μην περιμένεις με την πρώτη βδομαδα ολα ν' αλλάξουν, δώσε χρόνο στον εαυτο σου για τις αλλαγές, πρώτα μέσα σου.
Αν υπάρχει η δυνατότητα, οργανώστε μια εκδρομή για τους δυο σας, να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα.
Ελπίζω να πάνε καλά τα πράγματα και να έχεις μια πραγματική ευκαιρία για τη σχέση σας.
κοκκινε κυκνε, ............... η ζωη φαινεται συνεχως ολο κ πιο πολυπλοκη. μερικες φορες ομως ειναι μονο μια φραση, οτι ''συνεχιζεται''
Μήπως ο άνδρας σου αντιμετωπίζει κάποιο στυτικό πρόβλημα και ντρέπεται να σου το πει; Καλό θα ήταν για ολα αυτά να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό π.χ. σύμβουλο γάμου. Μίλα και στο σύζυγο πολύ ήρεμα και σοβαρά για οτιδήποτε σε απασχολεί χωρίς γκρίνιες και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Είστε νέοι άνθρωποι και έχετε και ένα παιδάκι, κάντε μια καλή προσπάθεια να ξαναφτιάξτε τη σχέση σας, εφόσον γίνεται φυσικά.
Δεν κατάφερα να διαβάσω όλα τα μνματα. Θα σου πω όμως κάτι που θεωρώ σωστό.. να κάτσεις να του μιλήσεις και να του πεις όσα μας λες και νιώθεις. Από εμάς είναι δύσκολο να βρεις σωστή απάντηση. Οι μόνοι που ξέρουν είναι ο άντρας σου και εσύ. Μιλησέ του σοβαρά και πολιτισμένα είναι ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσεις με τον άντρα σου και με κανέναν άλλον. Είστε δυο και οι δύο θα τα βρείτε, αν προσπαθείς μόνη σου τότε δεν είναι καθόλου καλό σημάδι και δεν θα καταφέρεις και τίποτα. Πλησιασε τον μήπως έχει θέματα που τον προβληματίζουν και αυτόν ωστέ να μην ακουστείς εγωκεντρική. Πες αυτό που βλέπεις και νιώθεις..
Οσο για τον σύμβουλο γάμου αν δεν θέλει και ο ίδιος (που συνήθως οι άντρες δεν το δέχονται) δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί!
Σου εύχομαι ότι καλύτερο και αν τελικά απογοητεύτεις σκέψου τα "θέλω" σου, την ζωή σου και το μωρό σου. Πρόσεξε να ζεις σε ένα όμορφο και αρμονικό περιβάλλον και να μην καταδικάσεις καμία ψυχή, καμία όμως. Να βρεις απλά την δύναμη να παλέψεις και να προχωρήσεις μπροστά. Έτσι είναι η ζωή και απλά αποδέξου την...
εννοω,να τον προβληματισεις λιγακι με τον τροπο σου.μην του τα δινεις ολα οποτε εκεινος θελει και οπως εκεινος θελει.δλδ να κανετε σεξ οποτε εκεινος εχει ορεξη,μονο με τα εσωρουχα που εκεινος εχει ορεξη να φορας.καντον λιγο να ανησυχισει (παιζοντας το ανετη κ ΟΧΙ με παραπονα,μην το ρωτας καν ποτε θα κανετε σεξ κλπ,δειξτου πλαγειως οτι δεν εχεις πολυ ορεξη για σεξ οταν θελει εκεινος..καντον να σκεφτει οπ κατι εχει αλλαξει στη συμπεριφορα της κ οτι δεν ειναι ολα δεδομενα.μην του κανεις τα χατηρια με το προσχημα οτι μπορει να τον χασω αν δεν κανω αυτο,αν δεν κανω εκεινο που θελει.δειξτου με τον τροπο σου οτι πιθανοτερο ειναι να σε χασει εκεινος κ οχι εσυ!(κ ας μη το πιστευεις).δεν ειπα φυσικα να ξενοκοιταξεις,αλοιμονο.για την αδελφη και τη μαμα,δεν μπορω να πω τιποτα,δεν καταλαβαινω ακριβως τι συμβαινει με αυτα που μου λες.
οι αντρες νομιζουμε οτι ειμαστε οι κυριαρχοι στις σχεσεις μας,η' μηπως τελικα δεν ειμαστε?
Σας ευχαριστώ πραγματικά πολύ όλους!!! Σας ευχαριστώ που αγκαλιάσατε το πρόβλημά μου και προσπαθείτε να με βοηθήσετε!!! Σήμερα ειλικρινά δεν ξέρω πως βγήκε η μέρα στη δουλειά. Όλα αισθάνομαι πως μου πάνε στραβά. Όλα όμως..... αισθάνομαι πως όλα γύρω μου καταρρέουν!!! Συγγενείς, φίλοι, κολλητοί..... όλοι στα δύσκολα (και κάποιες φορές ακόμα και στα ευχάριστα) είναι άφαντοι!!! και υπάρχουν μέτωπα από παντού. Πάω στη δουλειά, αναστατώνομαι με 2 συγκεκριμένα άτομα, γυρνάω στο σπίτι αναστατώνομαι με τον άντρα μου και τα παλαβά του, πάω γυμναστήριο και ξεφεύγω λίγο και μετά πάλι σπίτι και ξανααναστατώνομαι. αααααααααααααααχχ!!!!!!!!! πόσα πια να αντέξω!!!!!!!! δεν ξέρω!!!!!!! αισθάνομαι ώρες ώρες που είμαι ξαπλωμένη το ταβάνι να πλησιάζει επικίνδυνα.
πραγματικά νομίζω πως ενας σύμβουλος γάμου δεν θα βοηθούσε τον γάμο μου, γιατί ο άντρας μου είναι τύπος "μπαινάκης-βγαινάκης"..... όμως ειλικρινά αν είχα την οικονομική δυνανατότητα, θα ήθελα πολύ να απευθυνθώ σε ψυχολόγο/ψυχοθεραπευτή. όμως τώρα πια, σ'αυτές τις εποχές, εμένα προσωπικά, δεν μου μένει φράγκο!!!!!!! (άλλη πίκρα κι αυτή.....)