Originally Posted by
το αγχος προσωποποιημενο!
Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο σε καταλαβαινω.Πλην αυτο με το στομαχι ειχα ακριβως τα ιδια...ειδικα η ατονια,δυσπνοια,ζαλαδα και πιεση στα αυτια με τσακιζαν.Βεβαια εγω ειχα και εντονη αποπραγματοποιηση/αποπροσωποιηση,φοβος τρελας και γενικοτερα απο οτι καταλαβα φοβο για καθε ψυχικη <<ασθενεια>>.Εκανα πανικους και δεν μπορουσα να βγω εξω απο το σπιτι μου ουτε για το τετραγωνο γιατι ενιωθα οτι μου κοβοταν η ανασα και ζαλιζομουν. Ετσι οπως καταλαβες ανεπτυξα και αγοραφοβια.Τωρα αυτα εχουν φυγει πανω κατω,αν και εχουν μεινει περιεργες σκεψεις και εντονο βαρος στο στηθος.Βεβαια τα παλεψα χωρις αντικαταθλιπτικα ,μονο με ζαναξ και τωρα παιρνω το βραδυ μονο το μισο των 0,25 οποτε και γι αυτα που παιρνω καλα ειμαι σχετικα :) Εγω πανικους παθαινα απο 12 χρονων ,αλλα για πολυ μικρα διαστηματα και ποτε δεν εμπαινα στην διαδικασια να το σκαλισω το προβλημα και ετσι τωρα εκανε το μεγαλο μπαμ δυστυχως !! Αλλα καποτε θα γινοταν και αυτο!Θα σου φυγουν τα ψυχοσωματικα να ξες,ειναι το μονο σιγουρο και δεν στο λεω για να σε ηρεμησω.Ειναι ενας εφιαλτης αλλα θα τελειωσει.;)Να βγεις και να περασεις καλα!!!Για την καρδια που σε πιανει τωρα,πιστευω οτι το ξες κιολας και στο εχουν πει απειρες φορες ειναι οτι δεν προκειται να παθεις τιποτα,οσο και αν <<θελεις>>.Ο πανικος δεν ειναι τιποτα παραπανω απο την καταστροφικη ερμηνεια ορισμενων ακακων συμπτωματων ! οταν σε πιανει αυτα με την καρδια να κανεις αναπνοες,δηλαδη να εισπνεεις για 5 δευτερολεπτα και μετα να εκπνεεις στ ιδιο χρονικο διαστημα κ αυτο να το κανεις 2 λεπτα,βοηθαει ! :) Απασχολησε τον εαυτο σου οσο γινεται και μην δινεις σημασια και αναλυεις ο,τι συμβαινει στο σωμα σου! Θα βαρεθουν και θα φυγουν!!!!;)