Originally Posted by
λιλιουμ
μια χαρα τα λεει ο ρεμπελ. Επειδη ρωτησες και την θεοφανια απο πανω πως θα αντιδρουσε στη θεση σου, θα σου πω και εγω για τη δικη μου. 4 τινα υπαρχουν:
1) αυτο που ειπε ο ρεμπελ, οτι ο συντροφος της θελει να την ξεκοψει και αυτη ντρεπεται για την ολη κατασταση (πανω σε αυτη την εκδοχη σου ειχα πει οτι αν την νοιαζοσουν τοσο ως φιλη θα επρεπε να προσπαθησεις να την καταλαβεις και να την βρεις και να την στηριξεις, εγω αυτο θα εκανα). Αν δε μπορουσα για καποιο λογο να το κανω, απλα θα αφηνα το θεμα στην ακρη οπως λεει ο ρεμπελ και δεν θα ασχολιομουν περιμενοντας απο εκεινη να κανει (εαν κανει) το πρωτο βημα, γιατι πραγματικα σε αυτη την κατασταση νιωθεις συμπονοια και κατανοηση και ευχεσαι για το καλυτερο και να εχεις πεσει εξω, και οχι θυμο η πικρα.
2) η φιλη σου ειναι μυστικοπαθης και κρυψινους. Εχω μια τετοια φιλη, απο οτι καταλαβα η δικη σου δεν πεφτει σε αυτη την κατηγορια, τοσα χρονια κολλητες θα το ειχες καταλαβει. Εμενα αν αυτη η φιλη μου παντρυεοτανε κρυφα και το μαθαινα μετα καμια εντυπωση δε θα μου εκανε, και δε θα αλλαζε και τπτ στη σχεση μας. Σημειωση, δεν ειμαι Η κολλητοτερη της φιλη, αλλα ειμαστε κολλητες.
3) η φιλη σου δεν ειναι φιλη σου οπως νομιζεις, μπορει να μην ηταν και ποτε, μπορει καποτε να ηταν, τωρα ομως δε σε βλεπει ως φιλη. Αυτο μπορει να μου τυχαινε παλιοτερα και να στεναχωριμουν αν γινοταν κατι τετοιο οπως εσυ τωρα, αλλα μεγαλωνοντας τουλαχιστον αυτο το πραγμα εμαθα να το ξεχωριζω, ποσο και τι φιλος ειναι ο αλλος, αλλα ακομα και αν πεσω εξω, απλα θα το διεγραφα το σκηνικο και το ατομο και δε θα εσκαγα δευτερολεπτο.
και 4) δεν υπαρχει. Η κολλητη μου φιλη η οποια δεν ειναι κρυψινους, δεν εχει παθει πλυση εγκεφαλου απο τον συντροφο και με την οποια δεν εχουμε απομακρυνθει ψυχικα, ακομα και αν εχουμε απομακρυνθει σωματικα, αν εκανε κρυφο γαμο, θα ημουν η πρωτη που θα το ηξερε.
Συμπερασματικα, το οτι απομακρυνθηκατε χιλιομετρικα λογω ζωης και δουλειας, το οτι εμπλεξε με εναν συντροφο που την εκανε να απομακρυνθει απο σενα και ψυχικα, το οτι η ολη κατασταση την κανει προφανως να ντρεπεται, ειχε αυτο το αποτελεσμα... Εσυ εχεις μαλλον παθει το πρωτο, αλλα συμπεριφερεσαι σαν να επαθες το τριτο. Και ετσι να ηταν, αυτο συμβαινει στη ζωη μας, οι περισσοτεροι το παθαινουμε στην εφηβεια, και μαθαινουμε οτι και οι φιλοι αλλαζουν, οχι μονο οι γκομενοι. Ειναι αναμενομενη η στεναχωρια, μετα μαθαινεις, αλλα αν ισχυει το πρωτο σεναριο, τοτε στεναχωριεσαι για τους λαθους λογους!!