-
Εννοείται ότι στο τέλος ο καθένας μόνος του κρίνει τον εαυτό του και βγάζει τα συμπεράσματά του.Απλά δεν μου αρέσει να μηδενίζω τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.Σίγουρα μπορούν να βοηθήσουν αν υπάρχει θέληση και κατανόηση και από τις δύο πλευρές. Στην περίπτωση τη δική μου, ξέρω πολύ καλά τι μου φταίει, και επειδή έχω μπλοκάρει λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων που είχα στο παρελθόν και λόγω του ότι δεν τα έλυσα όταν έπρεπε ,αφού δεν έκανα την κατάλληλη ψυχοθεραπεία, αυτά όλα συσσωρεύθηκαν και το πρόβλημα μεγάλωσε. Δεν μπορώ όμως να πώ ότι επειδή έπεσα σε ψυχολόγο που εμένα δεν με βοήθησε , δεν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος άλλος. Γενικά, είμαι κλειστός χαρακτήρας, και λόγω της οικογενειακής ανατροφής που μου έδωσαν,έχω μεγαλώσει πνίγοντας συναισθήματα και σκέψεις. Οπότε, η περίπτωση της ψυχνάλυσης θα με βοηθήσει να ξεσπάσω και να βγάλω από μέσα μου πράγματα που με πνίγουν και δεν μπορώ να τα πω πουθενά.
-
Χαρακτηριστικά θα σας πω ότι εμένα οι κρίσει ςπανικού μου παρουσιάζονται κυρίως μεσημέρι , μόλις σχολάσω από τη δουλειά και είναι να επιστρέψω σπίτι. όταν χώρισα, πριν 4 χρόνια, ένα μεσημέρι μπήκα στο σπίτι και βρήκα τον πρωην άντρα μου να μαζεύει τα πράγματα του και ακολούθησε ένας μεγάλος καυγάς. Αυτό πιστεύω ότι υποσυνείδητα έχει περάσειμέσα μου και μου προκαλέι το φόβο. Αν το πώ στους γονείς μου ή σε κάποιον κοντινό μου ,θα θεωρεί ότι είμαι κολλημένη με τον πρώην μου και γενικά θα θεωρεί αδικαιολογητο το φόβο μου αφού όλο αυτό τελείωσε. όμως δεν είναι έτσι, γιατί εκείνη τη μέρα πέρασα ένα μεγάλο σοκ , το οποίο εκείνη τη δεδομένη στιγμή δεν το βίωσα φυσιολογικά, αφού δεν ξέσπασα ουτε σε φωνές ,ούτε σε κλάματα ,αλλά ήμουν απαθής,σαν εξωτερικός θεατής μιας παράστασης που παιζόταν μέσα στο σπίτι μου και αφορούσε τη ζωή μου. Επιπλέον να αναφέρω ότι εξακολουθώ και μένω σε αυτό το σπίτι, γιατί είναι δικό μου και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να μετακομίσω.Αυτό , μόνη μου δεν μπορώ να το λύσω.Χρειάζομαι την καθοδήγηση ενός ειδικού.