Originally Posted by
nick cave
Θεοφανία, αν δεν υπάρχει ερωτική χημεία από την αρχή, δεν εμπλέκεται κάποιος σε σοβαρή σχέση. Αν το κάνει είναι είτε επειδή το σεξ όντως δεν παίζει ρόλο στη ζωή του (μη σου κάνει εντύπωση, υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι), είτε επειδή ο σύντροφός του είναι πολύ ισχυρή προσωπικότητα και τον έχει κατακτήσει πλήρως.
...νικ μου έχω να σου πω παααρα πολλά παραδείγματα τύπων ανθρώπων που μπαίνουν σε σχέση ή γάμο, ξεκινώντας με πρόβλημα στο σεξ που δεν του δίνουν την πρέπουσα προσοχή πιστεύοντας πως είναι ένας τομέας που παίρνει διόρθωση. Οι δυο τύποι είναι αυτοί που ανέφερες, μετά έρχονται τα κοινωνικά/επαγγελματικα στάνταρ που αναζητά κάποιος για τον συντροφό του. Πολλές φορές ξεγελάνε τα κοινά ενδιαφέροντα/αναζητήσεις/φιλοδοξίες και και και... Εκεί λοιπόν την "πατάνε" οι περισσότεροι και νομίζουν πως βρήκαν τον άνθρωπο τους και πως το σεξ ...φτιάχνεται...
Επομένως, υποθέτω πως υπήρχε από την αρχή κάποια χημεία ανάμεσα στη θεσσαλονικά και τον άντρα της. Απλά δεν την ικανοποιύσε η συχνότητα των ερωτικών επαφών τους.
Αυτό μου θυμίζει το "λίγο έγγυος". Εδώ θα συμφωνήσω με την μαριαν_μ που πολύ εύστοχα είπε πως η χημεία στο σεξ είναι ένστικτο: ή υπάρχει ή δεν υπάρχει.
Με αυτό σαν δεδομένο, ισχυρίζομαι πως η εικόνα που εκπέμπει κάποιος προς το σύντροφό του μπορεί να αλλάξει. Πώς? Πρώτα πρώτα, αν το αποφασίσει ο ίδιος πως θέλει να αλλάξει. Αν φροντίσει την εμφανισή του, αν δει την ίδια τη ζωή και τη σχέση του με άλλα μάτια.
......και εδώ διαφωνώ. ...:Ρ
Θα σου πω μια ιστορία. Έχω ένα φίλο σαραντάρη, πολύ εμφανίσιμο με μόρφωση και χρήματα από την οικογένεια που στην παρέα τον φωνάζουμε (για πλάκα φυσικά) "κελεπούρι". Είχε λοιπόν μια πολύχρονη σχέση με μια κοπέλα, χώρισαν και μπλέκει με μια εντελώς "ακατάλληλη" για τους γονείς του και τον περίγυρο σε σημείο που έχει έρθει σε τρομερή ρήξη και έχουν φτάσει να μη μιλάνε.
Ξέρεις τι μου είπε όταν συζητούσαμε το θέμα? " Αρρωσταίνω ακόμη και με τη μυρωδιά της"
Αυτό είναι χημεία και δεν φτιάχνεται με καμία προσοχή στην εμφάνιση και όλα τα συναφή
Στην περίπτωση της θεσσαλονικιάς, φαίνεται πως ο άντρας της είναι "κλειδωμένος" σε μιά αυτιστικού τύπου ερωτική συμπεριφορά. Αν δεν αποφασίσει να βγει από το καβούκι του και να αναθεωρήσει την ερωτική ζωή του και της συντρόφου του, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα...
Φυσικά και παίρνει βελτίωση, αλλά μέχρι εκεί και με πάρα πολύ προσπάθεια και από τις δυο πλευρές. Δυστυχώς όμως, (και πάντα κατά την άποψη μου), αυτό θα διορθώσει το κλίμα για ένα διάστημα και στην πορεία θα ξαναβγεί στην επιφάνεια η έλλειψη χημείας σε αυτόν τον τομέα.