Quote:
Originally posted by anitak
και οι αθεοι θρησκοληπτοι ειναι. εννοω οτι δεν εχει σημασια σε τι ειναι δογματικοι οι γονεις. Όταν η ιδεολογια μπαινει πανω απο την αγαπη, τοτε υπαρχουν μονο απαιτησεις και απαιτησεις και απαιτήσεις... αν το παιδι δεν ανταποκριθει σε αυτες, διακυβευεται η αγαπη των γονιων.
Θα υπερασπιστω το συναφι. Η θρησκοληπτη ιδεολογια (καπως αδοκιμος ορος) επιτασσει συγκεκριμενα καθηκοντα κι υποχρεωσεις οπως αφτα που ταλανισαν εσενα κ την Ιωαννα. Αυτο το καταλαβαινω. Ομως, ποια ειναι η αντιστοιχη \"αθεη ιδεολογια\" κι η υποχρεωσεις;; Πραγματικα, αδυνατω να σκεφτω κατι. Επειδη υπαρχουν 2 ακρα, ΔΕΝ σημαινει οτι ειναι και τα 2 εξισου απροσφορα.
Quote:
Originally posted by anitak
Σε κάποιο βαθμό είναι η τάση μου να αποφευγω τις εντασεις, αλλα και ένας πολύ σοβαρος λογος ειναι η αναγκη. Όταν δεν εχει κριθει το δικαστηριο ακομη, κι αν με την υπομονη που κανω, μαζευτηκανε 5 γαιδουρια να πουνε στη δικη οτι ειμαι \"οριακη καταθλιπτικη και ως εκ τουτου ακαταλληλη ως μανα\", σκεψου να προστεθει και το \"υστερική\". Όταν ανακαλυψα στο συρταρι του γερου μου εναν φακελλο με διαφορα \"αδιασειστα\" τεκμηρια για να χασω τη δικη [οπως κλεμμενα γραμματα μου κλπ], βρηκα και σημειωμενο απο το χερι του πατερα μου ενα περιστατικο με καθε λεπτομερεια, που προφανως αποδεικνυε την \"κακη\" μου συμπεριφορα: \"στις 24/7/2006 η Κατερινα φωναξε απο τη σκαλα.....\" κλπ.
Κατερινα, γιανα ειμαι ειλικρινης πιστευω οτι τα επιχειρηματα που καταθετεις δεν στεκουν. Ειναι ακριβως ο καταπιεζμενος θυμος που σε αναγκαζει να φερεσαι ως υστερικη καποιες φορες. Κι οσο το καταπινεις, τοσο περισσοτερο πυο μαζευεται. Αν εξεφραζες τη δυσαρεσκεια σου, οποτε κι οπως θα εκρινες εσυ σκοπιμο, χωρις ψεφτο-ηθικους ενδοιασμους να σε δυσκολευουν, αν ελεγες οχι συχνοτερα σ\' ο,τι σε ενοχλει, εστω κ με χαμογελο οπως προτεινε η Ιωαννα, θα αισθανοσουν πολυ πιο ισορροπημενη τωρα.