η εκδικηση ειναι καλυτερη ασε τισ συγχωρεσεισ κ τισ μαλακιεσ αυτα ειναι χαζα
Printable View
η εκδικηση ειναι καλυτερη ασε τισ συγχωρεσεισ κ τισ μαλακιεσ αυτα ειναι χαζα
Υπάρχει η μορφή εκδίκησης όπου ο νους θολώνει, το θύμα έχει αδικηθεί ή ταλαιωρηθεί βάναυσα και υποστεί ζημιά ανεπανόρθωτη την οποία μαζί με τις καθε ειδους συνεπειες της βιώνει έντονα ακομα και χρόνια μετα το συμβάν ενώ αυτος που έκανε τη ζημια συνεχίζει να ζει ανέμελα. Τότε ειναι που το θυμα αποφασίζει με θολωμενη σκέψη χωρίς τη λογική να πάρει το νόμο στα χέρια του. Δεν ειναι ευκολο να μιλήσεις σε ανθρωπους που υποφερουν για συγχώρεση, διοτι αδικηθηκαν και αυτος ειναι ο λογος που υποφερουν.
Το θεμα πρέπει να το αντικρισουμε και λίγο απο τη σκοπια αυτου που βλαπτει. Ειμαι σιγουρος ότι ο καθενας που πραττει κατι το οποίο επιφερει οποιουδήποτε ειδους ζημια στον αλλο μπορει κατα τον χρονο που το κανει να εχει τετοια αντιληψη. Απο εκεινη τη στιγμη θα πρεπει να έχει αντίληψη ότι στο μελλον θα πληρωσει για τις συνεπειες. Αρα μην αδικησεις, μην κανεις ζημια στον αλλο επειδή καποτε θα πληρωσεις. Δεν ειναι πάντα κακος αυτος που δεν αποδεχεται τη συγνωμη, διοτι δεν ξερουμε τι εχει περασει στη ζωη του ο ανθρωπος αυτος. Μπορει αυτος που δεν αποδεχεται τη συγνωμη να ειναι ενας εξαιρετικος χαρακτηρας δικαιος και ειλικρινης στις σχεσεις του με τους αλλους. Η λεκτικη συγνωμη χωρις καποια περαιτερω ενεργεια μεταμελειας δεν αρκει.
Σίγουρα η συγχώρεση καταλαγιάζει τη ψυχή, ακομα κι οταν αυτη γινεται χωρίς να προηγηθεί πράξη μεταμέλειας. Όταν το ατομο ενσυνειδητα και με βεβαιότητα ως προς την επιλογη του αυτη συγχωρεί ως μορφή αγαπης είναι ως εάν να κλείνει ένα κεφάλαιο στη ζωη του και να κανει μια καινουργια αρχή.
Ποσο ωραιες απαντησεις εχουν γραφτει πανω σε ενα τοσο σημαντικο και καθημερινο μας διλλημα.Ποσοι υπεροχοι ανθρωποι εχουν περασει απο το φορουμ. Τροφη για σκεψη
καπιοι διαλεξαν αλλο δρομο και ενω ηξεραν τι κανουν μηπως ψαχνουν ασχετους και ανασφαλεις να τους δουλευουν γενικα το λεω δεν αναφερομαι σε καποιον για να μη παρεξηγιθω
Το κακο που προκαλεί κάποιος συνήθως δεν γίνεται μπαμ κι έξω, το βλέπεις εξ αρχης ότι σου κανει κακο και θα έρθει η ώρα που θα γιγαντωθεί. Οποτε αν μπορείς να απομακρυνθεις και δεν το κάνεις, οφείλεις να τον συγχωρέσεις.
ειναι κανονας σε αυτη τη ζωη οτι το φως και η σκια πηγαινουν διπλα διπλα αλλα αυτο που σιγουρα θα εχει απωλειες θα ειναι η σκια γιατι δε μπορει να αντιμετωπισει το φως.
τι να συγχωρεσεις αυτον που σου λεει οτι ανηκει αλλου και μετα το παιζει θυμα αφου αυτος πηρε αλλο δρομο ενω ηξερε οτι η ζωη αυτη εχει ημερομινια ληξης και τωρα ξαφνικα θυμιθηκε οτι τα πραγματα ζοριζουν τωρα το θυμηθικε κατοπιν εορτης αυτο ηταν που με ενοχλησε οτι προσπαθουσαν να μου φορτωσουν τις επιλογες που εκαναν οι ιδιοι
πχ αυτο που ελεγε ο γιαννης μου θυμισε ενα προσωπο που ξερω που εχει τασεις εκδηκισης προς εμενα επειδη εκανε διαφορετικες επιλογες απο μενα και τωρα επειδη μειωνεκτει για τις επιλογες αυτες φταιω εγω
ειναι τωρα σα να λες οτι σε ενα πολεμο πληρωνουν οσοι κανουν ζημιες και αν δεν ειναι πολεμος με οπλα ειναι ψυχολογικος πολεμος και μαλιστα αυτον που τον αρχισε δεν ειμουν εγω αλλα το να περιμενει καποιος γενικα ενοω να του ζητησεις συγνωμη ενω σου ανοιξε πολεμο ο ιδιος αυτο ειναι το ακρο αοτον του θρασους.