KANENAS TA SPAS!!!!!!!!:)
Printable View
KANENAS TA SPAS!!!!!!!!:)
Έχω κάποιες μέρες που απλά χαζευω σε αυτό το forum και διαβάζω απίστευτα ενδιαφέροντα πράγματα…
Πέφτοντας πάνω σε αυτό το θέμα δεν άντεξα να μην κάνω ποστ…
Θεωρητικά είμαι ψυχικά υγιείς θεωρητικά πάντα και εφόσον δεν έχει διαγνωστεί τίποτα από κανέναν ειδικό ( απλά ξέρω να κρύβομαι :P).
Γνωρίζοντας κάποτε ένα ιδιαίτερο πλάσμα στάθηκε η αφορμή να μάθω και να διαβάσω πολλά για την διπολική διαταραχή.
Η όλη γνωριμία αν και άρχισε για κοινότυπο και πεζό λόγο ( ήταν πραγματικά ένα κουκλί) εξελίχθητε και με άφηνε μέρα με την μέρα ακόμα πιο άναυδο .
Ήταν ένας απίστευτος άνθρωπος με απίστευτο τρόπο σκέψεις, με ιδιαίτερες ευαισθησίες , με πολλά ταλέντα και γλυκύτατες ιδιαιτερότητες.
Όλα μαζί της έτρεχαν με απίστευτο ρυθμό, τα συναισθήματα, οι καταστάσεις, ο τρόπος που δενόμουν μαζί της, το επιθετικό ακομπλεξαριστο χιούμορ της, ο ρεαλιστικότατος τρόπος που αντιμετώπιζε την ζωή, η δομή της σκέψεις της, η δύναμη του λόγου της ( αν και μερικές φορές η ταχύτητα σε έκανε να την χάνεις)…… όλα ήταν ξεχωριστά , όλα ήταν πρωτόγνωρα, όλα είχαν ρυθμό και ένταση, ένιωθες πως η φλόγα της όλης κατάστασης θα σε κάψει ως το κόκκαλο, ήταν η κοπέλα που μειδιαζοντας θα την γνώριζες στους φίλους σου και θα έλεγες αυτήν είναι ο άνθρωπος μου !
Από την πρώτη στιγμή μου μίλησε ανοιχτα και ήταν κάτι που την ανέβαζε ακόμα πιο πολύ στα μάτια μου, από την πρώτη στιγμή ήταν ειλικρινέστατη και δεν μου έκρυψε τίποτα, από την πρώτη στιγμή θεώρησε και μου δήλωνε πως δεν έκανε αυτήν για μένα γιατί μόνο προβλήματα και πόνο θα μου πρόσφερε.. αλλά ως εκείνη την στιγμή μου πρόσφερε μόνο χαρά. Έκανε τα πάντα γύρω μου να λάμπουν, βρισκόμασταν και όλα ξαφνικά είχαν νόημα, ξεχνούσα να γυρίσω σπίτι να κοιμηθώ, είχε απίστευτους ρυθμούς και σε αυτούς παρέσερνε και μένα (δουλεύαμε και οι δυο σε full time jobs), για 10 μέρες που κράτησε η όλη η κατάσταση η μέρα μας είχε ελάχιστο ύπνο και ασταμάτητη επικοινωνία μεταξύ μας με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσαμε.
Από την στιγμή που μου μίλησε για την διπολική, αναγκαστικά διάβασα παρά μα πάρα πολλά άρθρα, έμαθα θεραπείες , έμαθα όσα πιο πολλά μπορούσα αν και άνθρωπος που ήταν «έξω από τον χορό»
Καλός η κακός κάποια στιγμή το διαλύσαμε όχι γιατί ήταν επιλογή μου η επιλογή της απλά γιατί υπήρχαν μεγάλα εμπόδια και δεν ήταν εφικτό να συνεχιστεί η όλη σχέση. Ήδη όμως είχα αρχίσει να ψυλλιάζομαι πως ήμουν ένα κομμάτι για αυτήν, όχι συνειδητοποιημένο απλά ένας άνθρωπος και μια κατάσταση συνέπεια του «πάνω» της μια στιγμή μέσα στην «υπομανια». Για την όλη διάλυση θα ήταν μαλάκια να μην παραδεχτώ πως έφερνα το μέγιστο κομμάτι ευθύνης ( χωρίς σίγουρα να παίξει κανέναν ρόλο η ιδιαιτερότητα της ), και σίγουρα αυτήν μου η απόφαση την πλήγωσε και την πόνεσε( έστω και στιγμιαία).
Θέλησα να μείνω ως «άνθρωπος» στην ζωή της , ως φίλος , ως δεν ξέρω και εγώ τι. Ήταν πολύ ξεχωριστός άνθρωπος για να μπορέσω να ξεκόψω. Ξέροντας βέβαια πως δεν ήταν σωστό γιατί σύμφωνα με αυτήν, έτρεφε ακόμα συναισθήματα πολύ δυνατά για μένα.
Με την πάροδο ελαχίστων ημερών ( 3 – 4 ) και την διεκπεραίωση κάποιων προβλημάτων που έμπαιναν ανάμεσα μας, πήρα κάποιες αποφάσεις , και συνειδητοποίησα πως μου έλειπε αφόρητα, συνειδητοποίησα πως δεν άντεχα χωρίς αυτήν.
Στην επιτυχημένη προσπάθεια μου να ξαναβρεθούμε για να τις ανακοινώσω πως ήθελα όσο τίποτα άλλο να είμαι μαζί της και πως ήξερα που έμπλεκα, με πρόλαβε και μου είπε πως αυτήν είχε προχωρήσει και ήταν ήδη με άλλον άνθρωπο. Ήταν σαν να μου δήλωνε ξεκάθαρα πως ήταν σε μια κατάσταση υπομανιας και εγω ήμουν κομμάτι αυτής.
Συμπερασματικά, από όλο τον πιο πάνω πρόλογο ( πρόλογος και αιτιολόγηση των παρακάτω λεγόμενων είναι τα πιο πάνω) θέλω να πω το εξής.
Σίγουρα για έναν άνθρωπο με διπολική είναι μεγάλος κίνδυνος να εμπλέκεται σε μια κατάσταση, σίγουρα μπορεί να τον στείλει «κάτω» και να τον γυρίσει σε φαρμακευτική αγωγή. Αλλά και οι υγιείς άνθρωποι έχουν ψυχη, έχουν αισθήματα, πονανε και πληγώνονται, σίγουρα δεν είναι τόσο αναλώσιμοι ,σίγουρα δεν είναι Hansaplast απλά να του πετάξεις τόσο εύκολα από πάνω σου, και αν θέλετε μια συμβουλή ( άσχετα αν δεν έχω καμία αρμοδιότητα να την δώσω).. πριν ένας διπολικός άνθρωπος ξενικησει κάτι στην ζωή του, καλά θα είναι, να προσπαθήσει ( όσο δύσκολο και αν είναι αυτό) να καταλάβει και να ξεκαθαρίσει μέσα του, σε τι κατάσταση είναι.. είναι στα νορμάλ του η είναι στα πάνω του, να σιγουρέψει πως αυτό που ξεκιναει είναι κάτι που πραγματικά το κατανοεί και το θέλει και όχι κάτι που ταιριάζει στον φρενήρες ρυθμό του…
enavar, γεια σου.παραδέχεσαι, πως εσύ στην ουσία φταις που χωρίσατε και στο τέλος την κατηγορείς κιόλας?να πω για ακόμη μια φορά, ότι είμαστε απλά διπολικοί όχι χαζοί.ή δεν κατάλαβα κάτι?
Δεν έθιξα κανέναν διπολικό ούτε τον έβγαλα «λιγότερο» τουλάχιστον δεν προσπάθησα να κάνω κάτι ανάλογο… αν πρόσεξες εκθείασα παραπάνω όλες τις αρετές αυτού του ανθρώπου και μόνο «χαζή» δεν την θεωρώ.Quote:
Originally posted by arktos
enavar, γεια σου.παραδέχεσαι, πως εσύ στην ουσία φταις που χωρίσατε και στο τέλος την κατηγορείς κιόλας?να πω για ακόμη μια φορά, ότι είμαστε απλά διπολικοί όχι χαζοί.ή δεν κατάλαβα κάτι?
Απλή σύμπτωση θεωρώ αγαπητέ μου πως εγώ την χώρισα, θα γινόταν η διάλυση από την πλευρά της σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήμουν κομμάτι του γρήγορου ρυθμού της απλά και όχι κάτι σημαντικό όπως με έκανε να πιστεύω …
enavar, αυτά συμβαίνουν στις σχέσεις.σε έκανε να πιστεύεις πως ήσουν κάτι σημαντικό γι\' αυτήν...περιγράφεις πάντως πολύ καλά έναν διπολικό.συγγνώμη που ήμουν επιθετική.
Bάλε μέσα και την Μαργαρίτα Καραπάνου.Quote:
Originally posted by Mοναξιά
\'Exω γνωρίσει άτομο με διπολική διαταραχή και κάποιες στιγμές φοβήθηκα ότι κινδυνεύω, ακόμα κι όταν πήγαινα με τα νερά της κι έλεγα \'\'ότι θες, εγώ σ\'ακολουθώ\'\'. Ειλικρινά δεν μπορείς να ακολουθήσεις πολύ καιρό ένα τέτοιο άνθρωπο γιατί είναι ακριβώς όπως ένα ορμητικό ποτάμι. \'Ετρεχα, έτρεχα και ξαναέτρεχα από πίσω της, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν ήξερα τι άλλο να κάνω για να την δω να νοιώθει καλύτερα. Αυτό για τις εθιστικές ουσίες και το αλκοόλ ομολογώ ότι δεν το ήξερα. \'Ηξερα αυτό που γνώρισα, ένα καταπληκτικό μυαλό, ένας χαρισματικός άνθρωπος που θα ήθελα να είναι ακριβώς όπως είναι αλλά μόνο να μην είχε αυτά τα φοβερά σκαμπανευάσματα που μπορούν ακόμα αθελά της να κάνουν ζημιά στον άλλον. Τέτοιο χιούμορ, τέτοια ταλέντα και τέτοια φαντασία δεν ξαναείδα ποτέ σε άλλον άνθρωπο.Να ναι καλά όπου και να\'ναι. Σήμερα είμαι στεναχωρημένος που μου το θυμίσατε. Και όταν ξεκίνησε να παίρνει αυτά τα αντιψυχωτικά έγινε πια ένα φυτό που δεν μπορούσε να μου μιλήσει ούτε να φάει δημόσια. Γαμώτο κακούργα ζωή, γιατί \"γαμάς\" τα πιο μεγάλα μυαλά σου ; Κι ο μεγάλος συνθέτης ο Gustav Mahler απ\'αυτό έπασχε, τί μεγαλείο όμως δημιούργησε. Το πνεύμα των μανιοκαταθλιπτικών ανθρώπων το θεωρώ μεγαλειώδες και όταν μιλάω για αυτούς πρέπει να πλένω το στόμα μου πρώτα.
Υπέροχη.
Εκπληκτικά χαρισματική συγγραφέας.
Αγαπητέ φίλε γεία σου!Quote:
Originally posted by enavar
Δεν έθιξα κανέναν διπολικό ούτε τον έβγαλα «λιγότερο» τουλάχιστον δεν προσπάθησα να κάνω κάτι ανάλογο… αν πρόσεξες εκθείασα παραπάνω όλες τις αρετές αυτού του ανθρώπου και μόνο «χαζή» δεν την θεωρώ.Quote:
Originally posted by arktos
Απλή σύμπτωση θεωρώ αγαπητέ μου πως εγώ την χώρισα, θα γινόταν η διάλυση από την πλευρά της σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ήμουν κομμάτι του γρήγορου ρυθμού της απλά και όχι κάτι σημαντικό όπως με έκανε να πιστεύω …
Θεωρείς οτι αν η κοπέλα αυτή δεν είχε βρει κάποιον άλλο και σε δεχόταν πίσω, παρά το πόσο την πόνεσες, τότε θα σε είχε επιλέξει εκείνη κι όχι η διαταραχή της, όπως το θέτεις?
Θα ήθελα επίσης να σου πω, πως πολύ συχνά οι άνθρωποι δεν ερωτεύονται το πρόσωπο κάποιου αλλά την κατάσταση που ζούνε μαζί με αυτόν τον κάποιο...
καλησπερα.
θελω απαντησεις..
απο οσους περισσοτερους γινεται..πασχω απο ψυχωσικο συνδρομο.ειμαι στο πεμπτο ετος(το τελευταιο απο οτι ακουω).το μωρο μου ειναι διπολικο..και μετα απο ενα χρονο σχεση προεκυψε ενα ταξιδι στην αθηνα,που ειχε εναν πρωην δεσμο.εγινε λιγο απομακρη και οταν πλησιασε ο καιρος μου ελεγε διαφορα.ειμαι κολλημενη,θελω να μεινουμε φιλοι και τετοια.οταν γυρισε ηταν καλα(βρεθηκανε).ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ.αρχισα να επιμενω και μου λεει θελει να μεινει μονη για ενα χρονο..εγω επιμενω.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ.εδω και 15 μερες ειναι εξαφανισμενη..μου γνωρισε και ενα παιδικο της φιλο και περνανε οι μερες αδειες..κενες..ανουσιες!ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΟΝΗ??
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
Γκρεμλιν...καυαρχήν καλώς ήρθες...
Μήπως θα έπρεπε να γίνεις πιο αναλυτικός και ίσως να άνοιγες ένα δικό σου τόπικ?
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΕΣ..ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΙΣ!
Να ερωτευόμαστε λέω εγώ κι ας τρώμε τα μούτρα μας μετά. Εξάλλου, αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις λένε πολλοί και ίσως στην περίπτωσή μας να έχεουν και δίκιο, άσε που η ένταση των συναισθημάτων με την οποία εμείς οι διπολικοί ζούμε τον έρωτα είναι τόσο βαθιά ώστε και να θέλεις να μην μπορείς να απαγορεύσεις σε έναν διπολικό να ερωτευτεί...Πάντως όλα έχουν και τη θεραπεία τους και έτσι και ο έρωτας σε έναν διπολικό μπορεί να περάσει κάποια στιγμή και από το ιατρείο του γιατρού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτά που πρόσφερε στον \"παθόντα\" δεν ήταν εξίσσου χρήσιμα με 100 συνεδρίες στο ίδιο ιατρείο μαζί με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.....
Έχω και εγώ μια εμπειρία με άτομο με διπολική διαταραχή. Όταν τον γνώρισα πριν χρόνια σε ένα σεμινάριο που παρακολουθήσαμε και οι δύο,αυτός είναι από Γερμανία, δεν είχε διαγνωσθεί ακόμη με διπολική διαταραχή και επειδή όλες οι αντιδράσεις ήτανε ανεξελεγκτες δεν κυλούσαν καθόλου καλά τα πράγματα στη σχέση μας. Πέρα από τα πήγαινε-έλα της απόστασης υπήρχαν διαστήματα που εξαφανιζότανε και δεν επικοινωνούσε καν μαζί μου κι εγώ αγωνιούσα και τον έψαχνα και υπήρχαν και διαστήματα που ήμασταν μέσα στις αγάπες. Όπως ήτανε φυσικό δεν μπόρεσε να κρατήσει κάτι τέτοιο αλλά δυστυχώς δεν έχουμε μπορέσει να ξεχάσουμε και να ξεπεράσουμε ο ένας τον άλλον. Παρά τα σκαμπανευάσματα ήτανε και είναι ο άνθρωπος που ταιριάζω πιο πολύ,που αισθάνομαι τα πιο δυνατά πράγματα και που έχω την καλύτερη χημεία. Ακόμη και μετά από 5 χρόνια που έχουμε πλέον χωρίσει,και στο ενδιάμεσο διαγνώσθηκε με διπολική διαταραχή,κρατάμε σταθερή επικοινωνία αλλά ακόμη κι έτσι δεν έχουν σταθεροποιηθεί τα πράγματα παρά την αγωγή που παίρνει. Άλλοτε μου ζητάει να ξαναείμαστε μαζί και άλλοτε αλλάζει γνώμη και υποστηρίζει ότι λόγω της κατάστασής του,όσο και να θέλει,δεν πρέπει να με βάλει σ'αυτήν την διαδικασία γιατί όπως λέει μόνο κακό θα μου κάνει. Οπότε ζώντας αυτήν την κατάσταση εδω΄και 7 χρόνια θα έλεγα ότι είναι πολύ επώδυνο και ψυχοφθόρο,ειδικά όταν όντως νοιάζεσαι και έχεις πραγματικά αισθήματα για αυτό το άτομο.
Ελένη ακούγεται πράγματι επώδυνο και ψυχοφθόρο αυτό που περιγράφεις. Αλλά όσο και να ένιωσες δυνατή χημεία, έντονα συναισθήματα κλπ κάποτε, εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια είστε χώρια και μάλιστα με απόσταση αν κατάλαβα καλά. Όσο σταθερή επικοινωνία και να έχεις με κάποιον, αν δεν ζεις πράγματι κοντά του κι αν δεν έχεις στην πράξη μια σχέση μαζί του, δεν μπορείς να πεις αν σου ταιριάζει ή όχι. Ειδικά μετά από τόσα χρόνια. Νομίζω πως δεν είναι λογικό, ούτε λειτουργικό να αποδίδεις τους δισταγμούς μιας ολόκληρης 5ετίας στη διπολική διαταραχή. Καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό όλο αυτό για εσένα και συναισθηματικά δύσκολο, αλλά μου ακούγεται σαν να θέλεις να συντηρείς μια ψευδαίσθηση, ή έστω μια ανάμνηση. Αλήθεια, αν σου ζητούσε να ξαναείστε μαζί σήμερα, εσύ θα έσπευδες?
Προσωπικά έχω γνωρίσει άτομα με διπολική διαταραχή και μια χαρά σχέσεις, φυσικά όταν φροντίζουν τον εαυτό τους κι έχουν επίγνωση της κατάστασης. Αλλά μου είχε τύχει και να γνωρίσω άτομο που δεν αποδεχόταν με τίποτα, ούτε καν αναγνώριζε τι του συνέβαινε κι εκεί, ναι ήταν αδύνατη όχι η συνύπαρξη, αλλά και η απλή επικοινωνία.
μαριμνα ειρσαι ομορφη μουρτε σε ξερθθω αλλα εισαι φιλικα