Originally Posted by
streidi
Για την πρώτη παράγραφο έχω να σχολιάσω ότι θα μπορούσες να τα πιστεύεις αυτά και με μια εμφάνιση του μέσου όρου. Οπότε και κακάσχημη να είσαι, ίσως σε παρηγορήσει το γεγονός ότι για τα συναισθήματα που νιώθεις ΔΕΝ ευθύνεται η εμφάνισή σου, αλλά το πώς διαχειρίζεσαι το γεγονός. Επίσης θα έλεγα να το ψάξεις περισσότερο με άλλο ψυχολόγο. Τόσα χρόνια βασανίζεσαι, ψάξε τον κατάλληλο ψυχολόγο που να μπορεί να σε βοηθήσει, μέχρι να τον βρεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορείς να τα δεις αλλιώς τα πράγματα, είναι θέμα οπτικής (ψάξε λίγο πώς αντιμετωπίζουν τη ζωή άνθρωποι σαν τον Vujicic για παράδειγμα , ή σαν τις αδερφές Hensel και θα δεις τι εννοώ. Για εκείνων τη θέση, ναι, δεν ξέρω αν θα έλεγα ότι μπορεί να τη δει κανείς αισιόδοξα. Και όμως...)
Τέλος έχω να παρατηρήσω κάτι που μου έκανε εντύπωση. Έχεις χαρακτηρίσει τον εαυτό σου πάνω από μια φορές "σάπιο". Ναι, μπορεί να πεις ότι το λέει ο λόγος, προφανώς δεν το εννοείς κυριολεκτικά, αλλά εμένα μου δίνει άλλη μια ένδειξη για το ότι αυτό που ζεις έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του όλου πράγματος κ όχι με την κατάσταση της ασχήμιας. Ποτέ δε θα χαρακτήριζα κάποιον σάπιο εξαιτίας της εμφάνισής του, ακόμα κι αν είχε την πιο βαριά δυσμορφία που υπάρχει. Πόσο μπορεί να αντιπαθείς τον (μέσα) εαυτό σου για να σε αποκαλείς έτσι;