Originally Posted by
ΡΑΝΗ
Εχθες δεν βγηκε ολο μου το μηνυμα.....εγραφα λοιπον οτι τετοιες φοβιες,τις περισσοτερες φορες(η δικη μου περιπτωση για παραδειγμα),ξεκινανε απ την απωλεια ενος αγαπημενου προσωπου,ξαφνικα.Εγω εχασα τον αγαπημενο μου μπαμπα(52 ετων)απο καρδια,ξαφνικα,απο τοτε αλλαξε ολη μου η ζωη....ξεκινησε σιγα σιγα η αρρωστοφοβια & αργοτερα εγινε εμμονος φοβος(περισσοτερο με την καρδια)οποτε υποχονδριαση.....καρδιολογο� � και ενα σωρο αλλες ειδικοτητες,λεφτα πολλα.....πολυ καλη δουλεια κανει η ψυχοθεραπεια γιατι βοηθαει στο να σου "δειξει" δρομους που μπορουν να σε ηρεμισουν,αλλα την διαδρομη & την προσπαθεια την κανεις μονος σου!Κι εγω πηγα σε νευρολογο αλλα εκτος του οτι εγω δεν ηθελα να παρω χαπια,μου ειπε πως εχω την δυνατοτητα να το αντιμετοπισω χωρις αυτα....οποτε το παλευω!Αυτο που το κανει εξαιρετικα δυσκολο ειναι οτι τα σωματικα σε κοβουν,σε τσακιζουν.......και φυσικα εκει ερχεσαι αντιμετοπος με τον κολοφοβο!Κατι αλλο που ηθελα να γραψω εχει να κανει με τους ανθρωπους που εχουμε κοντα μας.Εγω οπως εχω ξαναγραψει,ειμαι παντρεμενη με εναν υπεροχο αντρα που ομως ουτε μπορει να καταλαβει απολυτα τι ειναι αυτο που βιωνω,ουτε ειναι υποχρεωμενος να ξερει η να μαθει αλλα ουτε & εγω θελω!Ειναι πολυ δυσκολο να ζεις μαζι με εναν υποχονδριο και ετσι το μονο που πρεπει να περιμενει καποιος τετοιος ανθρωπος ειναι η αγαπη & τιποτα αλλο....το να επιφορτιζει με τους φοβους και τα αγχη του ενας υποχονδριος τον συντροφο του,συνεχως,μονο καλο δεν μπορει να του κανει!Αλλο μοιραζομαι αυτα που με βασανιζουν & αλλο βομβαρδιζω ασταματητα με τις εμμονες μου καποιον που δεν μπορει να καταλαβει γιατι πολυ απλα δεν το εχει βιωσει!