Originally Posted by
το αγχος προσωποποιημενο!
Γεια σας παιδια . Με το καλο σε εναν μηνα μετακομιζω θεσσαλονικη για να αρχισω τις σπουδες μου στην ψυχολογια. Φετος τελειωσα με τις πανελληνιες και ως εκ τουτου ηταν μια υπεραγχωδης περιοδος. Βεβαια,τελος καλο-ολα καλα.Αυτο που με απασχολει τωρα , και ισως φαινεται λιγο επιπολαιο μπροστα σε αλλα που ειτε εχω γραψει ειτε που εσεις εχετε , ειναι οι κρισεις πανικου μου στα ταξιδια. Και δεν μιλαω για ταξιδια μεσω τρενου,λεωφορειου,πλοιου ή ο,τιδηποτε. Μιλαω συγκεκριμενα για το μεσο εκεινο που υπερνικαει την λογικη μου...το αεροπλανο. Σε 2 μηνες με το καλο παω πραγα και λονδινο (couchsurfing it is ! ). Στο ενα ταξιδι θα ειμαι με παρεα ενω στο αλλο θα παρω μονη μου το αεροπλανο . Σε καμια περιπτωση δεν θελω να χασω τα ταξιδια ή ο,τιδηποτε αλλο εξαιτιας των πανικων . Εχω ταξιδεψει αρκετες φορες για αθηνα με αεροπλανο - 45 λεπτα πτηση, μεχρι να παθω πανικο,τον ειχα ξεχασει- και μια φορα στο παρισι , οπου η πτηση ηταν κοντα 3 ωρες. Τοτε δεν ημουν ακομα διαγνωσμενη με πανικους οποτε ειχα περισσοτερο τον φοβο οτι θα πεσει το αεροπλανο - ταξιδεψαμε και με καταιγιδα- και γενικα ειχα μια ζαλαδα καθολη την διαρκεια του ταξιδιου. Τονιζω ομως οτι τοτε απενεχοποιουσα την ζαλαδα. Την ειχα για ενα φυσιολογικο συμπτωμα. Πια ειμαι ικανη να την μετατρεψω εγω η ιδια σε πανικο . Θελω να πω , ολοι οσοι εχετε βιωσει κρισεις πανικου ξερετε ποσο καλα μπορουμε και παρερμηνευουμε ενα απλο συμπτωμα,μετατρεποντας το ετσι σε πανικο. Ο φοβος μου δεν ειναι τοσο οτι θα πεσει το αεροπλανο. Πια ο φοβος μου ειναι ο εξης < Λια κοριτσι μου,σε ενα λεωφορειο αν νιωσεις χαλια μπορεις να πεις στον οδηγο να σταματησει και το λεωφορειο θα σταματησει - αν και ποτε μου δεν το εχω κανει αυτο - . Στο αεροπλανο ομως ακομα και κριση πανικου να παθεις,ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ - > Ετουτο λοιπον εστι το προβλημα μου. Στο αεροπλανο δεν υπαρχει φυγη ενω νοερα στα αλλα μεσα υπαρχει .
Πραγματικα θα ηθελα να μου πειτε τις εμπειριες σας και τις αποψεις σας πανω στο θεμα. Δεν θελω να χασω τα ταξιδια που μπορω πια ως φοιτητρια να κανω και μαλιστα οικονομικα. Υπαρχει ενας ολοκληρος κοσμος εκει εξω και εγω δεν θελω να κατσω κλεισμενη στον πανικοβλημενο μου εαυτουλη ! Τα φιλια μου σε ολους !