Εγώ ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω.Χρησιμοποιείς το ρήμα "κάνει" και όχι "έκανε".Δηλαδή εσύ θες να έχεις την κοπέλα σου και ταυτόχρονα να έχεις και το αγόρι σου;
Printable View
Εγώ ένα πράγμα δεν καταλαβαίνω.Χρησιμοποιείς το ρήμα "κάνει" και όχι "έκανε".Δηλαδή εσύ θες να έχεις την κοπέλα σου και ταυτόχρονα να έχεις και το αγόρι σου;
Προφανώς άσπρο-μαύρο ευελπιστούσες να βρεις εδώ στο φόρουμ "ανοιχτόμυαλους" για να πάρεις κάποιο είδος έγκρισης...
Δυστυχώς πώς να το κάνουμε, ο καθένας έχει την άποψη του και ας μη σε συμφέρει..... εν τω μεταξύ μιλάς σαν αθώα περιστέρα - με το συμπάθειο δλδ - γεγονός που το βρίσκω και κομματάκι ενοχλητικό - δεν φτάνει που έκρυβες τόσο σοβαρά ζητήματα από τον άνθρωπό σου, θες να βγεις και από πάνω... θες ντε και καλά να σου επιβεβαιώσουμε ότι είναι ΟΚ ό,τι έκανες και ότι θα συνεχίσετε μαζί ευτυχισμένοι...
μα δεν μου λες τώρα, να είμαστε δλδ και λίγο σοβαροί..... αν πραγματικά αγαπούσες τη γυναίκα σου δεν θα της αποκάλυπτες την αλήθεια να την αφήσεις να αποφασίσει μόνη της ή ακόμα καλύτερα.... δεν θα την χώριζες για να βρει κάπου αλλου την αγάπη χωρίς διπλές ζωές και ψέματα? Επειδή εσύ εχεις σεξουαλικά διλήμματα δεν σημαίνει ότι πρέπει και αυτή να περάσει τα ίδια..... φίλε μου, την πάρτη σου και μόνο αγαπάς...
κοπέλα....φυγε μακρυά από αυτη την σχέση... είτε είσαι "μοντέρνα" είτε "συντηρητική".
Remedy Θεοφανια συμφωνω σε όλα...πείτε τα γιατί μας λένε τα ίσια ανάποδα
εμενα κατι δε μου κολαει σε αυτη την ιστορια η μεν ειναι συντηριτικη κ ο δε προχω κ τοτε πως τεριαξαν εγω παντως μπερδευτικα δε ξερω πιος ειναι που.
Νομίζω ασπρο μαυρο ότι το πιο βασικό είναι να ξεκαθαρίσεις ποιος είσαι, πώς προτιμάς να ζεις και να το διεκδικήσεις αυτό. Είτε με την τωρινή σου σχέση, είτε με κάποια επόμενη.
Είναι πιστεύω σημαντικά και τα δύο παρακάτω:
1. να μπορούμε να είμαστε αυθεντικοί και ‘ολόκληροι’ μέσα στις ερωτικές-συντροφικές μας σχέσεις (όπως και στις στενές φιλίες) και
2. να αφήνουμε και στον άλλον την ελευθερία της επιλογής.
Στη δική σας σχέση φαίνεται να μην υπήρχε κανένα από τα δύο, καθώς προϋποθέτουν ειλικρίνεια και γνώση.
Θα συμφωνήσω με το πιο πάνω μήνυμα (#47) που λέει στην ουσία ότι τα κίνητρα σου ήταν μάλλον εγωιστικά, παρά από αγάπη. Κι αυτό βέβαια ανθρώπινο είναι και κατανοώ πόσο δύσκολο είναι να πούμε μερικές αλήθειες, αλλά…. εδώ μιλάμε για κάτι που φαίνεται να είναι ο πυρήνας της προσωπικότητας σου. Και όχι για κάτι περαστικό, περιστασιακό, περιφερειακό, δοκιμαστικό, ασήμαντο. Νομίζω ότι η κοπέλα σου είναι πολύ μακριά από το να κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει όλο αυτό (και πολύ περισσότερο να αποδεχτεί ή να συμμετέχει). Μην την πιέζεις, γιατί της στέρησες σημαντικότατες γνώσεις κι ευκαιρίες.
Επειδή ανέφερες πως διαβάσατε το θέμα ‘αμφιφυλοφιλία στο γάμο’, εκεί ήταν μια μάλλον ξεκάθαρη περίπτωση παρενδυσίας, που δεν έχει σχέση με αμφιφυλοφιλία. Τον τίτλο τον είχε βάλει μόνη της η γυναίκα του ζεύγους, που αναρωτιόταν. Ενώ εδώ, μιλάτε κι οι δυο σας ξεκάθαρα όχι απλά για αμφι προσανατολισμό, αλλά μάλιστα στην αρχή η φίλη σου μας έγραψε ότι ‘νιώθεις γυναίκα’...
Κι έρχεσαι και λες ότι αυτό ‘δεν θα ξαναγίνει’ και ο λόγος είναι ότι…. μπορεί να έχει εκείνη το ρόλο του άντρα…. Μα, βλέπεις να το θέλει? Και εσύ, αυτό είναι που πράγματι θέλεις? Και εντέλει πας και να την χειριστείς θεωρητικολογώντας για το…. ποια είναι η διαφορά του να πηγαίνει ο σύντροφος σου με άντρα αντί με γυναίκα...
Αν και γενικά είμαι υπέρ των συζητήσεων και κατά των προτροπών ‘χωρίστε’, νομίζω πως θα έκανε καλό και στους δυο σας να απομακρυνθείτε για ένα διάστημα. Ξέρω στον περίγυρο μου ζευγάρια που λειτουργούν μια χαρά με τον έναν ή και τους δύο αμφί. Ξέρω όμως πολύ περισσότερους που δυστυχούν γιατί ξεκινούν είτε με μακροχρόνιο ψέμα, είτε με διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Άσπρο μαυρο, πιστευω δεν ειναι ζητημα συντηρητικότητας ή ανοιχτομυαλοσύνης. Πρόκειται για κάτι που πάει στον πυρήνα των προσδοκιών μας για μια σχέση, στην εικόνα που διαμορφώσαμε μέσα μας στο πώς θα θέλαμε να είναι ο σύντροφο μας, που όταν διαμορφώναμε την εικόνα αυτή στο επίκεντρο της ήταν η προσωπική μας ευτυχία, το τι δηλαδή θα μας έκανε ευτυχισμένους στη ζωή και μεσα στο πλαίσιο αυτό δημιουργείται η εικόνα του συντροφου μας. Και ως εκ τούτου τα πιστεύω της κοινωνίας, στη σκέψη μας, ήταν σε δεύτερη μοίρα. Αυτη η προσωπική ευτυχία που περιγράφω δεν ανέχεται να μοιραζόμαστε το ταίρι μας με άλλους, ίσως αυτή η σταση ζωης να ειναι ως κάτι έμφυτο στον άνθρωπο, ασχέτως αν η θέση μας αυτή ταυτίζεται τελικά με τα κοινωνικά πιστεύω που γενικά καταδικάζουν ως αποκλίνουσες τετοιες συμπεριφορές.
Ζήτημα επίσης ειναι αν ήρθες στο φορουμ για να ακούσεις απόψεις ή για να βρεις τη δικαιολόγηση που κατά βάθος πιθανόν να επιζητείς για να παραμείνεις στη σχέση.
[QUOTE=ΣονγκΧουά;522075]Προφανώς άσπρο-μαύρο ευελπιστούσες να βρεις εδώ στο φόρουμ "ανοιχτόμυαλους" για να πάρεις κάποιο είδος έγκρισης...
Δυστυχώς πώς να το κάνουμε, ο καθένας έχει την άποψη του και ας μη σε συμφέρει..... εν τω μεταξύ μιλάς σαν αθώα περιστέρα - με το συμπάθειο δλδ - γεγονός που το βρίσκω και κομματάκι ενοχλητικό - δεν φτάνει που έκρυβες τόσο σοβαρά ζητήματα από τον άνθρωπό σου, θες να βγεις και από πάνω... θες ντε και καλά να σου επιβεβαιώσουμε ότι είναι ΟΚ ό,τι έκανες και ότι θα συνεχίσετε μαζί ευτυχισμένοι...
μα δεν μου λες τώρα, να είμαστε δλδ και λίγο σοβαροί..... αν πραγματικά αγαπούσες τη γυναίκα σου δεν θα της αποκάλυπτες την αλήθεια να την αφήσεις να αποφασίσει μόνη της ή ακόμα καλύτερα.... δεν θα την χώριζες για να βρει κάπου αλλου την αγάπη χωρίς διπλές ζωές και ψέματα? Επειδή εσύ εχεις σεξουαλικά διλήμματα δεν σημαίνει ότι πρέπει και αυτή να περάσει τα ίδια..... φίλε μου, την πάρτη σου και μόνο αγαπάς...
κοπέλα....φυγε μακρυά από αυτη την σχέση... είτε είσαι "μοντέρνα" είτε "συντηρητική".
Ενταξει!!!!Η λυση δοθηκε απο τον/την Σονγκ χουα.....χωριστε!!!!!!Πως δεν το σκεφτηκαμε πιο πριν???Λοιπον...επειδη υπηρξαν παρεξηγησεις-δε μπορω να το εξηγησω αλλιως...-Ωρα να αφησουμε τους χαρακτηρισμους "συντηρητικος"-"προοδευτικος" δε νομιζω οτι βοηθαει.Ειμαστε δυο ανθρωποι που η ιστορια εχει αποδειξει οτι μπορουμε μαζι να ξεπερασουμε πολλα και σοβαροτερα προβληματα απο το σεξουαλικο(το οποιο παρεπιπτοντως ξεκινησε απο το 0 και εχει απογειωθει....και για τους δυο).Δεν ψαχνω forum"ανοιχτομυαλιας γιατι αν εψαχνα δε θα ημουν εδω τωρα να μιλαμε μετα απο τοσες μερες,εγω απο τη μια και αποτην αλλη Σονγκ χουα με συμμαχους Remedy και Θεοφανια.Ειναι λιγο χαζο...Τωρα,το ποσο ευκολα αποκαλυπτεις στο συντροφο σου κατι τετοιο το οποιο εχει παραμεινει επτασφραγιστο μυστικο για το μεγαλυτερο κομματι της ζωης καποιου,θα ηθελα να μαθω πως γινεται...Δε ζω δυο παραλληλες ζωες,μια με γυναικες και μια με αντρες.Ειχα εμπειριες στο παρελθον και με τα δυο φυλα απλα δεν το ηξερε η φιλη μου και οταν το εμαθε της ηρθε κεραμμυδα.Το αποτελεσμα νομιζω αλλαζει μονο στο γεγονος οτι μια γυναικα αν βρεθει στη θεση της φιλης μου και θελει να συνεχισει να ειναι με αυτον τον ανθρωπο για διαφορους δικους τους λογους θα ειναι αναγκασμενη εκτος απο γυναικες να εχει το νου της και στους αντρες.Μπορει να ακουγεται ή και να ειναι τραβηγμενο αλλα πιστευω οτι δεν ειναι αξεπεραστο
τους χαρακτηρισμους εσυ τους ξεκινησες, ευθυνη σου και να τους μαζεψεις.
μην ψαχνεις "συμμαχους" και αντιπαλους.
αντι να υποβιβαζεις το επιπεδο της συζητησης, καλυτερα πες μας ΕΝΑΝ που να συμφωνει μαζι σου στην εξαπατηση της συντροφου σου, επι πενταετια...
δεν ειναι καθολου "απλα" οπως θα θελες να φανει, ουτε ειναι ενα τεχνικο θεμα η διεκπεραιωτικο που "ετυχε βρε παιδι μου" και το εκρυβες τοσα χρονια.
προκειται "απλα" για μια εξαπατηση που αφορα το σημαντικοτατο θεμα οτι η κοπελα δεν ηξερε με ποιον ανθρωπο εχει σχεση.
τα ειχε με καποιον αλλο.
οσο και να προσπαθεις να το υποβαθμισεις, περι αυτου προκειται.
τωρα, αν "για διαφορους δικους της λογους" η συντροφος σου (γυναικα? πρωην συντροφος? δεν ξερω πως να την πω) αποφασισει να συνεχισει μαζι σου και μπορεσει να σε δει ερωτικα μετα απο αυτο και να σου εχει εμπιστοσυνη μετα τα 5 χρονια εξαπατησης, ειναι δικο της θεμα. ας το κανει. εμας θα ρωτησει?
εφοσον απευθυνεται εδω ομως, ο καθενας λεει την γνωμη του και με πολυ περισσοτερο σεβασμο απ οσο δειχνεις εσυ, που εκνευριζεσαι κιολας απο την ανταποκριση μας στους δρακους που μας λες...
Ειναι πραγματι κριμα...να χωρισετε
Μπορει η παρεκλιση που χει ο αντρα σου να ειναι μονο επιφανειακη
Ολα παιζουν στο ΒΑΘΜΟ..που ειναι εθισμενος πανω σε αυτο..
Αυτογυναικοφιλια μπορει να βγαινει στον καθενα μας..με πολλους και για διαφορους λογους
Ειναι το συναισθημα ..ο ποθος που χεις για το γυναικειο κορμι..τοσο εντονος που θελεις να γινεις ενα με αυτο...
Για καθε εναν ξεχωριστα..ομως ειναι και ειδικη περιπτωση συμφωνα με τα βιωματα του..τι του λειπει ...κλπ.
Στη ουσια ο αντρα σου πρεπει να σε λατρευει...
Απλα το χει παρατραβηξει πολυ...την αλλη παραφιλια του και δεν ξερω αν μαζευεται
Βρειτε τα στο κρεβατι..με καθε τροπο...αν υπαρχει αγαπη και εκτιμηση για τον αλλον..ολα γεφυρωνονται
Ειναι οι δυο οψεις ενος νομισματος...
[QUOTE=ασπρο μαυρο;522108]
Ασπρο-μαυρο δεν ξέρω, μπορεί το ύφος του κειμένου ΜΟΥ να ήταν κάπως επιθετικό- δεν το έκανα επίτηδες, έτσι μου βγήκε. Έτσι θα μιλούσα αν μία φίλη ερχόταν να συζητήσουμε το θέμα. Απλά λέω τη γνώμη μου, από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Αυτό εννοείται.
Αντε καλημερα και καλό ΣΚ!
Κατάλαβες ακριβώς πού το πήγαινα, αλλά μάλλον λίγο αντίστροφα..... όταν ο σύντροφός σου προσπαθεί - έστω κ έμμεσα- να σου "επιβάλλει" τις απελευθερωμένες απόψεις του, κ ότι είναι απολύτως οκ το "μία έτσι κ μία γιουβέτσι" κ ότι εν πάσει περιπτώσει αυτή η σύγχυση σεξουαλικού προσανατολισμού δεν επηρεάζει τη σχέση σας, τότε sorry, αλλά παύει να σέβεται εσένα κ τις δικές σου επιλογές, άρα παύει να είναι κ ο απελευθερωμένος της υπόθεσης.....
Τώρα στο πώς θα ένοιωθε μια γυναίκα στη θέση σου...... βασικά συνήθως για μια γυναίκα είναι μεγάλης σημασίας ο ανδρισμός του συντρόφου της (υγιώς εννοούμενος, όχι "βαρύ πεπόνι"), κ αν κατά οποιονδήποτε τρόπο "θιγεί" η εικόνα αυτή, καταλήγει κ η ίδια να μην μπορεί να νοιώσει αλλά ούτε κ να ανταπεξέλθει στο ρόλο της "γυναίκας" της σχέσης. Αν δεν υπάρχει το αρσενικό στη σχέση, πώς θα λειτουργήσει κ το θηλυκό....? Υπάρχει βέβαια κ η πιθανότητα της δημιουργίας του αισθήματος του "ευνουχισμού" της γυναίκας, από την άποψη ότι γνωρίζει ότι ναι μεν μπορεί να ανταγωνιστεί αυτό το οποίο του δίνει μια άλλη γυναίκα, αδυνατεί όμως να ανταγωνιστεί αυτό που του προσφέρει ένας άντρας δε....... είναι απλά εκτός πεδίου δικού της.
Για το ζήτημα της ειλικρίνειας, σου έχω απαντήσει ήδη, κ αποτελεί κ 1 κομβικό σημείο, στο οποίο σταθήκανε πάρα πολλά μέλη. Πάντως, πάρε όσο χρόνο θέλεις, κ μην επαναλάβεις το σφάλμα του συντρόφου σου, δηλ. να μην είσαι εσύ, έστω κ ασυνείδητα, ειλικρινής με τον εαυτό σου. Δηλ. αν πιστεύεις πως μπορείς να τον δεις όπως παλιά κ να συγχωρέσεις το ότι δεν ήταν κ πολύ ειλικρινής απέναντί σου (για την ακρίβεια καθόλου ειλικρινής), τότε όλα καλά. Μην παρασυρθείς όμως από τα αισθήματά σου κ τη δύναμη της συνήθειας (είστε κ "μεγάλη" σχέση άλλωστε) κ επιχειρήσεις να βάλεις κάτι στο συρτάρι, το οποίο στην πραγματικότητα δεν μπορείς να ξεπεράσεις.
καλησπερα σε ολους εδω μεσα!!ειμαι η ασπρη να το πω?η μαυρη?εβαλα αυτο το ψευδωνημο γιατι πιστευω ετσι ειμαστε με τον φιλο μου!!μακαρι να ειμαστε γκρι!!!με ολα συμφωνω το ξαναειπα και ευχαριστω για τισ απαντησεις.αυτο που ειπα και τον συντροφο μου κακως το παιρνη τοσο προσωπικα και κανει διαλογο γτ ο καθενας μας εχει την αποψη του.η αληθεια ειναι οτι με θεωρει αρκετα σηντηρητικη και εδω μεσα αυτο καταλαβα οτι δεν εχω τετοιο θεμα για τον εαυτο μου!!δλδ καποιες στιγμες αισθανθηκα και ασχημα με το πως βλεπω τα πραγματα!!thanks γι αυτο!!!