NikosD,
Χαίρομαι που έσπασες τη σιωπή σου απέναντί μου και εγκαινίασες διάλογο. Δεν κατάλαβα γιατί μου τον είχες στερήσει; Τι κακό θα είχε γίνει αν συζητούσαμε;
Quote:
Originally posted by NikosD.
εσύ έχεις στείλει περίπου 200 μηνύματα, το 95% των οποίων υβρίζουν, ειρωνεύονται συκοφαντούν.
Δηλαδή 190 υβριστικά και συκοφαντικά μηνύματα; Ποιούς εξύβρισα και συκοφάντησα, έχουν όνομα τα θύματα; Αυτά, πάντως, δεν τα έγραψα εγώ. Αναζήτησε σε παρακαλώ τους «συγγραφείς» τους:
************************************************** ********************************
Δείγματα πολιτισμού που δεν ενόχλησαν καθόλου τους υπεύθυνους του εν λόγω forum:
************************************************** **********************************
Quote:
Originally posted by Reina
Α posteriori κύριε--> χα! (5 words οριζόντια)
Quote:
Originally posted by liberchild
Bρε καλέ μου, από πότε έχεις να κάνεις σεξ?
Quote:
Originally posted by interappted
ουνουφριε???????????????????????????????? ?????????????????????????????????
γιατι δεν πουλας την τρελλα σου σε πιο πιθανους πελατες????
Quote:
Originally posted by Kassi
Ναι ο Ονούφριος πορώθηκε περισσότερο και από εμένα σε κρίσεις Ocd....Ονούφριε Ονούφριε της μέρας σου αι ώραι ήτο κούφιαι....Το αρχαίο με μάρανε!!!
Quote:
Originally posted by krino
.......και τι προβλημα ειπαμε οτι εχεις??
Quote:
Originally posted by maria210800
αναμεσα στο ποδαρακια σου υπαρχει κατι αλλο για να παιζεις και οχι με τα νευρα αλλον
χαχαχα
Quote:
Ονούφριε,
αν και δεν πρόκειται να μπω σε διάλογο μαζί σου για λόγους που σου έχω εξηγήσει στο παρελθόν,
Quote:
Δεν είχα σκοπό να σου απαντήσω, γιατί ξέρω πολύ καλά ότι με τον θυμό που έχεις απέναντι μου, και να σου απαντήσω, δεν πρόκειται να ακούσεις.
Παραπάνω δηλώνεις ότι «εσύ δεν έχεις πρόθεση να μου απαντήσεις» και τώρα αναφέρεις ότι «εγώ δεν πρόκειται να σε ακούσω». Τι από τα δύο θα διαλέξεις;
Quote:
Η εμμονή σου έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που πιο εύκολα θα πίστευες αν σου έλεγα οτι το φόρουμ είναι ένα matrix, μέρος ενός γιγάντιου πειράματος εξωγήινων οντων από τον γαλαξία Ανδρομέδα, παρά αν σου έδινα μερικές απλές αποκρίσεις σχετικά με την ιστοσελίδα, εμένα, το φόρουμ.
Εσύ που είσαι πρώην γνωσιακός συμπεριφοριστής θεραπευτής, θα γνωρίζεις, υποθέτω, το γνωσιακό σφάλμα \"συμπέρασμα χωρίς επαρκή μαρτυρία\". Πώς έβγαλες αυτό το συμπέρασμα; Γιατί δεν δοκίμασες να μου μιλήσεις;
Quote:
Πριν στείλεις ενα σωρό βαρύγδουπα μηνύματα εντυπωσιασμού περί παρανομίας του e-psychology.gr και καταγγελίας στην παραπάνω αρχή, μήπως θα ήταν χρήσιμο να επικοινωνήσεις μαζί τους και να μάθεις γιατί τα φόρουμ όπου οι χρήστες χρησιμοποιούν ψευδώνυμα δεν υπόκεινται στον νομο περί συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων???
Κατά πρώτον δεν ανέφερα πουθενά ότι η εταιρεία σου διαπράττει παρανομία. Ψάξε το. Ρώτησα, όπως έχει δικαίωμα κάθε Έλληνας πολίτης σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, να μάθω αν έχει υποβληθεί δήλωση, ώστε να διαπιστώσω πόσο διασφαλίζεται η προσωπική μου ζωή από την κατάθεση του ip στην ιστοσελίδα, σε συνδυασμό με τόσα που συζητιούνται. Εσύ λες ότι δεν υποχρεούται η εταιρεία να υποβάλει δήλωση, εγώ μπορεί να έχω διαφορετική γνώμη,
Quote:
[…………..T he CNIL reminded that, according to the French Data Protection Act, a personal data \'means information relating to a natural person who can be identified, directly or indirectly, by reference to an identification number or to one or more factors specific to him. This is the case with a car plate number, a telephone number or an IP address.\' The CNIL also noted that the Article 29 Working Party of EU DPAs, \'reminded in an opinion of 20 June 2007 on the concept of personal data, that the IP address attributed to an Internet user during her communications constitutes a personal data.\'
In the mean time, the Advocate General of the European Court of Justice, in an entirely separate case lodged for reference by a Spanish Court under the preliminary ruling procedure, took the position that the EU legislation on personal data protection should prevail on the Community law on e-commerce, copyright protection and IP enforcement. The CNIL has obviously duly noted how much these conclusions from the Advocate General - which usually are followed by the ECJ - may influence the future shape of copyright holders actions both when they collect IP addresses and when they undertake enforcement actions to subsequently have Internet users\' identity disclosed, making them far more difficult than they currently are in France and elsewhere in Europe. And wisely suggests that it would be appropriate to ask to further ask the ECJ for reference on the nature of the IP address.
δέχομαι την απάντηση που μου έδωσες, όπως δέχομαι και τις πληροφορίες που μου έδωσες σχετικά με τη δραστηριότητα της εταιρείας ή του «απλού forum αλληλοβοήθειας» όπως αποκαλείς το forum.
Ο καθένας μας έχει τη δική του άποψη, και γι’ αυτό υπάρχει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Δεν είναι δήμιοι οι άνθρωποι, λύνουν σε πολλές περιπτώσεις τις αμφισβητήσεις που υπάρχουν μεταξύ εταιρειών και πολιτών. Δεν επιμένω να λυθεί εδώ αυτό το θέμα. Δέξου όμως ότι με όλη αυτή τη συζήτηση έγιναν και ορισμένες αναφορές όπως οι παρακάτω, που είχαν δικαίωμα να ακουστούν, όπως επίσης και οι επιφυλάξεις της kassi που έχει γράψει σχετικό post.
Quote:
Originally posted by gog_magog
Φιλε Ονουφριε, ο,τι κανεις στο internet μπορει να καταγραφεται πολυ ευκολα αυτοματα σε αρχεια υπολογιστων. Επισης, πολυ ευκολα, ο,τι δεν εχεις κανει ποτε στο internet μπορει να κατασκευαστει σε τετοια αρχεια με τοσο χαωτικο τροπο που για την αποδειξη του αντιθετου η προστασια των προσωπικων δεδομενων θα παει περιπατο και δεν θα βρεις και δικιο. Το θεμα ειναι οτι μερικοι ανθρωποι, μεσα σε μια πραγματικοτητα που τεινει να γινει Οργουελικη, ειτε απο αφελεια ειτε απο συνειδητη αντιδραση δεν φοβουνται να κανουν διαφορα. Για ποια προστασια μιλας; Οταν καποιος παιρνει συνδεση ADSL δινει και τα στοιχεια του. Εκει τελειωνουν ολα.
Απο την αλλη. Ο υπολογιστης που φιλοξενει το www.e-psychology.gr λογικα δεν ειναι στο σπιτι του ιδιοκτητη. Ειναι σε καποια εταιρια/χωρο, καπου και οι τεχνικοι εκει παιρνουν backups/αντιγραφα κλπ τα οποια κρατανε σε διαφορων ειδων αποθηκευτικα μεσα. Ευκολα μπορουν να βρεθουν στα χερια οποιουδηποτε. Και γενικα ευκολα μπορεις να παρεις τα δεδομενα ενος υπολογιστη οταν εχεις φυσικη προσβαση σε αυτον.
Οταν ενα forum ανηκει σε καποιον και οταν καποιοι χρηστες εχουν την δυνατοτητα να αλληλεπιδρουν με αυτο, τοτε απλα ολοι ευχονται να πανε ολα καλα.
Το συγκεκριμενο forum ασχολειται με ενα πολυ λεπτο θεμα. Αυτο της ψυχικης υγειας. Και αν τα δεδομενα που χρηστες δινουν χρησιμοποιηθουν για το κακο τους, αναρωτιεμαι ποιος φταιει περισσοτερο. Ο ιδιοκτητης του forum, οι χρηστες ή η κοινωνια που ζουμε; Το σιγουρο ειναι οτι η κοινωνια εχει ιδιοκτητες και χρηστες (πελατες) υπηρεσιων, μοντελο που δημιουργει καποια προβληματα.
Παντως, αν ο ιδιοκτητης ηθελε να εχει λιγοτερη ευθυνη για ο,τι μπορει να συμβει, θα ειχε φροντισει για ενα διαφορετικο σχεδιασμο του forum και της πλατφορμας του, δηλωνοντας το και στους ορους χρησης.
Αυτα για την ωρα. Πανω απο ολα ψυχραιμια και καλη χρονια.
Οι συμμετέχοντες σε τέτοιου είδους συνομιλίες ................................................ ... οφείλουν να γνωρίζουν πως σε καμιά περίπτωση δεν είναι ασφαλείς λόγω της ανωνυμίας τους. Ένας καλός χρήστης του Διαδικτύου είναι σε θέση να εντοπίσει την IP διεύθυνση του υπολογιστή τους, να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά τους αρχεία...................... (Από Εκπαιδευτική Πύλη Υπ.Ε.Π.Θ. στο http://www.e-yliko.gr/htmls/safety/schat.aspx)
Quote:
εδώ να διαγράψεις όλα τα σχετικά μηνύματα σου που προκαλούν θόρυβο και δημιουργούν εντυπώσεις σε πολλούς αδαείς επισκέπτες, εις βάρος μου ή εις βάρος του e-psychology.gr?
Εφόσον ελήφθησαν προς το παρόν οι διευκρινίσεις σχετικά με το πως εργάζεται όλος ο κόσμος στην εταιρεία του forum και διατηρούμε και οι δύο τις απόψεις μας ως προς τα προσωπικά δεδομένα, καλό είναι να διαγράψω την «Ανοικτή Επιστολή» ώστε να μην ανησυχούν οι μετέχοντες στο forum. Μπορείς να μου ενεργοποιήσεις το EDIT για να το διαγράψω, ή θα διαγράψεις εσύ σαν σύνολο το κεφάλαιο της συζήτησης; Φυσικά αυτό γίνεται με την προϋπόθεση ότι δεν προτίθεσαι να προβείς στη δημιουργία του «στεγανού μυστικού δωματίου συζητήσεων», κάτι που όπως εξήγησα είναι παράνομο.
Παράλληλα παρακαλώ να διαγράψεις τη δυσφημιστική για μένα ανακοίνωση της εταιρείας, αφού δεν στηρίζεται σε κανένα στοιχείο δυσφήμισης άλλων προσώπων, αλλά το αντίθετο συμβαίνει, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς.
************************************************** ********************************
Δείγματα πολιτισμού που δεν ενόχλησαν καθόλου τους υπεύθυνους του εν λόγω forum:
************************************************** **********************************
Quote:
Originally posted by Reina
Α posteriori κύριε--> χα! (5 words οριζόντια)
Quote:
Originally posted by liberchild
Bρε καλέ μου, από πότε έχεις να κάνεις σεξ?
Quote:
Originally posted by interappted
ουνουφριε???????????????????????????????? ?????????????????????????????????
γιατι δεν πουλας την τρελλα σου σε πιο πιθανους πελατες????
Quote:
Originally posted by Kassi
Ναι ο Ονούφριος πορώθηκε περισσότερο και από εμένα σε κρίσεις Ocd....Ονούφριε Ονούφριε της μέρας σου αι ώραι ήτο κούφιαι....Το αρχαίο με μάρανε!!!
Quote:
Originally posted by krino
.......και τι προβλημα ειπαμε οτι εχεις??
Quote:
Originally posted by maria210800
αναμεσα στο ποδαρακια σου υπαρχει κατι αλλο για να παιζεις και οχι με τα νευρα αλλον
χαχαχα
Είχα αναφέρει ότι μένω στο forum μέχρις ότου πάρω απαντήσεις στα διάφορα θέματα Ψυχολογίας που ετέθησαν κατά τις συζητήσεις, και όπως έχω διαπιστώσει δεν έχω πάρει από κανέναν καμία διευκρίνιση ή απάντηση. Δεν σας πιέζω, ο καθένας σε ένα forum είναι ελεύθερος να μιλάει ή να σιωπά. Περιμένω και εγώ λοιπόν να πάρω ορισμένες διευκρινίσεις, προφανώς, θα βγούν από τις συζητήσεις των ειδικών, τις οποίες παρακολουθώ με ενδιαφέρον, αλλά και κατ’ ιδίαν όπως έχω θέσει όπως το παρακάτω:
Quote:
Originally posted by Ονούφριος
Αγαπητέ Stavroschar,
Επειδή έχουν γραφτεί πολλά εναντίον μου, εσύ σαν επιστήμονας της Ψυχικής Υγείας, πως ερμηνεύεις επιστημονικά τα παρακάτω φαινόμενα:
1. Ψάξε όλη την ιστοσελίδα και πες μου, υπάρχει κάτι για το οποίο θα μπορούσα να κατηγορηθώ; Ποιόν δυσφήμησα; Την Ψυχολογία γενικά; Είδες εσύ καμία \"Ψυχολογία\" να περπατάει στο δρόμο με σκυμμένο το κεφάλι από ντροπή εξ αιτίας μου;
2. Πως ερμηνεύεται αυτό το μένος του NikosD (άλλως \"Dodoni\") εναντίον μου ενώ υπάρχουν μύριες όσες χυδαιότητες που γράφτηκαν εναντίον μου (βλ. παρακάτω) και δεν ίδρωσε το αυτάκι του; Ερμήνευσέ το με όρους της επιστήμης σου σε παρακαλώ.
3. Αυτοί οι ψυχολόγοι, θεραπευτές, γνωσιακοί, αντιγνωσιακοί που λέει ο NikosD ότι τον περιβάλλουν, τι δουλειά κάνουν; Δεν φαντάζομαι να προσλήφθηκαν ψυχολόγοι για την διακίνηση της ιστοσελίδας. Θα ήσαν πιο χρήσιμοι Ειδικοί της Πληροφορικής. Τι δουλειά κάνουν; Ψυχολόγου, στατιστικολόγου, απογραφέα; Μπορείς να ζητήσεις εσύ να μας δώσουν τα ονόματά τους; Οι περιγραφές τους δεν ταιριάζουν με το προσωπικό της εταιρίας που μόλις τώρα ανακαλύψαμε ότι ασχολείται με τα προσωπικά δεδομένα και τα αρχεία που δημιουργούνται από την ανταλλαγή απόψεών μας.
4. Πως εξηγείς αυτό το φαινόμενο τη ομαδικής παράκρουσης των ψυχασθενών εναντίον μου. Κάθε φορά που στρέφεται εναντίον μου ο NikosD σαν να ξεπετάγονται σκυλιά και ορμούν καταπάνω μου, λες και τους έκανα τίποτα. Αυτό δεν λέγεται \"ταύτιση προς τον επιτιθέμενο\" (identification with the attacker) στην Ψυχανάλυση;
5. Από την εμφάνισή μου στο e-psychology δεν παρατηρείς ότι έγιναν ορισμένα κοσμογονικά γεγονότα;
α) άρχισαν γόνιμες συζητήσεις στο Χώρο Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας, δημοσιεύτηκαν άρθρα για τα όνειρα, έγινε η πρώτη συζήτηση round-table μεταξύ σου και του Alex 30 στην ιστορία της ιστοσελίδας (και ελήφθη απόφαση βαθειάς τομής και δημιουργίας κλειστού δωματίου για να μη βγαίνουν αυτά παραέξω),
β) Μάθαμε ότι εκτός από τον Σούπερ Αντμινιστρέιτορ υπάρχει και ένα επιτελείο συνεργατών Ειδικών της Ψυχικής Υγείας που εμείς δεν τους συναντάμε στην ιστοσελίδα, είναι άγνωστο τι κάνουνε, και δεν ταυτίζονται -σύμφωνα με την περιγραφή του NikosD με αυτούς που ανάφέρονται σε δυσπρόσιτο σημείο της ιστοσελίδας αυτής και δεν τους βλέπουν τα μέλη, αν δεν ψάξουν ειδικά για το σκοπό αυτό;
γ) ενώ εμείς υπογράψαμε μια δήλωση που δεν ανέφερε τίποτα για εταιρεία, ξαφνικά ξεπετάχτηκε με μια ανακοίνωση εναντίον μου, μια εταιρεία που σύμφωνα με το διαδίκτυο εκπαιδεύει σε δημιουργία ιστοσελίδων και ξαφνικά αποφασίζει να πάρει μέτρα κατά του Ονούφριου και να τον διαγράψει ή να τον αποκλείσει από ζουμερές συζητήσεις;
δ) …………. (συζητήθηκε)
ε) Εάν ο Σούπερ αντμινιστρέιτορ είναι ειδικός στην Ψυχολογία και μπορεί αυτός και μόνο να μιλάει έγκυρα και γι\' αυτό να αποκλείει τους άλλους από το μυστικό δωμάτιο, πως αισθάνεται ότι κατέχει τόσο καλά και τα θέματα της προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και συμβουλεύει άλλους ότι \"για να πάρετε κομμάτι της συζήτησης δεν χρειάζεστε μόνο άδεια του forum αυτού αλλά και καθενός ξεχωριστά εκ των συμμετασχόντων στη συζήτηση\"; Δεν τον συμβούλευσε κανένας ειδικός ότι από τη στιγμή που ο \"δημιουργός\" (μπορεί να είναι και \"υβριστής\") βγάλει τα κείμενά του στο διαδίκτυο, και δεν τα κρατήσει στο ντουλαπάκι του, γίνονται κοινό κτήμα της ανθρωπότητας, και η μόνη υποχρέωση που έχει αυτός που θα τα χρησιμοποιήσει είναι να αναφέρει την πηγή, δηλαδή τον \"δημιουργό\". Πως ερμηνεύεις εσύ σαν θεραπευτής τη συμπεριφορά του NikosD;
6. (συζητήθηκε)
Quote:
..........χαρακτηρισμός προς όλα τα μέλη του φόρουμ ότι είναι ψυχοπαθείς κτλ). ...........................Οι συνεργάτες ασχολούνται με άλλα θέματα όπως συγγραφή άρθρων, μετάφραση, υποστήριξη, ενημέρωση ιστοσελίδας με διάφορα άλλα θέματα ψυχολογίας
Δεν ανέφερα τέτοιο πράγμα για να προσβάλω κανέναν. Οι συνεργάτες σου, αλλά και εσύ, αντί να καλύπτουν με έμμεση υποστήριξη – έλλειψη παραμικρής επίκρισης στις ύβρεις που διατυπώθηκαν και στις επιθέσεις που δέχτηκα- θα έπρεπε να βοηθήσουν τα μέλη να καταλάβουν ότι με βάση τα δεδομένα της Ψυχολογίας και της Ψυχιατρικής, αλλά κυρίως με την λογική της Θεραπείας Ομάδος – γιατί Ομάδα είναι εδώ μέσα! – όποιος υποστηρίζει με λογικά δεδομένα την ερμηνεία του «γιατί ο ένας επιτίθεται στον άλλον» - δέχεται επίθεση από τους άλλους, επειδή «δεν θέλουν ερμηνεία». Και η ιστοσελίδα που συζητάει τα πάντα, αφήνει τα μέλη να αλληλοξεσκίζονται, «χάριν επιστημονικής παρατήρησης». Είναι πιο χρήσιμο οι κύριοι συνεργάτες να παρατηρούν τα μέλη να αλληλοξεσκίζονται, παρά να δώσουν μια απλή εξήγηση του φαινομένου («Φαινομένου & Ψυχολογίας Ομάδας», πρώτη φορά το ακούτε;), ώστε να υπάρξει βελτίωση, χωρίς να κατηγορηθείτε ότι ασκήσατε ιατρική. Γιατί τέτοια αναλγησία μπροστά σε τέτοια φαινόμενα, ενώ αποκαλείτε το forum αυτό «forum αλληλοβοήθειας». Δεν είδα ούτε ένα παράδειγμα «αλληλοβοήθειας», μόνο φράσεις πέντε το πολύ λέξεων. Οι περισσότερες λέξεις χρησιμοποιήθηκαν όταν, με δική σου ανοχή, ξεσηκώθηκαν 15 άτομα επί συνόλου 2003 άρχισαν να φωνάζουν «Αρον άρον σταύρωσον αυτόν», χωρίς καν να καταλαβαίνουν τι κάνουν και τι θα τους ξημερώσει αύριο σε ένα χώρο όπου υπάρχει «γενική απαγόρευση κάθε ερμηνείας συμπεριφοράς που θα τους βοηθούσε».
Quote:
Originally posted by NikosD.να μάθεις γιατί τα φόρουμ όπου οι χρήστες χρησιμοποιούν ψευδώνυμα δεν υπόκεινται στον νομο περί συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων???
Αν έχεις τέτοιο κείμενο διάταξης νόμου, ή ερμηνείας του από απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, θα ήταν καλό να το δημοσίευες, διότι εγώ γνωρίζω ότι δεν υπάρχει.
Διευκρινίζω ότι είμαι Έλληνας πολίτης, και το γεγονός ότι μπήκα σε αυτό το φόρουμ δεν θα μου στερήσει κανένα δικαίωμα.
Quote:
Originally posted by marina38
............δεν πείθομαι για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, άποψη που βεβαίως συνεχίζει να υφίσταται καθώς πέρα από προκλήσεις του τύπου
Quote:
Originally posted by marina38
Δεν θα μπορούσα όμως να μη σχολιάσω τα βιογραφικά που αναγράφονται στο site (στο οποίο επαναλαμβάνω, εσύ παρέπεμψες μέσω μιας δημοσίευσης σου στο φόρουμ που βεβαίως έχουν όλοι πρόσβαση και δικαίωμα συμμετοχής μέσω ψευδωνύμων), καθώς θεωρώ πολύ σημαντικό ΠΟΙΟΣ παρέχει εκπαίδευση στους μελλοντικούς επαγγελματίες........................ ..... ............ ............................................... Ο λόγος είναι πως αναφέρεις ότι έχεις κάνει 2ετή εκπαίδευση στο ΙΕΘΣ (που δίνει απλά βεβαίωση θεωρητικής κατάρτισης), ενώ η πλήρης εκπαίδευση είναι 4ετής. Από την άλλη εν απουσία νομικού ή άλλου πλαισίου σαφώς μπορεί ο καθένας να δηλώνει ό,τι επιθυμεί, αλλά ναι εμένα με ενοχλεί.
Ποιος είσαι εσύ που θα αποφασίσεις ότι δικαίωμα κριτικής έχει η Marina που επιτίθεται σε συγκεκριμένο ίδρυμα, σαφώς κατονομαζόμενο, και δεν έχω εγώ ανάλογο δικαίωμα να κάνω κριτική αφηρημένα στην κυρία ... Ψυχολογία;
Κάτι έχει έχει προκύψει εδώ μέσα, από την παρουσία μου. Ακόμα και αυτοί που με μισούν, τώρα γνωρίζουν περισσότερα, και φυσικά χάρη και στις δικές σου εξηγήσεις που είχες την καλοσύνη να δώσεις μόλις τώρα.