Ναι αλλά μερικοί το πιστεύουν και θέλουν να το αποκτήσουν τότε λέω ότι χρειάζεται προσπάθεια και επιμονή... Εντάξει και μια ικανότητα μπορεί να μην την έχεις ανάπτυξη τόσο αλλά να την έχεις....
Printable View
Ναι αλλά μερικοί το πιστεύουν και θέλουν να το αποκτήσουν τότε λέω ότι χρειάζεται προσπάθεια και επιμονή... Εντάξει και μια ικανότητα μπορεί να μην την έχεις ανάπτυξη τόσο αλλά να την έχεις....
ΚΟΙΤΑ ΕΣΥ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΑΥΤΑ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΙ ΑΜΑ ΔΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙΣ ΕΛΑ ΣΦΥΡΑ ΜΟΥ
Χαχαχαχα εντάξει elis θα το έχω υπόψη μου ������
προαίσθημα είναι τελείως μεταφυσική επινόηση (είχα προαίσθημα ότι θα μου συμβεί ατύχημα... αν μου συμβεί τελικά μέσα στα πλαίσια των πιθανοτήτων, τότε αισθάνομαι ότι το προαίσθημα μου δικαιώθηκε και το πιστεύω ακόμα πιό πολύ... αν δεν μου συμβεί τίποτα, πιθανόν και αυτό, τότε απλά ξεχνάω τα περί προαισθήματος)... διαίσθηση είναι άλλο πράγμα (διαισθάνομαι μια αμοιβαία αντιπάθεια) αφορά σε κάτι που ήδη συμβαίνει, αλλά δεν μπορεί να γίνει απλά αντιληπτό (π.χ. μόνο με την όσφρηση ή την αφή)... όσο για το ένστικτο, έχει ατροφήσει εδώ και χιλιάδες χρόνια πολιτισμού... υπάρχει μόνο ως πολύ βασικό (επιβίωση- αναπαραγωγή) αν και όχι χωρίς αλλοιώσεις και παρεμβάσεις (έλεγχος γεννήσεων, απεργία πείνας κλπ)... γιατί δεν εμπιστεύεσαι απλά τη λογική που τη δουλεύουμε τόσους αιώνες τώρα?
mama έχεις δίκαιο για την διαίσθηση αλλά το ένστικτο υπήρχε πριν την λογική από τον πρώτο άνθρωπο και αν διαβάσεις το βιβλίο 'συναισθηματική νοημοσύνης' για να μην λες ότι τα βγάζω από το μυαλό μου εξηγεί ότι ο λογικός εγκέφαλος δημιουργήθηκε πολύ μετά από τον συναισθηματικό εγκέφαλο και δημιουργήθηκε για να συμβάλει μαζί του και να τον συγκρατεί πολλές φορές από τι λεγόμενες πειρατείες δηλαδή τις αυθόρμητες πράξεις που τις προκαλεί το ένστικτο αλλά όχι για να το εξαφανίσει. Για μένα πρέπει να συμβάλουν και η λογική και το ένστικτο για να παρθεί μια απόφαση...
Αν δείτε ένα βίντεο περι κβαντικής φυσικής και επηρεασμού των δεδομένων γύρω μας από εμάς που έχω αναρτήσει στο θέμα "προς αναζήτηση του πνευματικού εαυτού", λέει εκεί ότι συμβαίνουν πολλά πράγματα γύρω μας, και το μυαλό μας αντιλαμβάνεται λίγα, οπότε γιατί να μην αντιλαμβάνεται η διαίσθηση κάποια επιπλέον πράγματα από αυτά που αντιλαμβάνεται το μυαλό που συμβαίνουν γύρω μας;
Δεν εχω διαβασει τις προηγουμενες αναρτησεις.
Κατα τη γνωμη μου,τα προαισθηματα ειναι ερεθισματα απο το περιβαλλον που δεν εχουμε επεξεργαστει επαρκως,και μας εμφανιζονται σαν ακαθοριστα συναισθηματα απειλης,χαρας,αγωνιας κλπ
Μεχρι μια ηλικια ειχα και γω πολλα τετοια προαισθηματα,και συχνα εβγαιναν αληθινα.Καποια στιγμη αρχισα να παρατηρω και να επεξεργαζομαι καλυτερα το περιβαλλον μου και απο τοτε ξερω ακριβως γιατι συμπαθω ή αντιπαθω καποιον που μολις γνωρισα,εχω αγωνια για κατι,ειμαι χαρουμενος κλπ
Αλαφροίσκιωτε, μπορείς να μου δώσεις μερικά παραδείγματα πως και γιατί συμπαθείς ή αντιπαθείς κάποιον, έχεις αγωνία κλπ χωρίς να είναι προαισθήματα;
Πανω απ'ολα οπως ειπαν και αλλοι πρεπει να εχεις καθαρο μυαλο και καλη ψυχολογια για να ''διαβασεις'' το ενστικτο-προαισθημα.Εγω παλια φοβομουν τα ασχημα ονειρα και πιστευα οτι κατι κακο θα συμβει, τελικα ολα αυτα ειναι βλακειες γιατι δεν ισχυουν αυτα που λεει ουτε οι γιαγιαδες ουτε ο ονειροκριτης η ο καζαμιας (μεγαλη πορτα θα διαβεις και δεν θα ξημερωσεις lol) ουτε αν δεις ψαρια στον υπνο σου ειναι λαχταρα, ουτε τα σκατα ειναι λεφτα, ουτε αν πεφτουν τα δοντια σου ειναι θανατος.Εκατσα και διαβασα επιστημονικα αρθρα οτι το μυαλο συλεγει πληροφοριες, εικονες,οσμες,γευσης,τα παντα κατα της διαρκεια της ημερας και αυτα τα βλεπουμε στον υπνο μας.Επισης αν εχεις αγχος η κακη ψυχολογια το πιθανοτερο ειναι οτι θα βλεπεις εφιαλτες.
Ξεχασα να σας πω οτι και τα ζωα βλεπουν ονειρα! ο σκυλος μου στον υπνο του κλαιει,γαβγιζει κτλ
pillow αυτό το θέμα έχει πολύ ενδιαφέρον που αναφέρεις πιο πάνω και πολύ συζήτηση...
Αλαφροίσκιωτος έχεις δίκαιο όσο είσαι πιο νέος το εμπιστεύεσαι και πιο πολύ...
δεν αντιλέγω sevaki... μάλιστα επαυξάνω... ακόμα και σήμερα η "κοινή λογική" δεν αποτελεί κοινή κατάκτηση, όσο για την "ορθή λογική" έχουμε πολύ δρόμο ακόμα (ο καθένας από εμάς) για την κατάκτηση της... ως τότε, θα παίρνουμε αποφάσεις "ο καθένας όπως ξέρει και μπορεί"...
εγω οχι δε το εμπιστευομαι. βασικα δε νιωθω κανενα ενστικτο (καλα για προαισθημα ουτε καν ποτε μου!).
Δε ξερω καν πως νιωθουν οι ανθρωποι που λενε 'ειχα ενστικτο οτι θα συμφει' κ τετοιες παρομοιες φρασεις.
να σου πω την αληθεια, (χωρις παρεξηγηση σε οσους εχετε ενστικτο) τους βλεπω κ λιγο σαν εξωγιηνους-σαν "μας ψεκαζουν"- κατι τετοιο αν κτλβες.
ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΗΓΑ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΤΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ