Originally Posted by
spr1980
Παιδιά συγκιμούμαι που διαβάζω όσα γράφετε γιατί με εκφράζουν απόλυτα. Εγώ έχω διαγνωστεί με κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή από το 2003. Κατά καιρούς (3 φορές μέχρι σήμερα, αλλά για αρκετά χρόνια) λαμβάνω φάρμακα κι όταν συνέρχομαι (τουλάχιστον 2μηνο από την έναρξη εκάστης θεραπείας στην περίπτωσή μου), επανέρχομαι σχεδόν στο φυσιολογικό. Γιατί όμως η κάθε φορά να είναι τόσο δύσκολη? Γιατί τώρα να μου φαίνονται όλα τοοοοοοοοοοσο δύσκολα και παράλληλα τόσο ξένα? Κοιτάζω τον ευατό μου στον καθρέφτη και δεν με αναγνωρίζω, κοιτάω γύρω μου κι όλα μου φαίνονται περίεργα, είμαι σε διαρκή ταραχή και εγρήγορση ότι κάτι απροσδιόριστο (αλλά οπωσδήποτε κακό και τρομακτικό) θα συμβεί, ανησυχία, ατονία, αδυναμία γαι συγκέντρωση και εργασία, ιδεοληψίες και παλεύω, κάθε μέρα παλεύω και προσπαθώ να πιαστώ απ' οτιδήποτε για να συνεχίζω να παλεύω...Έχω κάνει και ψυχοθεραπεία κι αναρωτιέμαι αν επαρκεί ή χρειάζονται οπωσδήποτε τα φάρμακα. Και φοβάμαι για το μέλλον μου...Θα'μαι πάντα έτσι? Πόση υπομονή πια να κάνει κανείς όταν το πρόβλημα χρονίζει, θα γίνω ποτέ όπως πριν? Κι άλλοτε με καταλαμβάνει πλήρης ματαιότητα και αναρωτιέμαι αν αξίζει να παλεύω. Αλλά σας το λέω ειλικρινά. Επειδή εγώ έχω βοηθηθεί πολύ από τα φάρμακα. Ξέρω να σας πω ότι όταν η θεαρπεία πιάνει, όλα είανι πολύ καλά και μπορεί κανείς να ζήσει μια χαρά. Το έχω δει να λειτουργεί. Αυτό σκέφτομαι κι ελπίζω. Πρέπει να παλέψουμε!