οποιος δεν εχει την ιστορια του και ουτε μπορει να παλεψει για να την φτιαξει.πιστευει και πολεμαει για τις ηλιθιες ιστοριες αλλων.και το παραλιριμα δεν σταματησε ποτε
Printable View
οποιος δεν εχει την ιστορια του και ουτε μπορει να παλεψει για να την φτιαξει.πιστευει και πολεμαει για τις ηλιθιες ιστοριες αλλων.και το παραλιριμα δεν σταματησε ποτε
Ανεξαρτητως του θεματος, οπου υπαρχει φανατισμος, υπαρχει και αρρωστεια, βλεπε για παραδειγμα τους χουλιγκανς, που σφαζοντε για μια μπαλα, το θεωρειτε σοβαρο?... ετσι σχεδον συμβαινει και με της θρησκειες σε μεγαλυτερη εξαρση και εκταση.
Τωρα οσον αφορα οτι υπαρχει μια ανωτερη δυναμη, πιστευω οτι υπαρχει, ειτε αυτη προερχεται απο το θεο, ειτε απο εξωγηινα ανωτερα σε διανοητικο επιπεδο οντα, παντως υπαρχει.
Αλλωστε η επιστημη μεσω της κβαντομηχανικης, εχει φτασει να εξηγει πολλα πραγματα, και να δινει φως σε διαφορες πτυχες, που τα προηγουμενα χρονια δεν μπορουσαμε καν να φανταστουμε, Αν και πρωτοποροι αυτης της γνωσης ηταν πρωτοι οι αρχαιοι, απλως τωρα τεκμηριονωνται επιστημονικα.
Ο ανθρωπος ειναι ενεργεια, τα παντα ειναι ενεργεια, δεν χανεται, απλως μεταβαλλεται, μεταμορφωνεται, σε κατι αλλο, η συνειδηση μας ειναι αθανατη, οταν παψουμε εμεις να υπαρχουμε υλικα, αυτη θα συνεχισει να υπαρχει.
Ρε συ Soulfly....Έλεος! Τι άλλο εκτός της λογικής υπάρχει για να εξηγήσουμε τα φαινόμενα γύρω μας??? Η πίστη??? Η πίστη υπάρχει ακριβώς όταν απουσιάζει η νοηματοδότηση που είναι προϊόν της λογικής. Η πίστη δεν εξηγεί ΤΙΠΟΤΑ απλά ανακουφίζει τον άνθρωπο από το άγχος που η άγνοια προκαλεί. Ποιος πιστεύει σήμερα ότι ένας δράκος τρώει τον ήλιο στον ουρανό?
Αυτό που ειπε. Ειτε υπάρχει, ειτε δεν υπάρχει κατι εκεί εξω, ο άνθρωπος δεν θα το μαθει ποτε. ΑΝ υπάρχει, είναι πολυυυ πέρα των ικανοτήτων του ανθρώπου να κατανοήσει την ύπαρξη του...δεν είμαστε φτιαγμένοι για να δουμε αυτήν την "ανώτερη δυναμη" που λέτε, αφήστε το ετσι δηλώνοντας άγνοια. Δεν αξίζει να είστε περίεργοι, χάσιμο χρονου
@aeolus74, o soulfly μάλλον δεν εννοούσε να βάλεις την πίστη πανω απ τη λογική, απλα και να βάλεις τη λογική, δεν θα καταφέρεις κάτι. Αν...αν υπάρχει κάτι, δεν θα είναι σίγουρα κατανοητό για την ανθρώπινη λογική να συλλάβει κατ τέτοιο. Γιατί όσοι χρησιμοποιείτε τη λογική ως το εργαλείο που τα λύνει όλα, πιστεύετε πως μπορείτε να κατανοησετε όλη την "λογική" της ύπαρξης; Αυτό είναι αλαζονεία.
Αγαπητέ Evil, o Soulfly εννοούσε αυτό ακριβώς που έγραψε, ότι δηλαδή είναι λάθος να προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα πάντα μέσω της λογικής. Αν εννοούσε κάτι άλλο sory αλλά δεν είμαι μέντιουμ. Η απάντησή μου είναι ότι η λογική είναι το μόνο εργαλείο που διαθέτουμε για να εξηγήσουμε τον κόσμο και ποτέ δεν υποστήριξα ότι είναι ένα εργαλείο που τα λύνει όλα όπως αναφέρεις. Σε αυτό δεν υπάρχει νομίζω καμία αλαζονεία. Σαφώς η ανθρώπινη λογική δεν επαρκεί τουλάχιστον ακόμα για να απαντήσει σε πολλά και ίσως κάποια ερωτήματα να μείνουν αναπάντητα και εδώ είναι η ουσία του ζητήματος: τι γίνεται όταν το εργαλείο αυτό δεν επαρκεί να απαντήσει στα ερωτήματά μας? εκεί νομίζω υπάρχουν υπάρχουν δύο περιπτώσεις 1) έχουμε το θάρρος να πούμε δεν γνωρίζω 2) πιστεύουμε σε μία ιστορία που μας βολεύει.
Κύριο έργο της επιστήμης είναι να αναρωτιέται και να απορεί, ενώ κύριο έργο των θρησκειών είναι να δίνουν απάντηση στα πάντα. Τελικά ποιος είναι ο αλαζόνας???
Σίγουρα είμαι κατά ολων των θρησκειών, απλα είμαι και κατά όσων είναι πεπεισμένοι πως ο,τι βλέπουμε εκεί εξω, αυτό είναι όλο. Δεν αφήνουν περιθώρια για την πιθανότητα οτι ίσως υπάρχει κάτι πέραν των ικανοτήτων μας να κατανοήσουμε....και σαφως η λογική είναι ίσως το πιο χρησιμο εργαλείο για να κατανοήσουμε κάτι παραπανω, αλλά νομιζω πως ο άνθρωπος απ τη φύση του δεν είναι ικανός να καταλαβει κατι τόσο "βαθύ".
Συμφωνώ με όσα λες. Κι εμένα δεν μου αρέσουν οι απόλυτες απόψεις και στάσεις. Εδώ όμως μου δημιουργείται μία απορία: έστω ότι ισχύει αυτό που λες (που είναι και το πιο πιθανό), πως ο άνθρωπος απ τη φύση του δεν είναι ικανός να καταλάβει κάτι τόσο "βαθύ". Αναρωτιέμαι...αυτοί που μας δίνουν τις απαντήσεις σε αυτό το τόσο βαθύ, που τις βρήκαν αφού αφού η κατανόηση αυτού του πράγματος είναι αδύνατη;
αναρωτιέμαι προσφατα επιασα κουβεντα με κατι πορωμένους χριστιανους... όταν τους εθεσα τις ενστασεις μου και τα επιχειρηματα μου για την θρησκεια τους αντι να μου απαντησουν με επιχειρηματα αρχισαν να βριζουν και να ειρωνευοντε...
ας απαντησει καποιος θρησκος... ποια είναι η ψυχοσυνθεση ενός πιστου όταν αποδομεις την πιστη του με λογικα επιχειρηματα??
διαπιστωσα βεβαια με χαρα ομολογω ότι περαν τις υβρεις τους και τις ειρωνιες υπηρχε μια λαμψη λογικης μεσα τους πιστευετε ότι η πιστη ''φτιαχνετε'' με την πλυση εγκεφαλου που εχει υποστεί ο καθενας αλλα η λογικη είναι εμφυτη σε κάθε ατομο?
Αγαπητε noumac , ειμαι ενας ' μοντερνος ' ανθρωπος ,με τις επιχειρησεις του ( τωρα εχω κανει hold !! ) , με τις μοτο του , με το αμαξι που 300αριζω συχνα , σχεσεις με κοπελες , φιλους , you got the point !!! κι ομως πιστευω , δεν εχω επιχειρηματα ναντιταξω σε καποιον που με αμφισβητει , ουτε θελω να προσηλυτισω καποιον . Σκασιλα μου . Οποιος πιστευει , πιστευει , οποιος δεν πιστευει , δεν πιστευει , ετσι απλα !!!!!
Ο καθεις με τις δοξασιες του .