Originally Posted by
Firfirikos
Ακουσα τη συνεντευξη του Φαηλου Κρανιδιωτη στον Αρναουτογλου και μια φραση μου φανηκε χαρακτηρηστικη της μεταβατικης εποχης οπου ζουμε.
Διαμαρτυρομενος για την "ατζεντα" των ομοφυλοφιλων, ειπε οτι "θελουν να μετατρεψουν τη διαφορετικοτητα σε κανονικότητα"
Πραγματικα, οπως ειχα παρατηρησει στο πρωτο μου ποστ, μεχρι πριν λιγα χρονια συζητουσαμε για την αποδοχη και το σεβασμο της ιδιαιτεροτητας και της διαφορετικοτητας κλπ. Κατοπιν περασαμε ολο αυτο το σταδιο, και παρατηρω οτι αυτες οι λεξεις αρχισαν να εκλειπουν, αφου υπαρχει η ταση να εξισωθουν ολα αυτα.
Οι εννοιες του διαφορετικου και του κανονικου, ειναι πολυ υποκειμενικες και εχουν να κανουν και με την κοσμοθεωρια του καθενος.
Για να ειμαι ειλικρινης, σαν ανθωπος που μεγαλωσε στις δεκαετιες του 80 και του 90 ειμαι λιγο πισω, μιας και θεωρω την ομοφυλοφιλια ιδιαιτεροτητα που πρεπει φυσικα να ειναι σεβαστη. Μαλλον θα αργησω να θεωρησω την ομοφυλοφιλια "φυσιολογικη" ή "κανονική", οπως αντιλαμβανομαι εγω αυτες τις εννοιες, και πιανω τον εαυτο μου να αντιδρα στην ταση κανονικοποιησης. Φυσικα και ονειρευομαι ενα κοσμο οπου δε θα υπαρχει ρατσισμς και διακρισεις, οπως πρεπει σε μια συγχρονη ελευθερη κοινωνια, αλλα αυτο πρεπει να γινει με σεβασμο στη διαφορετικοτητα, και οχι απαραιτητα με τον επαναπροσιορισμο των εννοιων "διαφορετικοτητα" και "κανονικοτητα".