-
το ακεφτομαι να παω αλλα λεω τελικα να μην το κανω. ετσι κι αλλιως τελειωνουν τα μαθηματα την παρασκευη κι αν με πιασει πανικος στο αμφιθεατρο που σιγουρα θα με πιασει τοτε θα φοβαμαι να πατησω στην εξεταστικη που ετσι κι αλλιως θα τα παω χαλια γιατι δεν ξερω αν θα προλαβω να διαβασω κι εχω κι αυτο το αγχος επιπλεον (δε μου φταναν τα αλλα).
Λεω να πατησω στην εξεταστικη μονο (χρωσταω τα κερατα μου εντωμεταξυ) αφου χαπακωθω με καμια κουτα xanax σε καθε μαθημα
-
εγω σημερα και γενικα τις τελευταιες μερες ειμαι πολυ ΣΚΑΤΑ. Πηγα αυτη τη βδομαδα σε εναν νευρολογο-ψυχιατρο για να κανω το εγκεφαλογραφημα τελικα και απ οτι καταλαβα κατι βρηκε το οποιο δεν ειναι οργανικο μεν μου ειπε, αλλα ειναι κατι δε. Περισσοτερα δεν καταλαβα ουτε εγω θα ξαναπαω γιατι πρεπει να επεξεργαστει τα αποτελεσματα μου ειπε. Και μεχρι να τα επεξεργαστει εκανα και μια αξονικη εγκεφαλου σημερα οπου ειναι θαυμα πως δεν επαθα κριση περιμενοντας να μου καανουν και μια ενεση η οποια μου εφερε αηδια στο στομα και πιο μετα ζαλαδα την οποια εχω ακομα.
εχω ανοιξει δουλειες δηλαδη παλι, αντε να δουμε που θα καταληξω. Τις εξετασεις αυτες μου τις ειχε γραψει η προηγουμενη ψυχιατρος που ειχα παει μια φορα και δεν ξαναπηγα αλλα τωρα μου τη βαρεσε να τις κανω. Ο ψυχιατρος μεγαλος σε ηλικια καλος φανηκε πολυ συζητισιμος ομως μιλησαμε για ολα εκτος απο τους πανικους. Εγω πηγα σ αυτον για να κανω την εξεταση βεβαια (δε βρηκα αλλου να κανουν και να καλυπτει καποιο ασφαλιστικο ταμειο) οποτε λογικο ειναι να μην συζητησω για κατι αλλο. Το κακο απο την αλλη ειναι πως νομιζω οτι θελει να μου ανοιξει δουλειες. Δηλαδη μου ελεγε κατι διφορουμενα και κατι παπαριες ωρες ωρες οταν μου ελεγε τη γνωμη του για το πως με \'\'εκοψε\'\' σαν ατομο. Ας ξαναπαω καλυτερα να παρω και τα αποτελεσματα και θα σας πω τη γνωμη μου γι αυτον οταν θα χω μια πιο ολοκληρωμενη εικονα.
Τελικα ειτε παω σε γιατρους ειτε δεν παω παλι αγχος εχω, παλι δε μπορω να ηρεμησω. Και πως να ηρεμησω οταν δεν ξερω τι αλλο με περιμενει? αυτο που μενει ειναι να μου βρουν τιποτα στις εξετασεις να με αποτελειωσουν!
-
Αχ susperia δεν ησυχάζουμε με τίποτα.Αυτό είναι το κακό.Ησυχάζουμε από κάτι για λίγο,μετά μας μπαίνει κάτι άλλο στο μυαλό και αρχίζουμε πάλι τους γιατρούς και τις εξετάσεις.Και ενώ νομίζουμε ότι ψάχνουμε και κάνουμε εξετάσεις για να μας φύγει το άγχος τελικά αυτό δεν φεύγει.
-
ναι και το κακο ειναι οτι παμε για να αποκλεισουμε καποια ασθενεια, κι αυτοι μας αρρωσταινουνε γραφοντας κι αλλες εξετασεις! καλα το τι βλακειες μου λεγε ο ψυχιατρος δε λεγεται και το κακο ειναι οτι μου τις ειπε σε ακυρο σημειο (ενω μιλουσαμε μια χαρα) απλα και μονο για να μου ανοιξει δουλειες, τουλαχιστον εμενα ετσι μου φανηκε! οταν ξεμπερδεψω μ αυτον τουλαχιστον θα γραψω και τι μου ειπε για να το σχολιασετε.
Μακαρι dalia μου να ρθει ο καιρος οπου ολα αυτα θα ναι παρελθον, μονο σε αυτο ελπιζω!
-
ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ !!!
Γεια σας παιδιά. Το forum σας μου έδωσε μεγάλη στήριξη σε όλα αυτά που περνάω.
Θα σας εξιστορήσω εν τάχει κι όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει.
Πριν 4 χρόνια παρουσίαση επί 2μήνου δέκατα, πόνο στο στομάχι, μυικούς πόνους, αδυναμία, κόπωση, στοματίτιδα, άφθες, θωρακικό άλγος και πολλά άλλα. Άρχισα να τρέχω από γιατρό σε γιατρό για να βρω τι έχω. Μετά από άσκοπες ενέργειες κατέληξα σε ψυχολόγο (με βαριά καρδιά) και μου είπε ότι έχω Διαταραχή Πανικού. Έκανα ομοιοπαθητική και όλα ξεπεράστηκαν εκτός από το στομάχι που παρουσιάζει ακόμη προβλήματα με γαστρίτιδες και παλινδρομήσεις
Προ 3 ετίας μου παρουσιάστηκε υπέρταση και από τότε παίρνω φάρμακα.
Προ 2 ετίας διαπίστωσα ότι έχω εκκολπώματα και σπαστική κολίτιδα. Ο πόνος στο έντερο δεν περνάει.
Θωρακικοί πόνοι κάθε 3μηνο
Τον τελευταίο χρόνο παθαίνω τενοντίτιδες στους ώμους.
Με το στομάχι μου παιδεύομαι συνέχεια. ΖΗΤΩ ΤΟ nexium!!!
Προ 2μήνου παρουσίασα έντονη ζάλη για 2 - 3 ημέρες και από τότε παιδεύομαι. Μου είπαν ότι είναι ίλιγγος και άρχισα θεραπεία. Το τελευταίο διάστημα είδα βελτίωση ώστοσο συνεχίζω και ζαλίλομαι κυρίως το πρωι και τώρα νιώθω μούδιασμα σε όλο το κεφάλι για όλη την ημέρα . Άρχισα πάλι να τρέχω από γιατρό σε γιατρό.
ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ.
Τώρα φοβάμαι ότι έχω ΟΓΚΟ στο ΚΕΦΑΛΙ.
Μου πρότειναν μαγνητική εγκεφάλου και triplex καρωτίδας.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?
Ότι και να μου προκύψει θεωρώ ότι θα πεθάνω. Φοβάμαι πολύ!
Ιδίως με τον ίλιγγο και το μούδιασμα έχω καταρρακωθεί!
Θα το θεωρούσα σπουδαίο να δεχτώ συμβουλές σοβαρές από όλους σας. Θα είμαι ευγνόμων !!!
-
Σε καταλαβαινω στο τι περνας. αμα αρχισεις να εχεις αγχωδεις διαταραχες δε ξεμπλεκεις ευκολα με το φοβο των συμπτωματων.
Μουδιασματα ειχα και γω πριν καμια βδομαδα στο κεφαλι και νομιζα καθε φορα οτι παθαινω εγκεφαλικο, ειχα τρομαξει πολυ! Ειμαι σιγουρος οτι αμα δεν ειχα κανει αξονικη εγκεφαλου προσφατα (πριν με πιασουν τα μουδιασματα γιατι ειχα διαρκες πονοκεφαλο για 1,5 μηνα) θα ειχα παθει κριση πανικου απ το φοβο μου μην εχω ογκο στον εγκεφαλο, ή μην παθαινω εγκεφαλικο!
Λοιπον αυτο που εχω να σου πω σαν προσωρινη συμβουλη (γιατι κι εγω δεν εχω ξεπερασει την ολη κατασταση) ειναι να πας σε οσους γιατρους χρειαστει και να κανεις οσες εξετασεις χρειαστει για να καθυσηχασεις οτι δεν εχεις τιποτα. Οταν σιγουρευτεις οτι δεν εχεις κατι παθολογικο που απειλει τη ζωη σου, να το παρεις αποφαση και να πεις οτι οσα κι αν αισθανομαι ειναι απλα αισθησεις που δεν μπορουν να με βλαψουν.
Αυτο που καταλαβα απο την εμπειρια μου ειναι οτι ο φοβος μας για το τι αισθανομαστε καθε στιγμη, ή τι θα αισθανθουμε την επομενη στιγμη, εκτος απο ευερεθιστοτητα και φοβο φερνει και καινουρια συμπτωματα που οντως δεν εχουμε ξανανιωσει! δεν ειναι η φαντασια μας! το θεμα μας κι ο φοβος μας καθε φορα ειναι οτι αφου δεν εχουμε κατι, γιατι αισθανομαστε επιπλεον καινουρια συμπτωματα, αντι μαλιστα να εξαλειφονται τα παλια?
αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι ο φοβος μας και η διαρκης μας συγκεντρωση στις αισθησεις μας εχει σαν αποτελεσμα να υπερλειτουργει ακομα περισσοτερο το νευρικο μας συστημα (αν δεν το ξερες η υπερδραστηριοτητα του ειναι που μας κανει να εχουμε κρισεις πανικου και διαφορα σωματικα συμπτωματα) με αποτελεσμα να μας διεγειρει περισσοτερο τα νευρα και να αισθανομαστε καινουρια πραματα. Αυτο το διαβασα σε επιστημονικο αρθρο δεν το λεω εγω.
Δηλαδη με λιγα λογια τα συμπτωματα που νιωθουμε ειναι μεν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κι ΟΧΙ η ΦΑΝΤΑΣΙΑ μας αλλα ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΑΣ! Μην ξεχνας ομως οτι οτι κι αν αισθανομαστε δεν παυει να ειναι απλως μια αισθηση. Πιστεψε με αν οντως ειχαμε βλαβη τοτε το πρωτο συμπτωμα θα ταν και το τελευταιο και δε θα μασταν τωρα εδω να γραφουμε.
Πιστευω οτι αυτη ειναι η μοναδικη λυση, να πας σε οσους γιατρους χρειαστει, να κανεις οσες εξετασεις χρειαστει, να μη σου μεινει αμφιβολια οτι εισαι υγιης και να το παρεις αποφαση οτι θα αγνοεις οτι κι αν νιωθεις. επισης οταν ξεμπερδεψεις προσπαθησε να βρεις ενα χομπι ή κατι να σε απασχολει ωστε να ξεχνιεσαι και να μη σκεφτεσαι συνεχως αν εχεις κατι. Αυτα προς το παρον εχω να πω, τωρα δε θελω να δινω κι αβερτα διαφορες συμβουλες γιατι δεν το χω ξεπερασει κι εγω το προβλημα μου.
-
susperia όσες εξετάσεις και να κάνουμε πιστεύεις ότι τελικά ησυχάζουμε?Εγώ νομίζω ότι όποτε μπαίνω στη διαδικασία να ψάξω τι έχω αντί να ησυχάσω γίνομαι χειρότερα.Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά που αν ξεκινήσεις να ψάχνεις,να ρωτάς γιατρούς κλπ δεν ξεμπερδεύεις εύκολα.Και ακόμα κι αν ησυχάσουμε από κάτι μετά βρίσκουμε κάτι καινούριο.Τουλάχιστον εμένα αυτό μου συμβαίνει.:(
-
οχι dalia! εχεις δικιο σ αυτα που λες, εγω ισως δεν το διευκρινησα καλα. Δεν εννοω να πηγαινουμε καθε τρεις και λιγο στο γιατρο, αλλα να παμε για μια περιοδο σε οσους χρειαστει και να κανουμε οτι μας πουν απο εξετασεις ωστε να ησυχασουμε. και να σου πω κατι, ενταξει θα ταλαιπωρηθεις για μια περιοδο 1-2 μηνες, αλλα τουλαχιστον θα εχεις την επιβεβαιωση των γιατρων οτι δεν εχεις κατι, ασε που τις περισσοτερες φορες δε θα σε βαλουν καν να κανεις εξετασεις. Αυτο το λεω για ψυχολογικους λογους, γιατι αλλιως με καθε νεο συμπτωμα θα λες \'\'ωχ μαλακια που δεν παω στο γιατρο να το κοιταξω, ισως εχω καρκινο!\'\' ενω αν το χεις ηδη κοιταξει μπορεις να καθυσηχασεις οτι εισαι καλα πιο ευκολα τουλαχιστον. Και εννοειται οτι αφου σου επιβεβαιωσουν οι γιατροι οτι δεν εχεις κατι και δεν χρειαζεται να το ψαξεις παρα περα τοτε πρεπει να το παρεις αποφαση και να μην ξαναπας σε γιατρο αλλιως δεν εχει νοημα, χειροτερα θα γινεις αν τρεχεις καθε τρεις και λιγο στους γιατρους.
-
Ξεκολληστε απο τους γιατρους δεν εχετε τιποτα ρε παιδια αγχος ειναι γαμωτη μου πια.Ειστε απολυτα υγιεις σταματηστε να κλαιτε τους εαυτουληδες σας και να σκεφτεστε συνεχεια τι σκατα εχετε ανοιξτε τα στραβα σας η πατε σε νοσοκομεια να δειτε αληθινες αρρωστιες που απειλουν αμεσα την ζωη ενα σκατοκολλημα ειναι τα εχω περασει ολα αυτα και ξερω.Καταθλιψεις κρισης πανικου τις εχω φαει με το κουταλι και ξερω πολυ καλα τι σας λεω .Ασχοληθειτε και με κανεναν αλλο που χρειαζεται πραγματικα βοηθεια και βαλτε τον εαυτουλη σας δευτερο μονο ετσι θα γινετε καλα...και σταματηστε να σκεφτεστε κανει καλο.Με αγαπη σας τα λεω
-
Δίκιο έχεις βρε Enigma.Ακόμα κι εγώ η ίδια κάποιες φορές κοροϊδεύω τον εαυτό μου γιατί καταλαβαίνω ότι είμαι υπερβολική και ότι δεν έχω τίποτα άλλο να ασχοληθώ και ψάχνω συνεχώς να βρω τι έχω,τι αισθάνομαι.
Δεν με παρηγορεί πάντως το να σκεφτώ ότι άλλοι έχουν πραγματικές ασθένειες.
Οπως επίσης ούτε και το αντίθετο,(που μου λέει ο γιατρός μου να σκέφτομαι) να βλέπω δηλαδή τον κόσμο που είναι καλά και δεν ασχολείται με ασθένειες κλπ,για να πάρω παράδειγμα από αυτούς.
Αν δεν νιώθω καλά δεν με νοιάζει να σκεφτώ ούτε ότι υπάρχουν και χειρότερα ούτε τα καλύτερα.
-
Σε μια φαση ενος καβγα ο πατερας μου μου ειπε οτι εχω προβληματα πολυτελειας...
-
Δηλαδη?
Εννοει οτι ζεις τοσο βολεμενη και πολυτελη ζωη ωστε μιας και δεν σε απασχολουν προβληματα \"επιβιωσης\"...σε απασχολουν ψυχολογικα προβληματα?
-
βολεμενη και πολυτελη ζωη δεν ζω αλλα ουτε πειναω. Ναι δεν με απασχολουν προβληματα επιβιωσης, οποτε μπορεις να το πεις και ετσι.
-
Χμ χαιρω πολυ αν τρεχεις για να επιβιωσεις φυσικο ειναι να μη σε απασχολουν ψυχολογικα προβληματα...κοιτας πρωτα να ικανοποιησεις τις βασικες βιολογικες αναγκες...αλλα ο πατερας σου εχει αδικο κατα τη γνωμη μου.
Οχι οτι δεν ειμαι της αποψης οτι η βιοπαλη φερνει θετικα αποτελεσματα.
Μπορει να λεω και μπουρδες...δεν ξερω.
-
κοιτα στη πραγματικοτητα δεν νομιζω να το πιστευει-πανω στα νευρα του το ειπε.