Σε ευχαριστω που μπηκες στον κοπο να μου τα γραψεις αυτα, το να σου μιλαει καποιος που εχει βρεθει σε παρομοια θεση με σενα βοηθαει λιγο...
Το θεμα ειναι οτι πλεον δεν εχω πολλα καρπουζια στη μασχαλη, πνιγομαι σε μια κουταλια νερο που μου φαινεται ωκεανος...
Πλεον δουλευω μονο πρωινες ωρες, λιγοτερες. Αλλα δε μπορω να παρακολουθω πολλα μαθηματα. Και κουλτουρα τυπου παρε δωσε σημειωσεις δεν υπαρχει εδω και πολυ, χωρια που δεν εχω επαφες με κοσμο και δυσκολευομαι να φτιαξω, και στην Ελλαδα δε μου ηταν ευκολο. Επισης δε ξερω την γλωσσα, ο πιο επιβαρυντικος παραγοντας. Το μεταπτυχιακο μου ειναι μεν στα αγγλικα αλλα δεν ειναι αγγλοφωνο το πανεπιστημιο ουτε ιδιατερα οργανωμενο και εξυπηρετικο ως προς ξενους φοιτητες εκτος και αν προκειται για ερασμιτες. Εχω ζητησει απο διαφορους καθηγητες να κανω εργασιες αλλα δεν ειναι ευελικτοι και δεν εχει διαθεση να βοηθησει κανεις. Μια καθηγητρια με ρωταγε συνεχεια "κανονικη φοιτητρια εισαι εσυ;" Νομιζε οτι ειμαι ερασμους η οτι ειδα φως και μπηκα. Και μετα εμαθα οτι πηγε και τσεκαρε και στον πρυτανη αν ειμαι κανονικη φοιτητρια. Να πεις οτι δε πηγαινα στο μαθημα, οτι δε παρακολουθουσα/δε συμμετειχα, οτι ημασταν πολλοι...με ρωταγε σχεδον καθε φορα που την ρωτουσα κατι αν ειμαι κανονικη φοιτητρια.
Ενας αλλος που τον ρωτησα κατι μου ειπε να του το ρωτησω με ιμειλ και δεν μου απαντησε ποτε στο ιμειλ.
Εργασιες να κανεις γενικα δε γινεται. Η ειναι εργαστηριακου τυπου τα μαθηματα η ειναι με reading lists και υλη διαλεξεων μαζι. Δηλαδη δινεις εξετασεις και στην υλη των διαλεξεων γραπτα η προφορικα (συχνα προφορικα) και δινεις μαζι και ενα reading list που δεν κανουν παραδοση ποτε, τα διαβαζεις μονος σου και εξεταζεσαι προφορικα. Ο ογκος δε τιτανοτεραστιος. Τοσο που δεν το εχω επιχειρησει καν να δωσω reading list..και ειναι το δευτερο μου εξαμηνο τωρα, τελειωνει και αυτο. Εχω περασει ενα μαθημα σε ολη τη χρονια.
Τι ειναι αυτο, επιτυχία;
Επισης δεν ξερω καν αν το θελω πια. Δεν ξερω γιατι ειμαι εδω. Και η μοναξια δεν βοηθαει. Δεν εχω σκοπο. Αλλα ουτε πισω μπορω να γυρισω. Απλα δουλευω και υπαρχω εδω χωρις φως στο τουνελ μαζι με ολα τα ψυχολογικα που εχω χρονια να βγαινουν στην επιφανεια.
Η σχολη ειναι πραγματικα το μικροτερο μου προβλημα.
Ειχα απευθυνθει σε ψυχολογο, εκανα συνεδριες με τον δικο σου τελικα αλλα σταματησα τωρα γιατι και στα οικονομικα μου τα εκανα σκατα. Αυτη τη στιγμη ειναι 19 του μηνα και δεν εχω ουτε ενα ευρω. Ο τραπεζικος λογαριασμος μου ειναι μειον 100. Φαντασου. Ειπα θα ξεκινησω απο τον επομενο μηνα παλι...αλλα οτι και να λεμε φυσικα και ειμαι μονη μου. Δικα μου προβληματα ειναι, δικη μου ευθυνη, δικο μου το φταιξιμο. Αμα κοιμηθω και δε ξυπνησω δε θα στενοχωρηθει κανεις για πανω απο μια-δυο εβδομαδες. Αντε οι γονεις μου. Αλλα αυτο δεν σημαινε οτι δεν ειμαι μονη. Το οτι θα λυπηθουν με την απώλεια μου δε σημαινει οτι εχει λογο η υπαρξη μου. Αλλα μην ανησυχεις, δεν μπορω ουτε την πρωτοβουλια να μην ειμαι βαρος της κοινωνιας να παρω. Οποτε ολα καλα, δε θα στενοχωρησω κανεναν.