οπως νομίζεις ...
πάντως, η η υγεία μας κι ζωή μας είναι πολυ σοβαρή υπόθεση για να την επιστευτούμε στον εαυτό μας όταν έχει \"πρόβλημα\"
φιλικά χωρίς να θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση :)
Printable View
οπως νομίζεις ...
πάντως, η η υγεία μας κι ζωή μας είναι πολυ σοβαρή υπόθεση για να την επιστευτούμε στον εαυτό μας όταν έχει \"πρόβλημα\"
φιλικά χωρίς να θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση :)
Μανθεσ...
ειναι ακομα αρχη..νιωθεισ πωσ εχεισ καταθλιψη και πινεισ, θελεισ να γινεισ αλκοολικοσ?ειναι και αυτο ναρκωτικο..ειναι σαν να ξεφευγεισ σνιφαροντασ...
ο αλκοολισμοσ στουσ αντρεσ ειναι η αντιστυχη καταθλιψη στισ γυναικεσ..
ειμαι σκληρη μαζι σου τωρα γιατι νιαζομαι, αυριο που δεν θα μπορεισ να περασεισ μια μερα χωρισ να πιεισ θα ειναι πολυυυυ πιο ασχημα και δυσκολα...
δεν θελεισ να περασει? να νιωσεισ χαρουμενοσ παλι? δεν το πιστευω...γι αυτο τον λογο πρεπει να ζητησεισ βοηθεια πχ πηγενοντασ σε εναν ψυχολογο...εστω για κουβεντα...
πρεπει να ψαξεισ την ευτυχια και οχι να καταστρεψεισ την ζωη σου, θεέισ να καταστρεψεισ την ζωη σου ??πεσ μου..
παρε τηλ ενα κεντρο ψυχικησ υγειασ ..πολλοι απο εμασ εδω πηγαινουμε εκει..και κλεισε ραντεβου...δεν ειναι τιποτα.. μια συζητηση με καποιον που μπορει και ξερει περισσοτερα..ξερει να σε βοηθησει να βρεισ τον δρομο προσ μια καλητερη ζωη.. δεν ειναι ευκολο αλλα θυμησου ποσο υπεροχο ειναι να χαμογελασ παλι...
σε φιλω!!!
ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΩ ΕΝΑ ΧΩΡΙΣΜΟ. ΚΑΙ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΑΝ ΘΕΛΗΣΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΩ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΜΟΥ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Μανθες, γιατί φοβάσαι τόσο πολύ να μιλήσεις σε ειδικό? Το θέμα δεν είναι να καταλαβαίνεις μόνο τί σου δημιουργεί το πρόβλημα, αλλά και να θες να το λύσεις. Σε βαθμό που δεν θα σε ξαναπασχολήσει. Διαφωνείς?
ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ; ΑΣ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ;
Λεπόν.
Ας πούμε οτι ξέρεις οτι έχεις σκωληκοειδίτη και πρέπει να κάνεις εγχείρηση. Αυτή είναι η λύση. Εμείς δεν είμαστε μονάδα. Εγώ κάνω θέραπυ σχεδόν 2 χρόνια και η βελτίωση στα δικά μου τα προβλήματα ήταν θεαματική. Βασανιζόμουν μέχρι να πάρω την απόφαση να το κάνω. Εδώ μέσα βρίσκω ανθρώπους που παρά τη διαφορετικότητά τους διέπονται από κάτι κοινό. Την ελπίδα. Και την προσπάθεια. Και την πάλη για τη ζωή.
Εγώ λοιπόν, μιλώντας για μένα θα σου πω οτι λυπάμαι που άνθρωποι σαν εσένα, χάνουν χρόνο πολύτιμο γιατί το ταμπού του τρελογιατρού δεν τους αφήνει να ζήσουν τη ζωή τους.
Σου αντιστρέφω την ερώτηση: Δηλαδή εσύ που σνομπάρεις όλους αυτούς που τρέχουν στους γιατρούς, γιατί βασανίζεσαι κ δεν το λύνεις?
ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΗ. ΑΡΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ. ΛΑΘΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΑΜΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΡΕΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ. ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΝΑ ΠΑΩ. ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ
Υ.Γ. ΑΓΙΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ
Μανθές,
Αλήθεια πιστεύεις ότι περιμένοντας (και μή κάνοντας τίποτα άλλο) μπορούν να λυθούν τα προβλήματα των περισσοτέρων (να μη πώ όλων) από εμάς?
Edit: Το να απαντήσεις \"αν θές να πάς σε γιατρό πάνε\" δε θα με καλύψει σαν απάντηση... Ζητάω τι πιστεύεις ΕΣΥ ότι πρέπει να κάνω......
αρα δεν το ξεπέρασες....ετσι κ αλλιως ομως ναι πρεπει να ρθει η κατάλληλη στιγμη. για ολους μας ισχυει αυτο. οσο και να μας λενε οι αλλοι ή να επισημαινουν δεν γινεται τπτ αν εμεις δεν ειμαστε ετοιμοι να το δουμε.Quote:
Originally posted by MANTHES
ΒΑΣΑΝΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ
οσο για τη \"λύση\": δεν υπάρχει μια λύση, τουλάχιστον εγω δεν κατάλαβα τπτ τέτοιο, κανοντας ψυχοθεραπεια. Δε νομίζω οτι τίθεται θέμα λύσης : παρε αυτο, κανε εκεινο...Αντίθετα, τα πραγματα παιζονται σε άλλο επίπεδο. Δλδ μπορει να ξέρει ο καθένας μας τη \"λύση\" στπ προβλημα του. Αλλα το θέμα ειναι πως φτάνω μεχρι εκει.
Από όλες τις πιθανές απαντήσεις σε αυτό το ΠΩΣ τώρα γιατί εμένα το \"περίμενε να έρθει η ώρα\" μου φαίνεται η πιό απίθανη να λειτουργήσει?????Quote:
Originally posted by Sofia
..............
οσο για τη \"λύση\": δεν υπάρχει μια λύση, τουλάχιστον εγω δεν κατάλαβα τπτ τέτοιο, κανοντας ψυχοθεραπεια. Δε νομίζω οτι τίθεται θέμα λύσης : παρε αυτο, κανε εκεινο...Αντίθετα, τα πραγματα παιζονται σε άλλο επίπεδο. Δλδ μπορει να ξέρει ο καθένας μας τη \"λύση\" στπ προβλημα του. Αλλα το θέμα ειναι πως φτάνω μεχρι εκει.
εμενα πάλι η πιο πιθανή για να λειτουργήσει: \"τζάμπα σωστός με το στανιό\" που λέει κ το τραγούδι.Quote:
Originally posted by justme
Από όλες τις πιθανές απαντήσεις σε αυτό το ΠΩΣ τώρα γιατί εμένα το \"περίμενε να έρθει η ώρα\" μου φαίνεται η πιό απίθανη να λειτουργήσει?????
και το περιμενε να ερθει η ώρα ειναι η ωρα που καταλαβαινει καθε φορά ο οποιος για τον εαυτο του, δεν οριζεται απο κανεναν αλλο γι αυτον.
και ειναι πολυ δύσκολο να το λέω, εχοντας στο νου μου οτι καποιες φορές αυτη η στιγμη μπορει να μην έρθει ποτε.
Θα πω τη γνώμη μου, ελπίζοντας να μην φανεί ότι ενθαρρύνω απερίσκεπτα τον MANTHES. Πιστεύω ότι τις πιό πολλές φορές, αρκεί η υπομονή και η κατανόηση της φάσης που περνάμε και με λίγη υπομονή για να βρούμε μόνοι τι είναι το καλύτερο για μας. Κι ακόμη καλύτερα αν έχουμε κανα-δυό καλούς κι έξυπνους φίλους. Κι ας μην ξεχνάμε ότι για μερικούς το κόστος μιας ...βίζιτας σε γιατρό είναι από μόνο του παράγοντας κατάθλιψης :-)
Η μέχρι τώρα εμπειρία μου από ψυχίατρο ήταν από μέτρια έως αδιάφορη. Η εμπειρία μου από ψυχολόγο ήταν έως και άριστη, στις περιόδους της ζωής μου που το επέλεξα. Αυτή την περίοδο όμως νιώθω κι εγώ ότι \"μπορώ και μόνος¨. Ελπίζω να μην είναι άλλο ένα \"κόλλημα\" του μυαλού μου. Κλειδί για μένα είναι όσο ψάχνω την άκρη (που με λίγη υπομονή τη βρίσκω πάντα), να έχω το νού μου μήπως \"το παρακάνω\" και αρχίζω να γίνομαι \"επικίνδυνος\" (για μένα ή τους άλλους).
Οσόν αφορά το αλκοόλ MANTHES, καλό είναι να αποφύγεις να δημιουργήσεις επιπλέον μπελάδες στον εαυτό σου. Όταν τριγυρίζεις κάτι επικίνδυνο, πιθανότατα δεν θα γλιστρήσεις άμεσα, όμως βάζεις μια ακόμη άσχημη παρακαταθήκη για το μέλλον.
Quote:
Originally posted by Sofia
εμενα πάλι η πιο (ας το ρωτήσω εγώ έτσι για να βγάλω νόημα μήπως εδώ λείπει ένα γραμματάκι?? πχ το α)πιθανή για να λειτουργήσει: \"τζάμπα σωστός με το στανιό\" που λέει κ το τραγούδι.
και το περιμενε να ερθει η ώρα ειναι η ωρα που καταλαβαινει καθε φορά ο οποιος για τον εαυτο του, δεν οριζεται απο κανεναν αλλο γι αυτον.
και ειναι πολυ δύσκολο να το λέω, εχοντας στο νου μου οτι καποιες φορές αυτη η στιγμη μπορει να μην έρθει ποτε.
πιστεύω πως ο καθένας μας οταν περναει μια δυσκολια, μια δύσκολη φάση στη ζωή του για να την ξεπεράσει πρέπει πρωτα ο ιδιος να το δει, να νιωσει οτι δεν πάει αλλο, δεν μπορει, δεν αντέχει. Αυτο το σημειο, αυτο το χρονικο σημειο οριζεται μονο απο τον ιδιο κ απο κανεναν αλλο. Γι αυτο λεω οτι ειναι πολυ πιθανο αυτο να λειτουργήσει.
Κ κάτι ακομα: δεν ειπα \"περιμενε\", ειπα: οσο και να μας λενε οι αλλοι ή να επισημαινουν δεν γινεται τπτ αν εμεις δεν ειμαστε ετοιμοι να το δουμε. εχει μια διαφορα, νομίζω πολυ σημαντική
Quote:
Originally posted by MANTHES
ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΗ. ΑΡΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ.
BINGO!
Υ.Γ. ΑΓΙΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ
AMEN!