Anxious4ever δεν έχω κάνει ποτέ ομαδική ψυχοθεραπεία, ίσως και να έχεις δίκιο για την ομαδική ψυχοθεραπεία όπως το θέτεις. Παλιότερα πίστευα πως είναι καλύτερα να κάνω μονά μου ψυχοθεραπεία γιατί ίσως η ανάγκη μου να νοιώσω αποδεκτή ή ότι έχω αγαπηθεί να με έκανε να επαναλάβω μοτίβα, δηλαδή να πήγαινα στην ψυχοθεραπεία και να μην με ένοιαζε η θεραπεία η ίδια αλλά η συναναστροφή. Ισως να είναι η ώρα για ομαδική, έχεις δίκιο, σ 'ευχαριστώ για το σχόλιο, πολύ διαφωτιστικό.
Μarstay καλή ψυχοθεραπευτική πορεία σου εύχομαι. Ναι, όλοι είμαστε ίδιοι κατά κάποιο τρόπο. Απλώς πιστεύω πως με το να με παρατηρώ και να σκέφτομαι το τι μπορεί να πηγαίνει λάθος και να προσπαθώ να κάνω την υπέρβαση, νομίζω πως βοηθιέμαι. Και φυσικά θέλω να μεγαλώσουν σωστά τα μωρα μου, αλλά τις τελευταίες μέρες, εχει μπεί μπροστά και το ΕΓΩ, δλδ πάντα έβαζα τον εαυτό μου κάτω από τους άλλους, πάντα οι ανάγκες των άλλων ήταν πάνω από εμένα για κάποιο λόγο. Δε θέλω να συνεχιστεί αυτό γιατί τελικά αυτό νομίζω είναι που με κάνει να φέρομαι ασχημα. Πριν έλεγα θα δράσω με αυτοθυσία για αυτά σε κάθε θέμα που θα προκύψει, τώρα όμως βρίσκω αδιέξοδο στην τακτική αυτή. Όταν δρω έτσι, υπερβάλοντας τον εαυτό μου χωρίς να τον σκέπτομαι ή να τον αγαπώ βλέπω πως ούτε αυτά είναι ηρεμα και ήσυχα, μαλλον τους μεταδίδω ότι άσχημο νοιώθω, δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει ευχαριστιση καμία. Δε θέλω να γίνουν ενός ετους κ να θυμάμαι πως όλη η χρονιά της βρεφικής τους ηλικίας ήταν ένα βασανιστήριο και πολύ περισσοτερο δεν θέλω να διαμορφωθουν όπως εγώ κι αυτά. Όσο για την ψυχοθεραπεία, πρέπει να βρω χρόνο οπωσδήποτε. Εχω να κάνω συνεδρία τουλάχιστον 4 μήνες. Ευχαριστώ που με παρακινήται και με συμβουλεύεται, είναι πολύ σημαντική η βοήθειά σας.