Originally Posted by
Mara.Z
Ενα παιδι που κακοποιειται στο σπιτι του δεν υπαρχει περιπτωση με την καμια να μιλησει! ουτε σε ψυχολογο! δεν το πιστευω! ειναι τετοιες οι απειλες, και οι ενοχες που δεν αφηνουν περιθωριο να μιλησεις. Το αυτονοητο ειναι να το κουκουλωνεις και να υπερασπιζεις το γονιο παση θυσια στους τριτους. Χωρια το οτι σου περνανε το μηνυμα στο σπιτι οτι ΕΣΥ φταις για τις βρισιες, εσυ φταις για το ξυλο επειδη εισαι κακο παιδι και δεν ακους την καλη μανα που δινει και την ψυχη της για σενα...
Εγω μετα τα 29 μου ξεκινησα να μιλαω σε φορουμ ψυχολογιας για τη σχιζοφρενεια, και μαλιστα αμερικανικο, ουτε καν ελληνικο.
Οκ καλο ειναι να υπαρχει ενας ψυχολογος στο σχολειο για θεματα Bullying, για κοινωνικοποιηση των παιδιων, να συμμετεχουν ολα τα παιδακια σε δραστηριοτητες κλπ, να εχουν ενσυναισθηση και κατανοηση, για βοηθεια σε παιδακια δσλεκτικα.
Αλλα το κακοποιημενο παιδι ειναι ενα καυτο θεμα, τελειως ξεχωριστο. Και η κοινωνια σιγα μη βοηθησει... τριχες! δεν το πιστευω! η κοινωνια, ο κοσμος χαβαλε θελει να εκτονωθει και να σπασει πλακα. Σιγα μην κατσουν να βαλουν το μυαλο τους να δουλεψει γιατι αυτη η μανα φερεται ετσι, μηπως ειναι διαταραγμενη, μηπως υπονομευει το παιδακι της, μηπως το σπαει στο ξυλο για να παραδεχεται ιστοριες ανυπαρκτες και να επιβαλλει το δικο της θελημα?
Στο να σπασουν πλακα ολοι τρεχουν, στο να καταλαβουν και να βοηθησουν ή εστω να αδιαφορησουν, αλλα οχι και να κοροιδευουν, ολα τα ζωα στο μαντρι μαζεμενα.
Στη δικη μου περιπτωση που πραγματικα υπεφερα, και ημουν τελειως μονη, οι δασκαλες που ειχα ηταν ζωα, τελειως! Για να μην πω οτι και τα ζωα ακομα περισσοτερη αγαπη εχουν στα μικρα τους...αδιαφορες, να κανουν την ωρα τους, να στοχοποιησουν τον αποδιοπομπαιο τραγο της ταξης και να τον περιθωριοποιησουν. Η εξουσια ειναι το μεγιστο αφροδισιακο, μεγαλη αληθεια.