Όχι δεν είναι θέμα περιουσίας είναι όλα τακτοποιημένα αυτά. Απλά θέλει πιστεύω να έχει την καλή φήμη.
Printable View
Όχι δεν είναι θέμα περιουσίας είναι όλα τακτοποιημένα αυτά. Απλά θέλει πιστεύω να έχει την καλή φήμη.
Βρε συ, συγνώμη αλλά ποσο χρονων είναι ο άντρας σου? Είναι κουβέντα τώρα αυτή? Η θα κανεις αυτό ή θα χωρίσουμε?
Αρα ειδες λοιπον, το πρόβλημα δεν είναι η πεθερά σου, το πρόβλημα είναι η επικοινωνία με τον άντρα σου.
Εγώ λέω να ηρεμησεις αρχικα, πάρε τον χρονο σου, Σκέψου λίγο τα πραγματα πιο ήρεμα, βγάλε απο το μυαλό σου πεθερές, κουνιάδους κτλ και μετα προσπάθησε να του εξηγήσεις ποσο πιεζεσαι και πως νιώθεις.
Θα δεις οτι αν εχεις την κατανόηση του άντρα σου, απο μονη σου μετα θα θες να βοηθήσεις. Τώρα το νιώθεις ως υποχρέωση.
Και μη του μιλήσεις άσχημα για τη μάνα του ή τον αδερφό του. Επικεντρωσου στη σχέση σας, στη δυσκολη περίοδο για σένα.
Καλη τύχη!
Κοπελα μου μπορει η γυναικα να εχει προβλημα αλλα η κατασταση της πεθερας σου ειναι αντιστρεψιμη...συγνωμη που το λεω...δεν θα γινεις η μητερα τερεζα...εισαι εγκυος κ εχει προτεραιοτητα η υγεια η δικια σου κ του μωρου σου.δεν φταιει η γυναικα για το προβλημα της αλλα δεν θα σταυρωθεις κιολας....εκανες το καθηκον σου...να μην στεναχωριεσαι....αφου νοιωθεις αβολα με ολο αυτο δεν χρειαζεται να καταπιεζεσαι....μιλησε στον ανδρα σου κ πες του οτι δεν εχεις καποιο προβλημα με την μανα του αλλωστε το χεις αποδειξει κ στο παρελθον με την συμπεριφορα σου αλλα η κατασταση σου θελει ηρεμια...μπορει να παει σε αλλους συγγενεις κ να πατε να την δειτε...εχεις πει στον ανδρα σου για την συμπεριφορα της??που ειναι επιθετικη κ καμια φορα προσβλητικη κ σε στεναχωρει??τι σου λεει?
συγνωμη να προσθεσω κ κατι αλλο...αν στο τελος δεν βγαλεις ακρη παρε τα πραγματακια σου πηγαινε στους γονεις σου να εισαι ηρεμη γιατι κ εσυ θελεις φροντιδα στην φαση που εισαι δεν μπορεις να φροντιζεις μια γυναικα με τοσο ακραια συμπεριφορα κ ασε τον ανδρα σου να την φροντισει...να δει λιγο πως ειναι κ η δικια σου θεση...δεν το λεω χαιρεκακα απλα το αναφερω...γενικα να μην στεναχωριεσαι,μην καταπιεζεσαι κ κοιτα λιγο κ τον εαυτο σου , δεν το λεω με την κακη εννοια...ξερεις τι καταλαβα οταν παντρευεται ενα ζευγαρι δυστυχως λενε παντρευομαστε κ τους συγγενεις του...στην πραξη ετσι ειναι αλλαο γαμος ειναι προσωπικη υποθεση,ειναι μια αλλη οικογενεια που ισως δεν εχει καμια σχεση με τις οικογενειες του ζευγαριου...πρεπει απο κοινου ομως σιγουρα να γινονται υποχωρησεις αλλα να υπαρχουν κ ορια γιατι αλλιως θα δημιουργουνται προβληματα.πιστευω οτι ολα λυνονται με τον διαλογο με τον ανθρωπο μας δεν χρειαζεται να φτανουμε τα πραγματα στα ακρα.να μην εχεις ενοχες ουτε να νοιωθεις ασχημα για αυτα που σκεφτεσαι....
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για την βοήθεια. Λοιπόν εχτές μετά την δουλειά πήγα μόνη μου και ήπια έναν καφέ χαλάρωσα και αργά πλέον πήγα σπίτι. Ήθελα να βάλω κάποια πράγματα στην θέση τους στο μυαλό μου. Λίγο πρίν φτάσω σπίτι άρχισα να κλαίω χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Όταν ηρέμησα μπήκα μέσα και ρώτησα τον άντρα μου αν είχε χρόνο να συζητήσουμε. Είχα κάνει ένα πλάνο στο μυαλό μου και ξεκίνησα να το αναλύω. Λοιπόν άρχισα με το κομμάτι ΄των υποχτεώσεων έχω 5 ρόλους σε αυτή την φάση νοικοκυρά, φοιτήτρια, εργαζόμενη, έγκυος και σύζυγος. Προσπαθώ να είμαι αποδοτική σε όλα. Θα πρέπει να καταλάβεις ότι δεν έχω την δυνατότητα να κάνω την οικότροφο ή τον ξενοδόχο του καθένα. (Το ξεκίνησα γενικά). Εκεί άρχισε να λέει κάτι δικά του και του είπα αν είναι να συνεχίσεις να φύγω και να γυρίσω πιο αργά δεν θέλω να σε απασχολώ με αυτή την συζήτηση ώρες. Όσο αφορά τον κουνιάδο μου και την γυναίκα του εγώ σεβάστηκα όταν ήταν έγκυος και δεν τους έκανα αυτό που κάνουν σε εμένα. Αλλά δεν θα ξανα θίξω το θέμα αυτό γιατί ούτε με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι αλλά δεν θα γίνω και εγώ σαν τα μούτρα τους και όσο αφορά την κατάσταση της μητέρας σου θα πρέπει δεν ξέρω με ποιον τρόπο να το κανονίσεις με τον αδερφό σου. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Όταν ξεκινήσαμε να είμαστε μαζί σου είπα ότι μαζί θα το προσπαθήσουμε αλλά δεν μπορώ να προσφέρω σε έναν άνθρωπο βοήθεια και να την πετάει. Ας έρθει 4-5 μέρες τις γιορτές να μην είναι μόνη της αλλά εγώ θα κάνω μέχρι εκεί που μπορώ δεν θα προσπαθήσω να προσφέρω κάτι παρά πάνω από τις δυνάμεις μου. Σε περίπτωση που πιεστώ και νιώσω ότι δεν είμαι καλά θα πάω στους γονείς μου για λίγο. Από εδώ και πέρα να γνωρίζεις ότι θα προσφέρω ανάλογα με τις δυνατότητες μου. Εκείνη την ώρα άνοιξα το ημερολόγιο μου και είδα ότι Κυριακή του Πάσχα πέφτει 16 Απριλίου εγώ το αργότερο που έχω σαν ημερονηνία τοκετού είναι 2 Απρίλη. Μην τυχόν είμαι λεχώνα έχω τα ίδια και είμαι με ασαράντιστο παιδί. 5 μέρες μπορώ τόσο φτάνουν οι δυνατότητες μου. Μίλησα με την μητέρα μου και προσφέρθηκε όσο μπορεί και εκείνη να με βοηθήσει. Πραγματικά όλοι σας αν και διαφορετικές απόψεις ο καθένας με βοηθήσατε να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα. Τώρα το μόνο που με απασχολεί είναι πως να αντιμετωπίσω την συμπεριφορά της πεθεράς μου αδιαφορία; πως;
ο δικος σου σου ζητα να επωμιστεις μια υποχρεωση ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ, με μια νοοτροπια σαν να ειναι δικο σου καθηκον.
αυτο δεν ειναι απλα θεμα των σχεσεων σας, αλλα συνολικα των αποψεων του για τους ρολους στο ζευγαρι.
κι εσυ το δεχεσαι και το συζητας με την νοοτροπια σαν να ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δικος σου ρολος και δικο σου καθηκον,
αυτα ειναι θεματα αποψεων για τα ανθρωπινα δικαιωματα και τον ρολο των δυο φυλων, δεν ειναι ενα οικογενειακο καυγαδακι.
συμφωνω με την αποψη που λεει οτι δεν σε αφορα τι κανει το αλλο ζευγαρι, ουτε εχουν καποια υποχρεωση να σου εξηγησουν πως το σκεφτονται κι αν θελουν η δεν θελουν την πεθερα στο σπιτι τους.
κι απ οτι ειδες και μονη σου, μια χαρα σχεση εχουν μαζι της, παρολο που δεν την βαζουν στο σπιτι τους.
το θεμα της φροντιδας της μανας , ειναι των δυο αδερφων. αντι να το λυσουν μεταξυ τους, το παιρνει ο ανδρας σου με σκοπο να το πασαρει σε σενα.
τελος, προσωπικα δεν θα εβαζα ενα ατομο που ειναι βρωμικο στο σπιτι μου και ειδικα με παιδια η μωρα μεσα, κι ας ηταν και η μανα μου η ιδια. οπως μπορω να κανω υπομονη εγω για τις παραξενιες και την αναγκαστικη συγκατοικηση, μπορει κι ο αλλος ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΑΙ. αν αρνειται, σημαινει οτι δεν θελει να ειναι μαζι σας. ε αν δεν θελει, ας κατσει σπιτι της, δεν θα ζω με την χολερα.
για να καταλαβεις τι εννοω, αν ηθελε την μανα του στο σπιτι σας για τις γιορτες (κι εσυ το δεχοσουν), εφοσον ειναι τοσο δυσκολος ανθρωπος και τοσο ιδιαζουσα η κατασταση, να παρει Ο ΙΔΙΟΣ ΑΔΕΙΑ, να την απασχολει ολη μερα, να φροντιζει το μπανιο της και τις ακαταστασιες της και να συμπαρασταθει και στην εγκυο γυναικα του που κλαιει ολη μερα.
Στην προσβλητική συμπεριφορά θα σου πώ το εξής μεσημέρι καλοκαιριού στο σπίτι της έπλενα κάτι βάζα που είχε και είχα την σκούπα δίπλα στην πόρτα της κουζίνας έρχεται με βλέπει και πέρνει την σκούπα και αρχίζει με δύναμη να μου χτυπάει τα πόδια και να φωνάζει με δύναμη καθάρισμα θες πάρε πάρε!!! Έμεινα κάγκελο δεν της είπα τίποτα. Την ακούω ότι πάει στο τηλ και κάνει τηλέφωνο και ακούω να λέει τ'όνομα της συνυφάδας μου και πάω στο άλλο τηλ (κατιναριό αλλά ήθελα να δώ μετά από αυτό το συμβαν τι την πήρε καπάκι). Και ακούω αυτολεξή Μου έχει σπάσει τα νεύρα η Flower όλη την ώρα καθαρίζει είναι υποχόνδρια αλλά δεν έχει καταλάβει όταν την πάρει ο γιός μου απο δώ θα την πάει για ψυχοφάρμακα)και η άλλη να της λέει από το άλλο ακουστικό ναι ναι. Μετά από ένα απόγευμα ψιλο έντασης ήρθαν η συνυφάδα μου με τον κουνιάδο μου και καλά να την δούν αλλά προσπαθούσαν να δούν τι έχω κάνει λες και τους πήρε τηλ και ''παραπονιόταν'' δλδ σαν να είχαν μια γυναίκα και ήρθαν να δουν αν έχει καθαρίσει καλά. Με το που μαζευτήκαμε στο σαλόνι όλοι και η πεθερά μου ήταν δίπλα στην άλλη ξεκινάω για πείτε μου παρακαλώ και οι δυό σας που θα με πάει ο άντρας μου όταν φύγω από εδώ? λέω στην πεθερά μου εσύ θα με στείλεις για ψυχοφάρμακα ε; και μετά στην συνυφάδα μου λέω τι έχεις να πείς λέω ψέματα; Το βουλώσανε και οι δυό τους. Μετά άλλη φορά τα είχε πάρει στο κρανίο η πεθερά μου γιατί έπιασε ο άντρας μου και καθάριζε κάτι σαβούρες από την αποθήκη και τον βοηθούσα και όπως βγήκα στην αυλή με βλέπει με τα κλειδιά της αποθήκης στα σκαλοπάτια φέρτα εδώ μου λέει με το ένα χέρι τ'α αρπάει και με το άλλο χέρι με έσπρωξε παραπατώντας πρόλαβα και έβαλα τα χέρια μου και κρατήθηκα και από τ'όλο κλίμα έβαλα τα κλάματα πήγα και το είπα στον άντρα μου εκείνος αμέσως την φώναξε και ήρθε με ένα αθώο βλέμμα και έλεγε του άντρα μου εγώ δεν έκανα τίποτα μόνη της τα λέει. Βλέπετε γιατί και εγώ αντιδρώ έτσι ρε παιδιά. Νομίζετε ότι εμένα μου αρέσει να φέρομαι απάνθρωπα;
δεν φερεσαι απανθρωπα, ισα ισα που εισαι πολυ φιλοτιμη, αλλα απο τις περιγραφες σου καταλαβαινω οτι η βοηθεια που προσφερεται οχι μονο δνε αναγνωριζεται, αλλα την θεωρει ενοχληση.
εσυ μπορει να καθαριζες για να μη την φανε τα ποντικια, αλλα αυτη θεωρουσε οτι ανακατευεσαι στο σπιτι της χωρις να της ζητησεις την αδεια.
προτεινω να μην ανακατευεσαι τοσο.
οταν θα θελει ο ανδρας σου να καθαρισουν τον βοθρο, να παιρνετε μια γυναικα που καθαριζει μαζι, εσυ να πηγαινεις μια βολτα στο χωριο για καφε κι αυτη να καθαριζει και να επιστρεφεις οταν ολα ειναι καλα.
Όχι δεν έχω ξανά πάει γιατί άμα πάω και εγώ μου ζητάει να κοιμηθούμε εκεί. Τώρα μετό που θα πάρω την άδεια λοχείας από την δουλειά θέλω να δώσω τα σήματα και μετά την γέννα θα δώσω και οδήγηση. Θα πάρω ένα μικρό αυτοκινητάκι και με το μου πεί ο άντρας μου κουράστηκα, φύγαμε οδηγώ εγώ δεν υπάρχει περίπτωση αυθημερόν και σουβλάκια στο χέρι για φαγητό ούτε πιάτα ούτε μαχαιροπίρουνα.
Λοιπόν προτείνω όταν έρθει να μην προσπαθήσεις καν να μείνεις σπίτι σου μαζί τους. Σήκω την ίδια μέρα (ή την προηγούμενη) και πήγαινε στους γονείς σου. Πες στον άντρα σου ότι ήθελες να μείνεις αλλά δεν αισθάνεσαι καλά τελευταία. Έχει κάτσει ποτέ ο άντρας σου να τη φροντίσει; Γιατί απ'ότι περιγράφεις ο ρόλος του είναι μόνο το φαίνεσθαι, να σε πάρει πχ να πάτε στο χωριό και μετά βγάζεις εσύ όλο το φίδι από την τρύπα πλένοντας και καθαρίζοντας. Αυτός αν μείνει μόνος του μαζί της 5 μέρες πιστεύεις ότι θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της; Εγώ σου λέω όχι. Άστον για να καταλάβει ότι η μάνα του είναι full time job που την είχες επωμιστεί μόνη σου. Δυο μέρες που θα έχεις άδεια πρέπει να ηρεμήσεις, όχι να τρελαθείς. Έρχεται το μωράκι σου και αυτή θα είναι ακόμη πιο τρελή περίοδος για σένα. Μάζευε δυνάμεις από τώρα.
Επίσης, ο άντρας σου κάνει δουλειές μέσα στο σπίτι; Οι ρόλοι σας μέσα στο γάμο ποιοι είναι; Ρωτάω γιατί έτσι που τα περιγράφεις φαίνεται ότι και οι δύο δουλεύετε αλλά από εκεί και πέρα εσύ είσαι αυτή που κάνει τις δουλειές στο σπίτι, κάνεις μεταπτυχιακό και σε λίγο θα κάνεις ένα παιδί που υποψιάζομαι ότι έχεις και έχει στο μυαλό ότι θα το αναλάβεις αποκλειστικά εσύ! Προφανώς και υπάρχει θέμα μεταξύ σας καταρχάς όταν και αυτός θεωρεί φυσιολογικό ότι τα του σπιτιού (καθάρισμα, φροντίδα ηλικιωμένων και μωρών) είναι δικιά σου ευθύνη και εσύ το αποδέχεσαι αυτό χωρίς απαιτήσεις από τον ίδιο.
Κάτι τελευταίο. Άρρωστη ξε-άρρωστη δεν είναι όλα ευθύνη της αρρώστιας. Κάποια στιγμή γνώρισα έναν διπολικό. Μου άρεσε αλλά δεν ήμουν σίγουρη αν μπορούσα να κάνω κάτι μαζί του. Όχι γιατί είχε αυτή την αρρώστια αλλά γιατί μου φαινόταν απίστευτα εγωιστής και απόλυτος κάποιες φορές. Κάποια στιγμή έγινε ένα περιστατικό και επειδή εγώ έκανα ψυχοθεραπεία εκείνη την περίοδο, ρώτησα τον ψυχοθεραπευτή αν έτσι κάνουν οι διπολικοί. Και μου είχε πει το πιο σημαντικό πράγμα για τις ψυχολογικές ασθένειες, αν θέλεις κράτα το κι εσύ: δεν μπορούμε να τα αποδίδουμε όλα στην ασθένεια, κάποια πράγματα είναι απλά στοιχεία του χαρακτήρα του καθενός. Το ότι δεν κάνει μπάνιο και δεν σας σέβεται με το να κάνει ένα μπάνιο είναι για μένα στοιχείο του χαρακτήρα της όχι σύμπτωμα της πάθησής της. Τόσοι άνθρωποι έχουν αυτή την πάθηση, δεν κάθονται όλοι χωρίς να κάνουν μπάνιο. Μην τα μπλέκουμε και λέμε ότι όλα δικαιολογούνται.
Επίσης απαράδεκτες οι αναφορές του ότι θα σε χωρίσει και θα σου πάρει το παιδί (!) ενώ είσαι έγκυος και χρειάζεσαι ηρεμία! Αν δεν σέβεται την κατάστασή σου και το ότι μέσα σου μεγαλώνει μια ζωή τι να πω. Πολύ δύσκολο όλο αυτό βρε κοπέλα μου. Φαίνεται σα να μη σε σέβεται, να μη σε υπολογίζει. Όσα νεύρα και να έχει δεν είναι κουβέντες αυτές να ειπωθούν σε μια έγκυο γυναίκα.
Τις δουλειές στο σπίτι τις κάνω εγώ δεν το κατέχει ο άντρας μου. Είχα μιλήσει με την θεία του άντρα μου και μου είχε εκμυστηρευτεί ότι η πεθερά μου από αρραβωνιασμένη ακόμα προσπαθούσε να δημιουργήσει θέματα μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον. Έβαζε λόγια στην πεθερά της για την θεία του άντρα μου (συζυγο του αδελφού του πεθερού μου) γενικά χρόνια πρίν ακόμα αρρωστήσει ήταν ζηλόφθονο άτομο και αποσκοπούσε να έχει την αποκλειστικότητα
κάποια στιγμή που η πεθερά μου έμενε στην Κόρινθο με τα παιδιά μικρά πήγε να την δεί αν ήθελε βοήθεια και μπήκε σπίτι παντού βρώμα αν και είχε πλυντήριο ρούχων τ' άπλυτα βρίσκονταν μέσα στην μπανιέρα μέρες με νερό και μύριζαν στον νεροχύτη 2 γούρνες μέχρι πάνω με σάπια πιάτα αυτή να καπνίζει και να μυρίζει το σπίτι και τα παιδάκια 5 και 6 χρονών μόνα τους κλεισμένα στο δωμάτιο. Μέχρι τα 7-8 τα κράτησε γιατί άρχισε τα μέσα έξω στις κλινικές και τα παιδιά τα μεγάλωσαν οι συγγενείς. Άστα δράμα η κατάσταση.
Βρε συ τι σημαίνει ότι δεν το κατέχει με τις δουλειές; Εσύ το κατείχες με το που γεννήθηκες δηλαδή; Δεν είναι θέμα τι ξέρουμε, είναι τι διάθεση έχουμε για να μάθουμε και να φροντίσουμε τον άνθρωπό μας! Αν δηλαδή μείνει 5 μέρες με τη μάνα του εσύ θα γυρίσεις σπίτι και θα βρεις ένα σωρό από πιάτα στο νεροχύτη γιατί αυτός 5 μέρες δεν θα ξέρει να τα πλύνει; Όταν θα είσαι με το μωρό δεν θα μπορεί πχ να βάλει το γάλα να βράζει όσο εσύ θα αλλάζεις την πάνα; Όλο αυτό φαίνεται σαν ο άντρας σου να μην είχε μέχρι τώρα μια στοργική μητρική φιγούρα στη ζωή του και τη βρήκε σε σένα. Κι εσύ δέχεσαι αυτό τον ρόλο, ότι αυτός δεν πρέπει να κάνει κάτι κι εσύ θα τον φροντίζεις (όχι μόνο αυτόν αλλά και τη μάνα του). Σε περίπτωση που δεν το έχει καταλάβει και δεν το έχεις καταλάβει ούτε εσύ, είσαι παντρεμένη με έναν ενήλικα. Είναι λογικό να έχεις απαιτήσεις. Το μωρό σε αυτό το σπίτι θα είναι ένα σε λίγους μήνες και οι γονείς δύο. Οι γονείς έχουν και οι δύο υποχρεώσεις. Και οι υποχρεώσεις δεν περιορίζονται στο να συνεισφέρουν οικονομικά μέσα στο σπίτι μόνο. Αλλιώς άραξε κι εσύ και πες το κομμάτι μου το έκανα. Αν δεν δούλευες θα έλεγα πάει στο καλό. Αλλά δουλεύεις βρε κορίτσι μου, κάνεις μεταπτυχιακό, κάνεις τις δουλειές του σπιτιού και κουβαλάς και ένα μωρό. Άλλες με μόνο έναν από αυτούς τους ρόλους και θα έλεγαν δεν μπορώ άλλο. Γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι σε όλα τέλεια; Γιατί πάνω σε αυτό πατάει ο άντρας σου και δεν βοηθάει, στη δική σου ενοχή ότι πρέπει να ανταποκριθείς σε όλους αυτούς τους ρόλους γιατί είναι ευθύνη σου.