Originally Posted by
kutchunie
Πολύ συγκινητικό το μήνυμά σου. Δεν μπορώ να απαντήσω εξ ονόματος όλων των κακοποιημένων ανθρώπων, αλλά θα σου πω για μένα. Εγώ δεν είχα κάποιο πρότυπο στο περιβάλλον που μεγάλωσα, γιθα να μπορώ να τον θαυμάζω, να λειτουργεί ως πρότυπο και να με κάνει ως παιδί να νοιώθω ασφάλεια, σταθερότητα, στοργή, αγάπη θαλπωρή. Ημουν σε γενικές γραμμές κακοποιημένο και παραμελημένο παιδί. Διψουσα όπως καταλαβαίνεις να νοιώσω όμορφα και αποδεκτή, και να νοιωσω αγάπη, ζεστασιά κλπ. Την θαλπωρή αυτή και την αγάπη την πατρική που μου έλειπαν την φαντασιωνόμουν, αγαπητέ συμφορουμίτη. Την φραντασιωνόμουν και έπλαθα σενάρια στο μυαλό μου, τα οποία τα ενστερνιζόμουν για να επιβιώνω. Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο, ήμουν πεπεισμένη πως οι άνθρωποι που με μεγαλώνουν δεν ήταν οι βιολογικοί μου γονείς. Φανταζόμουν πως η κανονική μου μαμα είναι κάπου και με ψάχνει να με βρει και ήταν καλή και είχα τελοσπαντων εξειδανικευσει στο μυαλό μου την μητέρα μου την "κανοινική" και πίστευ6α πως κάποια στιγμή θα με έσωζε. Στην ουσία, το μόνο που εξυπηρετούσε όλο αυτό είναι να επιβιώνω σε δεδομένες χρονικές στιγμές, να παρηγορώ τον εαυτό μου ότι υπάρχει ελπίδα να αλλάξουν τα πράγματα. Ως ενήλικη αυτό το παιδιάστικο σεναριο το χα ξεχάσει, όμως, η ανάγκη να με σώσει η φαντασιακή μητέρα μου, εμεινε ανεκπλήρωτη, οπότε άρχισαν να εμφανίζονται τάσεις αυτοκαταστροφής για να εκπληρωθεί το σενάριο σώσιμο και να νοιώσω πως τελικά είχα δίκιο, αξίζω κάτι και οι άνθρωποι αυτοί, που με κακοποιούσαν, είχαν άδικο να το κάνουν.
Για να απαντήσω και στην ερωτηση σου με τι κουράγιο ζουν οι άνθρωποι που δεν έχουν μεγαλώσει με ένα υπέροχο πρότυπο, θα σου πω πως δεν ζουν. Είσαι σαν ενα κουφάρι, άδειος εντελώς. Δεν έχεις μάθει να αγαπας, δεν ξέρεις πως γίνεται, δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου για τίποτα και υποσυνείδητα έχεις τόσες πολλές απωθήσεις που δεν είσαι ο εαυτό σου, οι εκφράσεις σου δεν είναι δίκες σου, δεν μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου ουτε απεναντι στις αποφάσεις σου όντας καταστοφικός, αλλά ούτε και απέναντι στους άλλους αφού ούτε ξέρεις αν σου αξίζει μια συμπεριφορά, αλλά φοβάσαι και να το κάνεις έχοντας γαλουχηθεί ως θύμα.
Το καλό είναι όμως πως αφού έχεις επιβιώσει μέσα στην παράνοια και την σκληρότητα, με τις όποιες απώλειες, είναι σίγουρο πως αν αποφασίσεις πως το σώσιμό σου είναι προσωπική υπόθεση και θες να αναλάβεις την ευθύνη να το κανεις, απο θύμα δηλαδή να γίνεις το "αφεντικό" της ζωής σου, θα τα καταφέρεις.