Το καλο στο θεμα της φιλιας ενα καλο μαλλον, ειναι οτι τους φιλους σου μπορεις να τους διαλεξεις, τους συγγενεις ειναι το προβλημα εκει τι κανεις!!
Printable View
Το καλο στο θεμα της φιλιας ενα καλο μαλλον, ειναι οτι τους φιλους σου μπορεις να τους διαλεξεις, τους συγγενεις ειναι το προβλημα εκει τι κανεις!!
Βρε παιδιά αυτό που δε σας απαντάμε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) μη το παίρνετε τόσο στραβά, δεν είναι πάντα θέμα στιγματισμού. Εγώ πχ πολλές φορές διαβάζω τα θέματα σας, τους προβληματισμούς, τις ερωτήσεις σας και δεν απαντάω γιατί πρώτον μπορεί να μην ξέρω τι να πω εκείνη την ώρα και δευτερον νιώθω οτι τραβάτε τόσο μεγάλο ζόρι που άμα πω εγώ που είμαι στην απ' έξω "κουράγιο kavkaz" (παράδειγμα το φέρνω) μπορεί να γυρίσει και να μου πει εκείνη την ώρα "άντε παίξε παρα πέρα και συ που δεν καταλαβαίνεις τι ζόρι τραβάω" και θα χει και δίκιο!
Θέλω να πω σε όλους σας που έχετε θέματα με ψύχωση οτι πραγματικά σας θαυμάζω για την δύναμη που δείχνετε και τις αντοχές σας και συ ειδικά kavkaz για το παρελθόν σου που έχεις μοιραστεί θέλω να σου πω οτι είσαι διπλά μάγκας που βγήκες από κει!
Ελισαβετ εσενα δεν σε παρεξηγουμαι οτι και να πεις εισαι καλλιεργημενη κοπελα.... :p
Σ ευχαριστώ, να είσαι καλά :)
Απλά ήθελα να εξηγήσω επειδή το ξαναείδα κάπου στο φόρουμ αυτές τις μέρες κι είναι κρίμα να το πιστεύουν αυτό τα παιδιά και να νιώθουν οτι και δω που μπαίνουν για να μοιραστούν κάποια πράγματα ή να πουν δυο κουβέντες στιγματίζονται, οτι δεν είναι έτσι. Απλά το θέμα της ψύχωσης είναι ιδιαίτερο και απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις και δεν βοηθά ούτε η καλλιέργεια ούτε τίποτα. Κακά τα ψέματα, όσοι δεν το χουμε περάσει δεν μπορούμε να το καταλάβουμε απόλυτα και πολλές φορές δεν συμμετέχουμε στις συζητήσεις αυτές γιατί νιώθουμε λίγο "χαζοί". Είναι σα να έχω κάνει εγώ εγχείρηση καρδιάς και να πω οτι πονάω και να ρθει ο άλλος που έκοψε λίγο το δάχτυλο του και να μου πει "σιγά μωρέ μη κάνεις έτσι κι εγώ πονάω, σκέψου κάτι άλλο".
Ναι ετσι ειναι καθενα εχει την δικια του βαρυτητα!! Και εγω ειμαι σε αλλο θεμα πιο μικρης σημασιας σε σχεση με αυτο της ψυχωσης, αλλα ετσι για την παρεα μπηκα εδω και δεν ξερω τι να απανταω στις ερωτησεις σας το μονο και κλασικο που μπορω να πω ειναι κουραγιο και ολα θα παν καλα!! Αυτο τιποτε αλλο γιατι δεν το κατεχω το αθλημα τι να κανουμε!
Προσωπικά έχω ιδεοληψίες παρακολούθησης το οποίο είναι μόνο ένα από τα συμπτώματα του ψυχωσικού επεισοδίου... Και γνωρίζω ότι είναι φρίκη... Πολλές φορές διαβάζω τι γράφουν και δεν υπάρχουν λόγια γιατί και μόνο που βάζω τον εαυτό μου σε εκείνη την θέση και διαβάζω άκυρα από κάποιον που είναι εκτός, θέλω να με χαστουκίσω χαχαχαχα.. Και σε τέτοιες στιγμές είναι πολύ λεπτή η θέση μας, γιατί μπορεί να πεις κάτι και να κάνεις χειρότερα τον άλλον. Εδώ δυσκολεύονται οι ειδικοί. Οπότε ναι, καλά κάνεις και το εξηγείς γιατί πραγματικά οι περισσότεροι που γράφουμε εδώ μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να νιώσουμε σε κάποιο βαθμό και τον πόνο του άλλου... Καμία σχέση με στιγματισμό δηλαδή. Ίσα ίσα που εγώ τους βγάζω το καπέλο :)
Εγώ υπήρξα δίπλα σε άνθρωπο που είχε όλα αυτά τα συμπτώματα, σύνδρομα παρακολούθησης, φόβος στιγματισμού, παράνοιες, καχυποψίες, ξεσπάσματα και ένιωσα να διαλύομαι. Δεν μπορώ ούτε να διανοηθώ πως θα ένιωθε ο ίδιος που τα βίωνε! Γιαυτό τα χαίρομαι τα παιδιά εδώ μέσα που έχουν το θάρρος να το αντιμετωπίζουν κατάματα. Θέλει πολλά κιλά αρχ@@α όλο αυτό και δεν τα χουμε όλοι. Γιαυτο τρελαινομαι όταν ακουω για στιγμα. Δηλαδη θα κοιτάξω εγώ υποτιμητικά κι ο κάθε "υγιής" τον τάδε που έχει ένα τέτοιο θέμα ως τι; Που αμα συνέβαινε αυτό σε μένα θα τα χα παιξει και θα χα καταθέσει τα όπλα. Ή λες και διαλέγουμε ο καθένας μας τι ασθένεια θα έχουμε ή λες και ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει αύριο. Μόνο ηλίθιοι μπορούν να σκέφτονται έτσι, άρα δεν αξίζει κανείς να ασχολείται με την γνώμη τους.
Καλη ανάρρωση σου ευχομαι blackbird :)
Κι ομως υπαρχει μεγαλος στιγματισμος και αυτο μας κανει ακομα χειροτερα μας βαζει πιο βαθια μεσα στο βουρκο :( :( :( Αυτο ειναι το χειροτερο ολων βασικα. Ολοι πετανε υποννοουμενα σε σειρες, στο φορουμ ακομα κι εδω δηλαδη, ο τρελος, α, ο ψυχακιας κτλ κτλ οποτε αν το συνηθισεις μετα γινεσαι ακομα πιο χαλια.
Ακριβώς αυτό. Συμφωνώ σε όλα. Δεν θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα.
Ευχαριστώ :)
Σ' αυτό δυστυχώς έχεις δίκιο. Το παρατηρώ και εγώ στην τηλεόραση καμιά φορά είτε στις ειδήσεις είτε σε κάνα έργο. Και είναι απαράδεκτο, δηλαδή δεν το καταλαβαίνουν; Κανονικά θα' πρεπε να το απαραγορεύουν αλλά τόσο μυαλό έχουν... Τουλάχιστον θα ξέρεις ποιούς να αποφεύγεις. Εκείνοι που στέκονται σε όλα αυτά είναι στενόμυαλοι και προφανώς δεν μπορούν να κάτσουν να σκεφτούν μόνοι τους κάποια πράγματα και να μπουν λίγο στην θέση σου... Κανονικά δεν θα έπρεπε να δίνεις σημασία αλλά το ξέρω πως είναι δύσκολο. Καμιά φορά λέω και εγώ στον εαυτό μου πως είμαι τρελή, πως διαφέρω από τους άλλους, και αν είναι να διαφέρω από στενόμυαλους ή "συνηθισμένους" και "φυσιολογικούς" ανθρώπους, προσπαθώ να το δω κάπως πιο θετικά για μένα... Είναι μια ασθένεια όπως τόσες άλλες, δεν είναι το χαρακτηριστικό σου και είναι πραγματικά τόσο κρίμα και ΛΑΘΟΣ να το ταυτίζουν με τόσα άσχημα πράγματα, τι να λέμε τώρα...
Κοριτσια εμεις εχουμε οτι εχουμε αλλα εχουμε και το αβανταζ οτι κανουμε αυτογνωσια δλδ ειμαστε στην ευχαριστη θεση να μπορουμε να βελτιωσουμε τον εαυτο μας εγω προσωπικα πιστευω σαυτο και εχω κανει μεγαλη αλλαγη αμα σας ελεγα τι ημουν και υι ειμαι θα καταλαβαινατε....
Ασυνειδητοι παντα θα υπαρχουν και υο λεω ετσι διοτι αυτοι οι ανθρωποι ασχολουνται με τους αλλους για να μην ασχοληθουν με τον εαυτο τους και σας διαβεωαιωνω οτι απολυτα υγιης ανθρωπος δεν υπαρχει αλλοι εχουν μικρα θεματα αλλοι μεγαλα ολοι ομως εχουν...
Δεν μπορουμε να αλλαξουμρ κανεναν μονο τον εαυτο μας