Θεοφανία καταλαβαίνω το συναίσθημα : Θέλω να είμαι δυνατή ! Δεν θέλω να κλαψουρίζω !
Το εχω νοιώσει ! Και δημοσίως δείχνω ενα δυναμικότατο εαυτό . Ομως υπάρχουν στιγμές , οταν είμαι μόνη μου ή όταν είμαι με αγαπημένα πρόσωπα που αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο και γίνομαι ευάλωτη και μπορεί και να κλάψω .
(Ισως εκεί να είναι η διαφορά μας .)
Εχω χάσει και εγω το αγαπημένο μου μέλος της οικογένειας . Για εμένα ήταν ο πατέρας μου . Και δεν ήταν μόνο αγαπημένος , αλλα ήταν το μοναδικό μου στήριγμα . Ο δικός μου άνθρωπος .
Γιατί με την μητέρα μου είχα πολλά προβλήματα (εχει πρόβλημα διαχείρησης θυμού , με ξεσπάσματα σε εμένα πολύ συχνά ) .
Εχασα τον πατέρα μου στα 18 μου και ενιωθα οτι πλέον είμαι μόνη μου !!!! ( τώρα τελευταία κάποιες φορές προσπαθεί η μητέρα μου να είναι συναισθηματικά κοντά μου )
Παρόλαυτα στην κηδεία δεν έκλαψα μαζί με τις θείες που έκαναν οτι και καλά πεθαίνουν απο τον πόνο (για τα μάτια του κόσμου) . Εγω ξέρω ποσο τον αγάπησα και δεν χρειαζόταν να το αποδείξω . Εξάλλου αυτά τα θεωρούσα καραγκιοζιλίκια ............
Τον έκλαψα όμως . Πολλές φορές . Μόνη μου . Αυτός ο πόνος , που ήταν όλος δικός μου , είχε δικαίωμα να εκφραστεί . ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑ ! Και δεν νομίζω οτι ποτέ θα τον ξεχάσω , οτι ποτέ θα σταματήσει να μου λείπει . Απλά προχωράμε στη ζωή κουβαλώντας το παρελθόν μας , τις αναμνήσεις μας , την αγάπη μας .
Αυτό μου χάρισε : ΑΓΑΠΗ ! Και δεν εννοώ την αγάπη μόνο που μου προσέφερε , αλλα κυρίως την αγάπη που εγώ ένιωσα για εκείνον και είναι ένας απο τους θυσαυρούς μου ! Οπως , και οι αξίες που ο ίδιος υπηρετούσε και αποτέλεσαν για εμένα πρότυπο . Δεν χάνονται αυτά απο μέσα μας . Είναι πάντα μαζί μας !!
Τελοσπάντων .......
ο δρόμος του καθενός είναι διαφορετικός και θα βρεις τον δικό σου ωστε να τακτοποιήσεις τα συναισθήματα σου και να γευτείς τον πόνο σου για την απώλεια .........
Δεν είναι όμως μόνο η απώλεια που έχει σημασία , αυτό που έχει κυρίως σημασία είναι αυτά που ο άνθρωπος αυτός μας έδωσε εν ζωή και αυτά είναι ΟΛΟΔΙΚΑ ΜΑΣ , είναι η περιουσία μας .