Quote:
Originally posted by Φοίβη
Πίσω όμως απο αυτή την ανωτερότητα στη δική μου περίπτωση κρύβεται και μια έλλειψη εμπιστοσύνης στον άλλον. Φοβάμαι οτι αν ακουμπήσω στον άλλο για να βοηθηθώ, για να στηριχτώ, θα μετακινηθεί, θα φύγει, κι εγώ θα πέσω κάτω. Ενώ στεκόμενη στα πόδια μου μπορεί να τρικλίζω και να κουτσαίνω αλλά δεν θα πέσω άγαρμπα και απότομα.
Φοίβη χτύπησες κόκκινο! Η προδοσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μου. Αν ανοιχτώ και να ζητήσω βοήθεια την οποία ο άλλος μπορεί να μου αρνηθεί, θα με πληγώσει... Αλλά ακόμη κι αν του ζητήσω τη βοήθειά του (σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το να βγάλω τα σώψυχά μου σε ένα φίλο ή ακόμα και σε ειδικό) και μου τη δώσει αρχικά, φοβάμαι ότι κάποια στιγμή στη συνέχεια θα με αφήσει...στα κρύα του λουτρού. Γι\'αυτό προτιμώ να τα βγάλω πέρα μόνη μου ακόμα και να μην τα βγάλω πέρα αρκεί να είμαι μόνη μου στο πρόβλημα!!! Η έκπληξη για μένα ήταν ότι για πρώτη φορά το τόλμησα μόνο σε ένα υπέροχο άνθρωπο που άξιζε την εμπιστοσύνη μου και δεν το μετάνιωσα ούτε πρόκειται να το μετανιώσω. Αλλά το ξεκίνησα εκ του ασφαλούς, δηλαδή ήταν ένας άνθρωπος που ποτέ δεν είχα συναντήσει δια ζώσης...Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να ανοιχτείς σε ένα \"ξένο\" αρχικά άνθρωπο παρά σε έναν δικό σου, που του έχεις δώσει κακώς μια εντελώς διαφορετική εντύπωση! Πόσο μάλλον δύσκολο για εμένα!
Quote:
Originally posted by Sofia
Καταρχην το θεμα με τον ειδικο, που ειναι ενας ακομα ανθρωπος, μια ακομα σχεση σου ειναι λογικο να φερει χαρακτηριστικα των υπολοιπων σχεσεων σου.
Έχεις δίκιο Σοφία. Όπως λειτουργώ και στις σχέσεις μου έτσι σκέφτομαι και για τον ειδικό...
Quote:
2. το πρεπει αυτο απο που έρχεται κ τί σημαινει?
Στην αρχή διαβάζοντας την ερώτησή σου κατευθείαν σκέφτηκα ότι είναι εντελώς ασήμαντο το \"πρέπει\", απλά μια έκφραση που χρησιμοποίησα. Μόλις ξεκίνησα να απαντήσω κατάλαβα ότι δεν είναι και τόσο ασήμαντο...Είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μου το ότι πρέπει να τα βγάζω όσο περισσότερο μπορώ πέρα μόνη μου, δεν ξέρω γ$#@% από που ξεκίνησε και γιατί με στοιχειώνει τόσο πολύ! Ακόμα και το να μην τα βγάζω πέρα είναι επιλογή μου όπως είπα γιατί πάλι θα έχω καταφέρει να είμαι μόνη στον αγώνα!
Quote:
Και ισως γιατί δεν χρειαστηκε να μπεις στη δύσκολη θέση, να εξηγεις κ να ανοιγεσαι, να τολμάς να ζητάς ή να διεκδικεις ή κ να \"φαινεσαι\" ευάλωτη, να χαλας την εικονα της ανεξάρτητης...ή την εικονα του \"έτσι πρεπει να ειμαι\"
Ακριβώς!!!
Quote:
Originally posted by weird
Οσον αφορα τη δυσκολια σου στο να πας σε πρωτη φαση, αναγνωριζω οτι αισθανεσαι ετσι μα δεν μπορω να σε νιωσω πληρως.
Weird μου δεν μπορείς να με νιώσεις γιατί δράσαμε και δρούμε εντελώς διαφορετικά μπροστά στο πρόβλημα. Εσύ με το να συνειδητοποιήσεις το μέγεθός του και να αποφασίσεις να ζητήσεις βοήθεια ξεπερνώντας το και εγώ κάνοντας κύκλους γύρω από αυτό αρκεί να μη ζητήσω βοήθεια ή να το τρενάρω όσο μπορώ!
Quote:
Originally posted by weird
Και αυτο γιατι εγω δεν ειχα τετοια περιθωρια, τετοιες πολυτελειες να \"δυσκολευτω\" να παω. Εμενα η καταθλιψη και οι φοβιες με επνιγαν κι ημουν στο χειλος του γκρεμου. Επρεπε να ζησω, κι ετσι πηγα.
Πίστεψέ με κι εγώ ήμουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στο χείλος του γκρεμού και τώρα σιγά σιγά με παίρνει η κατρακύλα πάλι πίσω...Απορώ κι εγώ με τον εαυτό μου πως δεν τρελάθηκα εκείνη την περίοδο από το έντονότατο άγχος και τις κρίσεις. Και απορώ με την επιμονή μου και το ποντιακό μου πείσμα να μην πάρω βοήθεια τότε... Τώρα πιστεύω αυτη η άρνηση λιώνει σα τον πιο σκληρό πάγο μέρα με τη μέρα...
Όσο για τον ακήρυχτο \"πόλεμο\" weird μου και Dalia μου με τον ειδικό, είμαι η πιο ακατάλληλη να μιλήσω μιας και δεν έχω τέτοια εμπειρία... Το σημαντικό όμως είναι ότι ότι τελικά μόνες σας την κάνετε την δουλειά. Δε παν να\'ναι ο άλλος ο καλύτερος (όχι πως δε μετράει αυτό και μάλιστα πολύ) αν εσύ δε θες να βοηθηθείς (οι παρόντες εξαιρούνται εκτός από τη γράφουσα:) ) δε βοηθιέσαι... Μήπως αυτό φέρει κοντύτερα τη συμφιλίωση; Δεν ξέρω κιόλας, μπορεί να λέω και βλακείες μιας και δεν έχω εμπειρία όπως ξαναείπα...
Σας ευχαριστώ, με βοηθάτε πραγματικά...