Αναφέρεσαι στη Novartis, στη Bayer στη Pfizer ή κάποια άλλη φαρμακοβιομηχανία;
Φυσικά.
Γιατί δεν σε συμφέρει; Εξήγησε μου: Με ποιόν τρόπο ζημιώνεσαι αν κάποιος - π.χ. εγώ - είναι Χριστιανός Ορθόδοξος;
Εσύ δηλαδή αποκαλείς "αυτογνωσία" αυτό που έχεις...; Εγώ άλλο χαρακτηρισμό είχα κατά νου.
Εσένα ο "πραγματικός εαυτός" δηλαδή πως είναι; Έχει κέρατα και οπλές; Είναι κατσικοπόδαρος; Μοιάζει με δημοσιογράφο / σχολιαστή σε βραδινό δελτίο ειδήσεων;
Αφήνεις να εννοηθεί ότι "δεν πέφτουν όλοι" και ότι εσύ ανήκεις "σε αυτούς που δεν έπεσαν". Πες μας πως συνέβει αυτό; Τι ήταν αυτό το οποίο δημιούργησε τις συνθήκες προκειμένου εσύ "να τη γλιτώσεις";
Γουστάρεις Μέσκο να υποθέσω...; Θα πρέπει επίσης να υποθέσω ότι εσύ, έχεις βρει τον εαυτό σου. Ότι ζείς χωρίς μάσκες, χωρίς ψεύτικους εαυτούς και ότι δεν έχεις ανάγκη να πείσεις τον εαυτό σου ότι είσαι σωσμένος. Άλλωστε εσύ μίλησες νωρίτερα για αυτογνωσία...
Όμως, εγώ δεν θέλω να είμαι σαν και σένα. Και αν αυτός είναι ο πραγματικός σου εαυτός χωρίς μάσκες και χωρίς ψεύτικους εαυτούς όπως λες, εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν και άλλοι σαν και σένα. Για σένα βέβαια, η προσδοκία αυτή μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογική...
Καλά, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος προσπαθεί να καταλάβει το μεταφυσικό. Αντί να δεχτείς ότι δεν έχεις την δυνατότητα να το καταλάβεις - όπως δεν έχεις και βράγχια για να προσποιηθείς ότι είσαι ψάρι δηλαδή - εσύ προσπαθείς να το καταλάβεις και να το χωρέσεις στο μυαλό σου με βάσει τα όσα διδάχθηκες από παιδί. Λες να είσαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο και απλά είναι το μεταφυσικό ακατάληπτο;... Ή μήπως απλά δεν μπορείς να το κατανοήσεις από την [περιορισμένη;] οπτική γωνία ενός ανθρώπου;
Κάθε ζώο(ν) έχει τη δική του λογική και πιστεύει ότι η δική του είναι καλύτερη από όλες τις άλλες. Δεν βλέπω κάτι το εξαιρετικό στη δική σου λογική όμως.
Τέλος, για να αξιώσεις απαντήσεις, πρέπει να απαντάς κιόλας. Και εγώ σε ρώτησα στην πρώτη σελίδα και δεν απάντησες: