Σωστη ! Γιατι ειναι συνηθες να μην \"βλεπω\" καθαρα τον αλλον προκειμενου να μ αρεσει... πίκρα.
Printable View
Σωστη ! Γιατι ειναι συνηθες να μην \"βλεπω\" καθαρα τον αλλον προκειμενου να μ αρεσει... πίκρα.
δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτα τα δυο μπαινουνε σε ανταγωνισμο.
Πρωτο, δευτερο, τριτο και αηδιες.
Το καθε πραγμα πρεπει να ειναι στην δοση που απαιτειται για να μενει ο αλλος ικανοποιημενος.
Εφοσον αυτο προκυπτει για ποιο λογο να εχει σημασια, αν ειναι πρωτο η δεκατο???
Χμμμ εκτος βεβαια αν θελουμε να κανουμε την ζωη μας δυσκολη....
Καμια φορα ακομα και ενα πουπουλο μπορει να μας γρατσουνισει....
ε μα...
:cool:
χεχεQuote:
Originally posted by krino
δεν μπορω να καταλαβω γιατι αυτα τα δυο μπαινουνε σε ανταγωνισμο.
Πρωτο, δευτερο, τριτο και αηδιες.
Το καθε πραγμα πρεπει να ειναι στην δοση που απαιτειται για να μενει ο αλλος ικανοποιημενος.
Εφοσον αυτο προκυπτει για ποιο λογο να εχει σημασια, αν ειναι πρωτο η δεκατο???
Χμμμ εκτος βεβαια αν θελουμε να κανουμε την ζωη μας δυσκολη....
Καμια φορα ακομα και ενα πουπουλο μπορει να μας γρατσουνισει....
ε μα...
οριστε! ολοζωντανο μπροστα μας ενα παραδειγμα διαφορετικης αισθητικης οπως πολυ ωραια το εθεσες κλειω!
Για σενα λοιπον κρινο ολα αυτα ειναι υπεραναλυσεις που κανουν δυσκολη τη ζωη μας...
Γνωριμη η αποψη σου, μου θυμιζει εκεινη του φιλου μου που ειχα παλια, ισως να εχετε και κοινα:P
Quote:
Κρίνε, το νερό της φυσικής πηγής, αν το αγοράζεις σε μπουκάλι, σημαίνει ότι δεν είσαι στην πηγή.
Απλά τα πράγματα.
Νομίζω ότι όλα αυτά είναι προσωπικά, υποκειμενικά και κατά περίσταση.
Έχει τύχει πολλές φορές στην πλειοψηφία των ανθρώπων να έχουν διαφορετικές \"προτεραιότητες\" σε διαφορετικές σχέσεις.
Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να είχαν ίδιες περιστάσεις σε διαφορετικές σχέσεις τους.
Κάποια πράγματα τα νοιώθεις, οδηγείσαι \"ενστικτωδώς\", υπάρχουν.
Έχω την εντύπωση ότι όταν φτάνει στο σημείο κάποιος μέσα σε μια σχέση να αρχίσει να καταμετρά ποιότητες και να τις βάζει σε σειρά ιεραρχίας, κάτι έχει αρχίσει να στραβώνει και αυτός ο κάποιος έχει πάρει το δρόμο προς την \"έξοδο\" από τη σχέση.
(Μιλάω για όταν σε υπάρχουσα σχέση αρχίζει να εμφανίζεται αυτό)
Το σεξ - και μάλιστα το \"καλό\" σεξ- είναι εκ των ων ουκ άνευ σε μια σχέση.
Όμως, δεν είναι αρκετό για να κρατήσει μια σχέση.
Όπως δεν θα κρατήσει μια σχέση αν το σεξ δεν είναι ικανοποιητικό.
Αλλά όσο περνάει ο καιρός, η σχέση εξελίσσεται. Περνάει το πρώτο πάθος (που εκφράζεται βασικά μέσα από το σεξ) και φαίνεται τι υπάρχει από πίσω. Πώς πάμε παρακάτω; Πώς νοιώθουμε μαζί με τον άλλο; Τι νοιώθουν οι σύντροφοι πλέον την ώρα του σεξ;
Αν δεν υπάρχει πλήρωση και των άλλων, συναισθηματικών, πνευματικών, ψυχολογικών ας πούμε, αναγκών, τότε δεν είναι πια μια επιθυμητή σχέση.
Νομίζω...
Συμφωνω. Σε ολα οσα γραφεις. Ξερεις, δεν ειναι θεμα του να σκεφτομαι, να υπολογιζω τι βαζω εγω πρωτα και τι ο αλλος, δεν εχει νοημα να καθεσαι και να σκεφτεσαι και να ζυγιζεις μεσα στην σχεση. Αυτα τα πραγματα προκυπτουν στην πραξη. Στην πραξη ισως ο ενας επιδιωκει (οχι παντα συνειδητα, εχει να κανει με την ψυχοσυνθεση του)καλο σεξ και χλιαρη επικοινωνια για να περναμε καλα κι ο αλλος δοσιμο ψυχικο, στοργη, ουσιαστικο και βαθυ δεσμο και μαζι με αυτα και μια καλη σεξουαλικη επικοινωνια. Τι γινεται τοτε? Ποσο προχωρα μια σχεση, οταν δεν διαφωνουν σε κατι, και μαλιστα στο σεξ ολα οκ , ΑΛΛΑ ο τροπος που ο καθενας προσλαμβανει το να σχετιζεται ειναι τοσο διαφορετικος?Quote:
Originally posted by TC
Νομίζω ότι όλα αυτά είναι προσωπικά, υποκειμενικά και κατά περίσταση.
Έχει τύχει πολλές φορές στην πλειοψηφία των ανθρώπων να έχουν διαφορετικές \"προτεραιότητες\" σε διαφορετικές σχέσεις.
Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να είχαν ίδιες περιστάσεις σε διαφορετικές σχέσεις τους.
Κάποια πράγματα τα νοιώθεις, οδηγείσαι \"ενστικτωδώς\", υπάρχουν.
Έχω την εντύπωση ότι όταν φτάνει στο σημείο κάποιος μέσα σε μια σχέση να αρχίσει να καταμετρά ποιότητες και να τις βάζει σε σειρά ιεραρχίας, κάτι έχει αρχίσει να στραβώνει και αυτός ο κάποιος έχει πάρει το δρόμο προς την \"έξοδο\" από τη σχέση.
(Μιλάω για όταν σε υπάρχουσα σχέση αρχίζει να εμφανίζεται αυτό)
Το σεξ - και μάλιστα το \"καλό\" σεξ- είναι εκ των ων ουκ άνευ σε μια σχέση.
Όμως, δεν είναι αρκετό για να κρατήσει μια σχέση.
Όπως δεν θα κρατήσει μια σχέση αν το σεξ δεν είναι ικανοποιητικό.
Αλλά όσο περνάει ο καιρός, η σχέση εξελίσσεται. Περνάει το πρώτο πάθος (που εκφράζεται βασικά μέσα από το σεξ) και φαίνεται τι υπάρχει από πίσω. Πώς πάμε παρακάτω; Πώς νοιώθουμε μαζί με τον άλλο; Τι νοιώθουν οι σύντροφοι πλέον την ώρα του σεξ;
Αν δεν υπάρχει πλήρωση και των άλλων, συναισθηματικών, πνευματικών, ψυχολογικών ας πούμε, αναγκών, τότε δεν είναι πια μια επιθυμητή σχέση.
Νομίζω...
Μου εχεις ηδη απαντησει..
Αμα δεν γινεται σε βαθος χρονου πληρωση ολων των αλλων αναγκων, τοτε παυει να ειναι επιθυμητη η σχεση.
Το χειροτερο ειναι θεωρω, ο ενας στην περιπτωση αυτη να νιωθει υπερπληρης κι ο αλλος ακαλυπτος.
Συμφωνώ κι εγώ με TC και weird. Αλλά επειδή το θέμα όπως αρχικά το αναδιατύπωσες weird αναρωτιέται για την επιτυχία της σχέσης όταν ο ένας απ τους δυό θεωρεί το σεξ ως πρωτεύον στοιχείο πάνω στον άλλο, με δεύτερη προτεραιότητα τον παράγοντα άνθρωπο, εγώ με τη σειρά μου αναρωτιέμαι....ο \'παράγοντας άνθρωπος\' δεν συμπεριλαμβάνει και το σεξ? Δηλαδή γιατί να συγκρίνω το σύνολο με ένα μέρος αυτού?
Αν τώρα κάποιος σύντροφος εστιάζει σε ένα μου χαρακτηριστικό χωρίς να τον πολυαπασχολεί το σύνολο, μάλλον πίνει από το μπουκάλι και δεν είναι στην πηγή (για να χρησιμοποιήσω τις λέξεις της liber). To πόσο σημαντικό είναι αυτό....εξαρτάται νομίζω από αυτό που λέει πάλι η weird, o ένας να νιώθει υπερπλήρης και ο άλλος ακάλυπτος.
Quote:
Originally posted by weird
ισως να εχετε και κοινα:P
που ξερς.... που ξερς....
ΠΟΤΕ δεν ξερεις:PPPPQuote:
Quote:
Originally posted by weird
ισως να εχετε και κοινα:P
που ξερς.... που ξερς....
Quote:
Originally posted by liberchild
Quote:
Κρίνε, το νερό της φυσικής πηγής, αν το αγοράζεις σε μπουκάλι, σημαίνει ότι δεν είσαι στην πηγή.
Απλά τα πράγματα.
Ο καθενας αγοραζει μπουκαλακι απο οπου κανει κεφι.
:P
οντως παναπλα τα πραγματα...
Παντως εσυ με υπερκαλυψες με τα οσα ειπες!τι να κανουμε? Δεν εχει σωστο και λαθος... Οπως και στην πραγματικοτητα, καποιοι ειναι οκ με το εμφιαλωμενο κι αν βρεθουν σε μια πηγη ισως και να σιχαινονται να πιουν. Αλλοι παλι, ισως δυσφορουν με το εμφιαλωμενο και θελουν να πινουν νερο βρυσης!(εχω συναντησει τετοιους)Quote:
Originally posted by marina38
Αν τώρα κάποιος σύντροφος εστιάζει σε ένα μου χαρακτηριστικό χωρίς να τον πολυαπασχολεί το σύνολο, μάλλον πίνει από το μπουκάλι και δεν είναι στην πηγή (για να χρησιμοποιήσω τις λέξεις της liber). To πόσο σημαντικό είναι αυτό....εξαρτάται νομίζω από αυτό που λέει πάλι η weird, o ένας να νιώθει υπερπλήρης και ο άλλος ακάλυπτος.
Ειναι θεμα προτιμησεων και \"αισθητικης\". Συμφωνουμε? Νιωθουμε πληρεις? Η κατι λειπει?Η αυτο που εγω θεωρω ουσιωδες εσυ το τοποθετεις στα ψιλα γραμματα.
υγ:σε σχεση και με τα προηγουμενα, αυτο που λες, οτι εστιαζει σε ενα χωρις να τον πολυαπασχολει το συνολο, μπορει να μην μπορει να το διακρινει καθαρα το συνολο.
Κάπου είχα διαβάσει πως όταν το σεξ είναι ικανοποιητικό σε μια σχέση καταλαμβάνει το 3%.
Όταν όμως υπάρχει πρόβλημα σε αυτον τον τομέα, τότε αποτελεί 97% πρόβλημα.
Χμμμμ πολυ ενδιαφερον αυτο που λες.Μηπως εχει να κανει με την ταση μας να εκτιμουμε κατι πιο πολυ οταν μας λειπει, κι επισης με το οτι η ελλειψη αυτου του βιωτικου για τη σχεση στοιχειου, επισκιαζει καθε αλλη αναγκη.Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Κάπου είχα διαβάσει πως όταν το σεξ είναι ικανοποιητικό σε μια σχέση καταλαμβάνει το 3%.
Όταν όμως υπάρχει πρόβλημα σε αυτον τον τομέα, τότε αποτελεί 97% πρόβλημα.
Δεν τιθεται θεμα συγκρισης ή ανταγωνισμου. Κατ εμε το θεμα τιθεται οταν ο αλλος ικανοποιειται με το μερος σαν να ειχε το συνολο!Quote:
Originally posted by marina38
εγώ με τη σειρά μου αναρωτιέμαι....ο \'παράγοντας άνθρωπος\' δεν συμπεριλαμβάνει και το σεξ? Δηλαδή γιατί να συγκρίνω το σύνολο με ένα μέρος αυτού?