-
δεν νομίζω ότι κάποια είναι σωστότερη, απλά το δικό μου βιβλιαράκι είναι με τη νέα μέθοδο μέτρησης. Επαναλμβάω, η σύμβουλος μας είχε τονίσει πως παλιότερα έδιναν πόντους και στα φρούτα. Η μέθοδος όμως άλλαξε.
Προστέθηκαν και αυτά που έχω γράψει σε κάποια post μου. Τα νερόβραστα μακαρόνια (μονο τα μακαρόνια, όχι το ρύζι) σε ποσότητα που ειναι τέτοια ωστε να μας ικανοποιήσει 4π και νερόβραστες πατάτες 2π.
Πιστεύω πως η νέα μέθοδος, "συμφέρει" καλύτερα. Γιατί να μην εκμεταλλευθούμε τα προνόμια που μας προσφέρει;
Αυτή ειναι η δική μου άποψη, όμως. Ο καθένας επιλέγει αυτο που θεωρει καλύτερο.
-
ετσι μου κανει και εμενα οτι αυτη τα εχει ολα και συμφερει...και με βολευει..
μου εκανε εντυπωση γιατι να αλλαξουν κατι στο προγραμμα τους εφοσον προερχεται απο το ιδιο κεντρο??!!!
(μαλλονειδαν και αυτοι οτι ετσι μας παει καλυτερα)
-
ενδεχομένως, ναι
για αυτό άλλωστε τονίστηκε πως ναι μεν πια δε μετράμε πόντους, αλλά προσέχουμε τις μερίδες μας.
Δεν μπορώ να φάω 12 μανταρίνια και να μετράω 0.
Από τη στιγμή που η ποσότητα δεν ανταποκρίνεται σε 3-4 μερίδες, αλλά λίγο παραπάνω, βάζω ένα ποντάκι. Σιγά το πράμα...
εδιτ: τόσες βλακείες τρώμε - χωρίς πρόγραμμα -, ε δε μας χάλασε τώρα ένας πόντος τα 3 μανταρίνια παραπάνω που φάγαμε. Μακάρι να τρώγαμε έτσι από...πάντα.
Και εγώ σήμερα έφαγα 6 μικρά μανταρίνια. Δηλαδή 3 μερίδες.
Ε, άμα φάω άλλα 6...θα προσθέσω 2 πόντους.
Η αλήθεια είναι όμως, πως σπάνιες φορές τρώμε πάνω από 3-4 μερίδες φρούτα. ʼρα... συνήθως 0 θα υπολογίζουμε. Κανένα πρόβλημα, δηλαδή.
-
μπηκα σε ξενο σαιτ και μετρανε και τα φρουτα.τωρα τι να πω..ο καθενας οπως θελει!
παντως ετσι κι αλλιως τα φρουτα εχουν 0.5/1 ποντο αρα δεν νομιζω να εχεις προβλημα!
-
εγω παντως προτεινω να μη μετραμε τα φρουτα εφοσον υπαρχει και αυτη η εκδοχη, εκτος αν κανουμε υπερβολες..
ειμαι σιγουρη οτι πολλοι απο μας, μεχρι να προσαρμοστουν σε εναν τροπο διατροφης που εκτος απο ικανοποιηση θα νοιωσουν την αναγκη να κανει καλο και στον οργανισμο τους, θα προτιμησουν να κοψουν τελειως τα τοσο απαραιτητα φρουτα για να φανε μια λιχουδια παραπανω , και ειναι κριμα
κανεις δεν παχυνε ποτε τρωγοντας φρουτα, ακομα και πολλα...
δεν τα διαβασα ολα προσεκτικα αλλα τα εχω αποθηκευσει και θα το κανω συντομα
πειτε μονο αν ΔΕΝ εχει απαντηθει,
καποιες αναλογιες γραμμαριων-ποσοτητων οπου αναφερονται γραμμαρια για μετρηση των μεριδων, εκτος αν πρεπει να ζυγιζουμε με τις ζυγαριες ακριβειας μεχρι να τις μαθουμε οπως γινοταν παλια στα ww
-
2sweet, εγώ μετράω τις περισσότερες φορές...
κάποιες άλλες, υπολογίζω με το ...μάτι
-
Ωραία ως εδώ.. και με τη σωματική μας δραστηριότητα τί γίνεται?
Πρωσοπικά δε διαθέτω καμία άνεση χρόνου για κάποιο γυμναστήριο (η αλήθεια είναι ότι το βαριέμαι και εύκολα)..
-
ε τοτε προσπάθησε να αυξήσεις το περπάτημα...
π.χ ανέβα τα σκαλιά και άσε το ασανσέρ
κατέβα μια - δυο στάσεις νωρίτερα και περπάτησε μέχρι τον προορισμό σου
αν έχεις σκύλο, περπάτησε μαζί του περισσότερο απο το συνηθισμένο
βγες μια βόλτα στα μαγαζιά, αν είναι κοντά στο σπίτι σου, άσε το ταξί ή το αυτοκίνητο....
-
ωχ παιδακια.... μου φαινεται ξεφυγα και σημερα ...να παρει!!!
ειχα ξεφυγει την παρασκευη (28) θα πρεπε να μαι στους (22), εκοψα σαββατο κυριακη αλλα χτες παλι κυλησα και ενω ειπα σημερα θα συγκεντρωθω... πειναγα γ....το... πολυ!! παλι τα περασα τα 22 ... τι να κανω????? να μπω αυριο κανον ικα?? παιζει ρολο που ξεφυγα ετσι?? ειχα ζυγιστει και ειχε φυγει αλλο ενα ..αλλα τωρα φοβαμαι να ανεβω!!!!
τι κανω? πως καταπολεμω την πεινα?? αν σηκωθω νωρις πριν τις 7 βλεπω και το χαλάω το προγραμμα(τρωω πρωινο ψωμι ταχινι μελι,και ως το μεσημερι ταραζω τα φρουτα απο την πεινα ) μα δεν γινεται να κοιμαμαι συνεχεια να μην τρωω.. εχω και τρια μικρα ζωη να χουνε και δεν τα προλαβαινω!!!
-
Layza δε νομίζω πως πρέπει να αγχώνεσαι τόσο πολύ. Σκέψου πως και στο παρελθόν που δε μετρούσες τί έτρωγες ίσως να είχες ξεφύγει κατά πολύ περισσότερο. Αφού κατάλαβες πως έκανες λάθος καλό σημάδι. Είσαι συνηδητοποιημένη. Απλά να προσπαθήσεις για λίγες μέρες να τρως έναν πόντο λιγότερο ώστε να επανέλθεις σε μία εβδομάδα στα κανονικά σου. Τουλάχιστον εγώ αυτό θα έκανα. Αν είναι λάθος παρακαλώ διορθώστε με..
Υ.Γ.: sougar είσαι τέλεια. Ευχαριστώ.
-
Kαλά τα λες dona! Πολύ καλά!
Layza, αυτό το πρόγραμμα σου δίνει τη δυνατότητα και την "ελευθερία" να κάνεις και την ατασθαλία σου...
Απο τη στιγμή που τη κάνεις, υπάρχει τρόπος να διορθώσεις χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Σηκώνεσαι νωρίς και τρως το πρωινό σου... οκ!
Γιατί μέχρι το μεσημέρι τρως μόνο φρούτα στο ενδιάμεσο;
Φαε ένα γιαουρτάκι!
Φαε ενα αυγό βραστό, κόψε μια τοματούλα, κόψε ένα αγγουράκι!
Φαε μια μεγάλη σαλάτα με λίγο λαδάκι!
Ένα τοστάκι!
Λίγο τυράκι κότατζ με κανα παξιμαδάκι.
Ποιός ο λόγος να πεινάς;
π.χ σηκώνεσαι στις 06:00 και τρως το πρωινό σου! ωραία!
Να πούμε ότι ξαναπεινάς έντονα στις 09:00; Γιαουρτάκι ή μπάρα δημητριακών με κανα φρούτο!
Ξαναπεινάς στις 12:00; Σαλατούλα!Μεγάλη, μεγάλη να την ευχαριστηθείς (με προσοχή το λάδι)
Μετά τρως το μεσημεριανό σου.
Πεινάς στις 16:00; Τρως φρουτάκια!
Έχει φτάσει 18:00 και ξαναπεινάς; Σαλάτα!
Ή κόψε σε ενα βαθυ πιατο αγγούρια, καρότα, πιπεριές και τσιμπολογησε! Φτιάξε και ένα ντιπ με άπαχο γιαούρτι, δυόσμο, λεμόνι, αλατοπίπερο και είσαι super!
Μετά έρχεται το βραδάκι και τρως το βραδυνό σου!
Όλα αυτά που σου προανέφερα δεν σε γεμίζουν πόντους, γεμίζουν όμως τη πείνα σου.
-
Thank you sougar. Χαίρομαι που το έχω κατανοήσει αρκετά το πρόγραμμα αυτό. Θα ήθελα να μάθω από όλους όσους το ακολουθούν ή το ακολούθησαν στο παρελθόν τις εμπειρίες τους. Υπήρξε φορά που είχατε αρκετά νεύρα ή κάποια άλλη περίεργη συμπεριφορά; Πως αντιδρούσατε σε μια κατάσταση τέτοια.. ;
Επείσης κάτι ακόμα.. πολλές φορές έπειτα από μια κουραστική ημέρα θέλω απλά να κοιμηθώ χωρίς να φάω κάτι το βράδυ με αποτέλεσμα να είμαι μόνο με ένα πρωινό όλη την ημέρα. Έχω διαβάσει όμως που γράφει πιο πάνω πως δεν κάνει να υποσιτιζόμαστε. Πόσο κακό μπορεί να μου κάνει αυτό; Κι έπειτα αν δε φάω σηκώνομαι το πρωί και τρώω το πρωινό μου με περισσότερη όρεξη. Γενικότερα στο παρελθόν τηρούσα τουλάχιστον για μία ημέρα μέσα στην εβδομάδα να μην τρώω απολύτως τίποτα κι ένοιωθα πολύ καλύτερα από τώρα που τρώω κάτι κάθε μέρα και δεν πέφτουν τα κιλά σε αντίθεση με τότε. Ξέρει κάποιος να μου το εξηγήσει;
-
Νεύρα και περίεργη συμπεριφορά λόγω της διατροφής, όχι.
Νεύρα και περίεργη συμπεριφορά για άλλους λόγους, πολλάκις.
Δε πρέπει να αφήνουμε το στομάχι μας άδειο για τόσες πολλές ώρες, διότι ο οργανισμός λαμβάνει λάθος σήμα - δεν λέει "ααα! σήμερα δε τρώει...κάτσε να κάψω κανα 2 κιλάκια", αντιθέτως λέει " αυτή η ηλίθια πάλι δε με ταϊσε, για κάτσε να ρίξω καναν ύπνο μέχρι να το αποφασίσει". Μπαίνει σε μια διαδικασία συντήρησης, κάπως πρέπει να ζήσει και αυτός!!
Τι να κάψει άμα δεν έχει να κάψει; από που να αντλήσει ενέργεια;
Σίγουρα θα υπάρξουν μέρες που μπορει οι συνθήκες να μας οδηγήσουν στον υποσιτισμό, είτε επειδή είμαστε τρομερά κουρασμένοι, είτε επειδή είμαστε άρρωστοι κλπ.
Ε, εκεί οκ! ʼλλο "έτυχε" μια φορά στις 2 εβδομάδες και άλλο το κάνω συστηματικά και επί τούτου.
Οταν έτρωγα - συστηματικά - λιγότερους πόντους από αυτούς που έπρεπε, είχε κολλήσει η ζυγαριά. Όταν έτρωγα κανονικά, υπήρχε απώλεια.
Σε κανέναν δεν αρέσει τη μια μέρα να τον αφήσουν θεονήστικο,την άλλη να τον μπουκώσουν φαγητό, την επόμενη πάλι νηστεία και πάει λέγοντας! Θα αντιδράσει!
Γιατί να αρέσει στον οργανισμό μας και γιατί περιμένουμε να δουλέψει;
-
Τα αμυντικα συστηματα του οργανισμού μας μπορούν να κανουν θαυματα.
Αν δεν υπήρχαν αυτά θα είχαμε πεθάνει απο διάφορες καταστάσεις:
κρυο,ζεστη,μικροβια,υπερσι� �ισμο,υποσιτισμο,και διαφορες αλλες καταστάσεις.
τι θελω να πω?
οτι ο οργανισμός μας όταν βρεθεί σε μια κατάσταση που δεν είναι φυσιολογική, προσπαθεί με μια πληθώρα αντιδράσεων να κρατίσει τον οργανισμό μας σε φυσιολογικη κατάσταση.
Μια τετοια κατάσταση μπορεί να είναι και ο υποσιτισμος.
Δλδ όταν μάθουμε τον οργανισμό μας να τρώει μια φορα καθε 24 ώρες τότε προσπαθεί να προσαρμοστει σε αυτη τη νεα κατάσταση.
Τι κανει?
Μειώνει το μεταβολισμο του μέχρι και 50% για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στη νεα κατάσταση.
Το λίπος δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες μας σε ενέργεια και αφού η γλυκόζη απο την τροφή(υδατανθρακες),που είναι η βασική μορφή ενέργεια του οργανισμού μας, έχει εξαντληθεί, ο οργανισμός αναγκάζεται να πάρει ενέργεια διασπώντας τον μυικό μας ιστό και μετατρέποντας τον σε γλυκόζη.
Αρα έχουμε μια μικρή απώλεια λίπους αλλα και απώλεια μυικού ιστού.
Το χειρότερο όμως είναι ότι, αφού ο οργανισμός μας έχει μειώσει τις απαιτήσεις του και ξέρωντας ότι η κατανάλωση τροφών γίνεται μια φορα τη μέρα, όταν έρθει αυτή η ώρα προσπαθεί να γεμίσει τις αποθήκες του, γιατί σου λεει: "ας κρατήσω εγώ την καβάτζα μου γιατι ο θεος ξερειι ποτε θα ξαναφάει αυτος/η"
Οπότε γεμίζουν οι αποθήκες γλυκογόνου που δυστυχώς είναι είναι πολύ μικρές, και το υπόλοιπο το αποθηκεύει σε λίπος.
Εγω προσωπικά αυτό το όνομάζω κατάσταση "καμήλα".
Τελικα έχουμε ένα κυκλικό φαινόμενο το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε την επιθυμητή απώλεια βάρους και βάζουμε τον οργανισμό μας σε μια διαρκή αναζήτηση λύσεων για ν αντεπεξέλθει σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες.
Εκτος αυτών βέβαια έχουμε και άλλα συστήματα του οργανισμού που επηρεάζονται όπως οι βιταμίνες τα ιχνοστοιχεία , το ανοσοποιητικό μας.
-
Ναι αυτό το κατάλαβα, πως πρέπει να τρώμε κάτι. Θα ακολουθήσω αυτήν τη συμβουλή κι ελπίζω να καλητερέψουν τα πράγματα. Σας ευχαριστώ και τους δύο.