-
ειμαι 82,5 με ύψος 164! Με βοηθάει πολύ η μεσογειακή διατροφή
που ξεκίνησα στο τμήμα "Διατροφής και Ευζωίας" στο ΙΑΣΩ.
Δεν πληρώνεις τίποτα. Μόνο που πρέπει να σε συστήσει γιατρός.(εκει βλέπεις "δύσκολες καταστάσεις" ανθρώπων και δεν εννοώ με παραπανίσισα κιλά αλλά για θέματα υγείας σοβαρα, αστα!)
είναι πολύ καλή διατροφή και το σημαντικότερο οτι μαγειρεύεις
κανονικά για όλη την οικογένεια. εχοντας 2 παιδιά, καταλαβαίνεις,
οτι δεν μπορείς να κάνεις και τα "εξτρα" τα δικά σου συνέχεια, κουράζεσαι.
-
-
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΟΜΩΛΟΓΗΣΩ ΕΠΛΙΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΑΠΑΤΗ!!!!!ΕΙΜΑΙ 98 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΜΙΑ 60 Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ.ΑΥΤΑ!!
-
Για να επανελθουμε στο θεμα του τιτλου θα προσθεσω μερικους απο τους λογους της τελευταιας φορας που η ζυγαρια πηρε την ανηφορα και ξεπερασε καθε προηγουμενο.
- ιντερνετ. Και ο θριαμβος της καρέκλας! Και οχι μόνο.
- ερωτικα βασανα - αυτο εμπιπτει στην κατηγορια τι εχεις Γιαννο μ; τι ειχα παντα. Τι είχα; 1 σοκολατα την ημερα και σιγα - σιγα 2...
- αγρια πιεση απο νεοφανη γκομενο να κανω διαιτα (ενω ηδη ειχα ξεκινησει σε διαιτολογο!) τρελή κριτικη για το σωμα μου και επι του πρακτεου σεξουαλικη απορριψη. Ενω άλλο ηταν το προβλημα και το καταλαβαινα, "αναβιωσε" η εφηβεια μου και η απορριψη μου απο τον "ωραιο" που ηθελα τότε, για 6-7 κιλά...
- αρρωστια των γονιων, κάτι που οδηγησε απο την κουζίνα της μαμας στο delivery της γειτονιας και μαλιστα τις προχωρημενεες βραδινες ωρες.
- δευτερη δουλεια αρα το κλεισιμο στο σπιτι (γιατι απο εκει εκανα ότι ηταν να κανω) ενω παντα συνεβαινε, τότε εγινε "υποχρεωτικό" και σαν υποχρεωτικο και το ξεσπασμα στην πιεση - μου συμβαινει συχνα και ετσι αντιδραω, σαν να θελω να παρω εξτρα ενεργεια ή σαν λιονταρι στο κλουβί και βγαζω τα δοντακια μου;
- φυσικα συνεχιζεται η καθιστικη, ρουτινιαρικη, πρωινη δουλεια μου. Μεγαλο πραγμα να μην παιρνεις ικανοποιηση απο πουθενα!
- άχος. Ανέκφραστο. Οχι καλης ποιοτητας υπνος και αλλαγες στα ωραρια αρα καποιες φορες λιγοτερος υπνος σε εβομαδιαια βαση απο τον επιθυμητό.
-
Πάχυνα γιατί έχασα τον έλεγχο από τις δύο απανωτές εγκυμοσύνες μου και μετά.
Μια ζωή πρόσεχα όχι γιατί είχα πρόβλημα αλλά είχα μανία με την γυμναστική και ήθελα φέτες κοιλιακούς, πρόσεχα λοιπόν και το τι θα φάω, πάντα ήμουν κοντά στα 60-62 κιλά.
Με το που έμεινα έγκυος σαν να παραιτήθηκα από την γυναικεία μου ιδιότητα, δεν με ένοιαζαν πια ούτε τα ξανθά μαλλιά ούτε οι κολιακοί, ούτε τα τακούνια μου... τα απαρνήθηκα και άρχισα να τρώω ότι λαχταρούσα, μου άρεσαν βέβαια πολύ και όλα τα Junk (που μια ζωή απέφευγα).
Αποτέλεσμα? Πήρα 28 κιλά!!!!!!!!!!!
Όταν γέννησα λύσσαξα με τον εαυτό μου και μέσα σε έξι μήνες είχα χάσει τα 22 κιλά από τα 28.
Και τότε? Ξαναμένω έγκυος! Πάλι τα ίδια! Πάλι πήρα 24 κιλά + τα προηγούμενα 6 που δεν είχα προλάβει να χάσω = 30 ολόκληρα κιλά!!!!!!!!!!
Από τότε (αν και έχουν περάσει 3 χρόνια) έχω καταφέρει να χάσω μόνο τα 10 από αυτά τα 30.
Έτσι πάχυνα.
-
Γιατι παχυνα.....
Γιατι ετρωγα σαν γουρουνι, γιατι το βραδυ μαζι με την ταινια που εβλεπα ετρωγα ενα κουτι πατατακια, ενα κουτι δρακουλινια, ενα κουτι πιτσινια 2-3 σοκοφρετες, 2-3 αναψυκτικα, μπολ με ποπ κορν, μπισκοτακια με γεμιση σοκολατας κτλ. Καθολη την διαρκεια της ταινιας δεν υπηρχε περιπτωση εγω να μην τρωω. Το φαγητο μου ηταν μεσογειακο ανευ βουτυρων και λοιπων λιπαρων. Στο ψωμι ομως του δινα και καταλαβεναι. Μιση φρατζολα μονο δικη μου. Εξαιρετικα καθιστικη ζωη. Μηδεν κινητικοτητα.
Ετσι εφτασα τα 104 κιλα. Οχι απο την μια μερα στην αλλη. Πηρε χρονια.... Δικο μου το λαθος που δεν το συνηδειτοποιησα νωριτερα.
Ανηκουν στο παρελθον αυτες οι στιγμες. Ειμαι 74-75 τωρα. Οχι το ιδανικο μου αλλα πολυ καλυτερο απο τα 104......
Κοριτσια και αγορια συνεχιζουμε για το καλυτερο. Οχι για να γινουμε κορμαρες αλλα για την υγεια μας και την ψυχικη μας αποκατασταση.
Φιλακια
-
γιατι παχυνα...καλη ερωτηση που σκεφτομαι εδω κ καιρο... ε λοιπον παχυνα γιατι παντα ημουν γεματουλα κ απολαμβανα το φαγητο...κ οταν οι συνθηκες με εσπρωξαν εφαγα παραπανω, πολυ παραπανω, επι δυο χρονια! με εσπρωξε το τελευταιο μαθημα του πτυχιου και επειτα η διακοπη του τσιγαρου... ελπιζω οταν θα ειμαι εγγυος το μωρο να με σπρωχνει να τρωω κανονικες ποσοτητες ωστε ναμη του κανω κακο...ειδαλως καηκα! βεβαια με τοσο κοπο να χασω 20 κιλα, για αρχη, κ οσα μπορεσω μετα για παρτυ μου, δε νομιζω να ξαναφεθω ποτε τοσο πολυ. διαρκες ζυγισμα κ μολις θα βλεπω να ανεβαινει η ζυγαρια θα συγκρατουμαι. ας τα χασω ομως πρωτα...
-
Γιατι μου αρεσουν ολες οι βλακιες τυροπιτοειδη,γλυκα,λιπαρα φαγητα και σιιιιγαααα σιγααα μεσα σε 7-8 χρονια πηρα 17 κιλα!!οταν τα κιλα μπαινουν αργα και σταθερα δεν το καταλαβαινεις σχεδον,συνηθιζεις να βλεπεις το σωμα με τα παραπανισια κιλα και μια μερα ξυπνας και καταλαβαινεις οτι πρεπει κατι να κανεις γιαυτο!!
Τωρα που ειμαι στην συντηριση τρεμω μηπως αρχισω παλι να βαζω με τον ιδιο τροπο κιλα και ετσι εχω σχεδον αποκλυσει απο τη διατροφη μου ολα αυτα που με εκαναν να παχυνω.2-3 κιλα το χρονο μπαινουν τοσο ευκολα.Εχω ακουσει αλλους ανθρωπους που ειναι στην συντηρηση και τρωνε λιγο απ'ολα,εγω φοβαμαι οτι αν τα ξαναβαλω ολα αυτα στο τραπεζι θα δω τα νουμερα της ζυγαριας προς τα πανω,δεν ξερω πως τα καταφερνουν :(
-
μπορεις να συνεχισεις να παρακολουθεις το βαρος σου τρωγοντας ελευθερα αλλα υγειινα (φυσικα τρωγοντας κ κγαριδακια κ σοκολατα κ απολα αλλα οχι διαρκως)κ μολις βλεπεις οτι πηρες ενα κιλακι κανεις κρατει για μια βδομαδα κ επιστρεφεις. μην ανυσηχεις δε μπαινουν ετσι ευκολα τα κιλα οπως κ εσυ ειπες αν δεις καλυτερα :) εκει που μπαινουν σφερα τα κιλα ειναι αν κοψεις το τσιγαρο κ δε προσεχεις. ενδεχομενως κ στην εγγυμοσυνη που κανουν παρτυ οι ορμονες. για να παρεις ενα κιλο ειναι 7700 εξτρα θερμιδες νομιζω? δηλαδη εχεις χωρο, φαε κατι τις τωρα που αδυνατισες LOL
ποσα κιλα εισαι κ τι κατανομη εχεις?
-
Αυτο κανω,το παρακολουθω και τρωω υγιεινα αλλα οχι ελευθερα.Αν αρχισω να βαζω γαριδακια και τετοια παει καηκα :D ολο τον καιρο που συντηρω το βαρος μου παιρνω 1-2 κιλα και αμεσως τα χανω με διαιτα τις επομενες μερες.Αυτος ειναι και ενας καλος τροπος να μην πεφτει ο μεταβολισμος.
Ο δεικτης μαζας σωματος μου ειναι 24,5 και η κατανομη καλη γιατι γυμναζομαι πολλα χρονια,αλλα βαζω πολυ ευκολα βαρος και επειδη μου αρεσουν τα παχυντικα φαγητα πρεπει να προσεχω συνεχεια.Με βοηθαει πολυ να μπαινω στο φορουμ να διαβαζω και να γραφω,με βοηθαει να ζυγιζομαι καθημερινα και να καταγραφω τι τρωω
-
παχυνα επειδη ενω το καλοκαιρι ειχα αδυνατισει αρκετα, μετα επαναπαυτηκα και εκανα τις παλιες μου βλακειες.........δεν μου παει καθολου ο χειμωνας.... :-(
-
και εσυ το χειμωνα περνεις ε? μια απο τα ιδια και εγω και πλησιαζουν τα χριστουγεννα και οσο το σκεφτομαι....