με βοηθανε πολυ οι τσιχλες,εχω απασχολημενο το στομα μου και δεν τσιμπολογαω :D την πεινα μου την κοβουν διαφορα αφεψηματα που πινω,τσαι πρασινο,μεντα,λουιζα,τσουκ� �ιδα,διαφορα ανακατεμενα βοτανα.Πινω τουλαχισον 6-7 κουπες την ημερα διαφορετικα
Printable View
με βοηθανε πολυ οι τσιχλες,εχω απασχολημενο το στομα μου και δεν τσιμπολογαω :D την πεινα μου την κοβουν διαφορα αφεψηματα που πινω,τσαι πρασινο,μεντα,λουιζα,τσουκ� �ιδα,διαφορα ανακατεμενα βοτανα.Πινω τουλαχισον 6-7 κουπες την ημερα διαφορετικα
χαχαχαχαχ φορτυ η ιρενε ειναι ειδικη στα αψεφηματα...κυλησε ο τεντζερης..!
ωραια ιδεα οι τσιχλες, τωρα που εφτιαξα κ τα δοντια μου :D
Aυτο με το κουταλακι που αναφερει η badgirl πιο πανω ειναι πολυ αποδοτικο. Oπως επισης και να χρησημοποιουμε μικρα πιατα. Θα τα βλεπουμε γεματα και θα χορταινει το ματι πρωτα :P
Eγω παντως απο τοτε που πεταξα την κατσαρολα που ειχα και η οποια ηταν για φαγητο 3 ατομων ανετα, ειδα τρομερη διαφορα. Πηρα μια πολυ μικρη, ισα ισα για μια μεριδα και σταματησαν τα "δευτερα πιατα για να μην παει χαμενο το φαι που περισσεψε". Το μονο μειον ειναι οτι με δυσκολευει λιγο στο μαγειρεμα αλλα μικρο το κακο.
Badgirl:
μηπως με τη γυμναστικη δε κανει να παιρνουμε κ το βραδυ πολλες πρωτεινες? κ το ρωταω γιατι ξερω οτι πρωτεινες + γυμναστηριο = ογκος
Οι γυναίκες δεν κάνουν όγκο γιατί δεν έχουν τεστοστερόνη. Αυτές τώρα που τα κατάφεραν να κάνουν κάποιο όγκο, το προσπάθησαν πάρα πάρα πολύ. Δλδ μιλάμε για επαγγελματίες αθλήτριες οι οποίες θέλανε να αυξήσουν όγκο, με τρελά βάρη και πολλές ώρες προπόνηση, δεν έγινε απλά επειδή γυμνάζονταν. Για να μη μιλήσω για αναβολικά κλπ.
Όχι οι πρωτείνες όταν είναι στα πλαίσια της μεσογειακής διατροφής, δεν κάνουν όγκο, κάνουν κορμάρα :)
Γενικά δεν συμβαίνει κάτι μαγικό όταν τρως πρωτείνη το βράδυ. Απλά γλυτώνεις τις μισές θερμίδες από το να έτρωγες και δύο φέτες ψωμί ή μια μακαρονάδα πχ. Ειδικά τη μακαρονάδα προσωπικά δεν μπορώ να την ελέγξω. Αποκλείεται να μείνω στη μια κούπα :)
Για βραδυ έφτιαξα μια ομελέτα με κρεμμύδι, πιπεριά, μανιτάρια και σαλάτα. Πολύ ωραία συνταγή.
Αυτό που σίγουρα πιάνει και είναι κόλπο και οφθαλμαπάτη μαζί, είναι
να βάζεις ότι πρόκειται να φάς, σε διαφορετικά πιάτα, απλωμένα στο τραπέζι,
π.χ. τη σαλάτα, το κρέας, το ρύζι, μόνα τους σε διαφορετικά μπωλάκια η πιατάκια,
επίσης βοηθά το να έχεις δύο διαφορετικές σαλάτες, ας φάς από λίγο....
Απασχολείς τα χέρια σου , και τα μάτια σου βλέπουν μια αφθονία, αντί το ένα και μοναδικό
πιάτο. ʼσε που αναγκαστικά τρώς πιο αργά....
Κωστα αυτο με το μικρο πιατο πολυ σοφο, επειδη ομως μαρεσει να τρωω μακαρονια σε βαθυ πιατο πλεον κανω το εξης: το τουρλαρω αλλα δε τα τρωω ολα.
Δαναη συμφωνουμε, σιγα μην αντεξω να φαω μια κουπα μακαρονια, τι ειμαι αρρωστη? χαχαχαχα τρωω μια μακαροναδα κανονικη κ με το νομο κ χανω κανονικα...(παροτι ο διαιτολογος λεει πιο λιγα) απλα πλεον επειδη δε πειναω ασυστολα οπως παλια μολις νιωσω κορεσμο σταματω...
Λιλυ αυτο με τα πολλα πιατα δε βολευει στο πλυσιμο :D αν κανει ο αντρας μου τη λαντζα θα το δοκιμασω :)
Αλλο μυστικο: Φτιαξτε κ φατε σουπιτσες! οσες φορες τρωω 3-4 πιατα σουπα (τις λατρευω) μετα ολη μερα ειμαι 2 κιλα πανω αλλα την επομενη...εχω χασει. Συνηθως τις τρωω για βραδυνο σκετες οσο θελω (αυτο ειναι το καλυτερο, τρως κ σκας κ περναει κ ο βηχας!)
ολα τα υγρα ανεξαρτητως δημιουργουν κορεσμο, διαβαζα προσφατα οτι οσοι καταναλωνουν σουπες διατηρουν ευκολοτερα το βαρος τους. οπως και τα διαφορα βοτανα που ουσιαστικα τα εχω δοκιμασει ολα, δεν αδυνατιζουν απλα μας καθαριζουν διοτι προκαλουν διουρηση. εγω πινω πολλα και ηρεμω ή τελος παντων μου καταλαγιαζουν λιγο την πεινα. πρασινο τσαι λουιζα(οχι αν εχεις υποταση) ταραξακο φασκομηλο(οχι αν εισαι εγκυος) και χαμομηλι. τωρα αν θελω επειγοντως κατι γλυκο τρωω μια μπαρα με σοκολατα και μου περναει, στην τελικη δημητριακα ειναι και εχουν 111 θερμιδες τπτ μπροστα στα γλυκα που ετρωγα.
αυτα απο μενα
α ξεχασα ειμαι η σονυα ¨:)
Bαλτε την κολλητη σας ή τελος παντων ενα δικο σας ανθρωπο που να εμπιστευεστε να μπαινει στο μπανιο μαζι σας την ωρα που ζυγιζεστε μια φορα την εβδομαδα.
Επισης ενα ποτηρι γαλα με λιγα λιπαρα αν πεινατε πριν τον υπνο, πρωτον σας βοηθαει να κοιμηθητε και κοροιδευει λιγο και την πεινα σας.
Συμφωνω με sophela! Οντως οταν εχεις καποιο να βλεπει την προοδο σου (η το αντιθετο) εχεις περισσοτερη πειθαρχια. Για αυτο ακριβως το λογο αρχισα ξανα στο διαιτολογο τωρα. Οχι γιατι δε ξερω τι πρεπει να τρωω (εχω παει τοσες φορες σε διαφορους) αλλα για ελεγχο!!!
ΝΕΡΟΟΟΟΟ ΤΟ ΠΟΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Ελπίζω να βοηθήσει κάποιους!
Πριν 2 χρόνια με τις χαζομάρες που έτρωγα είχα πάρα πολλά τριγλυκερίδια! Ο γιατρός μου έγραψε συμπληρώμα Ω3, epa-dha και όσο καιρό το έπαιρνα συνειδητοποίησα ότι δεν έκανα σαν τρελή για γλυκό όπως παλιά! Το έψαξα λίγο στο ιντερνετ λοιπόν, και βρήκα ότι έκτος από το γεγονός ότι δεν έχει καθόλου παρενεργειες και βοηθάει σχεδόν στα πάντα (ακόμα και στην καταθλιψη σε συγκεκριμένη δοσολογία) κρατάει το ζάχαρο σταθερό (νομίζω ότι το ανεβάζει και λίγο) και έτσι δεν έχεις στερητικά σύνδρομα με το γλυκάκι σου. Το τρώς, αλλά μπουχτίζεις εύκολα και δεν θέλεις άλλο!
Σε μένα τουλάχιστον έτσι λειτούργησε!
μαλλον το πιο μεγαλο μυστικο για να επιτυχει η διαιτα ειναι να μην τη σκεφτεσαι καν!να τρως χαλαρα οπως ολοι οι νορμαλ ανθρωποι,μονο οταν πεινας και σε νορμαλ ποσοτητες...
καμια σχεση με εμας δηλαδη!
Ενα επίσης καλό κόλπο είναι το μισό πιάτο να είναι σαλάτα
ναι.. και να την τρως πριν το 'κυριως' ωστε να νιωθεις χορτατη και να μην τρως πολλα απ τα υπολοιπα ;)