xaxaxaxa το ιδιο σκεφτηκα κ εγω! συνταγες για λιγουρα επρεπε να λεω! με ξελιγωωσατε κ εφαγα μεσημεριανο 1 ωρα νωριτερα :D
Printable View
xaxaxaxa το ιδιο σκεφτηκα κ εγω! συνταγες για λιγουρα επρεπε να λεω! με ξελιγωωσατε κ εφαγα μεσημεριανο 1 ωρα νωριτερα :D
μπαρμπουνακι εκανα τα ελαιοωμακια... μολις βγηκαν απ οτο φουρνο!! ενα θα πω!! κολαση!!!! εκτος του οτι μοσχμομυρισε ολο το σπιτι και ολη η πολυκατοικαι μη πω ειναι πεντανοστιμα!!!!
τα εκανα με αλευρι ολικης!!! και εκανα διαφορες παραλαγες.. σε αλλα εβαλα μονο ελιες, σε αλλα πιπεριες και ελλιες, σε αλλα και λιγη σαλτσα ντοματας μεσα.. και μερικα και με παστα ελιας και γεμιση... κολαση λεμε!!!!
ασε που μου φενεται θα το καθιερωσω και σαν απλα ψωμακια! πρωτη φορα εκανα και τελικα τπτ δεν ειναι...
και τωρα ας κανω και τις πατατουλες φουρνου τις δικες μου!!
μετα απο τετοια εκρητκικη περιγραφη μολις χαλαρωσω λιγο απο τα κιλα θα τα κανω κ γω τα ελαιοψωμακια :D
gia tis patates να κανεις της Λιλυ που ειναι κ λαιτ αλλα δε ξερω που τις γραφει. Κανε μια αναζητηση. Δοκιμασμενη συνταγη ;)
εγω τρελενομαι για τις πατατες φουρνου που κανω....
τις κοβω μικρα κυβακια και μετα απο πανς ριχνω,,, λεμονι χυμο, μουσταρδα, παπρικα, πιπερι, αλατι, ριγανη λιγο σκορδο σκονη, λιγο λαδι και λιγο νερακι τα ανακατεβω να πανε παντου και τις ψηνω και γινονται κολαση!!!
βρε θα με κανεις να φτιαξω πατατες αυριο κ δε θελω να φαω αλλο αμυλο λογω ατασθαλειων 2 μερες :D
νατο! θα δοκιμασω κ τις δυο συνταγες οταν θα ξαναειμαι μονη σπιτι :DQuote:
Originally posted by Lily
Τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις!!!!
* Πατάτες
* Ελαιόλαδο
* Ρίγανη
* Αλάτι
1. Κόβουμε τις πατάτες όπως θα τις κόβαμε για τηγάνι.
2. Τίς βάζουμε σε ένα ταψί αντικολητικό.
3. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη.
4. Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά.
5. Ψήνουμε στον αέρα στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
(Eγώ τις έβαλα στη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολα, ούτε ταψί δε πλένουμε)
Με 1 κουταλιά της σούπας στο χέρι ανακάτεψα τις πατάτες και πρόσθεσα αλάτι και ελάχιστη πάπρικα γλυκιά. Αφού βγήκαν (20'-200oC & 15'-180oC) ψιλοτριμμένη ρίγανη να μην καεί και ορίστε!! Καλύτερες κι απο τηγανιτές!
δύο πατατούλες έτσι φιαγμένες έφαγα σήμερα με σαλατίτσα μπρόκολο, ο τέλειος συνδυασμός!Quote:
Originally posted by badgirl
νατο! θα δοκιμασω κ τις δυο συνταγες οταν θα ξαναειμαι μονη σπιτι :DQuote:
Originally posted by Lily
Τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις!!!!
* Πατάτες
* Ελαιόλαδο
* Ρίγανη
* Αλάτι
1. Κόβουμε τις πατάτες όπως θα τις κόβαμε για τηγάνι.
2. Τίς βάζουμε σε ένα ταψί αντικολητικό.
3. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη.
4. Ανακατεύουμε με τα χέρια καλά.
5. Ψήνουμε στον αέρα στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
(Eγώ τις έβαλα στη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολα, ούτε ταψί δε πλένουμε)
Με 1 κουταλιά της σούπας στο χέρι ανακάτεψα τις πατάτες και πρόσθεσα αλάτι και ελάχιστη πάπρικα γλυκιά. Αφού βγήκαν (20'-200oC & 15'-180oC) ψιλοτριμμένη ρίγανη να μην καεί και ορίστε!! Καλύτερες κι απο τηγανιτές!
γιατί δε το φιάχεις badgirl? βραστές δε σου έχει με λίγο λάδι?
κάνε την ίδια ποσότητα έτσι, είναι πολύ διαφορετικό και νόστιμο
φαγητό, και από θερμίδες είναι το ίδιο, 180γρμ πατάτα ψητή έχει 130 θερμίδες, και όσο λαδάκι βάλεις...
Κανω πολυ καιρο αυτη τη συνταγη με τις πατατες και να πω την αληθεια αν και ειναι πολυ νοστιμες δεν μου εμοιαζαν πολυ με τηγανιτες μεχρι που αλλαξα τον τροπο ψησιματος και αντι για αντιστασεις εβαλα κατω αερα και πανω γκριλ,ε εγιναν τελειες!!!!!ακριβως οπως οι τηγανητες!!!
Δεν ξερω πως τις ψηνεται εσεις αλλα την επομενη φορα δοκιμαστε να ψησετε στο γκριλ και θα δειτε τι διαφορα θα εχουν.
Για 30' στους 220C κατω αερα πανω γκριλ.
Αχ, παιδιά.. Πατατούλες.. Γιατί τρελαίνομαι για οτιδήποτε έχει άμυλο;
Τέλεια η συνταγή αλλά εγώ θα φτιάξω ένα ολόκληρο ταψί και δε θα ησυχάσει το μυαλό μου αν δεν αδειάσει το ταψί να μπουν οι πατατούλες στο στομάχι μου. Γι' αυτό κάνω δίαιτα που δεν επιτρέπει καθόλου άμυλο. Αν κάνω την αρχή, πάει κάηκα!!
Λοιπόν, να σας πω μια ωραία συνταγή με πένες και σπανάκι;;
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σπανάκι και το καίμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό αλλά με λίγο ξερό κρεμμύδι ίσα-ίσα να μαλακώσει και να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του.
Βράζουμε πένες σε ένα κατσαρολάκι (η αναλογία συνήθως είναι το 1/3 από το σπανάκι)
Μόλις βράσουν οι πένες, τις σουρώνουμε, τις πετάμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι και βάζουμε γάλα και τριμένο ανθότυρο (όσο θέλουμε ανάλογα πόσο ρευστή ή όχι θέλουμε να γίνει η κρέμα).
Είναι τέλειο, παιδιά, θα με θυμηθείτε!!
δεν το τολμαω για τον λογο που ειπε η αθενς...τρωω συγκεκριμενο ειδος αμυλου ωστε να μη λυσσαξω μετα απτην πεινα :D οταν με το καλο χασω κι αλλο κ κλεισει καπως το στομαχι μου θα το επιχειρησω! η βραστη πατατα ειναι αλλιως, δε μαγειρευεται με το λαδι...
φορτυ ωραια σημειωση...αχ φατε εσεις που μπορειτε :)
Η συνταγη μμε τις πενες φαινεται πεντανοστιμη, θα την κανω με ολικης αλεσης καποια στιγμη...κ θα σας πω! οχι αυτη τη βδομαδα γιατι λογω δοντιου ολο σουπες με αμυλο ετρωγα!
φτιάξε και καμιά χορτόσουπα, ντε!
Ακόμη το δόντι; Έχουν περάσει 2-3 μέρες που ταλαιπωρείσαι ή μου φαίνεται;
μπραβο ρε athens αυτο θα κανω σημερα... χορτοσουπα... γιατι χθες ολο αμυλο ετρωγα...
λοιπόν, αν δε σε πειράζει στο στομάχι ή στο έντερο (γιατί εμένα με πειράζει πολύ) βάλε μπόλικο κρεμμυδάκι και σέλινο για το άρωμα. Λίγη ντοματούλα, πολλά καροτάκια, κολυκυθάκια και με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι θα είναι super!!
(πώς φαίνεται ότι κάνω δίαιτα.. 10 το πρωί είναι και λιγουρεύομαι χορτόσουπα! Αν είναι δυνατόν!)
Τελευταία κάνω πολλές χορτόσουπες και μετά τις χτυπάω στο μπλέντερ για να γίνει χυλός και την τρώω με πολύ λεμόνι και φρυγανιές. Είναι ότι πρέπει για βράδι. Στη σούπα ρίχνω ότι βρω. Μελιτζάνα, κολοκυθάκια, αντίδια, μαιντανό, μέχρι αβοκάντο έβαλα μια φορά :)
Α ρίχνω και ένα βιολογικό κύβο λαχανικών.
Εμένα δε μου αρέσει καθόλου όταν γίνεται χυλός. Θέλω να βλέπω τα συστατικά της. Ίσως νιώθω ότι τρώω πιο πολύ έτσι, δεν ξέρω.
Καλά, φρυγανιές με σούπα;;;;;