Originally posted by paul
Quote:
paul, ειλικρινά νομίζω ότι αυτό που λες για \'καμουφλαρισμένα αίτια της συμπεριφοράς\' χρειάζεται να το σκεφτείς πρώτα απ\' όλα για τον εαυτό σου.
Αν αυτό που λες υποθάλπει μια ερώτηση του ποιος είναι ο πραγματικός μου σκοπός, θα σου πω :
Ο πραγματικός μου σκοπός, δεν είναι να φέρω σε δύσκολη θέση την Α. Ούτε αυτήν, ούτε τον αδελφό της, ούτε κανέναν στην οικογένειά της. Δεν είναι επίσης ούτε να φέρω τα πράγματα εκεί που θέλω, όπως ειπώθηκε παραπάνω από μια φίλη, αποκτώντας έτσι ένα είδος επιβολής ή εξουσίας πάνω στην κοπέλα μου. Δεν με ενδιαφέρουν αυτά. Αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να κάνω την Α. να
συνειδητοποιήσει πως - είτε είμαι εγώ, είτε κάποιος άλλος στην ζωή της - πρέπει να προχωρήσει στην ζωή της γιατί η ζωή της της ανοίκει και δεν πρέπει να την αναλώσει σε ένα πρόβλημα που στην ουσία δεν είναι δικό της. Αν είναι κάποια στιγμή να αποφασίσει μεταξύ του συντρόφου της και του αδελφού της, ας είναι τώρα αυτή η στιγμή και όχι αργότερα. Ας το κάνει τώρα που βρέθηκα εγώ στο δρόμο της και όχι αργότερα που θα περάσουν τα χρόνια. Γιατί, αργά ή γρήγορα, με μένα ή χωρίς, επειδή θέλει να κάνει οικογένεια, αυτή η επιλογή θα εμφανιστεί στον δρόμο της. Ακόμη κι αν χωρίσουμε τώρα εμείς με την Α. η Α. με κάποιον άλλον άνθρωπο θα είναι προετοιμασμένη γι\' αυτό. Εμένα, μπορεί να μου την βιδώσει και να μην πατήσω καθόλου στο σπίτι κατά την διάρκεια της επίσκεψης του αδελφού της. Η Α. όμως πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά ορισμένα πράγματα που σχετίζονται και με το μέλλον της υπόθεσης. Και τι σημαίνει αυτό ; Να μάθει δηλ. πως αργότερα αν παντρευτούμε, αν κάνουμε παιδιά, το σπίτι μας είναι σπίτι μας. Και πως προσωπικά εγώ, δεν θα επιτρέψω κανέναν να έρχεται στο σπίτι μου, είτε είναι μάνα της, είτε πατέρας της, είτε αδελφός της και εμένα να με ξεσπιτώνει. Αυτό, πρέπει να το καταλάβει πολύ καλά. Με όλο της το είναι. Να τον φιλοξενήσω ; Με όλη μου την καρδιά. Να τον περιποιηθώ ; Με όλη μου την καρδιά. Αλλά να με ξεσπιτώσει, όχι.
Ξέρεις τι μου καταλόγισε σήμερα ; Κι έχει εν μέρει δίκιο. Μου είπε
\"ήξερες πως θα έρθει ο αδελφός, σου το είχα πει εδώ και μήνες. Έπρεπε να μου είχες διευκρινίσει πως από το σπίτι θα έλειπες μόνο σε σχέση με τον ύπνο.\" Μου ζήτησε να της είχα διευκρινίσει το φυσικό, το αυτονόητο. Γιατί για μένα είναι αυτονόητο πως συνεχίζει να πηγαίνει κάποιος στο σπίτι του, να ανοίγει με τα κλειδιά του, ασχέτως αν δεν μπορεί να κοιμηθεί λόγω έλλειψης χώρου στο σπίτι του επειδή φιλοξενεί κάποιον.