-
Αχ αυτά τα γαλακτομπούρεκα......ShadowWave. Σίγουρα άμα μπεις στο τρυπάκι της στέρησης, θα νικήσει η επιθυμία να φας!!! Εκτός αν είσαι ινδουιστής γκουρού έχεις φτάσει στο επίπεδο Θ και ελέγχεις μυαλό/σώμα/αισθήσεις στο 100%. χαχαχα!
Συμφωνώ θέλει μέτρο! Αλλά αν το φας ρε παιδί μου το γαλακτομπούρεκο των 500 θερμίδων και πρέπει να βγάλεις την ημέρα με 1200 - 1300 θερμίδες, τι θα κάνεις? Ή θα είναι η "μέρα της παρασπονδίας"?
Και την επόμενη που θα θέλεις σοκολάτα ή παγωτό ή πίτσα τι θα γίνει? Επειδή τα έχω κάνει σε ρωτάω.
-
Κατ' αρχάς φίλτατε/η δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οφείλουμε να τηρούμε αυστηρά το φράγμα των 1200-1300 θερμίδων; Κάποιες μέρες μέσα στην εβδομάδα μπορούμε να φτάσουμε τις θερμίδες συντήρησης μας, ειδικά αν έχουμε βάλει μέσα στην καθημερινότητα μας τη γυμναστική, κάτι που το συστήνω ανεπιφύλακτα! Στο υπόσχομαι και πάλι θα χάσεις! Είμαι εντελώς κατά των γρήγορων δίαιτων! Ας καλλιεργήσουμε την υπομονή μας και να μη βιαζόμαστε να δούμε αποτελέσματα... Τι να το κάνω όταν έπειτα από στερητική δίαιτα χάνω 7 κιλά το μήνα και μετά τα παίρνω εις διπλούν;(και μιλάω εκ πείρας) Όχι... no point at all;)
Έπειτα ας γνωρίσουμε την υγιεινή έκδοση κάποιων φαγητών και γλυκών. Για παράδειγμα η πίτσα, αν χρησιμοποιήσουμε τυρί χαμηλών λιπαρών, γαλοπούλα, διάφορα λαχανικά και λεπτή και τραγανή ζύμη μπορούμε να γλυτώσουμε τις μισές θερμίδες από την κανονική εκδοχή. Επίσης υπάρχουν πολλές συνταγές για "γλυκά light". Όρεξη να 'χεις και θα βρεις πολλές συνταγές στο διαδίκτυο.. Ενδεικτικά να ορισμένες αντικαταστάσεις: βούτυρο light αντί για κανονικό
αλεύρι ολικής ή βρώμης αντί για λευκό
στέβια αντί για ζάχαρη
ασπράδι αυγού αντί για ολόκληρο
Τα τελευταία δύο χρόνια κυμαίνομαι από τα 57-62 κιλά, τρώω τουλάχιστον 1/εβδ πίτσα(δικής μου παραγωγής), σχεδόν κάθε μέρα ένα γλυκάκι, και στα φαγητά και τις σαλάτες μου προσέχω ιδιαίτερα το ελαιόλαδο... Βέβαια 1-2 φορές/ μήνα θα με πιάσει το υπερφαγικό-βουλιμικό μου αλλά αυτό είναι κάτι που το δουλεύω και οφείλεται κυρίως σε συναισθηματικούς λόγους, βλέπετε συνήθειες χρόνων διαμορφώνουν πτυχές της συμπεριφοράς μας και κατ' επέκταση του χαρακτήρα μας... και ο χαρακτήρας αλλάζει πολύ δύσκολα, κορίτσια...:rolleyes:
-
ShadowWave να ρωτησω ποσα κιλα εχεις χασει ;;;;
-
Aαα alma μου η ιστορία με τα κιλά μου έχει ως εξής: στα 16 μου αποφασίζω ότι χρειάζομαι δίαιτα(ήμουν περίπου 63 κιλά), μη έχοντας τις γνώσεις κάνω μια πολύύ στερητική διατροφή, φτάνω στα 50 κιλά(με ύψος 1.67) σε περίπου 2(!) μήνες. Σήμερα ξέρω ότι εκείνη η "δίαιτα" ήταν ότι πιο καταστροφικό είχα πράξει στο σώμα μου.
Βέβαια μετά παίρνω την ανιούσα.. η στέρηση με οδήγησε σε απίστευτα υπερφαγικά επεισόδια.. στο τέλος της τρίτης λύκειου είμαι 75 κιλά(να υπενθυμίσω ότι πριν τη δίαιτα ήμουν 63 κιλά). Στα τρία χρόνια που ήμουν φοιτήτρια συνεχίζονται οι αυξομειώσεις(από 66-56 κιλά). Το σώμα μου είχε καταντήσει ακορντεόν... η βουλιμία αρχίζει και στοιχειώνει τη ζωή μου.
Από το 4ο έτος αρχίζω να αντιμετωπίζω πια σοβαρά το πρόβλημα μου, βγάζω τη λέξη δίαιτα από το λεξιλόγιο μου.. ακολουθώ μια υγιεινή διατροφή χωρίς στερήσεις και φτάνω σιγά-σιγά στα κιλά που είμαι τώρα. Τα τελευταία δύο χρόνια, όπως προείπα κυμαίνομαι στα 57-62 κιλά έχοντας ενσωματώσει τη γυμναστική στην καθημερινότητα μου.
Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο για το κυνήγι της τελειότητας. Και γνωρίζω από τώρα τον επίλογο: η τελειότητα είναι δυνατή μόνο πέρα από τα ανθρώπινα:yes:
-
Εγώ πάλι τα τελευταία 4 χρόνια επειδή όταν έπρεπε δεν τήρησα το φράγμα των 1200 - 1300 θερμίδων και των 4 -5 γευμάτων την ημέρα, κυμαίνομαι μεταξύ 105 - 85 κιλών. Τα κανονικά μου είναι 67!!!! Και δεν τίθεται θέμα υγείας. Ή μάλλον ετέθει όταν διαπιστώσα ότι η προδιάθεση ζαχαρώδη διαβήτη γινόταν μόνιμη κατάσταση.
ShadowWave ίσως να έχεις αρκετό χρόνο για να ετοιμάζεις ειδικά γεύματα για εσένα. Είσαι πολύ τυχερή. Εγώ δουλεύω, σπουδάζω, έχω 3 παιδιά και έναν σύζυγο και κάθε μέρα ελπίζω ότι θα κοιμηθώ πάνω από 6 ώρες!!! Α ναι! αθλούμαι κιόλας 5-6/εβδομάδα για 60'-90'.
Συμφωνώ απόλυτα ότι η στερητικές θα στα δώσουν όλα πίσω και διπλά. Διαφωνώ στο θέμα του υποκατάστατου. ʼμα είναι να φάω πίτσα θα φάω κανονική. Αλλιώς τίποτα. Είναι θέμα χαρακτήρα και προσωπικότητας όπως το λες.