πολλοί άνδρες λένε οτι θέλουν μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση ,αληθινή ,που ξέρει να περνάει καλά ,τα κιλά δεν τους νοιάζουν κ μπλα μπλα μπλα μπλα.αλλά στο τέλος πάντα επιλέγουν μια αδύνατη που θα τρώει σαν πουλάκι . δεν ξέρω αν είναι τυχαίο.αλλά μουρχονται πολλά παραδείγματα στο μυαλό.φυσικά θα υπάρχουν εξαιρέσεις.
μου τι δίνει που ο βουλιμικός κ ο ανορεξικός πρέπει πάντα να είναι στο περιθώριο ,να βρίσκει τόσο δύσκολα ανθρώπους να τον ακούσουν κ να τον καταλάβουν,κ γενικά να υπάρχει τόσο ταμπού γύρω από αυτές τις διαταραχές,ενώ η παχυσαρκία ακόμα κ αν πούμε οτι ναι δεν είναι η χειρότερη διαταραχή,να είμαστε τόσο άνετοι απέναντη σε αυτήν.στην ελλάδα η υπερφαγία δεν κατακρίνεται θεωρείται καλοπεραση κ κιμπαρλίκι ενώ ταυτόχρονο τον παχουλοκομψό τον καταθάβουνε.φυσικά τον βουλιμικό δεν θα τον θάψουνε απλά. τελευταία στο στενό μου φιλικό κύκλο υπάρχει άτομο που αρχίζει κ χάνει ανυσηχητικά κιλά κ τον αντιμετωπίζουμε με την διπλάσια ανησυχία από τον παχύσαρκο της παρέας που για μένα η υγεία του κινδυνεύει εξίσου.κ φυσικά στη παρέα ανήκω κεγώ που είμαι χρόνια βουλιμική αλλά πο΄τέ δεν βρήκα το θάρρος να το εξομολογηθώ σε κανέναν. απλά άμα η ελληνική παιδεία ήταν διαφορετική σε μια παρέα ανάλογη(δεν ξέρω αν είμαστε όλοι στην παρέα μου διατροφικά διαταραγμένοι η αν αποτελούμε την΄μέση παρέα) τον παχύσαρκο κανένας δεν θα τον χάιδευε τα αυτιά και θα καταλάβαινε πιο σύντομα οτι το πολύ φαγητό δεν δείχνει καμιά ποιότητα ζωής αντιθέτως βλάπτει την υγεία,τον υπερβολικά αδύνατο θα τον κάνανε να νιώθει λιγότερο απομονωμένος που δεν θέλει να τρώει κ να πίνει σε κάθε περίσταση κ θα είχε λιγότερες ενοχές κ άρα ίσως μεγαλύτερη αγάπη στο φαγητό,και τον βουλιμικό ελεύθερο να πει τι του συμβαίνει χωρίς να φοβάται την αντίδραση των άλλων.ο βουλιμικός είναι κ οι τρεις κατηγορίες μαζί κ καμία,μόνο που κανείς δεν αντιλαμβάνεται οτι ανήκει σε μια κατηγορία. τελευταία που μίλησα σε μια φίλη μου πρώην παχύσαρκη για την ανορεξία κ την βουλιμία αυτά που άκουγε τα αντιμετώπιζε σαν απαίσια απαράδεχτα πράγματα που στην ίδια δεν θα συμβαίνανε ποτέ των ποτών.ε όχι δεν είναι έτσι.αυτή η αντιμετώπιση είναι λάθος.πως εγώ θα μπορέσω να της πω την αλήθεια για μένα΄?έχω πολλά ερωτηματικά,δεν ξέρω αν λέω παπαριές απλά αυτά σκέφτομαι