λαθος, λαθος , ΛΑΘΟΣ!!!
το σωστο ειναι : αποεξαπενακαθεν!!!
Printable View
λαθος, λαθος , ΛΑΘΟΣ!!!
το σωστο ειναι : αποεξαπενακαθεν!!!
καλα κ εγω στο γυμνασιο ειχα πει μια φορα "ανταπεξελθουν".και ο καθηγητης αρχισε να ωρυεται οτι ειναι βαρβαρισμος αυτο που ειπα!κ κατι τετοια χωρις να πει ποιο ειναι το σωστο!βεβαια ακομα ακουω ολο τον κόσμο να λεει ανταπεξελθω και οχι αντεπεξέλθω αλλα anyway.εμενα παντως με ειχε κανει ρόμπα αν κ ολοι ετσι το λέγαμε.
σμαρτ χαχαχαχαχαχαχ αποεξαπενακαθεν!!!
γρανιτα τι αντα τι αντε, αιντε αιντε επρεπε να του πεις :P
παιδια θα αλλαξει το θεμα του τοπικ η πηνελοπη κ θα το κανει "ως ποτε θα σκοτωνετε την ελληνικη γλωσσα" χαχαχαχαχαχα
πάντως, χωρίς πλάκα, θεωρώ ότι οι πλέον κολλημμένοι εκπαιδευτικοί είναι οι φιλόλογοι..γι'αυτό και μαλλιοτραβιούνται σε κάθε σύλλογο και, επίσης, λειτουργούν σαν να έχουν το αλάθητο...σκέψου τώρα σε έκανε ρόμπα επιδή δεν είπες σωστά το σύνθετο...ότι η γλώσσα έχει τη δική της δύναμη και, συχνά, καθιερώνει το λάθος ως σωστό, το έχουν αντιληφθεί;;;νομίζω όχι...ίσως η νέοι φιλόλογοι να είναι πιο ανοιχτόμυαλοι, αν και το λάθος μάλλον εδρεύει στη σχολή ....
Και διορθώνω γρήγορα τώρ απου τα είδα γιατί από τυφλό εγώ την τύφλα μου: επιδή=επειδή
η=οι..έτσι, για την τάξη!
Την καλημέρα μου...
Πολυ φιλολογικη εγινε η συζητηση...
Για την ιστορια εγω ειμαι αποφοιτος της γαλλικης φιλολογιας αλλα μερικα πραγματα στα ελληνικα βγαζουν ματι. Καταλαβαινω πως καποιους δεν τους ενοχλουν αλλα... Δεν θα πω σε κανεναν τπτ για την ορθογραφια ας πουμε γιατι δεν προκειται καποιος να μαθει ορθογραφια αν δεν εμαθε στο δημοτικο. Αλλα ρε παιδια ενα αρχαιο ρητο που το λεμε ολη την ωρα γιατι να μην το λεμε σωστα? Πως παρεξηγιεστε ετσι? Εγω πραγματικα το ειπα στην κοπελα γιατι θεωρησα οτι μαλον δεν τον ξερει... Παντα κρινοντας απο μενα που θεωρω πασης φυσεως γνωση καλη...
παιδια τωρα ειδα το πρωτο ποστ που κραζατε ολοι τη vickoulina και ειμαι ευτυχης γιατι το ελαβα προσωπικα! σα να βριζατε εμενα!!!και παλι ευχαριστω πηρα το μαθημα μου!
Πηνελόπη, να σου πω σε ό,τι αφορά εμένα καθόλου δεν παρεξηγήθηκα...θεωρώ ότι οι διορθώσεις μας κάνουν καλύτερους, απλώς, βρήκα την ευκαιρία να προσθέσω κάτι για τους φιλόλογους (ομολογώ και τους ξενόγλωσσους) που έχω παρατηρήσει, κατά κόρον! ...και σε μένα, ίσως..φιλιά!Quote:
Originally posted by penelope1985
Πολυ φιλολογικη εγινε η συζητηση...
Για την ιστορια εγω ειμαι αποφοιτος της γαλλικης φιλολογιας αλλα μερικα πραγματα στα ελληνικα βγαζουν ματι. Καταλαβαινω πως καποιους δεν τους ενοχλουν αλλα... Δεν θα πω σε κανεναν τπτ για την ορθογραφια ας πουμε γιατι δεν προκειται καποιος να μαθει ορθογραφια αν δεν εμαθε στο δημοτικο. Αλλα ρε παιδια ενα αρχαιο ρητο που το λεμε ολη την ωρα γιατι να μην το λεμε σωστα? Πως παρεξηγιεστε ετσι? Εγω πραγματικα το ειπα στην κοπελα γιατι θεωρησα οτι μαλον δεν τον ξερει... Παντα κρινοντας απο μενα που θεωρω πασης φυσεως γνωση καλη...
παιδια εγω πραγματικα θεωρω οτι η διορθωση της πηνελοπης εγινε με καλη προθεση- γι αυτο κ ειπα οτι για τους φιλολογους αυτο θεωρειται καθηκον!
διοτι, κακο δεν ειναι να σε διορθωσει καποιος καλοπροαιρετα(ισα-ισα), κακο ειναι να σε αφησει να το λες επ απειρον λαθος κ πιθανον να γινεις ρομπα σε καποιους που δε νειναι κ τοσο καλοπροαιρετοι.
φυσικα ο φιλολογος αν εχει στοιχειωδη κοινο νου, μετα απο τον πρωτο καιρο κοβει τις διορθωσεις!! διοτι , γιατι να γινει αυτος κακος? ας γινει ο αλλος ρομπα!!!
επισης, αυτο που λετε για τους φιλολογους ισχυει μερικως!
διοτι κ εγω φιλολογος ειμαι κ με θεωρω πολυ νορμαλ ατομο οεο!!!
ΔΕ διορθωνω οχι γιατι δε με νοιαζει η γλωσσα , ουτε γιατι δε με νοιαζει ο αλλος... αλλα πολυ απλα
1)δε θελω ο αλλος να αισθανεται σε φαση αμυνας μαζι μου κ
2) εχει κανει τις επιλογες του. προφανως το εχει δει πολλες φορες σωστα γραμμενο αλαλ δεν τον ενοιαξε αρκετα να το προσεξει. άρα, με ποιο δικαιωμα θα του επιβαλλω εγω να προσεξει κατι που ο ιδιος πιθανως να μη θεωρει σημαντικο?
φιλουμπες κ ξαναλεω οτι μου λειψατε :love:
Αν λάβουμε υπόψη μας και τον παράγοντα "εγωισμό", που υπάρχει λίγο πολύ σε όλους μας και ακόμη περισσότερο σε όσους γνωρίζουν λιγότερα από την ελληνική γλώσσα (τουλάχιστον από τη δική μου πείρα), την έχουμε την απάντηση. Αφήνουμε τον καθένα να εκφράζεται όπως ξέρει, γιατί στο τέλος βγαίνουμε κακοί, εξυπνάκηδες και άλλα πολλά. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές και οι προσπάθειες απέβησαν από άκαρπες ως αποκαρδιωτικές.
Σμαρτ, εννοείται ότι οι χαρακτηρισμοί ισχύουν για τους άλλους:smilegrin: φιλόλογους, όχι για εμάς...Quote:
Originally posted by smart
επισης, αυτο που λετε για τους φιλολογους ισχυει μερικως!
διοτι κ εγω φιλολογος ειμαι κ με θεωρω πολυ νορμαλ ατομο οεο!!!
ΔΕ διορθωνω οχι γιατι δε με νοιαζει η γλωσσα , ουτε γιατι δε με νοιαζει ο αλλος... αλλα πολυ απλα
1)δε θελω ο αλλος να αισθανεται σε φαση αμυνας μαζι μου κ
2) εχει κανει τις επιλογες του. προφανως το εχει δει πολλες φορες σωστα γραμμενο αλαλ δεν τον ενοιαξε αρκετα να το προσεξει. άρα, με ποιο δικαιωμα θα του επιβαλλω εγω να προσεξει κατι που ο ιδιος πιθανως να μη θεωρει σημαντικο?
φιλουμπες κ ξαναλεω οτι μου λειψατε :love:
χαχαχαχα!
Ε καλέ δυο μερούλες έλειψα και που πήγε το θέματακι!!!
Τέλος πάντων, έχω αρχίσει καθε μερα και γραφω τι τρώω και μετράω πόντους μεχρι τωρα οι πόντοι που τρωω φτανουν τους 23-27 και θεωρω οτι βρηκα γιατί δεν χάνω.
Με λίγο καλύτερο προγραμματισμό θα καταφέρω να τους μειώσω.
Πάω και γυμναστήριο σήμερα, αντε και με στόχο τους 20!!!!