Originally posted by Thessalo
Quote:
Originally posted by stella78
αρα δηλ. αυτό που λες ( αν καταλαβα καλα ) είναι πως κατά κάποιο τρόπο ταυτίζεις την αγάπη με την εκτίμηση...ή εστω θεωρείς την εκτίμηση προαπαιτούμενο της αγαπης..δεν σου τυχε να αγαπήσεις κάποιον χωρίς να τον εκτιμάς ιδιαίτερα; ή για να το πω καλύτερα να τον εκτιμάς με τα δικά σου μέτρα και σταθμά..σίγουρα δεν αγαπας κάποιον για το κωλαράκι ή..το μέγεθος, αλλά δεν σου χει τύχει να γνωρίσεις ανθρώπους που εχουν την α φιλοσοφία ζωής και αγαπούν κάτι πολύ διαφορετικό, που δεν συνάδει με την δική τους στάση ζωής; προσωπικά συμφωνώ μαζί σου, διαφωνώ όμως ως προς το ότι όλο αυτό που περιγράφεις μαθαίνεται...τουλάχιστον σε ικανοποιητικό βαθμό. δηλ. θεωρείς όλους τους ανθρώπους ικανούς να αγαπήσουν με τον τρόπο που λες εφόσον το μάθουν;
Ναι μετά από χρόνια ( στο κουρμπέτι:Ρ ) προς το παρόν σ\' αυτό το συμπέρασμα κατέληξα Στέλλα , ο σεβασμός, ο σεβασμός της προσωπικότητα του άλλου της διαφορετικότητας, των ευαισθησιών των αρχών και αναγκών είναι στοιχείο μιας ουσιαστικής αγάπης. Έχω δει και έχω ζήσει σχέσεις που είχαν πολλές από τις προϋποθέσεις που χρειάζονται οι καλές σχέσεις για να \'\'πετύχουν\'\' και όμως επειδή απουσίαζε ο σεβασμός η για την ακρίβεια υπήρχε πλήρης άγνοια ... από σχέσεις γεμάτες αγάπη μετατρεπόντουσαν σε προβληματικές συνυπάρξεις.
Δεν ξέρω ακριβός πόσο η για πόσο ακόμα, μπορείς να αγαπάς κάποιον που δεν εκτιμάς , αλλά γιαυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι δεν κάνεις σχέση με κάποιον που δεν εκτιμάς .
* Στέλλα επειδή είμαι της σχολής που λέει οτι άνθρωποι γινόμαστε και δεν γεννιόμαστε όποτε κατ επέκταση και η αγάπη μαθαίνεται, διδάσκετε , πλάθεται, μεταβάλλεται , βελτιώνεται , καθορίζεται και επηρεάζεται από τα πιστεύω μας από τις ανασφάλειες,τις ανάγκες και τις αντιλήψεις μας, όποτε το θέμα δεν είναι να μάθουν όλοι να αγαπάνε με το ίδιο τρόπο , αλλά να μάθουν οτι μπορούνε να βελτιώσουν τις σχέσεις τους εάν το επιλέξουν , ότι υπάρχουν κάποια στεγανά τα οποία δεν μπορείς να τα αγνοείς , δεν μπορείς π.χ. ενώ δεν έχει την στοιχειώδης αυτογνωσία να καταφέρεις να έχεις μια καλή σχέση. Αυτό είναι το σκεπτικό μου. :)