-
Σε νιωθω απολυτα!Ειμαι εγκλωβισμενη στο φαυλο κυκλο των διατροφικων διαταραχων(ανορεξια-βουλιμια) απο τα 16 και ειμαι 19...Η νοσος των διατροφικων διαταραχων ειναι μια κατασταση που για να ξεπεραστει χρειαζεται συγκροτηση,προγραμμα,οργαν ωση,συνεπεια,ευσυνειδησια και πρωτιστως ακλονιτη θεληση για μεταβολη της επικρατουσας πραγματικοτητας απο τη πλευρα του πασχοντα!Εν ολιγοις,εχοντας κανει καποιο διαστημα ψυχοθεραπειας θα σου πω πως ναι μεν μπορει να σε βοηθησει οχι ομως να κανει θαυματα.Καθετι σε αυτη τη ζωη απαιτει προσπαθεια και προσωπικο αγωνα και θεληση για να το πετυχουμε!Συνεπως,σου προτεινω να ζητησεις βοηθεια απο μια μοναδα διατροφικων διαταραχων εξειδικευμενη για εφηβους,οπως εκανα και θα συνεχισω να κανω τωρα που τελειωσα τις πανελληνιες!Ο ψυχολογος δεν ειναι μαγος για να σου κανει τικ με το μαγικο του ραβδακι και ολα να αλλαξουν,ουτε και η διατροφολογος ειναι νεραιδα που θα σε κανει να παψεις να κανεις βουλιμικα και εμμετους.Ειναι ομως πολυτιμοι βοηθοι στην κοπιωδη προσπαθεια που θα ξεκινησεις εαν το θελησεις!!! Εγω ξεκινησα(ευτυχως πριν παω στο νοσοκομειο)σε αυτη τη μονοδα,την οποια σου συστηνω ανεπιφυλακτα καθως ολο το προσωπικο ειναι ειδικευμενο στις διατροφικες διαταραχες για εφηβους.Προκειται για εκπληκτικους ανθρωπους,με την πραγματικη εννοια της λεξης ΑΝΘΡΩΠΟΣ!Ειναι μοναδα που υπαγεται στο νοσοκομειο παιδων(δεν εχει καμια σχεση με νοσοκομειο μην τρομαζεις)και ετσι το ποσο που πληρωνεις ειναι συμβολικο! Σου παραθετω το συνδεσμο http://www.youth-health.gr/gr/index.php Ο,τι και αν χρειαστεις θα ειμαι εδω αν θες παμε και μαζι!Βρισκεται στους Αμπελοκηπους(Πας με τρενο και μετρο)Μην αφησεις τα χρονια να περασουν και αρπαξε καθε λεπτο της μικρης ζωης που μας εχει δοθει απο αυτο που αλλοι ονομαζουν θεο,αλλοι φυση και αλλοι υπερφυσικη δυναμη!Ειναι στο χερι σου ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ!!!
-
Μολις διαβασα ολο το τοπικ και πηρα ανελπιστη χαρα γιατι συνειδητοποιησα πως εχεις ηδη παει εκει που σου προτεινω!!!!!!!Εγω παω 3 χρονια εκει ποτε βεβαια δεν εκανα ολοκληρωμενη θεραπεια καθως την διεκοπτα!Τωρα ομως που τελειωσα τις πανελληνιες επιστρεφω!!!!!Μπορει και να σε δω μια μερα αλλα να μην ξερω οτι εισαι εσυυυυ!!!!Χαχαχαχα πολυ ενθουσιαστηκα,γιατι οταν ειχα πρωτοαναφερει εδω αυτη την μοναδα δεν ηταν γνωστη και οταν την προτεινα συνηθως δεν επερναν το θαρρος να πανε!Ελα δωσε παμε γερα!!!Μην σου φαινονται πολλα,και εμενα ετσι μου φαινονταν ομως ειναι ακριβως σχεδιασμενα επανω στο ατομο!Καλη συνεχεια και ευχομαι να σε γνωρισω και απο κοντα!
-
Dark Elfaki τι κάνεις βρε; Καιρό είχες να περάσεις από τα μέρη μας :D. Την ξέρω και εγώ την μονάδα γιατί ο διατροφολόγος μου δούλευε εκεί πριν χρόνια και πλέον εκπαιδεύει και άλλους επαγγελματίες στις διατροφικές διαταραχές. Πράγματι όσα άτομα ;έχω γνωρίσει που δουλεύουν στην μονάδα είναι εκτός από εξειδικευμένα και ιδιαίτερα ευσυνείδητοι και καλοσυνάτοι άνθρωποι.
Καλή επιτυχία στην νέα σου προσπάθεια Dark Elf :bigsmile:
-
πολυ χαιρομε Ελλη που το χεις παρει τοσο ζεστα με τη γυμναστικη!!!(φτου σου φτου σου)
οτι αποριες εχεις περι γυμναστικης να μου λες, οπως και εγω με τη διατροφη.
:P
ναι πλεον δεν με πιεζω, τρωω απλα πιο μικρες ποσοτιτες η ενα απο τα δυο πραγματα για αρχη και μετα βλεπουμε!
επειδη δεν τρωω γενικα ψωμι και μακαρονια και το ειπα στη διατροφολογο μου εχει βαλει αρκετες φορες ρυζι οποτε ειμαι ενταξι.ε συνιθως οταν μου φενοντε πολλα αυτα που πρεπει να φαω βγαζω το ψωμι.:wink2:
Dark Elf σε ευχαριστω για το ενδιαφερον.οπως θα διαβασες μαλλον πιο πριν εγω ταλαιπορω τον εαυτο μου γυρω στον ενα χρονο.και γω στα 16 μου αρχισα.
στη μοναδα ειναι οντος ολοι τους ΑΝΘΡΩΠΟΙ.οταν εφυγα απο κει ημουν πολυ καλυτερα και πιο αισιοδοξη!:wink2:
ακομα βεβεα ειμαι στην αρχη αλλα πιστευω θα τα καταφερω.
την δευτερα το απογευμα θα γνωρισω την ψυχολογο.
αυτην την φορα μην τα παρατισεις, το αξιζουμε πιστευω να εχουμε μια κανονικη ζωη και μπορουμε να το καταφερουμε κιολας!;)
αμα θες μια μερα να κανονισουμε να βρεθουμε εκει.:)
-
Λιλούκο μου καλησπέρα!
Σε ευχαριστώ για τη γυμναστική αν και μην φανταστείς δεν κάνω τρελά πράγματα απλά προσπαθώ να βρίσκω πράγματα που με ευχαριστούν και τα κάνω :). Κάνω διάφορα προγράμματα στο γυμναστήριο (ζούμπα, γιόγκα κ.α.) και όταν βαριέμαι πάω με το ποδήλατο μου καμιά βόλτα για να ξελαμπικάρω. Σήμερα πήγα για πρωινή ποδηλατάδα :D
Θέλω να προσέξεις το εξής στην διατροφή σου το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά η διατροφή να μην αποκλίσεις από κανένα σου γεύμα ή σνακ τους συνδυασμούς που σου δίνει η διατροφολόγος. Και αυτό γιατί με την ταυτόχρονη κατανάλωση κάτι φρέσκου, πρωτεΐνης και υδατάνθρακα γίνεται η παραγωγή σεροτονίνης και η μεταφορά της στον εγκέφαλο μας για να νιώθουμε καλά και πλήρης με το γεύμα μας. Γι αυτό σου είπα να μην αποκλίσεις τον υδατάνθρακα από το γεύμα σου. Εγώ παίρνω τα μίνι κρίθινα παξιμάδια και τρώω ένα ή δύο όταν δεν θέλω να φάω κάτι άλλο σε υδατάνθρακα. Είναι πολύ ελαφριά και πλούσια σε φυτικές ίνες. Μπορείς επίσης να πάρεις ρυζογκοφρέτες ή καλαμποκογκοφρέτες που είναι πάρα πολύ ελαφριές και δεν βαραίνουν καθόλου το στομάχι και να τρως μαζί με το γεύμα σου, απλά για να κάνεις τον συνδυασμό της τριάδας. Τα ενδιάμεσα σνακ είναι για να κρατάμε την γλυκόζη στο αίμα μας σταθερή ώστε να μην έχουμε μετά από ώρες αφαγίας υπογλυκαιμίες και άρα τάση για υπερφαγία. Τα σνακ πρέπει να αποτελούνται ιδανικά από κάτι φρέσκο (λαχανικό ή φρούτο) και έναν σύνθετο κατά προτίμηση υδατάνθρακα όπως π.χ. ένα προϊόν ολικής άλεσης ή ακόμη καλύτερα λίγους μουλιασμένους ωμούς ξηρούς καρπούς. Θα δεις ότι όσο πιο θρεπτικά τρως τόσο περισσότερο θα αυξάνεται η διάθεση σου, η ενέργεια σου και θα μειώνονται οι τάσεις για βουλιμία. Σκέψου ότι η τροφή σου είναι η αντιβίωση που θα χρειάζεται να λαμβάνεις ανά τρεις ώρες προκειμένου να γίνεις καλά! :)
-
Ελλη μου ναι εχω πολυ καιρο γιατι εδινα πανελληνιες και ειχα πεσει με τα μουτρα στο διαβασμα!!!Καλα ειμαι σχετικα παντα μα μου ελειψε η συντροφια μας εδω!Τι κανεις εισαι καλα?
Πως τα πας?
Λιλουκο μου παμε γερα με τσαμπουκα και οταν θες να τα πουμε και απο κοντα!Εγω θα κλεισω αυριο ραντεβου δεν ξερω ποτε θα με βαλουν!Ενα θα σου πω η ψυχολογος ειναι σπουδαιος ανθρωπος-εαν σε αναλαβει η ιδια με εμενα-
-
Καλά είμαι Ελφάκι μου :).
Έχω τα πάνω και τα κάτω μου και παλεύω και εγώ με την δική μου διατροφική διαταραχή. Μετά από 1.5 χρόνο προσπάθειας νιώθω ήδη αρκετές αλλαγές αν και το βάρος μου ακόμη να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Αρκούμαι στο γεγονός ότι πλέον δεν βάζω βάρος και ότι λίγο λίγο χάνω κιόλας και από εκεί και πέρα παλεύω να παγιώσω όσο το δυνατόν περισσότερες μικρές και θετικές αλλαγές στην καθημερινότητα μου. Ήδη και διατροφικά και στο θέμα της άσκησης έχω κάνει σημαντικά βήματα και πλέον πολλά πράγματα μου έχουν γίνει καθημερινή συνήθεια χωρίς να χρειάζεται να προσπαθώ. Ωστόσο έχω δρόμο μπροστά μου και μόλις ανέκαμψα από ένα μήνα δύσκολο που με είχε πάρει λίγο η κατρακύλα λόγω συναισθηματικής υπερφαγίας. Την γλίτωσα φτηνά και σηκώθηκα και πάλι όρθια και συνεχίζω την προσπάθεια μου. Έχω πάντα στο πλευρό μου τον διατροφολόγο μου που με στηρίζει πάρα πολύ.
Dark Elf μου τώρα που τελείωσαν οι πανελλήνιες κάνε μία προσπάθεια ακόμη με την μονάδα, και προσπάθησε να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Εύχομαι να έχεις και καλά αποτελέσματα στις πανελλήνιες και να περάσεις εκεί που θέλεις :).
-
Ελλη μου το παλευω.. με ολες αυτες τις προπονισεις που εχω τωρα μου ειναι λιγο δυσκολο αλλα θα τα καταφερω (σημερα και το σαβατο εχω δευτερους προκριματικους (τους πρωτους τους περασα) για να παω στους αγωνες στις 30 του μηνα.. απο την μια θελω τοσο πολυ να περασω και απο την αλλη ειμε παρα πολυ κουρασμενη..:/
ααααχ μολλις τελιωσουν ομως θα μπορω να πηγενω και θαλασσα και θα κατσω και μερικες μερες να ξεκουραστω.:wink2:
α Ελλη η αλλη τελια χαλαρη ασκηση ειναι η θαλασσα και θα κανεις και τελιο μαυρισμααα!;)
Dark Elf μου θα δω την δευτερα ποια ειναι η ψυχολογος και θα σου πω να δουμε αν ειναι η ιδια (αν και ακομα και αλλη να ειναι και παλι πιστευω θα ειναι πολυ καλη) ;)
εσυ απο που την βρικες την μοναδα αυτη?
(γιατι εγω αμα δεν μου ειχε πει η Ελλη ακομα θα προσπαθουσα μονη μου ή θα τα ειχα παρατισει)
α και μολλις τελειωσω με ολα αυτα τα τρεχαματα θα σου πω να κανονισουμε βρεθουμε και απο κοντα μια μερα απλα τωρα και εγω δεν εχω καθολου χρονο!:)
-
Λιλούκο μου καλή επιτυχία στους προκριματικούς!
Μην ξεχνάς να πίνεις μπόλικο νεράκι και να τρως φρουτάκια για ενυδάτωση! Προσοχή και στην διατροφή σου γιατί μπορεί να κάνει την διαφορά στις επιδόσεις σου και το ξέρεις. Έχε πάντα μαζί σου στις προπονήσεις φρουτάκια εύκαιρα και μουλιασμένους ξηρούς καρπούς, θα σου δίνουν ενέργεια και διαύγεια χωρίς να βαραίνουν το στομάχι σου ;).
Την θάλασσα την λατρεύω αλλά μου πέφτει λίγο μακριά και που λεφτά για βενζίνες :(. Το Σκ όμως που θα πάμε να ψηφίσουμε στο χωριό μου θα κάνω βουτιές και το Σάββατο και την Κυριακή! Γιούπιιιιιιιι! Ανυπομονώ να λιαστώ και να δροσιστώ!
-
(Dark Elf μου διαβασα και την δικια σου ιστορια και καταλαβαινω τοσο πολυ καποια πραγματα που λες.. με βασανιζουν και μενα καποιες φορες αλλα δεν θα τα αφησω να με νικησουν)
Ελλη μου σε ευχαριστω πολυ!!!να σε καλα.:wink1:
ναι θα προσεξω να εχω δυναμεις σημερα οσο πιο πολλες μπορω.:)
καλα να περασεις το ΣΚ τοτε!που ειναι το χωριο σου?:grin:
-
Στα Βόρεια :D, Λιτόχωρο Πιερίας!
-
Σημερα ειμε χαλια.. ζυγιστικα και εχω παρει ενα 1.400.. εκτος του οτι δεν μπορουσα να φαω τιποτα μετα εφαγα ενα κουτι φρυγανιες με μελι και ενα ποτιρι γαλα.. και τωρα ειμε χαλια.. δεν τα κρατισα φυσικα και δεν ξερω τι θα φαω μετα..
:sniffle:
γιατι ρε γαμοτο να μην ειμε κανονικος ανθρωπος?γιατι να μην μπορω νατρωω φυσιολογικα και να μην περνω βαρος?αφου λογο προπονισεων μου χουν πει οτι ο μεταβολισμος μου ειναι καλα.γιατι να μην μπορω να φαω πρωινο και μεσημεριανο και βραδινο?και εαν φαω γιατι να μην μπορω να αρκεστω σε αυτα?ολα τα εκανα πια και εκατο γευματα εφαγα καθε τριωρο και οτι μου ειχε βαλη η διατροφολογος (που μου ειχε πει πως με αυτο το προγραμμα δεν θα βαλω βαρος)και τι καταλαβα?πιρα εναμισι κιλο.. και ναι ακουγομε υπερβολικη αλλα δεν θελω να παρω βαρος.. κουραστικα.. δεν αντεχω να πηγενω στις προπονισεις και να σκεφτομε διαρκως οτι τωρα θα μου πει ο προπονιτης μου πως παχυνα και πως τωρα οταν θα τρεχω ολοι θα κοιτουν τα μπουτια μου που θα χοροπιδανε.. νιωθω φρυχτα και απελπισμενα.. και αυτος ο κολοαριθμος γυρναει στο μιαλο μου.
θελω να ξγινω υγιης, να μπορω να τρωω φυσιολογικα και να χανω βαρος φυσιολογικα και να μπορω να μην βασανιζω το σωμα και το μιαλο μου..
δεν θελω να βγω, δεν θελω να με κοιτουν και οταν βγω για οποιονδιποτε λογο με παρεα ή χωρις θελω να μην ειμε διαρκως σφιγμενη για να νιωθω πως δειχνω οσο το δυνατον πιο ομορφη μπορω κι ας μην σκοπευω να ασχολιθω με οποιονδιποτε θελισει να με πλησιασει.δεν νιωθω πλεον ομορφα ουτε για να φλερταρω ουτε να ερωτευτω.. ακομα και με ενα παιδι που του ειπα τι τρεχει (απο το τηλεφωνο απο κοντα δεν θα αντεχα) δεν εχω κουραγιο να βρεθουμε και δεν θελω να με δει ακομα.. ειδικα τωρα που πιρα και κιλα.:sniffle:
τι να κανω?να αρχισω παλι τις τρελες διαιτες που τρως απο 1/8 της μεριδας φαγητου καθε 2-3 ωρες?δεν μπορω αλλο κουραστικα.. και το χειροτερο ειναι πως το επομενο ραντεβου με την διατροφολογο ειναι σε 2 βδομαδες.. δηλαδι ποσα κιλα θα βαλω μεχρι τοτε εαν συνεχισω ετσι???
-
α και το αλλο υπεροχο, δεν μου ηρθε περιοδος εδω και δεκα μερες (και δεν ειμε εγκιος εκανα τεστ)
-
Καλημέρα
Λιλούκο μου ελπίζω να σου έρθει σύντομα η περίοδος. Λογικά ή θα είναι από το άγχος σου και τις εντατικές προπονήσεις ή από την βουλιμία ή μπορεί και από τα δύο μαζί. Έχεις υποβάλλει το σώμα σου σε αρκετό στρες τελευταία και αντιδρά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φροντίσεις την διατροφή σου και να παλέψεις να ελαττώσεις τα βουλιμικά.
Λιλούκο μου εξήγησε μου σε παρακαλώ, τώρα που έχεις αγωνιστική σας ζυγίζουν συνεχώς; Και το +1,4 που έδειξε η ζυγαριά θα σε αλλάξει κατηγορία; Γενικώς σε πιέζουν να χάσεις βάρος;
Λοιπόν πρέπει να καταλάβεις το εξής. Από τη στιγμή που είσαι βουλιμική και κάνεις 2-3 εμετούς την ημέρα είσαι μονίμως αφυδατωμένη. Και το πεπτικό σου εκτός του ότι καταπονείται υπολειτουργεί κιόλας. Όταν αρχίζεις να τρως φυσιολογικά χωρίς να κάνεις εμετούς ή απλά μειώνοντας τους τότε αρχίζει ο οργανισμός μετά την τεράστια στέρηση που έχει υποστεί να προσπαθεί να κρατήσει ότι μπορεί από αυτά που του δίνεις, πριν του τα πάρεις πίσω. Είναι λοιπόν αναμενόμενο να κάνεις κατακρατήσεις και να δείχνει τρελά η ζυγαριά. Ο φόβος της ζυγαριάς είναι κάτι που θα χρειαστεί να δουλέψεις με την ψυχολόγο. Είναι και η ζέστη που δεν βοηθάει σε όλο αυτό. Μην πανικοβάλλεσαι είναι κάτι φυσιολογικό. Δεν βάζεις λίπος. Ακόμη και αν η ζυγαριά δείξει για λίγο περισσότερο, όταν σταματήσεις τους εμετούς και στρώσεις την διατροφή σου αυτά τα πάνω κάτω θα σταματήσουν. Επίσης μην ξεχνάς ότι το σώμα μας είναι φυσιολογικό να έχει διακυμάνσεις στο βάρος του καθημερινά ανάλογα σε τι φάση είμαστε. Εσύ έχεις και καθυστέρηση 10 μέρες, αυτό μπορεί να σου έχει προκαλέσει και μεγαλύτερη κατακράτηση. Το πιο σύνηθες σε άτομα βουλιμικά που προσπαθούν να σταματήσουν τους εμετούς είναι να παρουσιάζουν οίδημα. Πιθανόν αυτό να έχεις και εσύ τώρα. Συνέχισε να πίνεις το κεφίρ που σου πρότεινα, για να μπορείς να πηγαίνεις τουαλέτα και να απαλύνεις τα συμπτώματα του οιδήματος.
Η ζυγαριά εμένα αυτές τις μέρες ενώ δεν έχω βάλει πόντους με δείχνει μόνιμα 1 με 1,5 κιλό παραπάνω. Μου έχει σπάσει τα νεύρα και το παλεύω καθημερινά, αλλά δεν είναι λύση να πέφτουμε με τα μούτρα στο φαΐ για να ξεσπάσουμε, ούτε και να υποσιτιζόμαστε για να δείξει η ζυγαριά έστω και εφήμερα ένα νούμερο παρακάτω. Το μυστικό είναι κάθε μέρα να τρως καλά και θρεπτικά, ελαφριά μεν γιατί είναι και καλοκαίρι και έχει και ζέστες αλλά φυσιολογικά! Αν αρχίσεις να τρως το 1/8 που λες της μερίδας είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγηθείς σε ένα ακόμη βουλιμικό. Το σώμα σου δεν θα αντέξει τον υποσιτισμό και θα αντιδράσει. Και μετά τύψεις, εμετός και στη συνέχεια ακατάσχετη πείνα και μετά ένα ακόμη βουλιμικό. Είναι ο φαύλος κύκλος αυτός Λιλούκο μου της βουλιμίας που είναι άτιμος και δύσκολος να τον κόψεις. Απλά προσπάθησε να τον τροφοδοτείς όσο το δυνατόν λιγότερο. Είσαι στην αρχή, μην το ξεχνάς και δεν μου κάνει εντύπωση το ξέσπασμα σου. Υπομονή και όλα θα στρώσουν.
-
Σε ευχαριστω τοσο πολυ ελλη μου.μου δινεις κουραγιο.οχι δεν με ζυγιζουν τακτικα, εγω ειμε ο αυστιρος κριτης του εαυτου μου και δεν θελω να υπερξει περιπτοση να με ζυγισουν και να διξει παραπανω.. (ειναι εμονη και το ξερω αλλα εχω συγκεκριμενη εικονα που θελω να εχω και αμα αυτο αλλαξει με ανχονει)
η αληθεια ειναι πως δεν δειχνω να εχω παρει.. ουτε να εχω φουσκωσει (ελαχιστα νομιζω) αλλα και παλι με κουραζει αυτο.
δεν θα κανω αλλο εμετο σημερα, θα φαω σαλατα το μεσημερι να ηρεμισω (και να ξεγελασω το μιαλο μου γιατι στην τελικη αμα πεινασω μπορω να φαω και αλλα λαχανικα τοσο λιγες θερμιδες που εχουν):)
αααχ θελει υπομονη και επιμονη..
ποσο θα θελα να ηταν νωριτερα το επομενο ραντεβου με την διατροφολογο.:/
και την δευτερα θα δω και την ψυχολογο, να δουμε τι θα γινει.
εσυ πως τα πας αυτες τις μερες?:)