γεια σας και από εμένα. Πρώτη φορά σε αυτό το forum. Από ότι έχω διαβάσει οι απόψεις όσον αφορά τον γαστρικό δακτύλιο διίστανται. Το μόνο που μπορώ να πω είναι η δική μου προσωπική άποψη. Αυτό τον μήνα έχω κλείσει 7 χρόνια με τον αγαπημένο μου (τώρα πια) δακτύλιο και μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια και μια εγκυμοσύνη. Η αλήθεια είναι ότι πια το μόνο που μου θυμίζει τον δακτύλιο είναι η βαλβίδα που είναι αρκετά εμφανής αφού είμαι τώρα περίπου στα κιλά που θέλω. Είμαι 72 κιλά και θέλω να φτάσω τα 70. Δεν με απασχολεί όμως ιδιαίτερα. Το μόνο πρόβλημα που μου δημιουργήθηκε για λίγο είναι η παλινδρόμηση που αντιμετωπίστηκε με λίγο ξέσφιγμα του δακτυλίου. Στο σύνολο έχω χάσει 40 κιλά και ποτέ μα ποτέ δεν μετάνιωσα για την απόφασή μου αυτή. Φυσικά και υπάρχουν άτομα που η εξέλιξή τους δεν ήταν καλή αλλά νομίζω ότι είναι λιγότεροι από αυτούς που ευεργετήθηκαν από αυτό με βάση κάποιες έρευνες που διάβασα του κου Σύκα (Θεσσαλονίκη).
George28 οι πρώτες μέρες είναι λίγο δύσκολες γιατί ούτως ή άλλως είναι μια επέμβαση. Από άποψη φαγητού τις πρώτες μέρες τρως σούπες και καμιά κρεμούλα. Την πρώτη βδομάδα είχα χάσει 6 κιλά!!!
Από την κλινική έφυγα την δεύτερη μέρα. Το δύσκολο στην υπόθεση αυτή είναι να μάθεις να τρως και να μασάς σωστά. Είναι όλα αυτά που λέμε στα παιδιά μας και εμείς δεν τα τηρούμε. Μικρές μπουκιές και πολύ μάσημα.