Originally posted by otiosa
Quote:
Originally posted by le.ka
Βρε μη ζητάς συγγνωμη! Αν είναι δυνατόν! Από τη στιγμή που μπήκα σε ένα δημόσιο φόρουμ να πω τον πόνο μου, είναι δεκτές όλες οι απαντήσεις που θα πάρω! Μην το σκέφτεσαι καν ;)
Και να σου πω την αλήθεια δεν λες μπούρδες, το αντίθετο μάλιστα. Τέλος πάντων, εγώ ξεκίνησα από χτες ένα διαιτολόγιο. Έφαγα πρώτα μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ήττα όταν ανέβηκα στη ζυγαριά και είδα ότι δεν είμαι πια 110 αλλά 116 κιλά. Εκεί κάπου (θέλω να πιστεύω) ατσαλώθηκα. Ξεκίνησα λοιπόν. Για να δούμε πώς θα πάει!:smilegrin:
το ίδιο είχα πάθει κι εγώ... νόμιζα ότι ήμουν γύρω στα 110, ήμουν 117, ξεκίνησα ελαφριά γυμναστική στο σπίτι
Arabic belly dancing part1/4 3-4 φορές την εβδομάδα, έτρωγα τα πάντα και πολύ, ξαναζυγίστηκα μετά από 2 μήνες, ήμουν 112! Μετά από αυτό ξεκίνησα να προσέχω και το τι τρώω, όχι γλυκό κάθε μέρα αλλά 1-2 φορές την εβδομάδα :)
είχα δει ένα motivational quote στο ίντερνετ που με κινητοποίησε, σε ελεύθερη μετάφραση έλεγε ότι εάν δεν προσπαθήσεις να αλλάξεις κάτι, δεν ξέρεις εξ αρχής τι θα γίνει μετά (κάτι καλύτερο ίσως???), εάν συνεχίσεις αυτό που κάνεις ξέρεις τι θα γίνει (ήδη γίνεται)
σε τρομάζει γιατί σκέφτεσαι μία δίαιτα (αγγαρεία, κακά τα ψέμματα) για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με αβέβαια αποτελέσματα (πόσες φορές την έχω πατήσει...) αλλά σκέψου το σαν αλλαγή τρόπου ζωής, μικρά πραγματάκια για σένα, π.χ. μια ασχολία, κοινό χόμπι με το παιδί, οτιδήποτε, ακομα και κάτι που ήθελες να κάνεις μικρή και όταν ενηλικιώθηκες σκέφτηκες "τώρα μεγάλωσα δεν γίνεται", μια αλλαγή στον τρόπο διατροφή σου, μετά από λίγο μια ακόμα αλλαγή
επίσης μπορείς να ακολουθήσεις διαφορες συμβουλές μέσα από το φόρουμ που σίγουρα θα σε κάνουν πιο υγιή και θα νιώθεις καλύτερα με το σώμα σου (το χάσιμο βάρους είναι παρεπόμενο),
Δικό μου μάθημα: δραστική ελάττωση της ζάχαρης και των επεξεργασμένων υδατανθρακών (λευκό ρύζι, μακαρόνια, λευκό ψωμί), έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και προκαλούν υπερέκκριση ινσουλίνης με αποτέλεσμα να αποθηκεύονται αμέσως ως λίπος και λόγω της υπερέκκρισης μετά μας κάνει υπογλυκαιμία και πεινάς σαν λύκος (θα φας περισσότερες θερμίδες στα επόμενα γεύματα, αναγκαστικά)
Σταμάτησα να νιώθω πείνα. Φυσικά τρώω κάθε 3 ώρες κάτι και όσες θερμίδες νιώθω ότι χρειάζομαι. Και φτιάχνω γλυκά με στέβια, τρώω κάθε μέρα. Αμέ.
Ξεκίνησα από τα 135, το φόκους μου ήταν πάντα στο να αλλάξω τρόπο ζωής και δεν γίνεται σε μία μέρα, με τίποτα!!! Σιγά σιγά, άρχισα να προσθέτω πράγματα στην καθημερινότητα μου που απολάμβανα (εγώ, όχι οι άλλοι, απολύτως εγωιστικά, ας κάνουμε και κάτι καλό για εμάς) και σιγά σιγά έχανα κιλά (δεν ζυγιαζόμουν, τα ρούχα μου μου τοπαν :smirk: )
Ναι υπήρχαν πισωγυρίσματα, βουλιμικά, σταματούσα τις ασχολίες μου, στεναχωριόμουν, σε ένα πισωγύρισμα γράφτηκα στο φόρουμ παρεπιπτόντως, έλεγα δεν πειράζει ξανά, άλλες ασχολίες, άλλαζα κάτι
Ξεκίνα με κάτι, και όταν
νιώσεις έτοιμη να προσθέσεις ή να αλλάξεις κάτι ακόμα στη ζωή σου, το κάνεις, βηματάκι βηματάκι...
Και το νιώθω έτοιμη δεν σημαίνει απελπισμένη, "νιώθω ότι έχω πιάσει πάτο" αλλά νιώθω έτοιμη να κάνω π.χ. περίπατο για 15 λεπτά κάθε απόγευμα και εάν δεν τον κάνω δεν θα με τιμωρήσω (με στέρηση τροφής ή με αυτολύπηση)
Πάντα κάτι θα γίνεται, να κοιτάξεις τυχαία το σώμα σου στον καθρέφτη σε μη κολακευτική πόζα, να μην έχουν το νούμερο σου σε ρούχο που θα ήθελες να φορέσεις, να απογοητεύσεις τον εαυτό σου γιατί δεν ακολούθησες μια εσωτερική συμφωνία, μια κουβέντα από γονείς, μια στραβή ματιά από περαστικό... πέφτεις και ξανασηκώνεσαι ;)