Την άποψη μου επι του θέματος ανέφερα κυρίες μου! Αν διαβάζοντας νιώθετε άσχημα δε φταίω εγω γι αυτο. Και να με συγχωρείτε αλλα το ότι εκφράζω την άποψη μου δε σημαίνει ότι θέλω να την επιβαλλω. Απεναντίας μάλιστα. Δε με ενδιαφέρει καν το θέμα αυτο.
Printable View
Την άποψη μου επι του θέματος ανέφερα κυρίες μου! Αν διαβάζοντας νιώθετε άσχημα δε φταίω εγω γι αυτο. Και να με συγχωρείτε αλλα το ότι εκφράζω την άποψη μου δε σημαίνει ότι θέλω να την επιβαλλω. Απεναντίας μάλιστα. Δε με ενδιαφέρει καν το θέμα αυτο.
Rocket νομιζω σου εξηγησαν τα κοριτσια αναλυτικα τους λογους που οδηγηθηκαν σε αυτη τη λυση...αν δε συμφωνεις ή οποιοσδηποτε αλλος δε συμφωνει ειναι δικο του προβλημα,δικο τους ειναι το σωμα ο,τι θελουν το κανουν.Το λεω αυτο γιατι βλεπω να "απολογουνται" χωρις λογο.Αν δεν εχεις φτασει να ζυγιζεις τοσα κιλα και να χεις σοβαρα προβληματα υγειας πιστευω πως δε μπορεις να κατηγορεις καποιον.Προσωπικα δεν εχω φτασει ποτε σε τετοια κιλα και δεν εχω ιδεα επι του θεματος,περαν οσων εχω διαβασει εδω.Αλλα εχω δει ατομα να εχει αλλαξει τελειως η ζωη και η ψυχολογια τους μετα απο μια τετοια επεμβαση.Α και σιγουρα δε τη λες ευκολη λυση,ειναι ενα χειρουργιο οπως ολα τα αλλα και ξερεις πως βγαινοντας απο κει θα πρεπει για ολη σου τη ζωη να τρως συγκεκριμενη ποσοτητα τροφης,να αλλαξεις πολλες συνηθειες κτλ.
εχω μηνει αναυδη απο αυτα που διαβασα μεχρι τωρα!!!!!!!!!!!!
τελικα ο ποιο κομπλεξικος απ ολους ειναι ο κυριος που το ξεκινησε ολο αυτο!!!!!!!! λυπαμαι παρα πολυ για τον ιδιο δεν εχει καμια δουλεια να μιλαει σε αυτο το φορουμ γιατι ειναι κακεντρεχης και αν ηθελε να μαθει και να παρει πληροφοριες γιατι καποιος με νοσογονο παχυσαρκια καταφευγει σε κατι τοσο σοβαρο και δυσκολο ας ρωτουσε τον ψυχολο του που πεταξε χρηματα!!!!!!!!!!!!
εδω υπαρχουν ανθρωποι σοβαροι που για να φτασουν στο σημειο να παρουν μια τετοια αποφαση εχουν ψαξει εχουν παρει αποφαση για ολη τους τη ζωη...οι περισσοτεροι αν οχι ολοι εχουμε πολυ σοβαρα προβληματα υγειας....
πιθανον να εχεις κι εσυ σε ψυχολογικο επιπεδο καλα θα κανεις να το ψαξεις λιγο παρα πανω γιατι ειλικρινα δεν μπορω με τιποτα να δικαιολογησω εναν ανθρωπο κατα πως λεει υγιεστατο που μπαινει σε ενα φορουμ που μιλουν ανθρωποι με το ιδιο προβλημα γιατι δεν μπηκες κυριε σε ενα φορουμ που μιλουν ανθρωποι που κατεβαινουν σε αγωνες και απορω γιατι καθυστερησες τοσο να απαντησεις οταν επανειλημενως σε ρωτουσαν τα κιλα σου!!!!????????
λυπαμαι αλλα μαλλον εισαι ενας ανθρωπος πολυ μονος και προφανως η ζωη που κανεις αυτη την στιγμη δεν σε καλυπτει καθολου και γι αυτο εχεις μπει στον κοπο να μπεις σε αυτο το φορουμ!!!!!!!!
και οχι βρε παιδια το προβλημα δεν ειναι αν ειμαστε κομπλεξικοι φυσικα και ειμαστε αντιμετοπιζουμε ενα πολυ σοβαρο προβλημα και καθε μερα παλευουμε με τις φοβιες μας πειτε μου εναν ανθρωπο που δεν εχει καποιο ειδους κομπλεξ??? ειτε ειναι αδυνατος ειτε με πολλα κιλα???
το σημαντικο ειναι οτι εχουμε αποδεχτει το προβλημα μας και προσπαθουμε να βρουμε λυση με ή χωρις επεμβασεις και θελει θαρρος αυτο που κανουμε...θελει θαρρος να λεμε τους φοβους μας....θελει δυναμη να κανεις θυσιες....ποιος ειπε οτι η επεμβαση ειναι κατι το ευκολο???
μηπως τελικα εσυ κυριε που ξεκινησες ολο αυτο ακομα δεν εχεις βρει την δυναμη να παραδεχτεις τα δικα σου κομπλεξ???
γιατι μετα απ ολα αυτα που σου εχουν πει ξαφνικα σταματησες να απαντας???
εδω ειναι ανθρωποι που λογω των πολλων κιλων θα ειχαν και για σενα μια ταιραστια αγκαλια αλλα φαινεται οτι σε αυτο το φορουμ δεν μπορεσες να βρεις λυση στην μοναξια σου
λυπαμαι για τα σκληρα μου λογια αλλα νισαφι πια το μονο που δεν χρειαζομαστε ειναι αλλος ενας κυριος να μας λεει τι ειναι σωστο και τι οχι μονο και μονο γιατι δεν εχει τι να κανει!!!!!!!!
μαθε να εισαι πιο υπευθυνος λοιπον και πως αυτα που λες μπορει να επηρεασουν καποιον αρνητικα γιατι το κανεις λοιπον αυτο ειναι κατι που σε κανει να αισθανεσαι καλα με τον εαυτο σου αν ναι τοτε εχουμε βρει το πρωτο σου κομπλεξ χωρις να πεταξεις καν τα χρηματα σου!!!!!!!!!!!!!
εγώ νομίζω πως μπήκε εδώ απλά για να μας κάνει να τσακωθούμε lol...
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:Quote:
Originally posted by Ninap
εγώ νομίζω πως μπήκε εδώ απλά για να μας κάνει να τσακωθούμε lol...
troll effect :spin:
ίσως να μην ήταν η αρχική πρόθεση αλλά χτύπησε φλέβα!
δεν έχω πρόθεση να προσβάλω κανέναν που έχει κάνει χειρουργείο και μιλάω απολύτως για εμένα, μην το πάρετε προσωπικά
Εάν δεν τα καταφέρω και τα ξαναπάρω τα κιλά, ναι μεν ξέρω ότι έχω την "λύση" του χειρουργείου που παρά τα αρνητικά του θα λύσει έως ενός σημείου το πρόβλημα της παχυσαρκίας αλλά θα έχω ένα αίσθημα ήττας ή και πένθους γιατί στην ουσία δοκίμασα ό,τι βρήκα (ψυχοθεραπεία, χάπια, αυστηρές δίαιτες, χαλαρές δίαιτες, σκόνες, γυμναστική & τα παυσίπονα σαν καραμέλες) και πάλι απέτυχα.
Με τρομάζει και μόνο η ιδέα ότι θα βρεθώ σε αυτή την κατάσταση, είναι ένα επιπλέον κίνητρο να πάρω σοβαρά και να σχεδιάζω από τώρα το πως θα ζω κατά τη διάρκεια της συντήρησης.
Δεν ξέρω εάν νιώθει άλλος έτσι. Ίσως να είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου.
Όντως αυτό είναι το ερώτημα, τι σας οδήγησε στο χειρουργείο, αλλά για κάποιον που δεν έχει ζήσει με νοσογόνα παχυσαρκία με αφέλεια και αθωότητα (όχι απαραίτητα κακεντρέχεια) θα ρωτήσει: "αφού το χειρουργείο και πάλι σε αναγκάζει να τρως λιγότερο, δεν μπορούσες να το κάνεις από μόνος σου??"Quote:
Originally posted by synnefia
Αιτιολογώ γιατί είναι επιθετική η προσέγγισή του: όταν μια ερώτηση αρχίζει με την λέξη «γιατί» μας κάνει να παίρνουμε αμυντική στάση.
Δες τι γράφει: «Γιατί κάνετε χειρουργικές επεμβάσεις; Δεν θα ήταν πολύ καλύτερο να...»
Ενώ θα μπορούσε να πει: «Τι σας οδήγησε στο χειρουργείο;»
Δεν έχει μεγάλη διαφορά; Συνεπώς, η δική του δράση ήταν που πυροδότησε τις υπόλοιπες «κομπλεξικές», όπως λες, αντιδράσεις.
Αυτή και μόνο είναι η απάντηση. Το χειρουργείο σε αναγκάζει να κάνεις κάτι που δεν μπόρεσες να κάνεις μόνος σου. Γι'αυτό είναι και τόσο σημαντική η σωστή επιλογή χειρουργείου και η συμμόρφωση αργότερα με τους κανόνες του. Αν μπορούσαμε να πετύχουμε μόνο με προσωπική προσπάθεια δε θα καταφεύγαμε σε αυτή τη λύση που κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Επιπλέον η γενίκευση ότι το χειρουργείο σε αναγκάζει να τρως λιγότερο δεν είναι απόλυτα σωστή αφού δε λειτουργούν όλα τα χειρουργεία βαριατρικής με βάση τον περιορισμό της τροφής. Τα πλέον αποτελεσματικά χειρουργεία είναι δυσαπορροφητικού τύπου.Quote:
Originally posted by otiosa
"αφού το χειρουργείο και πάλι σε αναγκάζει να τρως λιγότερο, δεν μπορούσες να το κάνεις από μόνος σου??"
και μην ξεχνάμε πως δεν είναι ότι σε αναγκάζει όπως σε αναγκάζει μια δίαιτα, μα δεν αισθάνεσαι καν πεινα ..μάλλον σε αναγκάζει να φας όπως κατάλαβα από τις πολλές συζήτησις εδώ στο φόρουμ με όλα τα κορίτσια που την έχουν κάνει την επέμβαση...το πρόβλημα με τις δίαιτες είναι πως πάντα πεινας είτε το ονομάζεται δίαιτα είτε το ονομάζεται υγιεινή διατροφή ...εγώ πχ αν φάω μήλα πεινάω ..δηλαδή πολλές φορες τρώω μήλο μετά το φαγητό για να χωνέψω και πάντα χωνεύω. επίσης το γιαούρτι μου προκαλεί αίσθημα πεινας ...στην τελική ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει καλύτερο για τον ευατό του..αν κάποιος θέλει να κάνει υγιεινή διατροφή για να χάσει 80 κιλά..e δικαίωμα του είναι να το κάνει.
πρέπει να σας πω πως εδώ στην ολλανδία δεν σου δίνουν το ok για την επέμβαση αν δεν περάσεις από ψυχιάτρους. οποτε δεν τίθεται θέμα και ψυχολογικού προβλήματος..αν καταλάβουν πως έχεις ψυχολογικό πρόβλημα (που χρειάζεσαι ψυχολόγο κλπ) τότε κανεις συνεδρίες μαζί τους και μπορείς να σε πάρει και ένα χρόνο πριν να σου δώσουν το ok. αφού δουν δηλαδή πως είσαι ok.
μπορεί ένας ψυχολόγος να με κάνει να μην πεινάω? ερώτηση κάνω....
μπορεί να με κάνει να χορταίνω γρηγορότερα?
μπορεί να γιατρέψει τον διαβήτη μου? την χοληστερίνη μου? την αρθρίτιδα μου? τον θυρεοειδή μου? την "εξελκοτικι" μου γαστρίτιδα και την οισοφαγίτιδα μου? (τα οποια τα έπαθα από τα τόσα χρονια δίαιτας) θα με κάνει μπάνιο? θα μου βάζει κάλτσες και παπούτσια? μήπως τελικά οι σύντροφοι μας χρειάζονται τον ψυχολόγο για να αντέξουν τις δυσκολίες που εμείς αντιμετωπίζουμε και τραβάμε και αυτούς σε αυτήν την κατάσταση?
στην τελική όπως είπα ο καθένας κάνει θεωρεί καλύτερο για τον ευατό του...εγώ δεν αισθάνομαι ότι απέτυχα..αισθάνομαι πως θα πετύχω τόσα περισσότερα..και αισθάνομαι περήφανη για όλες τις διαδικτυακές μου φίλες εδώ μέσα που τα κατάφεραν..και ξέρετε γιατί? γιατί ξέρω πως κάναν αγώνα, τα κατάφεραν και πως δεν θα τα ξαναπάρουν αυτά τα κιλά..περπατάν σε νέο μονοπάτι τώρα . και σε όλες εύχομαι καλή επιτυχία στη ζωή τους.
γενικά σε όλους εύχομαι να βρούνε το δρόμο τους και έχουν όλες τις ευχές μου για οποια προσπάθεια και αν κάνουν :*:love::love::love::love::love::love::love:
συννεφιά μου όπως είπα και παραπάνω εδώ για να σου δώσουν το ok περνάς από ψυχολόγους επίσης όταν από το νοσοκομείο μου δίναν τις δίαιτες για με βοηθήσουν να χάσω κιλά είχα και ψυχολογική υποστήριξη..πεινούσα και δεν έχανα κι όλας :D:D:D ίσος δεν είναι για όλους αυτό η ίσος εγώ έχω πολύ κλειδωμένο μυαλό τι να πω? :shocked2::shocked2::shocked2:
επίσης πολλά άτομα είναι παχύσαρκα λόγο ψυχολογικών προβλημάτων που τα αντιμετωπίζουνε τρώγοντας..οποτε θεωρείτε ψυχολογικό πρόβλημα τρόπον τέινα ...κατά επέκταση γίνετε ασθένεια φυσικά..αλλα που ορύξετε η ριζα? αυτό προσπαθούν να βρούν ...
παρεπιπτόντως να σας πω πως έχω πλέον ημερομηνία :D 29/8 μπαίνω για το χειρουργείο
Quote:
Originally posted by Ninap
συννεφιά μου όπως είπα και παραπάνω εδώ για να σου δώσουν το ok περνάς από ψυχολόγους επίσης όταν από το νοσοκομείο μου δίναν τις δίαιτες για με βοηθήσουν να χάσω κιλά είχα και ψυχολογική υποστήριξη..πεινούσα και δεν έχανα κι όλας :D:D:D ίσος δεν είναι για όλους αυτό η ίσος εγώ έχω πολύ κλειδωμένο μυαλό τι να πω? :shocked2::shocked2::shocked2:
επίσης πολλά άτομα είναι παχύσαρκα λόγο ψυχολογικών προβλημάτων που τα αντιμετωπίζουνε τρώγοντας..οποτε θεωρείτε ψυχολογικό πρόβλημα τρόπον τέινα ...κατά επέκταση γίνετε ασθένεια φυσικά..αλλα που ορύξετε η ριζα? αυτό προσπαθούν να βρούν ...
παρεπιπτόντως να σας πω πως έχω πλέον ημερομηνία :D 29/8 μπαίνω για το χειρουργείο
γιουπι γιουπι γιουπι γιουπι γιουπιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!!! !! και το λες ετσι απλα μπραβο κοριτσακι μου με το καλο να πανε ολα καλα καλη δυναμη σου ευχομαι και κουραγιο!!!!!!! πολυ χαρηκα μωρε μπραβο καλη μου!!!!!!!
ευχαριστώ, και στα δικά σου ;)Quote:
Originally posted by synnefia
Otiosa, 89; Μπράβο!!!!!:thumbup:
Νινάπ, άντε με το καλό, έχεις αγωνία? σβήνεις μέρες???
Στην δική μου περίπτωση η παχυσαρκία προκλήθηκε από ένα μείγμα ψυχολογικό και ορμονικό, στην αρχή ξεκίνησα να τρώω λόγω ψυχολογικού προβλήματος και μετά εθίστηκα σε όλα αυτά τα σκουπίδια που μας προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία και μεγάλη ποσότητα και ήταν πολύ δύσκολο να χάσω. Είναι παγίδα!! Εάν ειχα ξεκινήσει κάπνισμα ή κάτι άλλο εθιστικό τώρα θα είχα άλλου είδους εθισμό αλλά δεν θα γινόμουν παχύσαρκη.
Αυτό εδώ το τρέιλερ ταινίας περιλαμβάνει την συζήτηση ενός εθισμένου στα ναρκωτικά και ενός παχύσαρκου που τσακώνονται για το ποιος εθισμός είναι πιο σκληρός και κατακρίνεται περισσότερο από τους άλλους Lbs. movie trailer
Ποιος θα πει στον ναρκομανή "γιατί δεν τα κόβεις"? Στον παχύσαρκο όμως το λένε. Έπρεπε να με δείτε πως ήμουν την πρώτη μέρα που έκοψα την ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, με είχε λούσει κρύος ιδρώτας, έτρεμα, πεινούσα μέχρι τρέλας και όσο κι αν έτρωγα τόνο με μεγάλη ποικιλία λαχανικών δεν χόρταινα. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά μέσα μας όταν τρώμε κάτι θρεπτικό και πάλι πεινάμε. Κάτι έχει απορυθμιστεί...
Φοβάμαι ότι έτσι είμαστε πολλοί παχύσαρκοι, μπήκαμε στον λαβύρινθο και χάσαμε τον δρόμο της επιστροφής ενώ δεν είχαμε καμιά ουσιαστική βοήθεια από τα πολλά "σκευάσματα" και "ειδικούς" που μας έχουν υποσχεθεί ότι θα μας βγάλουν έξω αλλά όταν ξαναχανόμαστε μέσα στο λαβύρινθο φταιμε εμείς γιατί είμαστε λαίμαργοι, άπληστοι στο φαγητό και δεν μπορούμε να συγκρατηθούμε :(
Τα έχω στην υπογραφή μου αλλά τα βάζω κι εδώ.
Πώς με σαβουροφαγητό παγιδευόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο που και μας βασανίζει η πείνα και δεν χάνουμε όταν βάζουμε τον εαυτό μας να πεινάσει (ή τουλάχιστον χάνουμε προσωρινά, μέχρι να ξυπνήσει το θηρίο :tumble: ).
Πείνα και ορμόνες - ένας φαύλος κύκλος
Ζάχαρη - ένας γλυκός εθισμός
Πώς λειτουργεί η ινσουλίνη στο αίμα μας
Ειδικά το πρώτο βίντεο είναι φοβερό, ενώ το έβλεπα είδα το γιατί δεν μπορούσα με τίποτα να χορτάσω όσο και αν με μπούκωνα και πονούσε το στομάχι μου.
Όσο για αυτό που είπε η synnefia, η παχυσαρκία είναι το σύμπτωμα!!! Το αποτέλεσμα μιας κατάστασης, είτε ψυχολογικής είτε ορμονικής φύσεως, είτε και των δύο, π.χ. ξεκινάμε να τρώμε παραπάνω λόγω ψυχολογικών προβλημάτων και καταλήγουμε με κάποια κατάσταση του μεταβολικού συνδρόμου που δεν θα μας αφήσει να χάσουμε το βάρος μας, γιατί έτσι είμαστε φτιαγμένοι, να αποθηκεύουμε λίπος, όχι να το χάνουμε Μια επιδημία για κάθε σώμα στο 8:30 και μετά, το ότι είσαι παχύσαρκος δεν σημαίνει ότι είσαι άρρωστος αλλά και ούτε αν είσαι σε φυσιολογικά κιλά μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είσαι υγιείς. Είναι πολλοί αυτοί που πάσχουν από κάποια κατάσταση του μεταβολικού συνδρόμου αλλά κάποιοι στιγματίζονται κοινωνικά γιατί τυχαίνει να εμφανίζουν ως σύμπτωμα και την παχυσαρκία που φαίνεται με γυμνό μάτι :( ειδάλλως είσαι διαβητικός ή προδιαβητικός, αλλά λεπτός! και κανείς δεν σου λέει "εντελώς φιλικά στο λέω, γιατί δεν κάνεις κάτι για τον εαυτό σου" "γιατί έκανες χειρουργείο ενώ θα μπορούσες να κόψεις την μάσα από μόνη/ος σου" λες και δεν έχεις περάσει ήδη τα χίλια μύρια.
Λυπάμαι αν σοκαρίστηκες από τις απαντήσεις rocket, νομίζω ότι τυχαία ρώτησες κάτι χωρίς να ξέρεις τι πληγή ξύνεις και ίσως τρόμαξες με αυτά που διάβασες αλλά έχουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά σηκώσει σταυρό. Η παχυσαρκία είναι θλιβερή από κάθε άποψη, από την στεναχώρια/παράπονο/θυμό που σε έκανε να φας παραπάνω, από το πρωί που οι πατούσες σου καίνε και πονάνε ενώ πηγαίνεις στο μπάνιο, από όλη σου την ζωή που πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, από τα λόγια/ματιές τρίτων που πληγώνουν, από τα γιατροσόφια κομπογιαννητών που αποτυχαίνουν και σκοτώνουν την ελπίδα μέσα σου ότι κάποτε θα τα καταφέρεις να ζήσεις σαν φυσιολογικός άνθρωπος.
α rocket, εδώ εάν θέλεις να διαβάσεις για το πως όταν μπαίνουμε σε αυστηρές δίαιτες αποκτάμε επιπλέον ψυχολογικά προβλήματα http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=6039 και http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=6014
το σλιβ θα μειώσει την πείνα, μόνο αυτό είναι ανεκτίμητο, δεν θα επιβαρύνει κιάλλο την ψυχική του κατάσταση με το βασανιστικό συναίσθημα της πείνας, ούτε θα χρειάζεται να πείσει τον εαυτό του "δεν πεινάς, ιδέα σου είναι, κρατήσου"
πρέπει εδώ να αναφέρω πως δεν είναι όλη οι διαβητικοί αδύνατοι..η μαμά μου αδυνάτιζε από τον διαβήτη όταν δεν "ισκερε" πως είχε..εγώ όχι..και όταν άρχισα την ισνουλίνη ...εκεί να δείτε χορούς και τραγούδια..ο οργανισμός μου έκανε ινσουλινοαντίσταση και μου έντειναν όλο και περισσότερες μονάδες έφτασα τώρα να παίρνω 250 μονάδες την ημερα 50 μονάδες x 5 φορες τι μέρα συν χάπια δυο φορες τι μέρα...εκτος που η ινσουλίνη κάνει κράτηση λίπους μπορεί να προκαλέσει θρόμβους και αλλα καλά:mad:
όσο για το φαγητό δεν έτρωγα σαβούρες από έξω εγώ γενικά. φαγητό σπιτικό έτρωγα
μετράω μέρες δεν θα πει τίποτα..22 και σήμερα ..σαν τον φαντάρο στη σκοπια :D:D:D
otiosa καλημέρα, όλα όσα γράφεις με βρίσκουν απολύτως σύμφωνη, μιλάς με μεγάλη ακρίβεια για το τι συμβαίνει στο σώμα μας και το μυαλό μας με την παχυσαρκία και το σαβουροφαγητό. Δεν αρκεί να έχεις υπάρξει μια φορά παχύσαρκος για να έχεις καταλάβει τι συμβαίνει με το φαύλο κύκλο αυτής της κατάστασης, νομίζω ότι ο giorgosdelta μας είχε αναφέρει κάποια στιγμή ότι έχει υπάρξει παχύσαρκος. Δεν είναι αρκετό να έχεις παραπάνω κιλά, χρειάζεται να έχεις βιώσει την εξάρτηση και τα συνακόλουθα προβλήματα για να μιλήσεις ουσιαστικά για αυτό το ρημάδι το θέμα επί της ουσίας και να μην αφορίζεις έτσι απλά ανθρώπους που το παλεύουν με τον τρόπο τους..
Otiosa, thanks για την τοποθετηση σου, με καλύπτει απόλυτα!
καλημερα παιδες!! συγνωμη που επεμβαινω στο θεμα μιας και ουτε επεμβαση τετοιου ειδους δεν εχω κανει ουτε πλεον εχω πολλα κιλα αλλα παλευω με την υπερφαγια και καποτε εφτασα και στα ορια της ανορεξιας αλλα θα ηθελα να πω την αποψη μου αν μου επιτρεπετε.
λοιπον καποια στιγμη γυρω στα 20 πηρα 30 ωραιοτατα κιλακια λογω διαγνωσης με αυτοανοση θυροειδιτιδα.
φανταστειτε τωρα στην πιο καλη ηλικια με το ωραιοτατο κορμι να βρεθω ξαφνικα να ψωνιζω στα μαγαζια για παχυσαρκες! θυμαμαι οτι εκλαιγα μερα-νυχτα θυμαμαι οτι χωρισαμε με το τοτε αγορι μου και τωρινο συζυγο γιατι δεν αντεχα τον εαυτο μου και φυσικα του το μετεδιδα αυτο μεχρι που και ο ανθρωπος με το δικιο του δεν αντεξε!
η παχυσαρκια και η προκληση μετα βουλιμιας απο αυτολυπηση και προσπαθειας να αισθανθω καλυτερα για τον εαυτο μου ειναι κατι που πιστευω οτι περνανε πολλα ατομα απο εδω. εγω ημουν "τυχερη" μεσα στην ατυχια μου γιατι δουλεψε η ενδοκρινολογος μαζι μου και καταφερα να ξεπερασω αυτη την κατασταση η οποια ομως μου αφησε αρκετα καταλοιπα.
εχω respect για αυτους που τα καταφερνουν με γυμναστικη και διατροφη αλλα εχω περισσοτερο respect για αυτους που αποφασιζουν να κανουν την επεμβαση η οποια επειδη το χω δει μπροστα μου καταθετω ειναι οχι ο ευκολος δρομος αλλα ο πιο δυσκολος!!!!!!η εξαρτηση απο το φαγητο δεν διαφερει σε τιποτα αλλο απο καθε αλλου ειδους εξαρτηση και ισως μαλιστα και να ειναι και πιο οδυνηρη γιατι το φαγητο δεν ειναι οπως το ποτο να πεις 'το κοβω δεν προσφερει τιποτα' . ο υπερβαρος η παχυσαρκος ανθρωπος αγωνια αν η καθε μπουκια που θα κατεβασει τον οδηγησει σε νεο επεισοδιο και αρα εναν ατελειωτο φαυλο κυκλο.
τι να κανουμε δεν γεννηθηκαμε ολοι με ατσαλινη προσωπικοτητα να αντιστεκομαστε αυτο σημαινει οτι πρεπει να τυραννιομαστε μια ζωη και να μην κανουμε κατι να εχουμε μια καλυτερη ποιοτητα ζωης οταν ολα οσα εχουμε κανει απετυχαν???
με εκτιμηση και συγνωμη αν σας κουρασα:starhit:
tonaki, φυσικά και δεν κουράζεις, πλάκα κάνεις, μου αρέσει αυτό που λες "τι να κανουμε δεν γεννηθηκαμε ολοι με ατσαλινη προσωπικοτητα να αντιστεκομαστε", επί χρόνια κατηγορούσα τον εαυτό μου για την απουσία αυτής της ατσάλινης προσωπικότητας και αυτοπειθαρχίας, αυτομαστιγωνόμουν που δεν τα κατάφερνα να είμαι η σουπερ ντουπερ συγκροτημένη γυναίκα που -ενώ τα έχει όλα under control- στο θέμα της διατροφής τα έχει σκ&$@@σει! Όταν συγχώρεσα τον εαυτό μου ήταν ένα πρώτο βήμα, όταν αποτοξινώθηκα από το σαβουροφαγητό κατόπιν επέμβασης ήταν το δεύτερο. Τώρα δουλεύω αρκετά να διατηρήσω το οφέλη στην ψυχολογία μου της προσπάθειας που κατέβαλα να αλλάξω πορεία. Φυσικά και δεν έγινα ξαφνικά ευτυχισμένη επειδή αδυνάτισα. Φυσικά και δεν έλυσα τα θέματα που με έχουν πληγώσει και με έστρεφαν στο φαγητό για παρηγοριά και παρέα. Όμως έχω κατακτήσει κάτι που ήρθε με την απώλεια βάρους: τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία που σου φέρνει η βιοχημική/ορμονική ισορροπία. Και αυτό είναι μεγάλο κέρδος για μένα για να αντιμετωπίσω της δυσκολίες της ζωής.