Originally Posted by
PETRAN
Πάντως δεν ξέρω όμως αν με stage 2 μπορεί να αναγωριστεί σαν ψυχολόγος στην Ελλάδα για τον λόγο ότι δεν υπάρχει ανάλογο της BPS στην Ελλάδα, αλλά ούτε αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα με βάση την ειδικότητα, αλλά μόνο με βάση το πρώτο πτυχίο. Οπότε, είσαι σίγουρος ότι accreditation στο BPS ισοδυναμεί με αυτόματη παροχή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα?
Μακάρι. Πάντως-χωρίς να θέλω να απογοητεύσω την κοπέλα- και αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος. Π.χ. για να σε πάρουν στην 3ετή ειδικότητα της κλινικής η της σχολικής ψυχολογίας (DClinPsy η DEdPsy) πρέπει να κάνεις 2-3 χρόνια καθαριστής στο γειτονικό NHS (βασικά "support worker" που είναι ένα αρκετά κάτω από τον νοσηλευτή αλλά τι να κάνουμε), να χεις και καμια δημοσίευση σε κανα επιστημονικό περιοδικό και μετά ΙΣΩΣ σε πάρουν. Κάθε πρόγραμμα παίρνει 1 για κάθε 40 αιτήσεις or something? (στα διάσημα προγράμματα είναι ακόμα πιο δύσκολα).
Βέβαια υπάρχουν και ειδικότητες λιγότερο ανταγωνιστικές όπως της δικαστικής και της εργασιακής. Δεν ξέρω, ίσως στην τελική να ήταν καλύτερο απλά να δώσει κατατακτήριες εδώ, γιατί και στην Αγγλία δεν είναι καθόλου εύκολος ο δρόμος (βασικά είναι πολύ πιο δύσκολος για να γίνεις ειδικευμένος chartered ψυχολόγος εκεί). Αλλά σίγουρα εκπαιδεύεσαι να είσαι "ψυχολόγος" και όχι κάτι σαν ψυχολόγος που είναι πολλοί με το πρώτο πτυχίο στην Ελλάδα. Οπότε από άποψη εκπαίδευσης (και λεφτών-πληρώνεσαι κάθε μήνα) σίγουρα αξίζει ο κόπος.