Να αγαπήσω τον εαυτό μου.Καλά θα ήταν,αλλά πως γίνεται αυτό;
Printable View
Να αγαπήσω τον εαυτό μου.Καλά θα ήταν,αλλά πως γίνεται αυτό;
Θα έπρεπε να σου κάνω ανάλυση 5 σελίδων...
Και δεν θα ήταν και σωστό να το κάνω, μιας και είμαι και εγώ στην φάση που τ' ανακαλύπτω όλο αυτό.
Μπορώ να σου συστήσω όμως τη συγγραφέα που βοήθησε εμένα.
Louise Hay λέγεται.
Έχω διαβάσει το βιβλίο της "Μεταμορφώστε τη ζωή σας", και τώρα τελειώνω το βιβλίο της "Αγάπησε τον εαυτό σου". Μαζεύω χρήματα να καταφέρω να αγοράσω και τα άλλα της βιβλία.
ενδιαφερον, μου αρεσουν τα βιβλια, παλια ειχα διαβασει και τετοιους ειδους βιβλια. Δεν ξερω αν θα το ξαναεκανα. Απο μια ηλικια και μετα οι απαντησεις ειναι μπροστα στα ματια μας, κι ας εθελοτυφλουμε. Παντως τα βιβλια ειναι εξαιρετικα βοηθηματα, σου λεει αυτο που νιωθεις με λογια, κατανοεις αυτο που νιωθεις, και το πιο βασικο, νιωθεις πως δεν εισαι μονη.
Τελος, το βιβλιο ειναι παντα εκει, κι οταν το εχεις αναγκη το ανοιγεις και σε στηριζει. Εμενα σε αυτη τη φαση με εχουν βοηθησει πολυ εκκλησιαστικα βιβλια. Παρα πολυ!
Παλι εδω φιλες και φιλοι συν-αγωνιστες.... ενας ακομα Σεπτεμβρης, και μαζι με το τελος των διακοπων ερχεται και η αρχη των υποσχεσεων, των δεσμευσεων, και η ελπιδα μπας και το ξερο μου το κεφαλι αυτη τη φορα το παρει σοβαρα και δωσει οπως πρεπει τον αγωνα του. Το καλοκαιρι ωραιο μεν, ξεκουραστο, αλλα οπως ξερετε πολυ καλα, οταν δεν σου αρεσει ο εαυτος σου και οταν η εικονα σου σε απωθει, τοτε το "περασα καλα" ειναι περισσοτερο σχημα λογου.
Γυρισα, επισκεφτηκα παλι την καλη μου διατροφολογο μετα απο απουσια....μηνων δεσμευομενος οτι αυτη τη φορα θα ειμαι καλο παιδι. Το ζυγισμα της 1ης βδομαδας πηγε καλα, τωρα διανυω τη 2η. Και οι πειρασμοι, σκεψεις, μυριαδες. Απο τη μια να νιωθεις τοσο ασχημα με το ειναι σου, να μην θελεις καν να κοιταξεις φωτογραφιες διακοπων, ποσο μαλλον να τις αναρτησεις στο facebook (και βεβαια αναρτωνται οσες κρυβουν κοιλια κλπ κλπ, αυτες οπου ο φωτογραφος κανει δηλαδη τον κασκαντερ για να βρει μια αξιοπρεπη γωνια ληψης) και απο την αλλη να σκεφτεσαι γευστικες απολαυσεις με λαχταρα λες και εχεις να τις γευτεις κανενα χρονο.
Δεν ειμαι σιγουρος τι αλλο να γραψω, ξερω οτι πανω-κατω τα ιδια εγραφα και πριν λιγους μηνες στον πρωτο μου χαιρετισμο, τα οποια σιγουρα δεν τηρηθηκαν. Ας γινει μια νεα αρχη αυτο το Φθινοπωρο. Το θελω τοσο πολυ. Αλλα μαλλον δεν πειθω αφου οπως λενε τοσοι και τοσοι "για να μην το καταφερνεις μαλλον δεν το θελεις και τοσο πολυ!". Και ειναι τοσο λαθος γαμωτο, αυτη η φραση. Το αποτελεσμα δυστυχως δεν εχει καμια σχεση με το ποσο λαχταραω να δω τον εαυτο μου πιο αδυνατο :(.
Καλως σας βρηκα και παλι φιλοι μου.
Δημήτρη καλώς μας ξανάρθες!
Κατ' αρχάς θα ήθελα να σου πω ότι μ' αρέσει πολύ ο τρόπος γραφής σου!
Περιγράφεις συναισθήματα δύσκολα, συναισθήματα που όλοι μας έχουμε βιώσει πολλές φορές.
Με όλο το θάρρος, έχεις ξεκινήσει πολύ λάθος.Quote:
Originally posted by DimitrisM
Και οι πειρασμοι, σκεψεις, μυριαδες. Απο τη μια να νιωθεις τοσο ασχημα με το ειναι σου,....
....και απο την αλλη να σκεφτεσαι γευστικες απολαυσεις με λαχταρα λες και εχεις να τις γευτεις κανενα χρονο.
Αν συνεχίσεις με αυτές τις αρνητικές σκέψεις, αργά ή γρήγορα θα οδηγηθείς σε αποτυχία. :(
Στο λέω αυτό γιατί το έχω πάθει αρκετές φορές.
Χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι.
Να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι θετικά.
Να αγαπήσεις και να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου.
Αν λες "ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να φάω σοκολάτα, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να φάω παστίτσιο, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να φάω σουβλάκια, γιατί θα παχύνω", τότε το μόνο που θα καταφέρεις είναι να καταπιεστείς.
Και όταν καταπιεζόμαστε, αργά ή γρήγορα "επαναστατούμε".
Και στην δική μας περίπτωση, η "επανάσταση" είναι συνεχόμενα και μεγάλα υπερφαγικά.
Χρειάζεται να σκεφτείς αλλιώς.
Για σκέψου αυτήν την φράση...
"ΕΠΙΛΕΓΩ να φάω καλής ποιότητας τροφή σήμερα γιατί ΑΓΑΠΩ το σώμα μου και θέλω να του προσφέρω ό,τι καλύτερο. Γιατί το ΑΞΙΖΕΙ."
Πώς σου φαίνεται;
Δεν αλλάζει λιγό την πραγματικότητα;
Μην αγχώνεσαι και μην νιώθεις ενοχές.Quote:
Δεν ειμαι σιγουρος τι αλλο να γραψω, ξερω οτι πανω-κατω τα ιδια εγραφα και πριν λιγους μηνες στον πρωτο μου χαιρετισμο, τα οποια σιγουρα δεν τηρηθηκαν. Ας γινει μια νεα αρχη αυτο το Φθινοπωρο. Το θελω τοσο πολυ. Αλλα μαλλον δεν πειθω αφου οπως λενε τοσοι και τοσοι "για να μην το καταφερνεις μαλλον δεν το θελεις και τοσο πολυ!". Και ειναι τοσο λαθος γαμωτο, αυτη η φραση. Το αποτελεσμα δυστυχως δεν εχει καμια σχεση με το ποσο λαχταραω να δω τον εαυτο μου πιο αδυνατο :(.
Και εγώ πέρυσι τέτοιο καιρό έμπαινα στο φόρουμ και είχα πάρει φόρα να χάσω τα κιλά. Όμως κάπου στον Ιανουάριο σταμάτησα εντελώς την προσπάθεια. Πήρα τα κιλά που έχασα πίσω και για μήνες δεν το αποφάσιζα να ξαναξεκινήσω.
Κι όμως ξαναξεκίνησα! Πριν 1,5 μήνα.
Κάποιες φορές σκέφτηκα "όλοι θα νομίζουν (ακόμα και τα παιδιά στο φόρουμ!) ότι η τωρινή, θα είναι μια ακόμα αποτυχία μου, αφού και πέρυσι δεν κατάφερα να τηρήσω την υπόσχεσή μου".
Όμως αυτή η σκέψη είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ.
Άσε το παρελθόν εκεί που βρίσκεται.
Τώρα ζούμε το παρόν!
Και τώρα είμαστε αποφασισμένοι (και εσύ και εγώ) να κάνουμε μια νέα αρχή και να την συνεχίσουμε μέχρι τέλους!
"για να μην το καταφερνεις μαλλον δεν το θελεις και τοσο πολυ!"
Αυτή η φράση, συμφωνώ ότι είναι λάθος!
Απλά δεν είχαμε καταφέρει να βρούμε τον τρόπο.
Εγώ πέρυσι είχα την σκέψη ότι θα χάσω τα κιλά μου και μετά θα μπορώ να τρώω ό,τι θέλω. Τί λάθος σκέψη!
Πλέον έχω καταλάβει ότι αυτό που χρειάζομαι (και για την απώλεια των κιλών, αλλά κυρίως για να κάνω καλό στον οργανισμό μου) είναι να έχω μια καλή διατροφή. Με καλής ποιότητας φαγητό. Και να μην ξαναφάω σκουπίδια.
(γιατί τα πολύ παχυντικά, επεξεργασμένα φαγητά είναι 100% σκουπίδια. δεν σου προσφέρουν τίποτα θρεπτικό.)
(Και αν τύχει και φάω καμιά φορά κανένα σκουπίδι, να είναι κάτι μικρό, και να το φάω λόγω παρέας ή κοινωνικής εκδήλωσης.)
Αυτά τα ολίγα! :smilegrin:
Συγνώμη αν σε ζάλισα! Το συνηθίζω, όταν είναι ένα θέμα που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον, να γράφω πολύ.
Πόσο ταιριαστό το συν-αγωνιστές!! Καλώς ήρθες DimitrisM και καλή δύναμη!!!
Καλως σε βρηκα κι εσενα marulenia :starhit:Quote:
Originally posted by marulenia
Πόσο ταιριαστό το συν-αγωνιστές!! Καλώς ήρθες DimitrisM και καλή δύναμη!!!
Ευχαριστω και ανταποδιδω τις ευχες ενθαρρυνσης !!
Καλως σε ξανα-βρισκω κι εσενα Μαντζουρανα μου λοιπον. Ειναι οντως πολυ ενδιαφερουσα αυτη η φραση που γραφεις πιο πανω και αυτος ο τροπος σκεψης, απλα ολα αυτα τα χρονια ζωντας με αυτον τον πολυ συγκεκριμενο τροπο ζωης και με τις πολυ συγκεκριμενες διατροφικες συνηθειες, το τελευταιο που περναει απο το μυαλο μας ειναι αυτο. Το λες ρουτινα? Το λες αρνηση να πολεμησεις? Το λες θεμα αυτοεκτιμησης και αυτο-αγαπης ?(τι λεξη κι αυτη!). Δεν ξερω.Quote:
Originally posted by Μαντζουράνα
Χρειάζεται να σκεφτείς αλλιώς.
Για σκέψου αυτήν την φράση...
"ΕΠΙΛΕΓΩ να φάω καλής ποιότητας τροφή σήμερα γιατί ΑΓΑΠΩ το σώμα μου και θέλω να του προσφέρω ό,τι καλύτερο. Γιατί το ΑΞΙΖΕΙ."
Πώς σου φαίνεται;
Δεν αλλάζει λιγό την πραγματικότητα;
Κι εγω το σκεφτομαι αυτο. Οτι πλεον δεν πειθω, δεν πειθω εμενα καλα-καλα αφου αυτο-διαψευδομαι, ποσω μαλλον να πεισω και τους συν-οδοιπορους μου. Αλλα απ την αλλη η καλη πορεια του ενος δρα ευεργετικα και στους υπολοιπους, ειναι μεγαλη υποθεση ο κοινος αγωνας.Quote:
Κι όμως ξαναξεκίνησα! Πριν 1,5 μήνα.
Κάποιες φορές σκέφτηκα "όλοι θα νομίζουν (ακόμα και τα παιδιά στο φόρουμ!) ότι η τωρινή, θα είναι μια ακόμα αποτυχία μου, αφού και πέρυσι δεν κατάφερα να τηρήσω την υπόσχεσή μου".
Αυτη την φραση ακριβως ειπα ξεκινωντας παλι, αυτο το Σεπτεμβρη. "Αυτη τη φορα ως το τελος". Hasta siempre που λενε και στο χωριο μου :smirk:Quote:
Άσε το παρελθόν εκεί που βρίσκεται.
Τώρα ζούμε το παρόν!
Και τώρα είμαστε αποφασισμένοι (και εσύ και εγώ) να κάνουμε μια νέα αρχή και να την συνεχίσουμε μέχρι τέλους!
Και προφανως οσα εγραψες δεν με ζαλιζουν, τουναντιον ειναι πολυ ανακουφιστικο να βλεπεις εμπρακτα πως ο καθημερινος αγωνας του καθενος μας με το μυαλο μας ειναι κατι τοσο κοινο που το μοιραζομαστε ολοι. Και το καταλαβαινουμε και το αναγνωριζουμε και προσπαθουμε να το υπερνικησουμε
Dimitri γεια σου κ από εμένα.
η πολύ σκέψη κ ανάλυση είναι ένα κοσκίνισμα ,κ εγώ πιστεύω οτι πρέπει να αλέσεις. η αλήθεια κρύβεται σε αυτό που λέει η ναντίν, οτι φοβάσει\ κ εσύ κ όλοι μας, να έρθεις αντιμέτωπος με την αλήθεια. θεωρείς τον εαυτό σου λίγο
γνώμη μου, πάρτο απόφαση οτι κοσκίνιζες τόσο καιρό,κ σκέψου οτι είσαι αρκετά δυνατός για να μπορέσεις να σε ξεπεράσεις. την αυτοπεποίθηση δν θα την βρεις στο χάσιμο των κιλών, ούτε στην ανούσια θερμιδομέτρηση,καταγραφή θέσιμο στόχων. αυτά είναι τρικ που ίσως κάποιους βοηθούν να βρουν την ρουτίνα τους στην διατροφή. αλλά δν είναι αυτοσκοπός. την αυτοπεποίθηση θα την βρεις από το να σταματήσεις να σκέφτεσαι μαύρα κ άραχνα, να σκέφτεσαι πως θα ήταν κ όχι πως είναι. ξεκόλλα και προσπάθησε να βρεις άλλες διεξόδους.
αν θα ήθελες την δικιά μου υποστήριξη κ εγώ την δικιά σου, θα μου άρεσε να μας έγραφες εδώ τα μικρά σου καθημερινά παράπονα από τον εαυτό σου κ τι θα ήθελες για σένα, όχι όμως για κιλά κ τέτοια. για άλλου είδους όνειρα, αυτά που δν τολμάς να σκεφτείς. κ θα μου άρεσε να σπρώχνουμε ο ένας τον άλλο για να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο κοντά σε αυτό που μας αξίζει.